• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lustral bırakıcam bırakırken olacak süreçte neler beni bekliyor

fallem_13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
11
1
1
23
Lustral kullanmayı bırakıyorum bırakırken olabilecek olası durumları sormak istiyorum

hiçbir şey. yapmanız gereken tek şey kademeli olarak bırakmak.
önce dozunu azaltın. örneğin 100 alıyorsanız, 1 gün 100, 1 gün 50 alın. daha sonra 50'yi 1 hafta kullanın. diğer hafta 1 gün 50, diğer gün 25 alın. daha sonra 25'i 1 hafta kullanın. sonrasında 25'i bir gün alın bir gün almayın. 2 hafta böyle devam edin. sonra gün aralıklarını artırın. iki günde bir, üç günde bir gibi. sonra kendinizi hazır hissettiğinizde tamamen bırakın.

3 kere antidepresan bıraktım, hepsinde bu yöntemi uyguladım ve hiçbir sorun yaşamadım. siz de yaşamazsınız zaten lustral çok ağır bir ilaç değil.

yani bu ilacı bırakma süreciniz minimum 1 ay sürmeli. emin olun hiçbir sıkıntı yaşamazsınız

Lustral kullanmayı bırakıyorum bırakırken olabilecek olası durumları sormak istiyorum
Arkadaşın dediği gibi kademeli bırakmalısın. Ben yıllardır kullandığım için ara ara bıraktığım zamanlar oldu. Tek yaşıdığım olumsuzluk ani hareketlerde başımda titreme gibi bir şey hissediyorum bir hafta kadar sonra oda geçiyo

Merhaba üzülerek söylemeliyim ki sizi pek hoş şeyler beklemiyor. Kaç mg ve ne zamandır kullandığınızı söylerseniz yoksunlul sendromunu daha hafif atlatmanız için size bir bırakma planı yapabiliriz.

hiçbir şey. yapmanız gereken tek şey kademeli olarak bırakmak.
önce dozunu azaltın. örneğin 100 alıyorsanız, 1 gün 100, 1 gün 50 alın. daha sonra 50'yi 1 hafta kullanın. diğer hafta 1 gün 50, diğer gün 25 alın. daha sonra 25'i 1 hafta kullanın. sonrasında 25'i bir gün alın bir gün almayın. 2 hafta böyle devam edin. sonra gün aralıklarını artırın. iki günde bir, üç günde bir gibi. sonra kendinizi hazır hissettiğinizde tamamen bırakın.

3 kere antidepresan bıraktım, hepsinde bu yöntemi uyguladım ve hiçbir sorun yaşamadım. siz de yaşamazsınız zaten lustral çok ağır bir ilaç değil.
Hangi ilaçları deneyip bıraktınız?

yeşil reçeteli ilaç kullandınız mı? ben Lustral yanına rivoclon kullanıyorum. 1.5 aydır. rivoclonu kesmeye çalışacağım. sizce nasıl bırakmalıyım?
evet kullandım, ativan kullandım ama onu sadece 1 ay kullandığım için çok sıkıntı olmadı. muhtemelen sizin kullandığınız ilacı da çok yavaş şekilde bırakırsanız büyük sıkıntılar yaşamazsınız

yeşil reçeteli ilaç kullandınız mı? ben Lustral yanına rivoclon kullanıyorum. 1.5 aydır. rivoclonu kesmeye çalışacağım. sizce nasıl bırakmalıyım?
Lustrale başladım bugun ve biraz daha panik oldum ve çarpıntım oldu bu normal mi ilk gunlerde? Şikayetlerim arttı

Lustrale başladım bugun ve biraz daha panik oldum ve çarpıntım oldu bu normal mi ilk gunlerde? Şikayetlerim arttı
Evet canım normal ilk 2-3 hafta. Eğer doktora söylersen yanına alışma dönemi için sakinleştirici verebilir. Ben rivoclon içtim ilk ay, şimdi azaltmaya çalışıyorum onu bağımlılık yapan bir ilaç.

Su an iyiyim eskiye gore şikayetım oluyo ama idare edebılıyorum. Kaç mg kullanıyosunuz?
Ben 12,5 ile başladım 25 mg çıktık git gide baş dönmeleri baş ağrıları şiddetlendi. Dayandım 3 hafta daha. Sonra kestik. 60 gün içmiştim. 1 ay 12.5 içtim yine .sonra 1 hafta 6.25 mg. 15 gündür de hiç içmiyorum. İlaç hiç içmediğim halimden kötüyüm yani. Yeşil reçeteli bi ilacım var onu da içmemeye çalışıyorum. Bi yerimizi düzeltelim derken başka yeri bozuyor bu ilaçlar da.

Lustralde 6.25 mg yok yarısınında mı yarısını kırarak içiyorsun? Bana lustral 25 mg için doktorum cok etkisiz dedi 50 mg da daha etki etmeye başlıyomuş hatta selectra içmiştim bi ara 25 mg orgazm sorunum olmuştu, lustral 25 mg o etkiyide yapmadı bende.

Lustralde 6.25 mg yok yarısınında mı yarısını kırarak içiyorsun? Bana lustral 25 mg için doktorum cok etkisiz dedi 50 mg da daha etki etmeye başlıyomuş hatta selectra içmiştim bi ara 25 mg orgazm sorunum olmuştu, lustral 25 mg o etkiyide yapmadı bende.

evet kırıp içiyorum bıçakla kesiyorum. ben kestim komple ama hiç iyi olmadı günüm günümü tutmuyor. Başım dönüyor bayıcak gibi içim geçiyor gibi oluyorum. Midem bulanıyor. ne zaman geçecek bunlar :(

Back