• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lush ürünleri

Birden konuya atlama gereksimi duydum...

Bende bir çok ürünlerini kullanmıştım; "-dım" diyorum çünkü artık kullanmam...

Tamamen doğal ürün,cilt dostu sattıklarını her ne kadar iddia etselerde; içerik olarak hiç masum değil.

Hele hele yüzümüz gibi en hashas davranmamız gereken bölgemize nasıl "paraben" ve petrol türevi kimyasallar kullanabiliyor böyle bir marka;aklım almıyor...

Evet paraben çoğu üründe bulunur bu doğrudur. Ama hashas ve dermatolojik ürünlerde (Clinique, La Roche Posay, Nuxe, Vichy,Dermatologica vs...) gibi markalar bile paraben kullanmazken; bunlar "her şeyimiz doğal" dedikleri ürünlere nasıl bu tür kimyasal koyabiliyor...

Bunun gibi laflar, "el yapımı,doğal ürün vs." bu markanın bir tür pazarlama stratejisidir...

Gidin sorun bir Lush satıcısı kıza; "bu marka neden paraben kullanıyor" diye...

Hepsi ezberlenmiş tekerleme korosu gibi aynı şeyi söyleyecektir...

"Efendim, paraben bir tür koruyucu maddedir, bir çok kozmetikte vardır,o olmasa tazeliği olmaz..." gibilerinden oldukça uyduruk bir açıklama yapıyorlar...

Paraben'i hiç bir dermokozmetik marka kullanmıyor; hatta gitgide diğer Lancome,Estee Lauder gibi ürünlerde bu içeriği kaldırmaya hazırlanıyor.

Ama "biz doğalız" diye geçinen bir markanın bu tür içerik kullanmasını son derece kınıyorum...

Benim önerim;en azından cilt kremi,peeling gibi yüz ürünlerini kullanmamanız.

Tabi ki taktir sizin...:68:

Ben de 2 adet vücut sabunu almıştım.İçeriklerini incelediğim de şaşırdım ben de nasıl olabiliyor tamemen doğal dedikleri ürünlerde paraben kullanabiliyorlar anlayamıyorum.

bu paraben konusu beni mahvetti zaten yaa, aldığım kozmetik ürünlerinin %90'ında var malesef ve hepsini o kadar para bayıldım... pahalısında da var, ucuzunda da var... lushtan aldığım sabunda paraben yok ama spreyde methylparoben mevcut malesef... :18:

Ben de 2 adet vücut sabunu almıştım.İçeriklerini incelediğim de şaşırdım ben de nasıl olabiliyor tamemen doğal dedikleri ürünlerde paraben kullanabiliyorlar anlayamıyorum.

bu paraben konusu beni mahvetti zaten yaa, aldığım kozmetik ürünlerinin %90'ında var malesef ve hepsini o kadar para bayıldım... pahalısında da var, ucuzunda da var... lushtan aldığım sabunda paraben yok ama spreyde methylparoben mevcut malesef... :18:

Evet çoğu kozmetik ürünlerinde bu içerikler var.

Ama benim kızdığım nokta "doğal içerik" imajıyla ortalarda dolanan bir markanın böylesine ironik, komik bir durumda bulunması.

Bir marka kendi ürünleriyle ve kimliğiyle anca bu kadar çelişkili olabilir...

Bunun sebebi tüketicilerin bilinçli olmadıklarını düşünmeleri olmalı.
Bence yanılıyorlar burada da görüyorum ki kendim gibi insanlar da birşey almadan ya da aldıktan sonra içerik bölümlerine dikkatlice bakıyorlar.Firmalar bunları göz önünde bulundurmalı bence.Yapamayacakları şeyleri vaad etmeleri kadar kötü bu durum bu.

incelemeye başladıkça da alacak ürün bulamaz oldum... bi güneş kremi alıcam 3 hafta oldu hala bi sonuca ulaşamadım. aslında güneş kremi almaktan da vazgeçtim yaptığım araştırmalar sonucunda ama lazere gittiğim için daha fazla zarar görmemek için almam lazım. çinko içerikli bir güneş kremi istiyorum ama olanlar 125 tlden aşağı fiyat yok. uygun fiyatlı olanlarda çinko yok... konu değişmiş gibi olacak ama önerebileceğiniz bi güneş kremi var mı kızlar?

