Londra'da yalnızlık sıkıntı iç sıkıntısı ile yaşamak

Bu şansı değerlendirdiğin sürece hayatını çok güzel bir yola koyarsın. Çok şanslısın iyi kullan :)

Londra..Hayallerimin şehri..Dünyada pek çok şehir gezdim ama Londra'yı çok ama çok merak ediyorum..Bulunduğun şehir gerçekten çok güzel ve yapacak pek çok şey var..Harry Potter müzesine gittin mi? Gitmediysen mutlaka gitmelisin :)
Harry pother müzesine gitmedim ama planlarıma dahil etmeliyim o halde biz bilim müzesi oyuncak müzesi victorya müzesi tarih müzesini gezdik şimdilik ☺️

size tavsiyem mümkün olduğunca Türklerden uzak durun kendinizi soyutlayın ve dil anlamında kendinizi geliştirmeye çalışın gerekiyorsa bir kursa gidin. Eve kapanmayın
çocuğunuz da ayrıca çok şanslı dil öğrenimi çok hızlı olacaktır. Madem oraya gittiniz değerini bilin ve değerlendirin lütfen.
Teşekkür ederim dil işini çözmeye çalışıyorum bakalım

Bende Londrada yaşıyorum canım. 20 yıl kadar oldu..istersen özelden yazabilirsin. .belki tanışırız. .

Selam tanismak dertlesmek isterim. Bende yeni uye oldum, bu siteye benim de oyle candan bir dostum yok!
Tanisip dertlesmek isterim.
Selam tanismak dertlesmek isterim. Bende yeni uye oldum, bu siteye benim de oyle candan bir dostum yok!
Tanisip dertlesmek isterim.
Olur tabi neden olmasın. Londrada mi yaşıyorsun sende?
Evet Bende 10 senedir malesef Londrada yasiyorum. Tanismak isterim, ozelden numarani yazabilirsen konusabiliriz

Londrada kalmıştım adı var ama tadı olmayan bir şehir.komşuluk ilişkileri yok ama kendinize ingiliz bir iki arkadaş edinebilirseniz edinin.konuşa konuşa insan geliştiriyor kendini.

Londra Cumhuriyeti cok kozmopolitandir, gercek Ingiltere'yle alakasi yoktur. Londra dunyanin en karisik ama en yalniz insanlariyla doludur. Milyarderlerlerle onlarin kolelerinden olusan bir sehir devlettir. Hic bir iliski kalici degildir. Tam bir sabun kopugudur sosyal iliskiler. Orada vatanimizin son derece ozel enerjisini asla bulamazsiniz. Bakin cok samimi Kibris Rum arkadaslar da ayni seyi soyluyorlar. Biz Akdenizliyiz. Kanimiz Anadolu'nun -30 derecesine ayak uydurur ama buranin soguk gunesi ve nemli havasi, alcaktan ucan bulutlari ve sis bizi depresyona surukler.

Londra'nin dokusunu oraya tasinan milyarderler ve irkci olacak ama gocmenler bozmustur. Mile End tarafina hic gitmeyin sok gecirebilirsiniz. Musluman ulkelerden kacan ne kadar teror meyilli yobaz varsa orada yuvalanmistir. Yerlere kadar uzanan beyaz entariler icinde edep yerlerini sallaya sallaya gezerler. Azrail kilikli hizma takmis kadinlar iki adim arkasindan gider. Regent Park bunlarin zengin Arap versiyonlari ile doludur.

Turklerden ve ozellik yobaz Turklerden uzak durun. Turkler arasinda cok dengesiz intihara meyili olan insanlar doludur. Gulen cemaati orada cok aktiftir, hic bir sifati olmayan uyelerine is bulurlar. Eger onlara ait degilseniz pesinize duseceklerdir. Onlar olmazsa asiri radikal muslumler, ya da hristiyan misyonerler pesinize duserler.

