Onkoloji - Kanser ve Türevleri lösemi hakkında bilgisi olan var mı?

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
halamın kızı benimle aynı yaşta
1 tane 3 yaşında oğlu var.

bekarlığında gayet kilosu yerinde boylu kalıplı bir kızdı daha sonra sevgilisi (şimdiki eşi ) ile tanıştı babası evlenmelerine izin vermedi falan çok yıpradı üzüldü
o aralar nefes darlığı şikayeti oldu hastanede astım teşhisi koydular hava ilaç tedavisi uygulandı
sonra eniştem hala vermediği için kaçtı
sonrası malum işte aileler inatlaştı falan şükür barıştılar

o dönemlerde saçı çok dökülmeye başlamıştı tedavi oldu geçti
sonra çok zayıflamaya başladı yani kilosu 55 60 civarı olan kız 45 lere düştü aşırı kansizlık , halsizlik, kas ağrıları , saç dökülmesi yine başlamış , ağız içinde yaralar çıkmış , sinirlilik hali v.b şikayetleri var şuan
annem halama söylemiş çok zayıflamış bi doktora götürün gibi onlar hep çocukla koşturmaktan zayıfladı falan dediler

geçen doktora gitmişler , aşırı kansızlıktan hastaneye yatırmak istemiş kendisi çocuğu olduğu için o etapta istememiş
bugün yine kontrol amaçlı gıdınce yatış yapmışlar tahlil için bile kan 2 seferde almışlar kanı o kadar yok yani

bende netten araştırdım tanıları aynı ondaki gibi

sizin fikriniz nedir?

daha doktorlar teşhis koymamışlar pazartesi falan belli olacakmış

Son düzenleme:

Canım merhaba.. Sana bu konuda umarım yardımcı olabilirim.. Kardeşim lösemi hastasıydı. Kendisi üniversiteye gidiyordu ilk yılını bitirdi. Okuduğu şehre gidip kardeşimi aldık ailemin yanına getirdik. O yaz ramazan ayı boyunca kardeşimde halsizlik, baş dönmesi, gözlerinin kararması, biraz kilo kaybı oldu yüzü bembeyazdı. Biz hiçbirşey anlamadık maalesef BEn evliyim ailem başka yerde nadiren görüşebiliyoruz yani.. Sonra kardeşim 2.yıl için kayıt yaptırmaya gitti. Yurtta kalıyordu kardeşim. Yurtta kaldığı 2.akşam arkadaşı gelmiş. Birlikte uyumuşlar. Sabah arkadaşı kardeşime demişki sen uyurken çok fazla inliyorsun hadi bir doktora gidelim. Sonra o gün doktora gidiyorlar. KArdeşime kan tahlili yapıyorlar. Kanı 6,9 çıkıyor ( Ordaki doktor hemen bir fakülte hastanesine gidin iliğine baksınlar diyor. Sonra acilen fakülteye gittik acilden giriş yaptık sabah 8'de. Kan tahlilini gördükleri gibi aldılar zaten kardeşimi. O gün kemiğin içinden ilik aldılar ve hemen o gün akşam sonucu öğrendik. Lösemiydi. Kemoterapiye başlamadan önce kan seviyesini 9'un üzerine çıkartıyorlar.Kan veriyorlar. Sonra kemoterapi alıyorlar. Hastadan hastaya ve löseminin türüne göre değişir bu durum canım. 3-5 gün gibi sabah akşam bir torba ilaç veriyorlar. Sonra kan değerleri kemoterapiden dolayı düşmeye başlıyor.(Bir hafta on gün sürebilir) HAlsizlik, mide bulantısı, kusma, kan düşüşü başlıyor.. Sonra vücut kendini toparlasın diye bekliyorlar. gerektiği yerde kan veriyorlar.. HEr hastanede yatış süresi 30-45 gün arası.. Tabi bu biraz da hastaya bağlı.. BEnim kardeşim ilk yatışında 28 günde diğerlerinde 23-25 günde yattı çıktı.. Zor bir süreç.. HAsta kesinlikle morali yüksek olmalı.. Yanındakiler ondan daha çok moralli olmalı.. Sabırlı olmalılar.. Umarım değildir.. Allah yardımcınız olsun.. Bir şeye ihtiyaç olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.. HAngi şehirdesiniz? Bu arada amcamın kızı da lenf kanseri (( Rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın

