• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin. Evlilik terapisti bizi kurtarır mı?

ne güzel yazmışsınız. aynı şeyleri eşime söylüyorum ama o artık geçmişte yaşadıklarımızdan dolayı herşeye olumsuz bakıyor. teşekkür ederim...
Olabilir, biseylerden yorulmus bezmis demekki. Onu ikna etmeye calisma. Biraz gozunu korkutmak ise yarayabilir boyle durumlarda, simartma, bi sekilde kaybetmekten korkmasi lazim.

Baktin ki adam gercekten kaybetmekten hic korkmuyor, zaman gectikcede seni kaybetmemek icin hic caba sarfetmiyor, ozaman bu evlilik hakkindaki dusuncelerini gozden gecirmelisin diye dusunuyorum.

esinizle iletisim probleminiz var belliki.sizinle ilgili hislerini baskalarina atlatmasi onlarinda size anlatmasi bana cok tehlikeli geldi.o kisiler her kimse sizde esiniz veya kendiniz hakkinda bisey anlatmayin.3.sahislari iliskinizden ve evliliginizden uzak tutarak başlayın işe.esinize duygularini size anlatmasini soyleyin.kizmadan yargilamadan.umarim hersey yoluna girer.tavsiye edebilecegim doktor yok ama bunlari yazmak istedim..

içimi rahatlattı yazdıklarınız. ben çok istiyorum. eşim de istediğini söylüyor. korkum siz istanbulda mı gittiniz terapiste?
O surecte baska sehire gitmistim ailemin yanina. Esimde bulundugum sehire geldi gitti derken terapiye başladık. Bizde durumlar farkliydi onun ustesinden gelmesi gereken durumlar vardi. Uzun surdu ona inanmam ama iyi ki gitmisiz terapiye. 2 yildir yuksek sesle bile konusmayiz.

Esinizin duyguları karismis gibi evlilik terapisi iyi gelecektir. Acik olun ve sizden istenileni uygulayin yeter.

E gidin, yasamadan bilemeyiz

Olabilir, biseylerden yorulmus bezmis demekki. Onu ikna etmeye calisma. Biraz gozunu korkutmak ise yarayabilir boyle durumlarda, simartma, bi sekilde kaybetmekten korkmasi lazim.

Baktin ki adam gercekten kaybetmekten hic korkmuyor, zaman gectikcede seni kaybetmemek icin hic caba sarfetmiyor, ozaman bu evlilik hakkindaki dusuncelerini gozden gecirmelisin diye dusunuyorum.

gözünü korkutamıyorum çünkü şuan cidden bilinçli düşünemiyor. ilk etapta bunun şımarıklık olduğunu düşündüm ancak doktor gerçekten kafasının allak bullak olduğunu söyledi. bu yüzden rest çekemiyorum. eskiden olsa kaybetme korkusu olurdu ama son iki aydır yok...

esinizle iletisim probleminiz var belliki.sizinle ilgili hislerini baskalarina atlatmasi onlarinda size anlatmasi bana cok tehlikeli geldi.o kisiler her kimse sizde esiniz veya kendiniz hakkinda bisey anlatmayin.3.sahislari iliskinizden ve evliliginizden uzak tutarak başlayın işe.esinize duygularini size anlatmasini soyleyin.kizmadan yargilamadan.umarim hersey yoluna girer.tavsiye edebilecegim doktor yok ama bunlari yazmak istedim..

eşim her konuda içe dönük yaşar. ailesine karşı da öyleydi. acısını, mutluluğunu, hüznünü... her zaman iletişimimizi daha iyi hale getirmeye çalıştım ancak olmadı. 3. kişi gerçekten çok güvendiğim ve aklı selim olan bir insandı. onun konuşmasıyla gerçek duygularını anlayabildim. eşim benim kırılmamdan her zaman çok çekinir. her zaman sözlerinde dikkatli olurdu. evliliğe karşı soğuduğunu yüzüme söyleyemedi. bu da onu iyice dibe çekti... teşekkürler tavsiyeleriniz için...

O surecte baska sehire gitmistim ailemin yanina. Esimde bulundugum sehire geldi gitti derken terapiye başladık. Bizde durumlar farkliydi onun ustesinden gelmesi gereken durumlar vardi. Uzun surdu ona inanmam ama iyi ki gitmisiz terapiye. 2 yildir yuksek sesle bile konusmayiz.

