Lucrin depot (geçici menapoz) yardım lütfen :(

Şuanda bi gelişme yok canım adette olmadım çarşamba gtcem 10 gün içind e gel demisti adet olursan hemen gel olmazsan ilaçla adet gordurcez dedi.zaten bu lucrin depot ignesi adeti bayagi bir geciktiriyor yan etkileri oluyormuş büyük ihtimalle bnde adet olmucam ilaç verip adet gördürcek. O değilde geçen başka doktora gttim cikilota kisti niye tüp bebek gerektirmez hemen niye tüp bebek yaptırmaya karar verdin dedi.hocam dedim 2 yıl olcak hala birşey yok gttikcede büyüyor dedim olsun biraz daha beklemeliydin dedi.naziye hoca da bu kistler yumurtanı yaslandiryor yaşın 18 değil 30 yaşında bir insandın her geçen gün senin aleyhine olur bn zaten cikilota kistiyle hamile kalınmaz demedim diyor bu kistler zorlayıcı ve yumurtasının kalitesini düşürüyor gün geçtikçe.yumurta varken kullanalım gerisi zaman kaybı olur dedi.vala iyice kafam karıştı

Şuanda bi gelişme yok canım adette olmadım çarşamba gtcem 10 gün içind e gel demisti adet olursan hemen gel olmazsan ilaçla adet gordurcez dedi.zaten bu lucrin depot ignesi adeti bayagi bir geciktiriyor yan etkileri oluyormuş büyük ihtimalle bnde adet olmucam ilaç verip adet gördürcek. O değilde geçen başka doktora gttim cikilota kisti niye tüp bebek gerektirmez hemen niye tüp bebek yaptırmaya karar verdin dedi.hocam dedim 2 yıl olcak hala birşey yok gttikcede büyüyor dedim olsun biraz daha beklemeliydin dedi.naziye hoca da bu kistler yumurtanı yaslandiryor yaşın 18 değil 30 yaşında bir insandın her geçen gün senin aleyhine olur bn zaten cikilota kistiyle hamile kalınmaz demedim diyor bu kistler zorlayıcı ve yumurtasının kalitesini düşürüyor gün geçtikçe.yumurta varken kullanalım gerisi zaman kaybı olur dedi.vala iyice kafam karıştı
Canım ben de söyledim ya Naziye hanım biraz fazla garantici bence sana yaşını söylemiş bana sağ yumurtalıkların iyi bu zamana kadar bile hamile kalabilirdin dediği halde başka bi yöntem denemeden tüp bebek yapalım bir ay daha bekleyip dedi. Bende pek güven oluşturmadı açıkçası ama tüp bebekte uzmanmış eğer maddi açıdan düşünmüyosan ve hemen bebek istiyosan sen bilirsin tabi. Ben de hala regl olamadım ve aşırı gerginim. Üstelik herhangi bi bilgilendirme de yapmadı şuan hala olmamam normal mi değil mi bilmiyorum

Evet naziye hanımın bir tek eksiği hastayı çok bilgilendirmiyor bnde tedirginim bazen ama tüp bebekte genelde iyi olmuş ne bilim bnde bilmiyorum.

Evet naziye hanımın bir tek eksiği hastayı çok bilgilendirmiyor bnde tedirginim bazen ama tüp bebekte genelde iyi olmuş ne bilim bnde bilmiyorum.
Uzmanlık alanı canım eğer sen tüp bebekte kararlıysan için rahat olsun bence zaten tecrübeli kadın o süreci takip eder

Kizlar buraya daha önce yazmismiydim bilmiyorum ama bana da son tedavimde 2 ay baskliyaci tedavi uygulandi cikolata kisti yüzünden ama benim adet olmamam gerekirken yine de adet olunca doktor tedaviye başladı ama malesef toplanan yumurtalarımin çoğu olgun çıkmadı:KK43: daha önce 2 kere tüp tedavisi görmüştüm hic yumurtalardas sorun yasamamistik :KK43: bu baskilayici tedavi sanirim yumurtaların gelisimini de olumsuz etkilemis ben artik ona yoruyorum... bu seferki tedavimde tersten gidicez önce yum toplayip embriyo dondurup sonra kistleri baskilayip sonra transfer yapicaz, insallah olumlu olur ve son tedavi olur artik