incelemeye başladıkça da alacak ürün bulamaz oldum... bi güneş kremi alıcam 3 hafta oldu hala bi sonuca ulaşamadım. aslında güneş kremi almaktan da vazgeçtim yaptığım araştırmalar sonucunda ama lazere gittiğim için daha fazla zarar görmemek için almam lazım. çinko içerikli bir güneş kremi istiyorum ama olanlar 125 tlden aşağı fiyat yok. uygun fiyatlı olanlarda çinko yok... konu değişmiş gibi olacak ama önerebileceğiniz bi güneş kremi var mı kızlar?

Tedavi altında olan ciltlere La Roche Posay ve Avene öneriyor doktorlar.

Ben daha çok La Roche öneririm,akne tedavisi görürken bende kullandım.

Spf 50 kullanmalısın,fiyatıda uygun 50-55 civarı olması lazım...

Her cilt tipine göre ayrı ayrı güneş ürünleri var,mutlaka cildine uygun olanını bulabilirsin.:34:

bende lush ürünlerini severek kullanıyorum.. tabiki %100 doğal değil. %100 doğal olabilmesi için aktardan alıp karıştırıp kendimizin yapması lazım o zmn da ne sabun köpürür,ne nemlendirici yumusatır vs vs..
kullandığım ürünlere geçeresek ;
Creamy Candy Bath Banyo Köpüğü ; Mis kokulu bir banyo köpüğü. Küvetinizi doldururken bir parça alıp akan suyun altına tutun kocaman köpürüyor.
Fair Trade Foot Lotion Ayak Kremi ; Kocaman bi kutu sanırım bi ömür yeter :) Çok tatlı bir pembe renkte. Yumusatma etkisi normal kremlerden farklı değil ama büyük oluşu,rengi ve dokusu için bile alınır.
Herbalism Yüz Temizleyici ; Siyah noktalara karşı etkili ve kurutmadan temizleyen bir karışım. Nohut kadarı tüm yüz için yeterli oluyor.
Angels on Bare Skin Yüz Temizleyici ; Yine aynı şekilde herbalism ayarında bir ürün. kuru ciltler için daha uygun.
Jumping Juniper Kalıp Şampuan ; En memnun olduğum ürünlerinden biri. Kalıp sabun şeklinde ıslak saça sürünce acayip köpürüyor ve önceden 1 günde yağlanan saçlarımla şimdi 3 gün mis gibi geziyorum.

daha kullandığım bi çok ürünü var zamanla onlarla ilgili de fikir beyan ederim. sorularınızı da alabilirim :)

Küçük sevimli bir plastik kavonozda satılan peelingini almıştım.El yapımı ürünlerin üstünde ,onu yapan kişinin elle çizilmiş resmi vardı.Çok beğenmiştim bu fikri .Ürün de fena değildi ama şu sebze kokusu yok mu !Yüzüme yemek sürüyormuşum gibi geliyordu. Bir kaç defadan sonra tahammül edemedim daha fazla !

bana da hediye paketi geldi bu lush ın.. sonra bende dükkanına gittim baktım. banyo sabunları pek iyi temizlemiyor gibi sanki, katı deodorantını satın aldım memnun kalmadım öylece duruyor. İçerikleri gerçekten hiç doğal değil, ama ambalajları başarılı.. değişik kullanımlı ilginç ürünleri var mesela jöle şeklinde elinizde köpüren duj jeli.. değişik..

dudak koruyucusunu beğendim yalnız.

alacaksanız anca kokusunu beğendiğiniz banyo sabunları ve ya duj jellerini tavsiye ederim. Ancak gerçekten içerikleri pekte sevgi dolu değil :)

bende lush'ın bi çok ürününü kullandım halada kullanıyorum. Ama işin gerçeği ürünler bencce gereğinden pahalı birde bir çoğu gerçekten %100 doğal değil. Galiba benim sonuna kadar alacağım tek ürünü tea tree water toniği bir tek o bana çok masum geldi. :44: ama onun içinde bile Methylparaben var ne yazık ki

