- Konu Sahibi carpediem01
-
Birden konuya atlama gereksimi duydum...
Bende bir çok ürünlerini kullanmıştım; "-dım" diyorum çünkü artık kullanmam...
Tamamen doğal ürün,cilt dostu sattıklarını her ne kadar iddia etselerde; içerik olarak hiç masum değil.
Hele hele yüzümüz gibi en hashas davranmamız gereken bölgemize nasıl "paraben" ve petrol türevi kimyasallar kullanabiliyor böyle bir marka;aklım almıyor...
Evet paraben çoğu üründe bulunur bu doğrudur. Ama hashas ve dermatolojik ürünlerde (Clinique, La Roche Posay, Nuxe, Vichy,Dermatologica vs...) gibi markalar bile paraben kullanmazken; bunlar "her şeyimiz doğal" dedikleri ürünlere nasıl bu tür kimyasal koyabiliyor...
Bunun gibi laflar, "el yapımı,doğal ürün vs." bu markanın bir tür pazarlama stratejisidir...
Gidin sorun bir Lush satıcısı kıza; "bu marka neden paraben kullanıyor" diye...
Hepsi ezberlenmiş tekerleme korosu gibi aynı şeyi söyleyecektir...
"Efendim, paraben bir tür koruyucu maddedir, bir çok kozmetikte vardır,o olmasa tazeliği olmaz..." gibilerinden oldukça uyduruk bir açıklama yapıyorlar...
Paraben'i hiç bir dermokozmetik marka kullanmıyor; hatta gitgide diğer Lancome,Estee Lauder gibi ürünlerde bu içeriği kaldırmaya hazırlanıyor.
Ama "biz doğalız" diye geçinen bir markanın bu tür içerik kullanmasını son derece kınıyorum...
Benim önerim;en azından cilt kremi,peeling gibi yüz ürünlerini kullanmamanız.
Tabi ki taktir sizin...
Ben de 2 adet vücut sabunu almıştım.İçeriklerini incelediğim de şaşırdım ben de nasıl olabiliyor tamemen doğal dedikleri ürünlerde paraben kullanabiliyorlar anlayamıyorum.
bu paraben konusu beni mahvetti zaten yaa, aldığım kozmetik ürünlerinin %90'ında var malesef ve hepsini o kadar para bayıldım... pahalısında da var, ucuzunda da var... lushtan aldığım sabunda paraben yok ama spreyde methylparoben mevcut malesef... :18:
incelemeye başladıkça da alacak ürün bulamaz oldum... bi güneş kremi alıcam 3 hafta oldu hala bi sonuca ulaşamadım. aslında güneş kremi almaktan da vazgeçtim yaptığım araştırmalar sonucunda ama lazere gittiğim için daha fazla zarar görmemek için almam lazım. çinko içerikli bir güneş kremi istiyorum ama olanlar 125 tlden aşağı fiyat yok. uygun fiyatlı olanlarda çinko yok... konu değişmiş gibi olacak ama önerebileceğiniz bi güneş kremi var mı kızlar?
kızlar bu paraben konusunu bayağı bi araştırdım ben. zararlı olduğu kesin ama koruyucu madde olarak kullanılması gerekiyormuş. bi de kullanım oranı çok önemliymiş. çok fazla kullanıldığı taktirde kansere neden oluyormuş. bize düşen mümkün olduğunca az kullanmak. çünkü bir çok markanın içeriğinde bulunuyor. keşke ne oranda paraben içerdiğini de görebilsek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?