- 22 Kasım 2016
- 6.265
- 47.057
- 44
- Konu Sahibi hicbirseymi
Kızlar biri bana yardım eder mi ? Oriel sonrası sarılık gitmiyo.küllü sarı boyamama rağmen hem de
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar biri bana yardım eder mi ? Oriel sonrası sarılık gitmiyo.küllü sarı boyamama rağmen hem de
Ikinci boyami 9 degil, matrix 10 av ile yaptim. Icine gumus gri katacagim icin renk acili boya olsun koyu olmasin dedim. Az en acik gumus gri, az sac kremi, cok az da su koydum boya ve oksidasyon karisimina. Bayagi kullu oldu. Renk acici kaynakli turunculuklar ve dalgalanma hemen hemen hic kalmadi. Benim gibi dipten gelen beyazlar varsa tamamen kapaniyor. Tavsiye edebilirimKizlar kendi imkanlarimla kahveden kullu sariya cevirdim saci, anlatayim belki faydasi olur burdakilere
Sacim cok tatli 7-8 tonlarinda kumraldi. Sacimi kisa kestirip uzatmistim renk acici surmemistim hic. Dogal sacimi boyadigim icin de dalga su bu yoktu, cok sevdigim dogala yakin kumral cok tatli bi sacti yani.
Fakat kumral genetik beyazlarimi tam kapatmiyordu. Kuafore sac kestirmeye gittigimde kahve yap sana cok yakisir beyazlari da guzelce kapatir diye ilk fitili verdi. Sonra cevremdekilerin de SANA KOYU DAHA COK YAKISIYO VAR YAA gaziyla aniden kahveye boyadim sacimi. Iste yaptigim tek hata bu gazdi. Yani bi kere kahve yapmak beni bitirdi
Tabii ki senelerce tatli bi kumral kullandiktan sonra bu aci kahve hosuma gitmedi. Yani kahveye boyuyosun da siyah gibi bi sey oluyo o zaten, cok koyu. Herkes begeniyodu ama ben mutsuzdum. Zaten bakislarim cok keskindir, sac da sert olunca seytan gibi bi seye dondum. Aynadaki goruntume bi sekilde alistim ama her foto cekildigimde huzurum bozuluyodu. Bu vasat renkle ne kadar yasayacagim ya diyodum. Sonucta beyazlarim oldugu icin emek verip duzenli sac boyuyorum ve ugrastigim renk bu.
Artik 6-kumral yapiyordum ama bosa caba. Dipler haric renk kirilmiyordu. Yazin surekli deniz havuz guneslenme, kafaya c vitamini, yok sabit. Devamli kepek sampuani kullanirim her boya akar bu bana misin demiyor. Artik kararimi vermis sacim ince telli cok yipranir demeyecek, renk aciciyi dayacaktim
Yillardir kendi sacimi boyadigim icin renk aciciyi da kolayca yaparim sandim. Iki uc kere kere kuaforde yaptirmistim sadece. Boyadan ne kadar farkli olabilir ki diye dusundum. Yanlis dusunmusum :d ilk uygulamada krepe balyaj gibi ara ara atayim dedim, yanlislikla onlerde iki blok birakmisim. Ertesi uygulamada onlere rutus yapayim dedim, bu sefer kesikler dalgalar oldu. Ucuncu de onlari halletmeye calistim. Oraya degdi buraya degmedi derken, sonucta tum sac yapmis oldum.
Ucten sonra pek sorun yok gibiydi, boyasini vurmaya karar verdim. Boya icin matrix 9av kullu sari tercih ettim. Genel olarak boyayi sevdim, fiyat performans orani iyi. 15 tl ama 90 ml yani bir bucuk boya. Benim sacim da uzun olmadigi icin tek kutu yetti diyebilirim. Ucuz boya alsan iki kutu aliyosun nerdeyse bu fiyata geliyo. Kuafor boyasi oldugu icin market boyalarindan cok genis skalada renkler. Istedigim renk her boyada yoktu. Loreale tesekkurler majirele yakin ama ucuzunu cikarmis.
Neyse boyayi yaptim aaa diplerde yeni dip sanip birakilan ama megerse eski boya olan kesik kesik 6 numaralar kalmis. Sabah tekrar renk acici aldim rutus yaptim. 4. renk aciciyla imtihan. Tabi her seferinde nokta atisi lekelere rutus yapiyorum acili yerlere surmemeye calisiyorum ki yanmasin sac.
Tamam lekeler gitti diyebilirim. Ama bu sefer boya akmis oldu oralarda. Bi de renk acidan yeni cikmis turuncu bir sac. Kullu de olsa 9 tonlari ilk boyamada ne kadar kirabilir bu turunculugu? Kiramadi o kadar da tabi. Ortada turunculugu tam kirilmamis bi sac var, yer yer son renk acici yuzunden boyasi da akmis, yer yer uygulama hatasi dalgalar da var
Dolapta gri boya gordum. Kullu icin sari boyaya az bi gri koyup saci bununla boyayanlari okumustum. Ama boya almak istemiyodum cunku karar vermemistim belki ikinciye 8 tonlarina duserdim dalgalar kapansin diye. Neyse bu gri ile neden cila atmiyorum ki sacima dedim. Ve gri cila attim. Gri cila turunculuklari dalgalanmalari kapamis. Guzel de kulluluk vermis bu. Sari kullu merhaba dedi. Sari derken acik sari degil yani 9 sarisi
Bundan sonra griyi findik kadar sari boyama mi katarim yoksa boyayi normal yapip arada gri cila mi atarim bilmiyorum. Ama renk acili yogun turuncusu olanlar bunu deneyebilir. Bayagi kullu sacim su an.
Boya icin matrix 9avden devam edecegim. 3-5 boyadan sonra renk iyi olacaktir guven verdi bana.
Ozetle 15 tl acici 15 tl boya, 30tlye istedigim saca bazi kusurlar haric kavusmus oldum. Onlarda zamanla boyayla kapanir diye dusunuyorum. Sacim tabii ki eskisi kadar saglikli degil ama yanma yok. Saglikli ama kopkoyu sactansa biraz kuru ama istedigim renk sac yegdir yani pisman degilim.
Yine de simdiki aklim olsa aciciyla kendim ugrasmam, sacimi yakmayacagina soz veren bi kuafore actiririm :d Parasindan degil kuaforler yakar diye guvenmiyoruz ama bu kadar cile cekecegime kuaforun basinin etini yerdim dikkatli olurdu yakmazdi belki de. Yillarca boya yapmak baska renk acici baska seymis hakikaten. Neyse bu da boyle bi deneyim oldu. Buraya kadar okuyana iyi forumlar :d