lösemi tanısı genellikle WBC değerine bağlı olarak yapılıyor (tek parametre bu değil ama ilk dikkate alınan şey bu)
ben doktor değilim ancak bir kaç gün önce aynı konuda bir kaç bir şey okudum
sadece bu şikayetlerle kesin şu şudur demek imkansız olur
troit sıkıntısı olabilir
vitamin eksikliği olabilir
o kadar çok ihtimal var ki
en kötüsünü düşünmeyin
hayrlı haberler alın inşallah

öncelikle çok üzüldüm muhtemelen kan kanseri değildir. benim babam şu an lösemi tedavisi görüyor. lösemide maalesef erken tanı vs gibi durumlar olamayabiliyor. çünkü babam 20 ocakta genel kan testi vs yaptırmıştı bişey çıkmadı. halsizlik ve kemik kas ağrısı vardı sonra şişkinlik vs şikayeti oldu grip üşütme vs dedi doktor. antibiyotik falan içti ama hala geçmedi endoskopi falan dediler yine bi,şey yok 17 şubatta gece aşırı ağrı nedeniyle acile gitti kan tahlili yapıldı WBC ve PLT bakılmış hemen ertesi sabah kemik iliği alındı ve teşhis kondu. 2 günde çıktı sonuç yanı. saç dökülmesi kemoterapiden sonra olur ayrıca eğer bu şüphe varsa zaten 2-3 gün sonra gel demiyorlar hemen çıkıyor. muhtemelen aşırı strese bağlı olarak bir sorundur.

moral çok önemli sevildiğini ve özel önemli olduğunu hissettirin. sevginin çozemeyeceği sorun yok.

bu arada söylemeden geçemeyeceğim neden seven insanları bu kadar yıpratıp yorarlar aileler neden anlayışsız. bu kadar üzüntü tabi sonuçta vücutta çıkıyor işte....

bursa da yaşıyoruz

teşekkür ederim ilgin için bende kötü düşünmek istemiyorum inş.iyidir
kardeşiniz nasıl şimdi ?

bazen aileleri anlamak çok güç
kendilerinin durumu çok iyi erkek tarafı fakir durum bu aslıdaa
şimdi çok iyiler barıştılar evlendikten 1 sene sonra barıştılar
3 yaşında oğlu var Allah evladına ailesine bağışlasın inş kötü bi durum olmaz

saç dökülmesi, halsizlik, kilo kaybı dönem dönem olur. O dönemde yıpranmıstır üzülmeyin inşallah kötü bir şey yoktur Allah şifa versin

Geçmiş olsun canım hemen ümitsizlige kapılmayın,yazmış oldugunuz belirtiler tiroit belirtiside olabilir.Tiroit(guatr) hastalıgıda saç dökülmes,zayıflama halsizlik yapar eğer hormonları çok çalışıyorsa zayıflamasına sebep olur,az çalışıyorsa kilo alımına sebep olur.Bende tiroit hastasıyım benim hormonlarım az çalışıyor bizim ailede genetiktir anne tarafımda özellikle teyzemin birisi 40 küsür yaşında zehirli guatr var oda şuan 45 kg bile yok aşırı derecede zayıf ve kansızlık had safhada onda da ama tedavisi oluyor ve güzel gidiyor tedavisi.

