- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
Canım daha cok yeni 1 haftadir hastanede yatiyo acil yer bulmaniz gerekiyo dediler istanbulda oturuyoruz ve hicbir hastanede yer yok bi an once kemoterapiye.girmesi lazim neler yapiyoruz bulamuyoruz ne zormus rabbim herkese sifa versin duydugum an yikildim kaybetme kokusu sardi benibu hastalik cok cabuk ilerliyomus
halamın kızı benimle aynı yaşta
1 tane 3 yaşında oğlu var.
bekarlığında gayet kilosu yerinde boylu kalıplı bir kızdı daha sonra sevgilisi (şimdiki eşi ) ile tanıştı babası evlenmelerine izin vermedi falan çok yıpradı üzüldü
o aralar nefes darlığı şikayeti oldu hastanede astım teşhisi koydular hava ilaç tedavisi uygulandı
sonra eniştem hala vermediği için kaçtı
sonrası malum işte aileler inatlaştı falan şükür barıştılar
o dönemlerde saçı çok dökülmeye başlamıştı tedavi oldu geçti
sonra çok zayıflamaya başladı yani kilosu 55 60 civarı olan kız 45 lere düştü aşırı kansizlık , halsizlik, kas ağrıları , saç dökülmesi yine başlamış , ağız içinde yaralar çıkmış , sinirlilik hali v.b şikayetleri var şuan
annem halama söylemiş çok zayıflamış bi doktora götürün gibi onlar hep çocukla koşturmaktan zayıfladı falan dediler
geçen doktora gitmişler , aşırı kansızlıktan hastaneye yatırmak istemiş kendisi çocuğu olduğu için o etapta istememiş
bugün yine kontrol amaçlı gıdınce yatış yapmışlar tahlil için bile kan 2 seferde almışlar kanı o kadar yok yani
bende netten araştırdım tanıları aynı ondaki gibi
sizin fikriniz nedir?
daha doktorlar teşhis koymamışlar pazartesi falan belli olacakmış
Şu sistem kadar saçma bir olay yok zaten canım yaa( acil yer bulun!! insanın elini kolunu bağlıyorlar.. Ankaraya gitme durumunuz var mı? Biz Bursadayız. Kardeşimi acilden alıp hemen yatırmışlardı yer olduğu için.. Bi tanıdığımızın çocuğunda tümör çıktı. Ona da sıra vermişler bilmem kaçıncı sırayı.. Çocuk o zamana kadar ne olacak hiç umurlarında değil.. Onlarda Ankaraya gitti ve gayet iyi maşallah çocuk şuan.. Fakülte hastaneleri ilgileniyor ve süreç hakikaten çok uzun.. 30-45 gün arası hastanede kalıyorlar.. Allah yardımcınız olsun inşallah.. Elimden gelen birşey olursa yardımcı olmak isterim..
Canim benim allah razi olsun o kadar zor gunler geciruyoruzki perisan olduk babamin henuz haberide yok ogrenirse morali cok bozuk olur istanbul disina ciksak nasl olcak bilmiyorum kalicak yer kimse yok annem hastane koselerinde perisan oldu yani bunca kanser hastasi var ve yatak sayisi o kadr azki rabbim kardesine sifa versin bidaha aci yasatmasin babamin aml m3 die bi teshis daha cikicak olan testlerde var ama kanser oldugu kesin cok korkuyorum nasl yer bulucaz bilmiyorum gun gectikce ilerlicekcanim bursada hemotoloji bolumunde yer varmi acaba hangi hastane orasi
Canım burda Uludağ Üniversitesinde tedavi gördü kardeşim. Yer sıkıntı olabiliyor bazen belli olmuyor maalesef tatlım.. Burda yaşarken bize bile çok zor geldi gitgel yaptık sürekli.. Sizin için bilemiyorum nasıl olur.. Şimdi hangi hastanede yatıyor.. Kaç yaşında baban
şimdi görütüm 3 ünite kan vermişler hafta sonu
kan değerleri normal seviyeye gelmiş 12 dedi sanırım
hastahaneden yeni eve gelmişler
1 ay sonra tekrar kontrole gidecekmiş
şimdi iyiyim dedi inş hep iyi olur.
Canım daha cok yeni 1 haftadir hastanede yatiyo acil yer bulmaniz gerekiyo dediler istanbulda oturuyoruz ve hicbir hastanede yer yok bi an once kemoterapiye.girmesi lazim neler yapiyoruz bulamuyoruz ne zormus rabbim herkese sifa versin duydugum an yikildim kaybetme kokusu sardi benibu hastalik cok cabuk ilerliyomus
geçmiş olsun... inş. 1 ay sonra daha iyi olur...
sizede geçmiş olsun.. ankarada ki hastaneleride araştırın... onkoloji servislerine... yada istanbuldaki özelde olan bazı hocalar var... o doktorların özeline gidin... yada bazı özel hastanelerin onkoloji bölümü ücretsizdir. özel hastaneleride araştırın... geçmiş olsun...
Babam 58 yasinda samatyada yatiyo canim ama dahiliye bolumunde biz baska bi nedenle gittik hastaneye ve kanser oldugunu ogrendik sok olduk nerdeyse butun hastanelere baktik ama yokbutun herkes seferber oldu gun gectikce onun icin kotu uzun sure yatmasi gerekiyomus doktorlar tedavisi oldugunu soyledi ama yinede korkuyorum ozel hastane devlet hastanesi heryeri arastiriyoruz
Arkadaslar babama kan kanseri teshisi kondu aml m3 ve tedavi gormesi lazim hematolojide yaticak hastanelerde bos yer yok iyilesme imkani varmi bilgisi olan nolur yazsin cok moralim bozuk kahroluyorum
İyileşme imkanı elbette var ki tedavi olacak. Öbür türlü Allah korusun yapacak bişey yok denirdi ki yengeme öyle dendiği halde akciğer kanserini yendi bundan 10 sene önce ve şimdi çok çok iyi.
