• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin. Evlilik terapisti bizi kurtarır mı?

gors

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
209
66
98
Merhaba arkadaşlar. Eşimle çok büyük bir aşk ve sevgiyle evlendik. Ancak evlendiğimiz günden itibaren biz hariç çevremizde yaşanan maddiyat, hastalık ve ölümler bizi oldukça yordu. en son başarısız bir hamilelik de geçirince eşim artık hem hayattan hem de benden soğudu. bana karşı ne hissettiklerini dürüstçe söylemiyor. ama çevremde konuştuğu kişilere evliliği sevmediğini, yaşanılanların ve evliliğin onu boğduğunu, bana karşı heyecanının ve sevgisinin bittiğini söylemiş. evlilik terapistine gitmek istiyoruz. Bu konuda Ermeni hastanesini öneren oldu. sizin önerebileceğiniz bir terapist olur mu?
en önemlisi de terapi bizi kurtarır mı? yorumlarınıza çok ihtiyacım var...

Özel bir terapi merkezine gitseniz?Ermeni hastanesini hiç duymadım.

Çiftler arasında kavga tartışma küsme olayları varsa umut vardır
Hissizlik ilgisizlik umutsuzluk gibi duygular varsa bence evlilikte o zaman kurtarılması en zor evliliktir çiftler artık küsmek için bile yormazlar kendilerini
Umarım sizin ki bu aşamada değildir şayet öyleyse terapist çok fazla güvenmeyin

Bence ozel bir terapi merkezine gidin. Biz de isler kopmustu ama onun degisme daha dogrusu eski haline donme istegi çabası ve bunun icin ugrasmasi ile terapiye giderek kurtardik. Terapiden sonra bi 6 7 ay hafif tartismalar. Sonrasında ise tartismamayi ogrendik. Sorun cikmiyor aramizda artik. Ikinizde istiyorsanız gitmeyi ve evliligi kurtarmayi olur.

Merhaba arkadaşlar. Eşimle çok büyük bir aşk ve sevgiyle evlendik. Ancak evlendiğimiz günden itibaren biz hariç çevremizde yaşanan maddiyat, hastalık ve ölümler bizi oldukça yordu. en son başarısız bir hamilelik de geçirince eşim artık hem hayattan hem de benden soğudu. bana karşı ne hissettiklerini dürüstçe söylemiyor. ama çevremde konuştuğu kişilere evliliği sevmediğini, yaşanılanların ve evliliğin onu boğduğunu, bana karşı heyecanının ve sevgisinin bittiğini söylemiş. evlilik terapistine gitmek istiyoruz. Bu konuda Ermeni hastanesini öneren oldu. sizin önerebileceğiniz bir terapist olur mu?
en önemlisi de terapi bizi kurtarır mı? yorumlarınıza çok ihtiyacım var...

Bence mutlaka gidin. Denemekten zarar gelmez. En kötü ihtimalle elimden gelen herşeyi yaptım dersiniz. Umarım çok faydalı olur.

Denemekten hiçbir zarar gelmez, ben öneririm eşiniz de kabul ediyorsa. Zaten evlilik terapisti kurtarılamayacak bir evliliğiniz varsa size söyleyecektir seansların sonunda. Umarım faydasını görürsünüz, lütfen eğitimlerini iyi araştırın. Lisansı psikoloji üzerine olan uzmanlığını almış (yüksek lisans/doktorasını tamamlamış) klinik psikologlara gidin, eğitimlerine muhakkak bakın nereden almış kaç saat almış. Paranızla rezil olmayın.

Eğer ikinizde bu evililiğin kurtarılmasını istiyorsanız kurtarılır. Terapiste eşiniz formalite icabı gitmiyorsa kesinlikle umut var.

Eşim gitmek istediğini söylüyor ancak kurtarmak için mi yoksa geçiştirmek için mi söylüyor açıkçası emin değilim :(

Özel bir terapi merkezine gitseniz?Ermeni hastanesini hiç duymadım.

Açıkçası 1 kişiden şuana kadar öneride bulunan birini gördüm. internetten araştırıyorum ancak tam olarak bir isim bulamadım. açıkçası biraz da isim araştırmak için açtım bu konuyu... teşekkürler öneriniz için

Çiftler arasında kavga tartışma küsme olayları varsa umut vardır
Hissizlik ilgisizlik umutsuzluk gibi duygular varsa bence evlilikte o zaman kurtarılması en zor evliliktir çiftler artık küsmek için bile yormazlar kendilerini
Umarım sizin ki bu aşamada değildir şayet öyleyse terapist çok fazla güvenmeyin

kavga, tartışma ya da küsme olayları yaşayacak bir durumumuz bile olmadı. her zaman aynı kafa yapısında olan insanlardık. ancak eşimde şuan hissizlik olduğunu söyleyebilirim. ama düzelmek istediğini de söylüyor. açıkçası ben elimden geleni yapmak istiyorum...

Bence ozel bir terapi merkezine gidin. Biz de isler kopmustu ama onun degisme daha dogrusu eski haline donme istegi çabası ve bunun icin ugrasmasi ile terapiye giderek kurtardik. Terapiden sonra bi 6 7 ay hafif tartismalar. Sonrasında ise tartismamayi ogrendik. Sorun cikmiyor aramizda artik. Ikinizde istiyorsanız gitmeyi ve evliligi kurtarmayi olur.

içimi rahatlattı yazdıklarınız. ben çok istiyorum. eşim de istediğini söylüyor. korkum siz istanbulda mı gittiniz terapiste?

Denemekten hiçbir zarar gelmez, ben öneririm eşiniz de kabul ediyorsa. Zaten evlilik terapisti kurtarılamayacak bir evliliğiniz varsa size söyleyecektir seansların sonunda. Umarım faydasını görürsünüz, lütfen eğitimlerini iyi araştırın. Lisansı psikoloji üzerine olan uzmanlığını almış (yüksek lisans/doktorasını tamamlamış) klinik psikologlara gidin, eğitimlerine muhakkak bakın nereden almış kaç saat almış. Paranızla rezil olmayın.

önerileriniz ve tavsiyeleriniz için gerçekten teşekkür ederim.

Evlilikte inisler cikislar cok dogal. Her ikinizde gercekten gonulden birlikte kalmak istiyorsaniz, toparlarsiniz.
Terapi belki size ayna tutacaktir, iletisiminizi kolaylastiracaktir.

ne güzel yazmışsınız. aynı şeyleri eşime söylüyorum ama o artık geçmişte yaşadıklarımızdan dolayı herşeye olumsuz bakıyor. teşekkür ederim...

Başkalarına evliliğiniZle ilgili bu şekilde konuşması çok çirkin bence

ben özel hayatımla ilgili herhangi birşey ifşa etmiyorum. eşimi kötülemiyorum. bu problemi yaşayanlardan destek ve öneri bekliyorum... bu kötü bir durum ve destek gerekiyor. kötü konuşmalara ben de karşıyım ancak kimse saygısızca ya da özelimize giren bir konuşma gerçekleştirmediği için herhangi bir sorun görmüyorum. destek olanlara da teşekkür ederim.

Back