Yiyeceklerden hic bahsetmeyelim bence. Cok pahali ve kalitesiz urunler sizi cildirtacaktir. Alisverisiniz Marks and Spencer ve Waitrose'dan yapin ve organic-free range yiyecekler alin. Organic delivery firma secin, pazar turu sebze meyveler eve gelsin. Kendiniz pisirin. Hazir yemeklere aldanmayin. Cogu nitrat ve kalp ve sinir sistemlerine son derece zararli tuzlarla doludur. Hazir satilanl yiyeceklerde tuz ve seker cok yuksektir ve hemen odem yapar. Disarida yediginiz yerleri cok dikkatli secin. Cin restoranlari MSG basiyorlar yiyeceklere. En butceye uygun chainlerden Carluccio's u tavsiye ederim. Hem damak tadi hem kalite olarak cok uygundur.

En guzel aktiviteler Southbank Center'dadir.
http://www.southbankcentre.co.uk/?gclid=CPHx97yV4csCFZAW0wod2kgKkw
Klasik, Caz, Uluslarasi muzik icin en onemli noktadir. Bedava konserleri var Pazarlari. Ayrica Tate, MOMI ve diger muzeler de yakindir. Charing Cross Road eski kitapcilarla doludur. Soho'yu kocanizla ziyaret edin, kirmizi isik bolgelerini ve gay amcalri Old Compton Road ahalisini mutlaka gorun. Yazin mutlaka Hampstead'de acik hava konserleri var, ayrica BBC Proms'u takip edin ... megapolis cok hareketlidir ama ... pistir. Metro ve otobusler salgin hastalik ozellikle grip bulastirma mekanlaridir. Elinizi sik sik yikayin, yaninizda islak mendil dezenfekte jel bulundurun, burada dolanan virusler guzel vatanimdaki en kotu salginlardan daha kotu hastaliklar sacar.

Londra'nin en iyi yani oradan kacmaktir bence.

Evet Bende 10 senedir malesef Londrada yasiyorum. Tanismak isterim, ozelden numarani yazabilirsen konusabiliriz
Londra Cumhuriyeti cok kozmopolitandir, gercek Ingiltere'yle alakasi yoktur. Londra dunyanin en karisik ama en yalniz insanlariyla doludur. Milyarderlerlerle onlarin kolelerinden olusan bir sehir devlettir. Hic bir iliski kalici degildir. Tam bir sabun kopugudur sosyal iliskiler. Orada vatanimizin son derece ozel enerjisini asla bulamazsiniz. Bakin cok samimi Kibris Rum arkadaslar da ayni seyi soyluyorlar. Biz Akdenizliyiz. Kanimiz Anadolu'nun -30 derecesine ayak uydurur ama buranin soguk gunesi ve nemli havasi, alcaktan ucan bulutlari ve sis bizi depresyona surukler.

Londra'nin dokusunu oraya tasinan milyarderler ve irkci olacak ama gocmenler bozmustur. Mile End tarafina hic gitmeyin sok gecirebilirsiniz. Musluman ulkelerden kacan ne kadar teror meyilli yobaz varsa orada yuvalanmistir. Yerlere kadar uzanan beyaz entariler icinde edep yerlerini sallaya sallaya gezerler. Azrail kilikli hizma takmis kadinlar iki adim arkasindan gider. Regent Park bunlarin zengin Arap versiyonlari ile doludur.

Turklerden ve ozellik yobaz Turklerden uzak durun. Turkler arasinda cok dengesiz intihara meyili olan insanlar doludur. Gulen cemaati orada cok aktiftir, hic bir sifati olmayan uyelerine is bulurlar. Eger onlara ait degilseniz pesinize duseceklerdir. Onlar olmazsa asiri radikal muslumler, ya da hristiyan misyonerler pesinize duserler.

Yiyeceklerden hic bahsetmeyelim bence. Cok pahali ve kalitesiz urunler sizi cildirtacaktir. Alisverisiniz Marks and Spencer ve Waitrose'dan yapin ve organic-free range yiyecekler alin. Organic delivery firma secin, pazar turu sebze meyveler eve gelsin. Kendiniz pisirin. Hazir yemeklere aldanmayin. Cogu nitrat ve kalp ve sinir sistemlerine son derece zararli tuzlarla doludur. Hazir satilanl yiyeceklerde tuz ve seker cok yuksektir ve hemen odem yapar. Disarida yediginiz yerleri cok dikkatli secin. Cin restoranlari MSG basiyorlar yiyeceklere. En butceye uygun chainlerden Carluccio's u tavsiye ederim. Hem damak tadi hem kalite olarak cok uygundur.