Esinizin duyguları karismis gibi evlilik terapisi iyi gelecektir. Acik olun ve sizden istenileni uygulayin yeter.

çok teşekkür ederim. ışık oldu yazdıklarınız...

E gidin, yasamadan bilemeyiz

evet gideceğiz kesinlikle ama iyi bir doktor arayışındayım. çevremde kimse evlilik terapistine gitmedi. bu yüzden burada danışmak istedim. bir kere yanlış bir doktor tercih ettik. eşime ilaç verip hiçbir şey söylemeden bizi yolladı. bu nedenle araştırıp gitmek istiyorum.

evet gideceğiz kesinlikle ama iyi bir doktor arayışındayım. çevremde kimse evlilik terapistine gitmedi. bu yüzden burada danışmak istedim. bir kere yanlış bir doktor tercih ettik. eşime ilaç verip hiçbir şey söylemeden bizi yolladı. bu nedenle araştırıp gitmek istiyorum.
insallah iyilerle karsilasirainiz ve sorunlarinizi cozersiniz

ben özel hayatımla ilgili herhangi birşey ifşa etmiyorum. eşimi kötülemiyorum. bu problemi yaşayanlardan destek ve öneri bekliyorum... bu kötü bir durum ve destek gerekiyor. kötü konuşmalara ben de karşıyım ancak kimse saygısızca ya da özelimize giren bir konuşma gerçekleştirmediği için herhangi bir sorun görmüyorum. destek olanlara da teşekkür ederim.
Ben eşinizin sizin hakkınızda elaleme konuşmasına çirkin demiştim

Sevgili gors, asla umutsuz olmayın. Terapiler sayesinde evliliklerini kurtaran o kadar çok çift var ki..İyi bir terapist sorunlarınıza ışık tutacaktır, sizin ilişki dinamiklerinize özgü yapılması gerekenleri söyleyecektir. Tüm bunların dışında şu açıdan da yararlıdır: Çiftlerin herhangi birinde kişinin evlilikten ziyade kendisiyle ilgili bir problemi varsa bununla da ilgili farkındalık yaratır. Hayatın getirdiği bazı kayıplar, zorluklar yaşamışsınız ve tüm bunların bir evliliğe yansımış tarafları vardır bir de kişiler üzerinde yarattığı sorunlar vardır. Bilirsiniz hepimiz birbirimizden farklıyız doğal olarak birşeylere dayanma gücümüz de farklıdır. Tüm bunlar eşinizde depresyon, öfke, bıkkınlık yaratmış olabilir. Dolayısıyla çiftlerden birinin böyle bir sorunu varsa ilaç kullanımı gerekiyorsa onun için de yönlendirmeler yapılır.

Ben eşinizin sizin hakkınızda elaleme konuşmasına çirkin demiştim

Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. Konuşmasını biraz da ben istedim. İçine atıp rahatsızlandı. Güvendiğim, akıl verebilecek biriyle konuşmasını istemiştim. Yoksa bana problemini anlatmadı, yanlış anlaşılırım kaygısıyla.

Sevgili gors, asla umutsuz olmayın. Terapiler sayesinde evliliklerini kurtaran o kadar çok çift var ki..İyi bir terapist sorunlarınıza ışık tutacaktır, sizin ilişki dinamiklerinize özgü yapılması gerekenleri söyleyecektir. Tüm bunların dışında şu açıdan da yararlıdır: Çiftlerin herhangi birinde kişinin evlilikten ziyade kendisiyle ilgili bir problemi varsa bununla da ilgili farkındalık yaratır. Hayatın getirdiği bazı kayıplar, zorluklar yaşamışsınız ve tüm bunların bir evliliğe yansımış tarafları vardır bir de kişiler üzerinde yarattığı sorunlar vardır. Bilirsiniz hepimiz birbirimizden farklıyız doğal olarak birşeylere dayanma gücümüz de farklıdır. Tüm bunlar eşinizde depresyon, öfke, bıkkınlık yaratmış olabilir. Dolayısıyla çiftlerden birinin böyle bir sorunu varsa ilaç kullanımı gerekiyorsa onun için de yönlendirmeler yapılır.

Ah nasıl da yaşadıklarımızı özetlemişsiniz. Ben farkındayım ama eşim yaşadıklarımızın ağırlığını kaldıramadı... umarım dediğiniz gibi sorunlarımıza ışık tutacak bir terapist bulabilirim. Çok teşekkür ederim...