Canım benim ilk tüp denemem 2.5 yıllık evliyim hiç korunmadık eşimle, ilk 1 yıl denedik olmadı ama öyle yatıp beklemezdim hemen lavaboya giderdik sonra dr a gitmeye başladık normal dedi herşey klomen kullandık 1 yumurtam oluştu hep, bekarken bana polikistik over var diyolardı ama bu dr yok dedi en son adetim 15 gün geçti hamile değildim o zaman polikistik oversin dediler, sonra erzuruma gittim meğer çikolata kisti varmış direk tüp bebek dediler, 31 yaşındayım hemen denedik rapor çıkmadı bize çünkü fsh ım normal değerlere indi çikolata kiztinde rapor çıkmazmış..bana akıl veren çok oldu ama yaşamayan bilmez..bu kistlerle hamile kalan var ama belki onlar ev hanımı oldugu icindir :KK70: çünkü benim işim çok fena sabahlara kadar kaldığım olurdu..sen kaç transfer yapıldığını sordun sanırım canım yasa değişti ama dr baglı bana iki transfer edildi bir tuttu olsun ben tek ikisde değilim olsunda sağlıklı hayırlı bi tane olsun yeterki :)

Aa nerdeyse benzer hayat hikayemiz bnde aynı o yollardan geçtim klomen kullandim kaç kere hatta hiç yumurta oluşmadı doktorlara geldik gttik millet bana hep şey der çok erken basladin soyle böyle bnde şuanda 29 yaşındayım doktorum bana aşılama bilr dememişti direk tüp bebek dedi ama bn kendim denemek istedim ikiside tutmayınca doktorun vardır bi bildiği dedim.gectim tüp bebeğe.cikilota kişiyle biraz zor kalınıyor dedigin gbi ev hanımlari anca vakitleri olduğu icin bnmde vaktim yok.o ayak kaldırımlarımı denemedim herşeyi denedim gene olmadi.demekki vardır bundada bi hayır diyorum.bakalim bnmki tutucakmi. Daha yeni dimi senin kaç haftalık şuan başladımı belirtileri :)
biraz eski mesajlar ama yazayim dedim ben cok yogun çalışırken de denedim ev hanimiyken de bi türlü olmuyor yavvv :olamaz::KK48: hatta 4 senelik süreçte bir kerecik kendiliginden gebelik oldu o da çok yoğun çalıştığım dönemde tabi sonu kimyasal gebelik oldu :KK43:

Vala herkezde başka bir teavi uygulanıyor bnd e anlamadim bndede 3 ay baskıları yumurtami 75.çi gün gel denildi gttim e2 bakıldı 15.93 tu bi hafta bekleyelim 10 nun altına düşsün dedi gttim gecem hafta 34.45 cıktı yani yükselmiş sonra hocayı aradim adet olmanı bklicez eğer olmazsan ilaçla adet gördurcez dedi.tup bebekte farklı protokoller varmis .kistlerim bi kistim 29 mm idi smdi 22 mm oldu .diğerleri hep ufakti zaten.smdi çarşamba günü tekrar gtcem heralde o zaman kadar adet olmam ilaç verip adet görcem.artik ne olcak blmiom kzlar. Herkez farklı farklı tedavi görüyor kafamız karisti

Shinsegi Senin kaçıncı tüp bebek canım bu digerleridemi tutmadı. Kaç yıllık ewlisin çocuğun varmi deneyimlisin galiba bu konuda..bizi biraz bolgilendirirmisin
Yatmalıyım evet naziye hanım tup bebek uzman ı ama ne bilim böyle çok bilgilendirmiyor için insan tedirgin olmuyor değil.sen bana güven tuğçe demisti en son konuşmamızda bakalim nasıl bi sonuç cikcak .Bu cikilota kistlerine neden hep tüp bebeğe yoneltiyorlar anlamıyorum o kadarmi zor bu kistler arkdaslar

