Lucid Rüya zımbırtısı beni korkutuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bende genelde korkunç rüya gördügümde kendi kendime "amaaannn ne korkacam zaten rüya görüyorum" diyorum ve rüyayi bazen bitiriyorum bazende devam ettiriyorum (korkmayi seviyorum )

bazende rüyami istedigim gibi devam ettiriyorum herhangi bir rüyayi, mesela evlendigimi görüyorum ama istedigim gibi damadi falan göremeyince nasil yapiyorum bilmiyorum ama birden bire tam sevdigim bir tipte damat, gelinlik falan görüyorum :)

bu durum bana da oluyor.. demek lucid ruyaymıs adı.. çok sık değil ama her seferinde daha uzun ve kontrollü ruyalar görüyorum, ilk zamanlar sadece rüya oldugunun ayırdındaydım, kendimi telkin ediyordum yada uyandırabiliyordum, sonradan kafamı ceviricem ve deniz görücem dedim bikez ruyamda ve dönüp bakınca sonsuz bir deniz gördüm.. mesela merdivenler inşa ederdim, genelde hep su ve aydınlık oluyor bu rüyalarımda, onun üstüne şunu görücem bu olacak diyerek o görüntüye kavusuyordum, ama d,,yorum ya farkındalık hep var, rüyadayım farkındalıgı, boyle ruyalardan uyanmak istemiyor insan, cok huzurlu olunuyor uyanıldıgında da, ben bunun ne oldugunu bi adı oldugunu falan bilmiyordum şuan burda öğrendim, iyi oldu bi arastıraym

5-6 yaşlarındayken görürdüm bu rüyaları. yatak odasındaki aynanın karşısında oturuyor olurdum hep, sonra balkon kapısını açıp uçardım rüyalarımda. rüyada olduğumun da farkında olurdum üstelik. lucid rüyaymış demek. bilmeden yapıyordum sonra hiç olmadı.

Leonardo Dicaprio'nun Başlangıç isimli filmi bu olayı konu alıyordu yanılmıyorsam.rüyalarında bir şeyler yapıyrlardı sürekli,hatırlayamıyorum,uyuyakalmışım izlerken:KK1::KK1::KK1:

Ben tam anlamıyla bahsedilen karabasanı hiç görmedim.
Yalnızca bir kere yaşadım ama hemen atlattım ezan sesiyle.

Anlatayım; Uyuyorum birden uyandım. Ama uyanamadım. Etraf kapkaranlık, ama uyanığım. Ama değilim.
Uyanmak istiyorum, gözlerimi açtım etraf kapkaranlık.
Yok uyanamıyorum. Delircektim o an. Ne rüyadayım ne uykuda. Gözlerim açık ama kapkaranlık her yer. Bi cisim bişey görmüyorum.
Sonra başladım ayetel kürsi yi okumaya. Ama okuyamıyorum ki. Yarım yamalak okuyorum ve okurken ağzımın kaydığını hissediyorum.
Hani bozuk filmlerde konuşurlar ya, böyle yavaşlatılmış gibi çıkar insanların sesi. La ilahe illa huvel hayyul kayyum diyeceğim.
Laaaaaaağğğğğğğğ ilaaaahhhhheee illllllaaa haayyyy.... şeklinde çıkıyor. Tam o esnada ezanın sesini duydum. Ve gözlerimi açtım, odamı gördüm. Kendime geldiğimi anladım. Sabah ezanı olmasa belki de tam anlamıyla o karabasanı yaşardım.

Biri bana demişti ki, karabasan üstüne çökerse, ayak parmağını kıpırdatmaya çalış, kıpırdatırsın uyanırsın.