Son düzenleme:

kansızlık olduğu için ben böyle düşündüm.
çünkü kanı sıfır a inmiş.
tahlil için bile kanı 2 seferde almışlar

ne bileyim inş kötü değildir.

bursa da yaşıyoruz

teşekkür ederim ilgin için bende kötü düşünmek istemiyorum inş.iyidir
kardeşiniz nasıl şimdi ?

Mrb bende bursadayım. Hastanede yatıyor mu şuan? fakültede yatıyordur muhtemelen.. Rabbim kötü bir sonuçla karşılaştırmasın inşallahh.. Bir de Hematoloji bölümünde mi yatıyor?

Arkadaslar babama kan kanseri teshisi kondu aml m3 ve tedavi gormesi lazim hematolojide yaticak hastanelerde bos yer yok iyilesme imkani varmi bilgisi olan nolur yazsin cok moralim bozuk kahroluyorum

ahh ahh 2011 yılı tam üniversite sınavına hazırlandıgım sene..
her ay regl agrısından ölürüm hastanelik olurum direk serum vurup yollarlar..
yine bi ay böyleyim gittim hastaneye doktor bu sefer kan tahlili istedi..
yapıldı tahlil ben bu arada serumla yatıyorum tabi doktor babamı çağırdı bi telaşlandık aynı filmlerdeki gibi :18:
WBC degerim 6 çıkmış hemen araştırma hastanesine yatışı yapılsın lösemi tetkitleri yapılsın dedi
gittik.. Allahım orda yatanları görünce bi fena oldum Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin
kemik iliği aldılar belimden, 24 saat geçmeden sonucu aldık ama iliği tam alamamışlar net değilmiş tekrar almamız gerek dediler. 24 saati içinde 2 kez narkoz yedim aldılar tekrar iliği..
sonucumu aldım.. neyseki korkulan olmadı.. o 2 gün ömrümden ömür gitti.. annem her dakika ağladı..
Allaha şükür bunu da böyle atlattım. akdeniz anemisi var bende taşıyıcı olarak buna da şükür..
Rabbim herkese tez şifa versin..

Arkadaslar babama kan kanseri teshisi kondu aml m3 ve tedavi gormesi lazim hematolojide yaticak hastanelerde bos yer yok iyilesme imkani varmi bilgisi olan nolur yazsin cok moralim bozuk kahroluyorum

Merhabalar.. Canım benim Allah yardımcınız olsun.. Hangi şehirdesiniz? Teşhis kondu demişsin ne zaman teşhis kondu ve yatırmadılar mı hastaneye.. Benim kardeşime 1,5 yıl önce teşhis konmuştu. ALL (B hücreli) lösemiydi.. Rabbim şifa versin çok zor bir süreç kesinlikle moralinizi yüksek tutun babanıza birşey yansıtmayın.. Sizin daha çok destek olmanız gerekeceği için güçlü olmanız gerek.. Rabbim şifa versinn

Hemen en kötüsünü düşünmeyin, bu belirtiler başka şeylere de bağlı olabilir
Arada doktora gitmiş, standart kan tahlillerinde bile önce CA değerlerine bakıyorlar
Umarım düşündüğünüz gibi değildir, Allah şifa versin tez vakitte

[sıze=2]​bir gelişme var mı ?[/sıze]

şimdi görütüm 3 ünite kan vermişler hafta sonu
kan değerleri normal seviyeye gelmiş 12 dedi sanırım
hastahaneden yeni eve gelmişler
1 ay sonra tekrar kontrole gidecekmiş
şimdi iyiyim dedi inş hep iyi olur.

Canım daha cok yeni 1 haftadir hastanede yatiyo acil yer bulmaniz gerekiyo dediler istanbulda oturuyoruz ve hicbir hastanede yer yok bi an once kemoterapiye.girmesi lazim neler yapiyoruz bulamuyoruz ne zormus rabbim herkese sifa versin duydugum an yikildim kaybetme kokusu sardi beni bu hastalik cok cabuk ilerliyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…