Lush'ın sadece üç ürününü kullandım, genelleme yapmak mümkün değil ama paraben konusu ciddi bir konu.
kullandığım iki üründe; color supplement renkli makyaj bazı ve lip service dudak nemlendiricisinde methylparaben ve propylparaben mevcut malesef.
ama Lush Lip Scrub, dudak peelingi tek kelimeyle MUHTEŞEM! paraben içermediği gibi, aslında bildiğin tozşekerden ve gıda boyasından ibaret. hm şimdi düşününce gıda boyası içeriklerini de bilmek lazım... ama benim gibi dudakları her fırsatta kuruyup çatlayanlar için harika...

Benim lusha büyük bi antipatim var. Bağdat caddesindekine gitmiştik nişanlımla. Doğal olduğu düşüncesi nişanlımı çok mutlu ettiği için ve o hep zararsız ürünler kullanmam konusunda fazla takıntılı olduğu için bi heves gitmiştik. Üstelik nişanlım kendisi arayıp dükkanı bulmuş,içerideki satıcılardan bilgi almıştı.

Nişanlım bana sarışınlığı çok yakıştırdığı için ordaki kadınlardan duyduğu kadarıyla anlattı. Sitesinden de baktık. The Blonde katı şampuanı vardı,onu beğendim. Yorumlara da baktım. Güzel çok hoş. Bi heves gittik. 100g katı şampuan 17tl (16.90tl ) aa fiyatı da baya uygun alalım dedik. Orda satış elemanı demez mi 100g kesilmiş kalıbımız yok 120g var. Şimdi fiyat 25tlye doğru çıkmaya başladı,ilk defa da alacağım. Sinirlenmeye başladım. Orda duran koskocaman bi katı şampuanından kesemiyor musunuz dedim,onlar satıldı dedi. Ben almayacağım diye çıkacakken nişanlım bi alalım dedi,beğenmezsen almazsın. Ben de umarım bir dahaki bu sorunla karşılaşmayız dedim,kadın gülümsedi.

Şampuanla ilgili yorumum. Buzdolabında saklanması gerek. Saç rengini,iki günde bir yıkarak 1 ayda 1 tona yakın açıyor. Yalnız çok fena kurutuyor. Bu yüzden bir de orda satılan 35-39tl olan kremlerinden de almanız gerekiyor.

İkinci defasında da o dükkanda aynı sorun çıkınca bi daha hiç gitmedik.

kızlar bu paraben konusunu bayağı bi araştırdım ben. zararlı olduğu kesin ama koruyucu madde olarak kullanılması gerekiyormuş. bi de kullanım oranı çok önemliymiş. çok fazla kullanıldığı taktirde kansere neden oluyormuş. bize düşen mümkün olduğunca az kullanmak. çünkü bir çok markanın içeriğinde bulunuyor. keşke ne oranda paraben içerdiğini de görebilsek...

kızlar bu paraben konusunu bayağı bi araştırdım ben. zararlı olduğu kesin ama koruyucu madde olarak kullanılması gerekiyormuş. bi de kullanım oranı çok önemliymiş. çok fazla kullanıldığı taktirde kansere neden oluyormuş. bize düşen mümkün olduğunca az kullanmak. çünkü bir çok markanın içeriğinde bulunuyor. keşke ne oranda paraben içerdiğini de görebilsek...

Paraben kozmetik ürünlerde koruyucu kullanarak kullanılır doğrudur, sentetik bir maddedir.

Hormon dengesini bozar, bu kanıtlanmıştır.

Göğüs kanseri araştırmalarında 20 kanserli hücrenin 18'inde paraben tespit edilmiştir.

Yağ hücrelerinin bol olduğu göğüs bölgesinde biriken toksit madde "paraben"in kansere neden olduğu belirtilmektedir.

Lush'ta paraben maşallah her ürününde var.

Aynı zamanda "organik/taze/el yapımı" zırvalarıyla dolanan bir markanın bu maddeyi kullanması insanları salak yerine koymaktır.