Son düzenleme:
bazen banada oluyorr gece uykusunda değilde genelde sabah uyanıp hani yatak keyfi yaptığım uykuyla uyanıklık arasındayken yaşıyorum bu olayı rüyamı yönlendirdiğimde oluyoo uyanıp aynı rüyaya devam ettiğimde bende bunu yaparken bilinçli yapmıyodum ama yaptığım şeyin lucid rüya olduğunu öğrendim :KK1::KK1:ama bu olayı yaşadıktan sonra baş ağrısı ve yorgunluk oluyor... bu aralar hamilelikten dolayı çok uyuyup ve çok rüya gördüğüm için fazlaca oluyor bu durum banaa:KK1::KK1:

Ben tam anlamıyla bahsedilen karabasanı hiç görmedim.
Yalnızca bir kere yaşadım ama hemen atlattım ezan sesiyle.

Anlatayım; Uyuyorum birden uyandım. Ama uyanamadım. Etraf kapkaranlık, ama uyanığım. Ama değilim.
Uyanmak istiyorum, gözlerimi açtım etraf kapkaranlık.
Yok uyanamıyorum. Delircektim o an. Ne rüyadayım ne uykuda. Gözlerim açık ama kapkaranlık her yer. Bi cisim bişey görmüyorum.
Sonra başladım ayetel kürsi yi okumaya. Ama okuyamıyorum ki. Yarım yamalak okuyorum ve okurken ağzımın kaydığını hissediyorum.
Hani bozuk filmlerde konuşurlar ya, böyle yavaşlatılmış gibi çıkar insanların sesi. La ilahe illa huvel hayyul kayyum diyeceğim.
Laaaaaaağğğğğğğğ ilaaaahhhhheee illllllaaa haayyyy.... şeklinde çıkıyor. Tam o esnada ezanın sesini duydum. Ve gözlerimi açtım, odamı gördüm. Kendime geldiğimi anladım. Sabah ezanı olmasa belki de tam anlamıyla o karabasanı yaşardım.

Biri bana demişti ki, karabasan üstüne çökerse, ayak parmağını kıpırdatmaya çalış, kıpırdatırsın uyanırsın.

evet canim aynen banada oluyor, ayni seyleri yasamisiz..
bir keresinde bende tesadüfen ayagimi kipirdatmistim,
o zaman hemen uyanmistim..
ama o an aklima gelmesi lazim iste, ayni duanin geldigi gibi.. :26:

Bunun böyle bir adı olduğunu bilmiyordum.
Ben rüyalarımı bir yönetmen gibi kontrol ederim genelde.
Hatta bazen beğenirim görürken bazen hiç beğenmem.
Rüyayı görürken bile bu bilinçaltıma ne ara girdi ki falan diye içten içte başka bir düşünce geliştiririm.
Benim için sıradan bir birşey hemen hemen her gece yaşarım.

Astral seyahat ise ayrı bir alem hep hayal etmişimdir.
Yıllar önce şöyle bir deneyimim bile vardır :)
Üfürükten Prenses: Astral Seyahat Fiyaskom :)

evet canim aynen banada oluyor, ayni seyleri yasamisiz..
bir keresinde bende tesadüfen ayagimi kipirdatmistim,
o zaman hemen uyanmistim..
ama o an aklima gelmesi lazim iste, ayni duanin geldigi gibi.. :26:

Valla ayağımı kıpırdatmak benim de aklıma gelmedi.
Günde bilmem kaç kez okuduğum duayı bile unuttum, yarım yamalak okudum korkudan.
Zor işler :)
O yüzden, bilmediğimiz şeylere kalkışmayalım bence. Öyle astralmiş filan yok gerek yok . :KK1:

hadi ben yatıyorum arkadaşlar uyuycam.
Hepinize Allah rahatlık versin ,tatlı tatlı rüyalar görün inşallah

(yalnız bu konuları okuyunca hafiften tırstım ben de ya ,lucid neyse de astral falan:KK1:)

demek bunun bir adı varmış.çok sık yaşarım rüyada oduğumu anlar ona göre yönetirim rüyamı çok şeyler yaptım :KK9: yan etki içinde ki yorgunluk kesinlikle doğru olmuş.bende neden bu kadar yorgun kalkıyorum diye düşünüyordum onuda lucid'e bağladım gitti :) korkulcak bir şey olduğunu düşünmüyorum her gün 3-5 rüya gören birisi için arada lucidlerimde olsun ya hu :KK9::KK9::KK9:

