Lutfen Arkadaslar yardima ihtiyacim var? Çikolata Kisti (Endometriosis)

gokcemuncuk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
16
1
16
İstanbul
Selam arkadaslar bir kac gundur sitede ziyaretci olarak bulunmaktaydim. Ama uye olmaya karar verdim cunku gordugum kadari ile burda herkez cok yardimsever ve olumlu. Gecen sene bu ay bir dusuk yaptim bebegim 7.5 haftalik iken kanamam basladi ve malesef onu kaybettim . Dr'lar pek bir aciklama yabamadi dusuk hakkinda ki anlayamadim niye. O gunden bu yana korunmuyoruz esimle ama herhangi bir aktivite yok. 4 ay once Dr gittim ve ultrasound sonucunda bana bir kist buldugunu Çikolata Kistine benzedigini ama emin olmadigini belirtti, Uc ay sonra tekrar gel detayli bakalim o mu degil mi dedi. Gecen hafta tekrar gittim herneyse Prof Dr bu sefer yonlendirdi ve ekledi; Adet donemin duzenli 28 gunde bir oluyorsun bu iyiye isaret, daha once hamilelik gecirdin sonucu dusuk olsa bile dedi, ultrasounda goruldugu gibi yumurtuluyorsun ve activite var ama bir olasilik var bu bir sene icinde hamile kalamama nedenin Çikolata Kisti olabilir emin degilim daha dedi. Prof.DR yonlendirdi detayli ultrasound ve belkide Laparoscopy olmak icin.

Endiseliyim ve korkuyorum her ne kadar DR'um bana rahat ol cozulmeyecek sorun degil desede insan oglu iste ne bileyim kafayi takiyorum. Icinide herhangi bir arkadasimiz veya tanidigi varmi bu kist ile hamile kalan? Aciklik getirirseniz sevinirim?..

ben varım arkadaşım sakın sıkma canını..
ben endimetriozis 4 .evre hastasıyım..2.5 senedir evliyim ve çocuğum olmuyordu sen yine bi kere hamile kalmışsın ben hiç hamile kalamamıştım..
öncelikle bi sürü doktora gittim hepsi türlü türlü şeyler söyledi. hatta en son rahmin ters dönmüş bağırsaklarına yapışmış,hemen lap. olman gerekiyor ama ameliyatta idrar torbanı delebiliriz,bağırsakların patlayabilir,yumurtalıkların tahrip olmuş onları almak zorunda kalıp seni kısır bırakabiliriz dediler..çok üzüldüm çok ağladım ama eşim de bende hiç ümidimizi kaybetmedik..
en son İzmir'de bir prof. buldum şansıma başka bi doktor yönlendirmişti..ameliyat falan olmadan sadece rahim filmi çekildim bi ay olmadı ikinci ay klomen kullandım ve hemen hamile kaldım..şuan tam 7 haftalık hamileyim hiç bi şikayetim yok şükür bebeğim çok sağlıklı inşallah Allah sonunu görmeyi kucağıma almayı nasip eder..
yani sana demem o ki Allahım ol dedikten sonra gerisi boş,,bu arada hemen ameliyat olma yaşın kaç bilmiyorum ama önce diğer tedavileri dene en son olarak ameliyatı düşün..
bide bende kissing over sendromu var iki yumurtalığım rahmin arkasında birbirine yapışık yani öpüşüyomuş:)o hallerde hamile kaldım yani düşün:)

Tsk ederim canim aciklamalarin icin. Yasim 28, zaten bende hemen ameliyat olmayi dusunmuyorum ama Dr dediki ilac tedavisi yoktur bunun egerki Cikolata kistin varsa dedi. Canim sen klomen kullandim diye yazmissin bir tur ilacmi bu ve cikolata kistin icinmi kullandin?

bende 28 yaşındayım canım gittiğim doktora ameliyat için gün almaya gitmiştim o da dedi ki yaşın daha genç eğer 35 ve üstü olsaydın hemen ameliyat ederdim ama önce rahim filmi çekil bakalım bi durum ne dedi..
rahim filmi çekildim benim tüplerimin ikisi de tıkalıymış ve rahim filminde zorlayarak sol tüpümü açtılar..çok acı çektim ama şuan değdi diyorum:)
bu arada çikolata kisti yumurtalıklarda tüplerde ve rahimde yapışıklıklara sebep oluyo..aynı bende senin gibi düzenli adet görüyorum ve düzenli yumurtluyorum.tek sorunum tüpleri tıkalı olduğu için sperm yumurtaya ulaşamıyomuş..
neyse filmden sonra ilk ay doktorum çatlatma iğnesi ve ilişki günleri verdi ama o ay tutmadı..sonraki ay klomen verdi 5 gün kullandım..klomende yumurtamanı arttırmak için bi ilaç..1 yumurtluyosan iki yumurtla döllenme şansı artsın diye..
yani sana tavsiyem öncelikle bu aşamalardan geçmeni öneririm bana ameliyat olsan ve tüp bebek bile yapsan tutmaz dediler..ama şükür doğal yollarla hamile kaldım.
uzun uzun anlatıyorum kusura bakma ama şuan senin neler hissetiğini anlayabiliyorum..bende çaresizce herşeyi araştırıken böle açıklama çok ihtiyaç duyuyodum o yüzden destan yazıyorm:)