Benim annem de kll. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. İlk duyduğumda ölüyorum sandım. Ama geçecek buna inan baban iyileşecek. Sen moralini bozarsan baban kimden moral bulacak. Bi süre sonra bize buradan güzel haberler vereceksin inanıyorum. Dua edicem baban için. Derdini veren Rabbim dermanını da verecek inşallah birazcık sabır.
Canım kusura bakma işyerinde olduğum için geç yazıyorum maalesef( Benim kardeşimi de ilk dahiliyeye götürdük. Karaciğer yetmezliğinden şüphelenmişlerdi. Ultrason görüntüleri temiz çıkınca kan tahlili istediler.. Kan değerleri inanılmaz derece kötüydü. hemen hemen hiçbir değeri iyi değildi. Doktor bize dediki bu tahlille uludağ üniversitesine acile gidin.. Acilden alır dediler ve biz öylelikle acilden hastaneye yatış yaptık.. Böyle bir durum deneme imkanınız yok mu orda?
canım çok şükür yer bulduk bugün yatışı yapıldı ne kadar kalıcağı belli değil çok huzursuzum annemde yanında kalıcak ordaki hastaları görünce çok kötü oldum allah hepsineşifa versin senin kardeşin ne kadar yattı çok uzun sürüyomuş
Yattığını öğrenince biraz olsun içim rahatladı canım yaa.. Rabbim şifa versin inşallah babana ve diğer bütün hastalara.. 30-45 gün arası sürebiliyor. hastadan hastaya değişir bu durum.. sakın bak sakın ona kötü bişey yansıtmayın.. kolay değil çok iyi anlıyorum seni taş gibi olman lazım desem yeridir. Ben kardeşimin yanında kaldım nakil olana dek ve geceleri kimbilir kaç kez kalkıp nefes alıyo mu diye kontrol ettim Allah biliyor.. çok keyifsiz,halsiz, iştahsız olacak kemoterapi sonrasında.. sıkmayın sakın.. ve canım bunu söylemek zor ama diğer hastaları öğrenecek hayatını kaybedenler olabilecek.. Bunları yazmak istemem canını sıkmak istemem ama olan şeyler maalesef..benim resmen psikolojşm bozuldu hastanede.. Çok büyük bir sınavdasınız.. Allah yardımcınız olsun.. Elimden gelen bişey olsa keşke bursada olsaydınız sizi ziyarete bile gelirdim.. Dua ediyorum emin ol.. Seni tanımıyorum ama aklımdaydın 2 gündür bişey yazmayınca merak ettim. Allaha emanet olun..
Cani benim ya allah razi olsun hastane aramakdan girip bakamadim bi turlu cok sukur bulduk ama canim cok yaniyo ya onu orda birakip geldik annem basinda o kadar kotuyumki dua ediyorum bi gun eski haline donsun yuruyerek evine gelsin diye allahim kimseye gostermesin cok zor kemoterapiye gircek saclar falan gidicek onu oyle gormeye nasil dayanicam kimseyi almiyolar yanina anca disardan camdan gorebilcez duaya cok ihtiyacimiz var rabbim tum hastalara sufa versin
canım yanına girmeyin. Girme imkanınız olursa bu sadece çocukları olmalı..sizde maske takın..ellerinizi dezenfekte edin. yok kardeşiymiş onun çoluğu çocuğu kimseyi almayın yanına.. Mikrop kapmamaları gerek. temizliğine çok dikkat edilmeli.. yediklerine içtiklerine herşeye.. Hiç kolay değil.. zor gelecek biliyorum.. iyi olacak Allahın izniyle.. sadece süreç uzun sürecek.. eve çıktığında kardeşime özel oda yaptık resmen.. toz alabilecek hiçbirşey bırakmadık odada.. bir yatak tv bir dolap birde perde.. halıları filan kaldırdık.. evde bizbize olunca bizimle birlikte oturdu kardeşim. birileri gelince odasına geçti. onu görmek isteyenler kapıdan halini hatrını sordu.. biliyorum soyutlamak da zor ama onun iyiliği için herşey..
Canım iyi olsunda ben yanina girmemeyede raziyim zaten iceriye kimseyi almiyolar disardan camdan anca gorebilicegiz galiba annemden baska kimseye izin vermiyolar odalara kimseyi almiyolar koridora falan galoş giyerek girilebiliyo insallah iyi oldugu gunleride gorurum vicudu o ilaclari tedaviyi kaldirabilcekmi bilmiyorum telefon caldiginda nasl korkuyorum her an bisey olcakmis gibi geliyo nasil gecicek bu zaman
Kolay geçemeyecek maalesef.. Keşke kısa sürse tedavi ama bu illetin tedavisi uzun sürüyo maaleseff.. Rabbim yardım etsin size ve diğer bütün hastalara inşallahh.. Şifa versin inşallahh.. Bu şekilde olmaz ama kendini bu kadar bitirme.. hayırlısı de Rabbim hayırlısı neyse onu versin biz bilemeyiz bizim için hangisi hayır hangisi değil... Seni üzmek istemem ama ben kardeşimi kaybettim.. Şimdi başka hastalar için bişeyler yapmaya çalışıyorum. Löseve gönüllü üye oldum. KEşke başımıza gelmeden bişeylerin farkına varabilseydik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?