Diğer markalarda kullanıyor, ama en azından organik,dermatolojik kimlikleriyle gezinmiyor...

Zaten çoğu marka kaldırıyorken parabeni, bu kadar itham aldığı halde bu markanın halen ısrarla bunu kullanması hiç akla yatkın değil.

koyu kumral saçlarım. the blonde katı şampuanını aldım kocaman. bitirdim. saçımda hiç bi renk açılması olmadı

Ben lush In sandstone sabununu kullanıyorum paraben içermiyor. limonlu içeriği cildinizi parlatıyor. ben çok memnunum içinde kum taneleri var minicik peeling etkisi yapıyor. gerçekten hoş.

Hayvanlarda test edip, benim güzelliğim için hayvanları kör ve sakat bıraktıkları için bilinen hiç bir şamğuan markasını kullanamıyordum. Lush ile tanıştıktan sonra düzeldi her şey. Hiç hayvanlar üzerinde test yapmadığından rahatça kullanıyorum.

Bugüne kadar kullandığım ürünler ve deneyimlerim:

*Sex bomb ve think pink banyo balistikleri: beklediğim gibi değillerdi. çok beğenmedim. çok hafif kokuyorlar ve sadece renklendirdiler banyo suyunu.
* Lemony Flutter Cuticle el kremi: Kesinlikle favori ürünüm. Banyo sonrası el ve ayak tırnaklarıma düzenli olarak kullandım.Kütikülleri ciddi şekilde azalttı. Üstelik manikürüm çok iyi dayanıyor. Dirsek ve diz kapaklarınıza da kullanabilirsiniz. Kararmaları engelliyor.
* Tea tree tonik: Çok iyi değildi sonucum. Çok derin bir temizlik sağlamadı.
* Herbalism yüz temizleyici: Bunun bir kutusu aylar oldu hala bitmedi. Düzenli kullanınca yüzdeki yağlanmayı ve lekelenmeyi düzenliyor. Ama kullanımı zor. Yemyeşil bir sıvı oluyor. Banyodayken yapmanızı tavsiye ederim.
* Fresh farmacy: süper bir temizleyici, ciddi şekilde gözeneklerimi açtı.
* Love lettuce yüz maskesi: başarılı değildi. Fresh farmacy daha etkili.
* R&B Hair moisturiser saç bakım kremi: Favorilerimden. Düz ve dalgalı arası saçlara banyo sonrası nemliyken uygulanırsa harika sakin dalgalar yaratıyor. Kuruyken maske gibi kullanırsanız, saçlara parlaklık veriyor.
* Retread saç nemlendiricisi: Saçlarınıza harika bakım sağlıyor. Tavsiye ederim.
* Coolaulin saç nemlendiricisi: Kıvırcık saçlar için diye kullandım ama pek bir fayda sağlamadı.
* Curly Wirly şampuan: Bildiğimiz hindistan cevizini rondodan geçirmişler gibi. :1: Çok çok iyi durulamak lazım. Saçınızda kalabilir. Ama kıvırcık saçlara iyi geliyor o kesin :)
* Rehab: Favori şampuanım. Çok iyi temizliyor ve kırıklara çok iyi geldi.
* Sabunda da honey i washed the kids ve sea vegetable kullandım. İkisini de sevdim.
* Rub rub rub duş jeli idare eder. Ama Flying Fox - ballı - kesinlikle çok dinlendirici.

Benden bu kadar, umarım faydası olur.

Son düzenleme:
Lush ın ürünleri banada hediye olarak gelmişti beni çok mutlu etmişti bir çok renkli cıvıl cıvıl sabunla karşılaşınca konfetili sabunlar simli sabunlar fln 15 tane fln farklı farklı vardı ben cok begendım bı kac tanesıne kıyamadım banyoya koydum bir iki ay sonra sabunlarım küflenmeye başladııııııı görünce şok oldumm:) kullandıklarım mis gibi kokuyodu ama vucutta kalmıyo kokusu sadece banyoyu güzel kokutuyo o kadar gereksiz bi masraf ve para tuzagı diye düşünüyorummmm!!

Back