En guzel aktiviteler Southbank Center'dadir.
http://www.southbankcentre.co.uk/?gclid=CPHx97yV4csCFZAW0wod2kgKkw
Klasik, Caz, Uluslarasi muzik icin en onemli noktadir. Bedava konserleri var Pazarlari. Ayrica Tate, MOMI ve diger muzeler de yakindir. Charing Cross Road eski kitapcilarla doludur. Soho'yu kocanizla ziyaret edin, kirmizi isik bolgelerini ve gay amcalri Old Compton Road ahalisini mutlaka gorun. Yazin mutlaka Hampstead'de acik hava konserleri var, ayrica BBC Proms'u takip edin ... megapolis cok hareketlidir ama ... pistir. Metro ve otobusler salgin hastalik ozellikle grip bulastirma mekanlaridir. Elinizi sik sik yikayin, yaninizda islak mendil dezenfekte jel bulundurun, burada dolanan virusler guzel vatanimdaki en kotu salginlardan daha kotu hastaliklar sacar.

Londra'nin en iyi yani oradan kacmaktir bence.
Yazdıklarınız çok doğru. .özellikle son yıllarda maalesef Londra Polonya Romanya ve Bulgaristan dan gelen yabancılarla doldu.İngilizlerin içinde en ırkçı olmayan insanlar bile haklı olarak bu durumdan rahatsız. Yıllardır Hint ve Pakistanli bir çok vatandaş İngilterede yaşiyor ama onlar bu ülkenin kültürüne sosyal yaşamına yasalara ve bir çok şeye uyum sağlayan insanlar.
Ben Londra ya yakınım ama orada yaşamıyorum. Buna çok ta seviniyorum. O kargaşa bana fazla.Bazen gezmeye gidiyorum ama bu ara terör yüzünden underground lara binmeye de korkar oldum.
Londrada insanlar kopuk yaşıyor evet ama artık dünyanın bütün cosmopolit şehirlerinde öyle. .Benim bu ülkede en çok sevdiğim insanların çok medeni ve saygılı oluşu. Bir gün bile ırkçı herhangi bir tavırla karşılaşmadım. İngilizer soğuktur diyenlere kimse inanmasın. Yardıma ihtiyacınız olduğunda koşa koşa gelirler.insan haklarına müthiş saygı duyarlar.trafikte bile kimse kimsenin hakkını çiğnemez.Kanunlara uymayı ve uymayanlarida dışlamayı iyi bir vatandaş olarak yaşamayı görev bilirler. Özellikle yaşlı İngilizler çok tutucudur bu konuda.
Bu ülkede sevmediğim tek şey iklimi..sürekli yagan yağmur ve pek güneş görememek insanı gerçekten depresif bir ruh haline sokuyor.
Yiyecekler konusunda haklısınız. Ama şu an devlet sağlıkli beslenmeyı destekleyen bir çok proje geliştiriyor. Mesela şekerli içeceklerin vergisi yukseltilecek ve daha az satın alınması sağlanacak. Okullarda artık yemekler daha sağlıklı vs..
Çin yemeğini çok severim yalnız içinde MSG olması umrumda bile değil maalesef. .çok sık yemiyorum diye takmıyorum yani)
Waitrose'dan alıyorum organic yiyecekler dediğiniz gibi.biraz daha pahalı oluyor ama gönül rahatlığı ile saglikli oldugu icin değiyor işte. .
Burada çok türk tanıyorum ama pek görüşemiyorum.Birçoğu çalışıyor yada çoluk çocuk peşinde oluyor.
Sağlık sistemi berbat yalnız.özellikle son yıllarda iyice kötü oldu.Geçen sene komsum grip yüzünden gittiği bir devlet hastanesinde öldürücü bir virüse yakalanıp öldü..Birisi bireyin yok denilerek eve yollandı evde kalp krizi sonucu öldü.anlamadılar bile zaten kalp krizi geçirdiğini. .
Neyse yinede vatanım. Bütün ülkelerden güzel. Dönme şansım olsa bir an düşünmez dönerdim. .

