Yöresel Tarif Lor Dolması - Erzurum Yöresinden- Çizmelioğlu Lor Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Biz paziyi normal sarma gibi sarariz. Arkadasim bu sekilde yapiyor. Ilk gordugumde şaşırmıştım :) Ellerinize saglik.
Teşekkür ederim. 🤗🤗🤗
Erzurumlular peynire çok düşkündür.
Sofrada dünya şey olsun gözümüz peynir ekmek arar o derece :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Dün akşam yaptım. 🙈
Teşekkür ederim canım ❤❤❤❤
Tavsiye ederim çok kolay ve lezzetli 👍👍👍
Kolay ve lezzetli tam aradığım. Pazıları aldım, lor peynir de alıp bugün ya da yarın inşallah yapacağım. Çocuklar severse süper olur 😀

Selamünaleyküm hanımlar.
Dadaşlar Diyarı Erzurum'dan hepinize selamlar getirdim Hoppa
İlginç bir yöresel yemekle karşınızdayım. Yapımı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun 😋

MALZEMELER
  • Bir bağ pazı ( bağ küçükse iki bağ pazı)
  • 2 su bardağı tuzsuz lor
  • 1 su bardağı yemeklik bulgur
  • 250 gr tereyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kase yoğurt
Eki Görüntüle 2552343

YAPILIŞI
  • Önce pazıların saplarını ayırıp yapraklarını güzelce yıkıyoruz. Yıkadığınız yaprakların üzerine kaynamış su dökerek ağzını kapatıyoruz.
  • Yapraklar yumuşarken iç harcını hazırlamaya başlıyoruz.
  • Rendeledeğimiz soğanları tencerede erittiğimiz iki kaşık tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
    Eki Görüntüle 2552350
  • Soğanlar kavrulduktan sonra yıkadığımız yemeklik bulguru ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
Eki Görüntüle 2552354
  • Bulgur da kavrulduktan sonra tuzu ve 1,5 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
  • Bulgur pişerken pazıları sudan çıkarıp soğuk suya tutuyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. ( yapraklar sıcak suda fazla kalmamalı. kalırsa erirler)
Eki Görüntüle 2552355
Eki Görüntüle 2552356
  • Pişen bulgurumuzu lor peynirin üzerine ilave edip iç harcımızı tamamlamış oluyoruz.
Eki Görüntüle 2552357
  • Pazı saplarını borcamın içine yerleştiriyoruz.
.Eki Görüntüle 2552358
  • Pazı yapraklarının içine harcı ekleyerek sarıyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta: sarmalar kalın olmalıdır.
Eki Görüntüle 2552361
Eki Görüntüle 2552362

• Sarmaları borcama güzelce diziyoruz.
Eki Görüntüle 2552363
  • Tereyağı küçük bir tencerede eritip sarmaların üzerine gezdiriyoruz. (O kısmın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum)
  • Yoğurda sarımsak rendeleyerek hazırda bekletin.
  • Sarmaları önceden 180⁰ ısıtılmış fırında 30 dakika kızartıyoruz.
  • Sarmalarımız hazır.
Eki Görüntüle 2552364

Veeeee sunum zamanı. 💃💃💃
  • İster tabağa dizdiğiniz sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirin,
Eki Görüntüle 2552366
  • İster sarımsaklı yoğurda batırıp yiyin
Eki Görüntüle 2552368

Seçim size kalmış :KK66:
Pazı bulgur ikilisini severim.Sarmayı da severim.Lor peynir katılınca nasıl olacağını kestiremedim ama ünlü yemek olduğuna ,sevildiğine göre kesin güzeldir.Mutlaka deneyeceğim bu tarifi,iştah çekici duruyor çünkü.Ellerinize sağlık,başarılar dilerim.

Back
X