Ha birde, lucid ile mi ilgili bilmiyorum.
Ama aşırı hafiftir uykum. Odamın kapısının önünden biri geçsin, yavaşcacık da olsa onu duyarım.
Evin bir ucunda konuşulanları duyarım.
Hatta üst katımızda , titreşim ile çalan telefon alarm ını duyarım.
Ve tam dalarak uyuyamadığım için asla uykumu alamam.
Asla dinlenmiş uyanmam.
8 saat uyuyorsam, onun 1-2 saati kendimi hatırlamıyorumdur.
Onun dışında hep kendimi bilerek uyuyorum :KK53:

Bende bi kere öyle bişi görmüştüm. Rüyamda kaybolmuştum karışık yollar vardı hangisine gitsem diye kararsız kalıp korkuyordum :18: sonra beyaz bi ışık gördüm cadde gibi bi yerde arabalar geçiyordu oraya koşarken uyanmıştım :44:

Bazen bi yerden düşerken düştüğümü hissediyorum. Tam yere yaklaştığımda da uyanıyorum :/

Bir keresinde de ameliyat olduğumu görmüştüm. Ben uyanığım ama ameliyat masasındayım ve doktorlar ameliyat ediyorlar beni :KK53:
sonra hastayı kaybediyoruz dedi bi ses hepsi telaşlanmaya başladı ve uyandım. Uyandığımda nefesimi tutuyodum :KK53:
İlginç yaa..

Ama aşırı hafiftir uykum. Odamın kapısının önünden biri geçsin, yavaşcacık da olsa onu duyarım.
Asla dinlenmiş uyanmam.

Bu tip insanlarda ortak özellik midir bilmem ama aynı özellikler bende de var.
Sabahları dayak yemiş gibi kalkıyorum o yüzden kendime gelmem birkaç saatimi alıyor.
Gece kafam sürekli çalışıyor gibi yoruluyorum ama o kadar alıştım ki,sıradan geliyor bu bana.

Asla dinlenmiş uyanmam.

Kız ben korktumya senden :18:

Bende bi kere öyle bişi görmüştüm. Rüyamda kaybolmuştum karışık yollar vardı hangisine gitsem diye kararsız kalıp korkuyordum :18: sonra beyaz bi ışık gördüm cadde gibi bi yerde arabalar geçiyordu oraya koşarken uyanmıştım :44:

Bazen bi yerden düşerken düştüğümü hissediyorum. Tam yere yaklaştığımda da uyanıyorum :/

Bir keresinde de ameliyat olduğumu görmüştüm. Ben uyanığım ama ameliyat masasındayım ve doktorlar ameliyat ediyorlar beni :KK53:
sonra hastayı kaybediyoruz dedi bi ses hepsi telaşlanmaya başladı ve uyandım. Uyandığımda nefesimi tutuyodum :KK53:
İlginç yaa..
kız onlar nası ruyalar :18:
Allah tan uyanmıssın en krıtık yerlerde

bu bana genelde kabus gördüğümde olur.

korkunç birşey olacakken birden rüyada olduğumun farkına varırım ve kendimi uyandırırım.

uça kaçma gibi atraksiyonlu olaylarım yok ama en azından kabus görmemi engelliyorum.

savunma mekanizması gibi çalışıyor benimki:KK1:

Asla dinlenmiş uyanmam.
senın kadar olmasada benımde boyle tatlım sabaha karsıdan sonra hele,yanımda konussalar bıle hem onları duyuyorum hem uyumaya devam edıyorum ve uyanınca basımda bır ağırlık oluyor, ve ben bilinçaltı ruyaları cok goruyorum. mesela aldatılmaktan korkarım hep ve ruyamda sureklı aldatıldıgımı yakalıyorum felan ama ruyamda oldugumun bılıncındeyım ama yınede acı cekıyorum felan deişik

Bir kere rüyamda kolumu köpek ısırıyordu, uyandim daha kolum acıyordu.

Bir kerede rüyamda biri ölmüstü, uyjumda agliyordum uyandim devam agliyordum ya.
Cok ilginç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X