Öncelikle inşallah evliliğiniz düzelir diyerek yaşadığım tecrübe yi kısaca anlatmak istedim.Bizde severek isteyerek bı çok zorluğu aşarak evlendik eşimle.iki buçuk yıldır evliyim 10aylik kızım var ve yarin avukat ile görüşme m var dava açıyor um eşime.bizde aile danışma nina gittik ama eşim.bi sure sonra bıraktı ve ben evlendikten bı kaç ay sonra bile ayrılmak istediğimi söyledim eşim söyledi sevgi herşey için yetmiyor bunu anlamak lazım.Benim tavsiyem evet danışmana gidin o size zaten söylüyor bize şiddetli geçimsizlik yaşıyor sunuz 10yildir evli gibisiniz artık herşey bitmiş kurtarılır bu evlilik ama siz isterseniz demişti.ve ben danışmana gittiğimiz de hamileydim değiştimi eşim evet bı sure bazı konularda sonra farklı konular çıkıyor çözümü yapamıyor sunuz.sizin şuan çocuğunu z yok anladığım kadarıyla ve bu süreçte yapmayın herşey daha da kötü oluyor..

Öncelikle inşallah evliliğiniz düzelir diyerek yaşadığım tecrübe yi kısaca anlatmak istedim.Bizde severek isteyerek bı çok zorluğu aşarak evlendik eşimle.iki buçuk yıldır evliyim 10aylik kızım var ve yarin avukat ile görüşme m var dava açıyor um eşime.bizde aile danışma nina gittik ama eşim.bi sure sonra bıraktı ve ben evlendikten bı kaç ay sonra bile ayrılmak istediğimi söyledim eşim söyledi sevgi herşey için yetmiyor bunu anlamak lazım.Benim tavsiyem evet danışmana gidin o size zaten söylüyor bize şiddetli geçimsizlik yaşıyor sunuz 10yildir evli gibisiniz artık herşey bitmiş kurtarılır bu evlilik ama siz isterseniz demişti.ve ben danışmana gittiğimiz de hamileydim değiştimi eşim evet bı sure bazı konularda sonra farklı konular çıkıyor çözümü yapamıyor sunuz.sizin şuan çocuğunu z yok anladığım kadarıyla ve bu süreçte yapmayın herşey daha da kötü oluyor..

Sizin adınıza üzüldüm. Bebeğiniz var en azından sıkıntılı sürecinizi rahatlatır. Bizim eşimle aramızdaki problem onun bana karşı sevgisinin azaldığını hissetmesi. Evliliğin rutini... bilmiyorum düzelir mi. Hala bi terapist bulamadım

3.şahislar kim? güvenilir insanlar mı? aranızı bozmak isteyenlerde olabilir. bu konuyu eşinizle konuşun bence

Denemekten hiçbir zarar gelmez, ben öneririm eşiniz de kabul ediyorsa. Zaten evlilik terapisti kurtarılamayacak bir evliliğiniz varsa size söyleyecektir seansların sonunda. Umarım faydasını görürsünüz, lütfen eğitimlerini iyi araştırın. Lisansı psikoloji üzerine olan uzmanlığını almış (yüksek lisans/doktorasını tamamlamış) klinik psikologlara gidin, eğitimlerine muhakkak bakın nereden almış kaç saat almış. Paranızla rezil olmayın.
Aynen bir de o var. Psikoloji eğitimi almamış insanlar rehber öğretmenler cinsel terapi bile veriyor burada. Hem devlette hem özelde çalışıyorlar üstelik.okuldan sonra cinsel terapi evlilik terapisi veriyorlar. :KK53:
Bence de evlilik terapisti bir yorumda bulunur. Ancak iyi eğitimli biri olması lazim arkadaşın dediği gibi. Karşı komsunuzun vereceği öğütleri verip yollar diğerleri.

bu arada bizde gittik ama her iki tarafta gerçekten istekli olmalı. terapiste kulak vermeden ondan faydalanmak yerine beni suçlamaya çalışan, sinirlenen bi insan vardı karşımda. sonundada parayı bahane ederek terapileri bıraktı. bi süre herşey yolundaydı ama şu anda değil.

eşlerin geçinmeye gönlü olacak.yoksa bahaneler bitmez hayatta. eski adamlara bişey olmuyormuş ne soğuma, ne stres, ne parasızlık ne ölüm vurmuyor ama yeni nesil erkekler narin.hasssas. adamlığı kocalığı bilmiyorlar bence. dara gelince kaçıyorlar.

Back