Shinsegi Senin kaçıncı tüp bebek canım bu digerleridemi tutmadı. Kaç yıllık ewlisin çocuğun varmi deneyimlisin galiba bu konuda..bizi biraz bolgilendirirmisin
Yatmalıyım evet naziye hanım tup bebek uzman ı ama ne bilim böyle çok bilgilendirmiyor için insan tedirgin olmuyor değil.sen bana güven tuğçe demisti en son konuşmamızda bakalim nasıl bi sonuç cikcak .Bu cikilota kistlerine neden hep tüp bebeğe yoneltiyorlar anlamıyorum o kadarmi zor bu kistler arkdaslar
ya bu kistler kiminde hamileligi engellemiyor kiminde ciddi sekilde engelliyor mesela ben :KK43: 5 senelik evliyim 1 yil korundum (kistlerim olduğunu 2. yilimda öğrendim). 1 yil dogal yoldan denedik olmadi, rahim filmi-aşılama ve sonuç negatif. sonra klomenle denedik 3 kere hic biri olmadi o ara gittigim 5. doktor kistlerimi fark etti "herseyi denenmiş zaten" deyip tüp bebege yönlendirdi. tüp bebek merkezinde rapor icin bi aşılama daha oldu ama doktor cikolata kistleri varken tutma ihtimali %5 filan dedi. bu arada kistlerim küçüktü 1-2 cm. aşılama tutmadi tabi sonra tüp denedim, hersey harika gitti ama sonuc kimyasal gebelik. hemen genetik-pihtilasma testleri filan baktirdim temiz çıktı. 2.tüp denemesini yaptik (bu sefer önce 1 ay dk hapi kullandim), sonuc yine kimyasal gebelik. son tedavimde bu sefer gecic menapoz ardından tüp denedim tam bir facia oldu 14 yumdan sadece 5i olgun çıktı ve sacece 2si dollendi sonuç negatif oldu :KK43: bu arada kistler ufaktan büyüdü simdi 3-4 cm oldu. 4 senedir bu süreçlerin icindeyim. Rabbim sizlere yasatmasin hemen hamile kalmayi nasip etsin

Kizlar bu kistler yapisikliga, yumurtalama bozukluklarına (adet düzensizliği), rezerv azlığına sebep olabiliyormus. bunlar olmasada salgiladigi zararli sivilar yüzünden döllenmeyi veya döllenme sonrasi tutunmayi zorlastiriyormus. yani bence bu kistlerle hamile kalmak gercek mucize gibi bisey.

cok şükür bende yapisiklik yok, simdilik rezerv filan da iyi ama henüz saglikli gebelik elde edemedik :KK43:

Oooo ne kadar şeyler geçirmişin canım sen.bnde mr ,rahim filmi, hormonlar, aşılama oldum hepsini bnde denemedim hiçbirisi olmadi.klomen kullandim.vajinadan sürekli ilaçlar kullandim bn 2 yıllık ewliyim inan 2 ay korundum cnki bekarligimdan beri kistler mevcut o yuzden bn erken tedaviye basladim.herkez niye bu kadar erken basladin dio ama bn kistlerimin olduğunu biliyordum.ama bu süreç inan ki zor yani hepimizde biliriz rabbim ins bu süreçte yardımcımız olur.

Inş tutar ilk seferde benimkiler seninkiler dua edelim birbirimize..Bu kimyasal gebelik nasıl oluo ya
canim beta hcg pozitif çıkıyor biraz yükseliyor ama sonra kese görünmeden düşüyor ve adet olup gebeligi sonlandirmis oluyorsun. kese görünmediği için kimyasal gebelik diyorlar

