- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
Evet yanları açık kalıyor ama aynı boy olsun diye o şekilde yaptım. Bir de fırından çıkar çıkmaz tepside götürürlerBiz yag serpee yeriz ama böyle bütün sarmiyoz acik kaliyo![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet yanları açık kalıyor ama aynı boy olsun diye o şekilde yaptım. Bir de fırından çıkar çıkmaz tepside götürürlerBiz yag serpee yeriz ama böyle bütün sarmiyoz acik kaliyo![]()
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canımilk defa gördüm vede duydum bu tarifi
![]()
He valla cok gusel oluyo amaEvet yanları açık kalıyor ama aynı boy olsun diye o şekilde yaptım. Bir de fırından çıkar çıkmaz tepside götürürler![]()
Teşekkür ederim ❤❤❤❤Elinize sağlık yarışmada başarılar dilerim![]()
Teşekkür ederim.Biz paziyi normal sarma gibi sarariz. Arkadasim bu sekilde yapiyor. Ilk gordugumde şaşırmıştım :) Ellerinize saglik.
Sağol canım.yarın malzemeleri alıp deneyeceğim,heyecan yaptım şimdi yeni lezzetler denemeyi severimellerine emeğine sağlık tekrar
![]()
Kolay ve lezzetli tam aradığım. Pazıları aldım, lor peynir de alıp bugün ya da yarın inşallah yapacağım. Çocuklar severse süper olurDün akşam yaptım.
Teşekkür ederim canım ❤❤❤❤
Tavsiye ederim çok kolay ve lezzetli![]()
Ayyy çok mutlu oldum.Kolay ve lezzetli tam aradığım. Pazıları aldım, lor peynir de alıp bugün ya da yarın inşallah yapacağım. Çocuklar severse süper olur![]()
Çok teşekkür ederim ❤❤❤Elinize sağlık, sunumunuz çok hoş:) Yarışmada bol şanslar![]()
Pazı bulgur ikilisini severim.Sarmayı da severim.Lor peynir katılınca nasıl olacağını kestiremedim ama ünlü yemek olduğuna ,sevildiğine göre kesin güzeldir.Mutlaka deneyeceğim bu tarifi,iştah çekici duruyor çünkü.Ellerinize sağlık,başarılar dilerim.Selamünaleyküm hanımlar.
Dadaşlar Diyarı Erzurum'dan hepinize selamlar getirdim
İlginç bir yöresel yemekle karşınızdayım. Yapımı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2552343
- Bir bağ pazı ( bağ küçükse iki bağ pazı)
- 2 su bardağı tuzsuz lor
- 1 su bardağı yemeklik bulgur
- 250 gr tereyağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir kase yoğurt
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 2552354
- Önce pazıların saplarını ayırıp yapraklarını güzelce yıkıyoruz. Yıkadığınız yaprakların üzerine kaynamış su dökerek ağzını kapatıyoruz.
- Yapraklar yumuşarken iç harcını hazırlamaya başlıyoruz.
- Rendeledeğimiz soğanları tencerede erittiğimiz iki kaşık tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 2552350- Soğanlar kavrulduktan sonra yıkadığımız yemeklik bulguru ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
Eki Görüntüle 2552355
- Bulgur da kavrulduktan sonra tuzu ve 1,5 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Bulgur pişerken pazıları sudan çıkarıp soğuk suya tutuyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. ( yapraklar sıcak suda fazla kalmamalı. kalırsa erirler)
Eki Görüntüle 2552356
Eki Görüntüle 2552357
- Pişen bulgurumuzu lor peynirin üzerine ilave edip iç harcımızı tamamlamış oluyoruz.
.Eki Görüntüle 2552358
- Pazı saplarını borcamın içine yerleştiriyoruz.
Eki Görüntüle 2552361
- Pazı yapraklarının içine harcı ekleyerek sarıyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta: sarmalar kalın olmalıdır.
Eki Görüntüle 2552362
Eki Görüntüle 2552363
- Sarmaları borcama güzelce diziyoruz.
Eki Görüntüle 2552364
- Tereyağı küçük bir tencerede eritip sarmaların üzerine gezdiriyoruz. (O kısmın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum)
- Yoğurda sarımsak rendeleyerek hazırda bekletin.
- Sarmaları önceden 180⁰ ısıtılmış fırında 30 dakika kızartıyoruz.
- Sarmalarımız hazır.
Veeeee sunum zamanı.
Eki Görüntüle 2552366
- İster tabağa dizdiğiniz sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirin,
Eki Görüntüle 2552368
- İster sarımsaklı yoğurda batırıp yiyin
Seçim size kalmış![]()
Merhaba,daha deneyemedim yaDenediniz mi ?