lütfen bakar mısınız? çok ama çok önemli

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.166
38
merhaba herkese,

doktora git hemen diyeceksiniz ama bu endişe ile bir saat bile geçmiyor doktor randevum yarın öğleden sonra.
o kadar korkulu ve üzüntülüyüm ki gece uyumadım hiç diyebilirim.
hemen ayrıntılı yazmak istiyorum. son adet tarihim 20 aralık. 28 aralık, 3 ocak ve 8 ocak tarihlerinde eşimle birlikte olduk. çok ağır faranjit ve sinizüt geçiriyordum doktora gittim 10 ocakta. antibiyotik (macrol), theraflu forte ve risonel burun spreyi verdi. erken sonuç veren gebelik testi yaptım sonuç negatifti.

ilaçları 4,5 kullandım (sadece birer tabletlerini) ve bıraktım.

adetim geciktiği için az önce test yaptım ve çift çizgi çıktı emin olamadım bir test daha yaptım o da pozitif.
lütfen eğer bu gerçek gebelik ise bir şey olmamıştır diyin bana.
aranızda hamilelikte c sınıfı antibiyotik kullanan var mı?

doktorumu aradım ameliyatta dediler bir kez daha aradım telefonu kapalı. aklıma siz geldiniz. çok ama çok endişeliyim.

Endişelenme canım, ilk 5-6 haftada bir sıkıntı olmaz. Ben bilmeden alkol bile almıştım.
Birçok kadın bilmeden ilaç kullanıyor.
O henüz bir kan pıhtısı, embriyo. Etkilemez o kadar merak etme.

benim de bildiğim ilk ay kullanılanların bebeğe etki etmediği
Allah ın izni ile bişey olmaz
yarın görününce bize de yazın

yuksek ihtimal bir sey olmamistir
hamile oldugunu anlamayan bilmeyen bir cok insan ilac kullaniyor
cok kucuk daha kullandiginiz donenlerde belki daha bebek yerlesmemisti bile
yinede dr a gidin tabi etrafinizda varsa bir kadin dogum hastanesi aciline gidin aksam isterseniz

Evet annem de ayni seylerden bahsetti kardesime hamileyken hem ilac kullanmis haftalarca hem mr a girmis. Ben de sizin yazdığınız gibi okudum bir cok yerde ama belki burda deneyimleyen birileri vardir diye yazdim.

Bir hafta antibiyotik kullandım üstüne bir de morfin yemiştim. Bir sıkıntı olmadı çok şükür.

Evet annem de ayni seylerden bahsetti kardesime hamileyken hem ilac kullanmis haftalarca hem mr a girmis. Ben de sizin yazdığınız gibi okudum bir cok yerde ama belki burda deneyimleyen birileri vardir diye yazdim.
Endişelenme. Daha kese bile oluşmamıştır. O bir kan pıhtısı gibi. Şuan doktora gitmeninde bir mantığı yok zaten. Belki usgde bile gözükmeyecek. Yarını bekle.
En erken ihtimal; biyolojik olarak 28 aralıkta hamile kaldığını bile düşünsek; 3.5 haftalık bir embriyo var. Etkilenmesi çok zor canım.

Henüz yeni bir gebelik, bu sürede insanlar bilmeden neler kullanıyor , siz yinede doktorunuzla konuşun ama kalbinizi ferah tutun

Benzer sekilde hamile oldugumu bilmeden iki hafta boyunca antibiyotik ve ilaçlar kullandım cok şükür benimle bebegim
İlk 5 hafta icinde yaptıgınız seyler cokta önemli değilmiş
Keza sacta boyattım alkolun dibinide gördüm gebeliği bilmeden :)

Hamile oldugumu bilmeden lokal anasteszi ile ameliyat olmuştum parmagimdan..
dunya kadar agri kesici kullanmistim.
igne yemistim.
hamile oldugumu ogrendikten sonra grend doktorum endislendi ama bisiy olmadi cok sukur.kizim 16 aylik masallahi var:)

Doktorumun söylediği şey hamile olduğunuzu öğrenene kadar (söylemek istediği ilk haftalar) hiç bir şey olmaz. Merak etmeyin, içinizi ferah tutun.

ya inanın aylar önceden alkolü, paketlenmiş gıdaları, kızartmayı, asitli içecekleri vs vs bıraktım. ki amh değerim de çok düşük doktorum hamile kalman zaman alacak demişti. toplamda beş kez denedik denemedik. testi de yapınca dedim bu ay da bebek yok bari hastalığım geçsin. allah sizin bebeğinize de uzun ve sağlıklı bir ömür versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…