Oooo ne kadar şeyler geçirmişin canım sen.bnde mr ,rahim filmi, hormonlar, aşılama oldum hepsini bnde denemedim hiçbirisi olmadi.klomen kullandim.vajinadan sürekli ilaçlar kullandim bn 2 yıllık ewliyim inan 2 ay korundum cnki bekarligimdan beri kistler mevcut o yuzden bn erken tedaviye basladim.herkez niye bu kadar erken basladin dio ama bn kistlerimin olduğunu biliyordum.ama bu süreç inan ki zor yani hepimizde biliriz rabbim ins bu süreçte yardımcımız olur.
erken baslayarak cok iyi yapmissin cnm. bilsem bende hic korunmazdim. doktorum bu kistler saatli bomba gibi acele etmek lazim ne zaman ne olacagi belli değil hemen cocuk yapip kistlerin tedavisini olman lazim diyor. aslinda bu kistler direk engel değil ama zorlastiriyor. insallah pozitif sonuclar aliriz cnm

Evet canım bn evlenmeden önce doktora gitmiştim orda bi doktor demisti kistlerin var demisti tabi bn ozamanlar cikilota kıstiymis polikistik overmis bunları bilmiyordum.basit kistler sanıyordum.ama ordaki doktor bana hc korunma çocuk yap dedi gene bn 2 ay korundum sonra dedimki tuğçe bırak korunmayı doktoru dinle. Neyse bir yıl doğal yolla denedim olmuo ama o aralar hep araştırıyorum hamile nasıl kalınır nasıl pozisyonlar denenir diye.ayaklarimimi dikmedim neler neler her adet olacagim zaman psikoljik olarak midem bulanio güya ama hepsi psikolik.baktim artık olcak gbi degil doktora gttim 3 doktor değiştim ama ne tahliller ne hormon ilaçları kullandim en son naziye hanım diye birine gttim. Kadın baa herşeyi sil baştan yaptı. Mr cekti kistlerime bn dedi ilaç vercem ama ne kisti bunlar ugs ile gördü ama gene garanti olsun dedi.pesime rahim filmi sonra 2-3 Ay doğal yolk dene desi o ara klomen ve catlatm ignesi verdi olmadi.pesine rahim filmi cekti .4 ay gene doğal yolla dedi.oda olmadi ıste 3 ay önce aşılama yaptı iki kez onlarda tutmadı
Zaten naziye hanım gel tüp bebek yapalim kistinin biri çok kalıcı yumurtana artık yapışmış dedi. Ama allahtan tüplerim açıktı. Ama bn illa aşılama olcam dedim.bak onlara verceğin parayla yapalim tup bebek dedi doktorum gene bn istemedim. Aşılamaya nerdeyse ilaçlar falan 3 bini bulmuştur. Iste en son hocam dedin artık karışmıyorum size bırakıyorum dedi.ama tabi bunları derken bak tüp bebektede hem çoğul gebelik hemde tutmama ihtimalleri oluyor dedi.sonra önce kistleri bi küçültmek lazim sonra rahimde tutunması zor oluyor dedi bebek orda tutunamiyor dedi.iste en sin 3 aylık lucrin iğnesi verdi bu çarşamba tam 90 gün olcak ıste adet olmami bekliyorum 10 gün içinde olmazsam ilaçla adet gördurup baslicak canım.benim de hikayem böyle anlicagin

