Bahçe Bakımı ve Çiçekler Lucky bamboo aldım

hxuxzxuxn_yxixlxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
7.653
13
bu akşam esımle kipaya gittik ve lucky bamboo aldık:asigim:
gercekten çok hoş duruyo vazoya küçük taslar alıcaktım ama kipada bulamadım
bı ara onlarıda alıcam :nazar:

[

Son düzenleme:
çok dekoratif durduklarını düşünmüşümdür hep a.s güneş ışıgından korumanı tavsiye ederim yerimseniben bir de sakın kesme sararıyorlar a.s.

merhaba arkadaşlar...ben evime bir sürü bambu almak istiyorum..migrosta 5,39 a buldum ama çok almayı düşündüğüm için biraz pahalı geldi sonuçta ben bir lise öğrencisiyim :kedi: daha uygun fiyata bulabileceğim bir yer warmı yardımcı olursanız çok sewinirim..tesekkrler..

Bende de var lucky bamboo... En az üç tane alınırmış uzak doğuda. Eski çin geleneklerine göre güzel yaşamın 3 ana maddesi varmış: MUTLULUK-BOLLUK ve UZUN ÖMÜR! İşte Lucky yani Şans Bamboolar insanların evlerine bu 3 nimeti getirirlermiş.... Bende de 3 tane var ve yavrulayıp duruyorlar :)
Bakımı da çok kolay. Her hafta suyunu değiştiriyorsun. Mümkünse kireçsiz su kullanıyorsun. Ayrıca yaprakların sararmasını önlemek için güneşten uzak tutuyorsun. (Güneşte sararıyor) Ayrıca çinlilere göre bambooları kesmek şansı engellermiş, çiçeğe de yaramayıp, çürümesine neden oluyor...

Vazoya koyar gibi sadece suyun içinde olmaz,dibine boncuk taşlar veya çakıl taşlarından yarıya gelecek kadar doldurun daha iyi sonuç alırsınız.Ara arada yapraklarına su püskürtün.

X