• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri lösemi hakkında bilgisi olan var mı?

Canım merhaba.. Sana bu konuda umarım yardımcı olabilirim.. Kardeşim lösemi hastasıydı. Kendisi üniversiteye gidiyordu ilk yılını bitirdi. Okuduğu şehre gidip kardeşimi aldık ailemin yanına getirdik. O yaz ramazan ayı boyunca kardeşimde halsizlik, baş dönmesi, gözlerinin kararması, biraz kilo kaybı oldu yüzü bembeyazdı. Biz hiçbirşey anlamadık maalesef :KK43: BEn evliyim ailem başka yerde nadiren görüşebiliyoruz yani.. Sonra kardeşim 2.yıl için kayıt yaptırmaya gitti. Yurtta kalıyordu kardeşim. Yurtta kaldığı 2.akşam arkadaşı gelmiş. Birlikte uyumuşlar. Sabah arkadaşı kardeşime demişki sen uyurken çok fazla inliyorsun hadi bir doktora gidelim. Sonra o gün doktora gidiyorlar. KArdeşime kan tahlili yapıyorlar. Kanı 6,9 çıkıyor :KK43:( Ordaki doktor hemen bir fakülte hastanesine gidin iliğine baksınlar diyor. Sonra acilen fakülteye gittik acilden giriş yaptık sabah 8'de. Kan tahlilini gördükleri gibi aldılar zaten kardeşimi. O gün kemiğin içinden ilik aldılar ve hemen o gün akşam sonucu öğrendik. Lösemiydi. Kemoterapiye başlamadan önce kan seviyesini 9'un üzerine çıkartıyorlar.Kan veriyorlar. Sonra kemoterapi alıyorlar. Hastadan hastaya ve löseminin türüne göre değişir bu durum canım. 3-5 gün gibi sabah akşam bir torba ilaç veriyorlar. Sonra kan değerleri kemoterapiden dolayı düşmeye başlıyor.(Bir hafta on gün sürebilir) HAlsizlik, mide bulantısı, kusma, kan düşüşü başlıyor.. Sonra vücut kendini toparlasın diye bekliyorlar. gerektiği yerde kan veriyorlar.. HEr hastanede yatış süresi 30-45 gün arası.. Tabi bu biraz da hastaya bağlı.. BEnim kardeşim ilk yatışında 28 günde diğerlerinde 23-25 günde yattı çıktı.. Zor bir süreç.. HAsta kesinlikle morali yüksek olmalı.. Yanındakiler ondan daha çok moralli olmalı.. Sabırlı olmalılar.. Umarım değildir.. Allah yardımcınız olsun.. Bir şeye ihtiyaç olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.. HAngi şehirdesiniz? Bu arada amcamın kızı da lenf kanseri :KK43:(( Rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın :KK43:
Gecmis olsun suan nasil kardesiniz kuzeniniz?

Benim oglum da Lösemi oldu. Henuz 2,5 yasindaydi teshis kondgunda. Cocukluk cagi asilariyla birlikte ciktigimiz bir yol diyebilirim. Neyse artarak giden huzursuzluk, halsizlik ve uyku hali, istahsizlik vardi. Sonra kol bacak agrisi takip etti bu durumlari, en son yurme sorunlari vsvs kan testi yapildi ve hgb plt degerlerinden belden ilge baktilar sonuc lösemi. Zorlu gecen bir yil gecirdim ama ne bir yil, 32 yasindayim ama uctummm merdivenlerimi sanki.. Face yalinayak mutluluklar adli sayfamda elimden geldigi kadar anlatiyorum

Back