Evet canım bn evlenmeden önce doktora gitmiştim orda bi doktor demisti kistlerin var demisti tabi bn ozamanlar cikilota kıstiymis polikistik overmis bunları bilmiyordum.basit kistler sanıyordum.ama ordaki doktor bana hc korunma çocuk yap dedi gene bn 2 ay korundum sonra dedimki tuğçe bırak korunmayı doktoru dinle. Neyse bir yıl doğal yolla denedim olmuo ama o aralar hep araştırıyorum hamile nasıl kalınır nasıl pozisyonlar denenir diye.ayaklarimimi dikmedim neler neler her adet olacagim zaman psikoljik olarak midem bulanio güya ama hepsi psikolik.baktim artık olcak gbi degil doktora gttim 3 doktor değiştim ama ne tahliller ne hormon ilaçları kullandim en son naziye hanım diye birine gttim. Kadın baa herşeyi sil baştan yaptı. Mr cekti kistlerime bn dedi ilaç vercem ama ne kisti bunlar ugs ile gördü ama gene garanti olsun dedi.pesime rahim filmi sonra 2-3 Ay doğal yolk dene desi o ara klomen ve catlatm ignesi verdi olmadi.pesine rahim filmi cekti .4 ay gene doğal yolla dedi.oda olmadi ıste 3 ay önce aşılama yaptı iki kez onlarda tutmadı
Zaten naziye hanım gel tüp bebek yapalim kistinin biri çok kalıcı yumurtana artık yapışmış dedi. Ama allahtan tüplerim açıktı. Ama bn illa aşılama olcam dedim.bak onlara verceğin parayla yapalim tup bebek dedi doktorum gene bn istemedim. Aşılamaya nerdeyse ilaçlar falan 3 bini bulmuştur. Iste en son hocam dedin artık karışmıyorum size bırakıyorum dedi.ama tabi bunları derken bak tüp bebektede hem çoğul gebelik hemde tutmama ihtimalleri oluyor dedi.sonra önce kistleri bi küçültmek lazim sonra rahimde tutunması zor oluyor dedi bebek orda tutunamiyor dedi.iste en sin 3 aylık lucrin iğnesi verdi bu çarşamba tam 90 gün olcak ıste adet olmami bekliyorum 10 gün içinde olmazsam ilaçla adet gördurup baslicak canım.benim de hikayem böyle anlicagin
valla canim benim cok iyi yapmissin. aşılama denemende iyi olmus en azindan içinde acaba kalmaz. bazıları cikolata kisti ile dogal yoldan da gebe kalabiliyor. biraz nasip işi işte.

Yok denemedim aşılama denemeseydim belki acaba olurmuyduki diye acabalarım olurdu baktık ti olmuo artık tüp bebeğe karar verildi.bide artık psikolojik olarak çok takmaya basladim yani..Ya olanlar var çok cikilota kisti le hamile kalan ama bn artık ne zaman olcak kac yıl sonra olcak diye bekleyemem. birde yaş faktörü var bn 29 oldum en azindan yaşımız geçmeden yapalim.tup bebek yaşı gecincede olmuyor..

Yok denemedim aşılama denemeseydim belki acaba olurmuyduki diye acabalarım olurdu baktık ti olmuo artık tüp bebeğe karar verildi.bide artık psikolojik olarak çok takmaya basladim yani..Ya olanlar var çok cikilota kisti le hamile kalan ama bn artık ne zaman olcak kac yıl sonra olcak diye bekleyemem. birde yaş faktörü var bn 29 oldum en azindan yaşımız geçmeden yapalim.tup bebek yaşı gecincede olmuyor..
evet cnm yaş ilerliyor ve malesef tüp bebekte bile yaşa göre tutma şansı söylüyorlar:KK43: bende 29 olucam 1 ay sonra. ama sen yine de olumsuz olma Allaha şükür yumurtamiz çıkıyor, sperm de var elbet olacak bi gün. hatta inaniyorum senelerce doğal yoldan denesem bi gün elbet olur ama bende o kadar bekleyememki muallakta olarak hem de

Bak inan soyle 25 yaşında olsam 3 -4 yıl beklerim ama artık zaman daralıyor kistler de gittikçe yumurtaların rezervlerini düşürüyor zaten iki yıl bekledim yeter yani artık psikolojik olarakta darma duman oldum
Ama artık kafam rahat tüp bebeğe karar verdiğim günden beri takmıyorum doktoruma bıraktim .arastirdikcada kafam allak bullak oluyor daha arastirmiyorumda..sonuçta her doktorun kendine gore tetkikleri mevcut..

Merhaba kızlar bugün gittim doktora tekrardan tahlil yaptı. Tahlilin durumuna gore doğum kontrol habi yazicak adet görmem için sonra da lucrin tekrar bi aylık başlayacak galiba tam bilmiyorum durumlar bundan ibaret. Tüp bebeğe baslicam sonra ki asamalarda

X