Benim omrumun buyuk bir kismi yurtdisinda, yarisindan fazlasi BKda gecti. Ben her gittigim ulkede irkciligin alasini yasadim. Iskandinavya'da canima kast eden olaydan tut is hayatinda hayat degistiren donemeclerde ayirimcilik yasadim. AB ulkeleri Turklerden nefret ediyorlar. Ingilizler yuzeysel olrak tolere ediyor ama hem sozlu hem fiili irkciliklarini her gun yasiyorum. Bizi en iyi anlayan Kibris Rumlari, Yunanlar ve Ermeniler. Evet bu insanlardan gordugum sevgiyi anlayisi ve hatta saygiyi Ingilizlerden asla gormedim. Almanlar ve Amerikalilar da OK.
Saglik icin atlayip vatanima gidiyorum, Ingiliz cerrahlar uzmanlar bizim doktorlarin eline su dokemez. Hastaneler modern ve temiz. Bir de insan kaynaklarini duzeltseler mukemmel olacak.
Fakat BK ve onun mirasinin getirdigi en onemli degerler var, somurgecilik ve koloniciligin getirdigi birikimle dunyayi daha iyi tanimalarini saglamis ve dolayli yoldan insanliga bu bilgileri kazandirmislar ve (yarim da olsa) insanlik dolu bir sezgiyi asilamislardir. Bu konuda mukemmel otesidir Ingilizler. Monarsinin en mukemmel yonetim sekli oldugunu iddia ederler belki de oyledir, bilemiyorum. Bazi Victorian degerleri hala yasamaktadir, dunyanin buyuk bir tiyatro sahnesi ve hayatin byuk bir seruven oldugunu dusunmeleri, hayati merakla ve ince duygularla tanimlamalari cok takdir ettigim ozellikleridir. Stoik olmanin getirdigi sogukkanlilikla cok uluslu olmanin verdigi bilgelikle yogurulmuslardir. Halbuki Stoa Anadoludan cikma bir felsefedir ve biz Turkler asla o felseyi yasatmadik ulkemizde. Bir de Ingilizce cok kullanisli bir dildir, halbuki dillerin Unix'i Turkcenin de oyle olmasi gerekirdi. Guzel konusulan Ingilizce kulagima muzik gibi gelir! Kokleri Isvecceye de uzandigindan midir bayilirim Isvecce dinlemeye.
Bu arada komsulariniz icin uzgunum. cok yazik olmus.

Yazdıklarınıza katılıyorum. Belki devlet olarak izledikleri politika biraz ırkçı ama inanın ben vatandaş olarak burada herhangi ayrılıkçı bir tavırla karşılaşmadım. Sıradan bir İngiliz vatandaşın sahip olduğu her hakka sahip olmak ve devletinde senin hakkını savunduğunu bilmek güzel birşey. Açıkçası ben Türkiye de çok daha fazla haksızlıklara uğradım. Bir örnek vereyim.
Yaklaşık 10 yıl önce Leeds li sistemi bilirsiniz o şekilde bir yazlık ev aldık biryerde.Bu evler villa tarzı yanındaki 5 yıldızlı otelle anlaşmalı idi biz kontratı imzaladagimizda.yani otele günlük giriş yaptığımızda %20 lik bir indirim yapılıyor bütün aktiviteler inden faydalanabiliyorduk.evlerimiz denize sıfır ve çok bakımlı bir yerdeydi.gün oldu bu evler el değiştirdi. Yeni sahibi kontratın geçersiz olduğunu söyledi. O evleri satıp kalmamız için elinden geleni yaptı. Amacı orayı otele çevirmekti. Aidatları %80 oranında yükseltti. Evlerimize gelen misafirlerden bir miktar para istemeye kalktı. Havuza giren misafirlerden bile para istiyordu. Şu anda mahkemelik olduk 5 yıldır gidemiyoruz evimize.bizim gibi mağdur olan 15 aile var.hala bekliyoruz bir sonuç yok..
Demek istediğim insan hakları çerçevesinde olaya bireysel olarak baktığım zaman bir vatandaş olarak hakkının bile savunulmamasi çok acı bir şey benim ülkem için.
Ülkemi çok çok seviyorum herşeye rağmen. Yanlış anlaşılmasın. .

X