Cok tsk ederim canim, valla uzun uzun bunlari duymayayi ihtiyacim var :). O kadar tuhaf bir ruh hali icindeyimki ne annem nede esimle bile bunlari konusmak istemiyorum cunku aglayasim geliyo, hani ara aksamlari gizli gizli aglamadim da degil

merhaba canım bende kistim varken hamile kaldım henüz bekarken kistleri öğrendim doktor yumurtalıklarıma zarar verme aşamasına az kaldığı için laparoskopi yaptı hiç ön tedavi ile zaman kaybetmemek için. gayet başarılı bir operasyondu yani yumurtalıklarıma zarar vermeden kistlerimi alabildi doktor bunda doktor da önemli tabi ve sonrasında da hiçbir sıkıntı çekmedim hemen ayaklandım sonrada yumurtalıklarım biraz dinlenip kendini toplasın diye doğum kontrol hapı ile tedaviye başladık bir sene dolmadan bıraktık tedaviyi ve aylık kontrollerime gittim tekrar oluştular o arada. ama neyseki büyüme olmadı bana da sıkıntı yaratmadı ve o sene içinde evlendim hamile kalmam 5 ayı buldu çok zaman almadı hamileleliğimin hiçbir evresinde de kistlerden dolayı hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür. senin durumunun derecesi nasıl bilemiyorum ama laporoskopiye gerek kalırsa korkulcak endişelencek bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim ve kistlerle de hamile kalabiliyorsun. neye göre değişim gösteriyor da hamile kalınıyor yada kalınamıyor bi fikrim yok ama kistle hamile kalan da çok.gerisi kısmet tabi. birde kendini strese sokmaman çok önemli ne kadar az endişelenip stresi atlatırsan okadar iyiye gider süreç. stress bünyeyi zayıflattığı için daha çabuk deforme ediyor vucudu. inşallah tekrar hamile kalırsın ve sorunsuz geçirirsin.

Valla kizlar Dr Cikolata kisti var dedi. Kist'ten haric hersey iyi dedi, 12 aydir deniyorsunuz ve bir sonuc yok dedi. Daha once hamile kaldin adetin duzenli geriye bir tek ihtimal kaliyor oda kist hamile kalmani engelliyor olabilir dedi. Hap detavisi yok dedi o yuzden ameliyat dedi baskada bir sey demedi kizlar

Bende de sağ yumurtalıkta 3 cm çikolata kisti vardı ve malesef 1 yıldır hamile kalamıyordum. 4 ay önce laparoskopi ile aldırdım ve geçen ay tüp bebek yaptım. Sonuç: negatif. Bu ay da kistlerimin geri geldiğini öğrendim. 15 gün önce yoktu. Adet oldum gittim vardı. Hem de bu defa 2 yumurtalıkta birden. İllet bir hastalık. 2 hafta sonra dondurulmuş embriyolarım transfer edilecek. Doktor çikolata kistinin buna hiç bir etkisi yok dedi. Göreceğiz bakalım. Tek atımlık kurşunum var. Oldu oldu olmadı artık bu konuyu kapatacağız. Eşim de ben de çok yıprandık. Allah bu hastalıkla baş edenlere kolaylık versin.

evreleme yok sadece çikolata kisti ne kadar sürenin sonunda hamile kaldın..ben de de kissing over var.. nasıl olabildi ki bu?? 1 yıldır hiç gebeliğim olmadı her türlü takibe rağmen??

evreleme yok sadece çikolata kisti ne kadar sürenin sonunda hamile kaldın..ben de de kissing over var.. nasıl olabildi ki bu?? 1 yıldır hiç gebeliğim olmadı her türlü takibe rağmen??

2010 evlendim cnm 2011 ocaktan beri doktorlarla boğuştum en son gittiğim doktor çaresini buldu çok şükür de 2012 ekimde hamile kaldım..hatta 16 gün önce küçük mucizemi kucağıma aldım:)hikayemi yazdığım msglardan okuyabilirsin cnm..
ben nedense kimsenin ameliyat olmasından yana değilim..çünk ameliyat olunsa da tekrarlıyo bu meret hastalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…