Lohusayken boşanmaya karar verenler

deli lohusa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
6
2
1
32
Merhaba kızlar,
20 gün önce doğum yaptım, ilk gebeliğimde. Gebelik döneminde kaynanamın çok büyük ısrarları sonucu evimizi kapatıp hamilelik ve sonraki süreçlerde yardımcı olması için kaynanamlara taşındık. Eşyalarımızı bile kaynanam topladı. Taşındıktan ilk iki hafta sonra kadar çok iyiydi ama sonra sinsi sinsi hareketlerini gördüm. Mesela benim yanımda sürekli eşime atar atar eşim eve gelince ‘Aslan oğlum’ diye karşılardı. Bu yüzden çok soğumuştum hamileliğimin son aylarında sürekli evden kaçmak istedim. Kendi ailemin yanına geldim. Eşim düzenli çalışırdı ama aile evine gelince annesi ‘çalışma ben sana bakarım’ deyince adam işten çıktı ve gebeliğimin son iki ayında paraya en ihtiyacımız olduğu zamanda işten ayrıldı. Bu süreçte beni sürekli bankalara borçlandırdı. Lohusayken bebeğime takılmaları çalıp çalıp harcadı. Bir ara kartımı alıp tek seferde 1000 lira kadar borçlandırdı. İtiraz ettiğimde nasıl ödeyeceğimi sorduğumda da ne yapayım çalışmıyorum dedi. İşi gayet iyi ve her gün arayıp işe çağırıyorlar keyfi olarak işe gitmiyor. Lohusa döneminde annesi de üstüne çok geldi. Örneğin eve ziyarete annem ablam gelmek istedi. Kaynanam ev müsait değil, size ev tutunca size gelirler gibisinden şeyler söyledi. Sürekli ağlamaya başladım o dakikadan sonra. Her şeye ağladım. Bir hafta önce eşim son kez bebeğimin parasını çaldığında evi terkettim. Kendi ailemin yanına geldim. Eşim eve dönersem işe gireceğini, bir daha beni asla yalnız bırakmayacağını söyledi ama inanmadım dönmedim. Dönmezsem bebeği bile hiç aramayacağını söyledi ve öyle de yaptı. Ne ailesi ne de eşim bir haftadır bebeği görmek için bile aramıyorlar. Boşanmaya karar verdim. Kendim çalışıyorum. Yıllardır eşimi de sırtımda taşıyorum resmen artık tükendim. Eşim bu olanlardan beni sorumlu tutuyor hala. Annesinin yaptıklarından haberi yok, araları bozulmasın diye bir çok lafı sözü yuttum. Evimize geçince anlatırım diyordum, geçmek nasip olmadı. Daha çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız ? Bebeğim 20 günlük babası z kaldı diye çok üzülüyorum ama çevreme belli etmiyorum güçlü durmaya çalışıyorum. Bebeğim ilerde beni suçlar diye korkuyorum. Ya babasına inanıp dönmediğim için beni suçlarsa ne yaptım o zaman ?

İçeriği okumadım başlığa göre yorum yapıyorum. Dinimizde reglken bile bosanilmaz. Çünkü hem psikoloji değişiyor hassaslasiyorsun hem de eşinle cinsel birliktelik yok uzak kalıyorsun soguyorsun. Daha sağlam karar vermek için biraz bekleyebilirsiniz

Yetişkin iki insan bir evi çekip çeviremediniz de mi kaynananın yanına taşınıyorsunuz? Çevrenizde hiç mi aklı başında insan yoktu uyarmadı sizi, ne saçmalıyorsunuz diye. Hamile olunca ne oluyor da yardıma ihtiyaç duyuyorsunuz dokuz ay? Saçmalık burada başlamış. Herkes hamileyken kaynana yanına taşınsa memlekette evli çift kalmazdı.

Cok uzuldum bu durumunuza ki lausa halde duygular cok daha yoğun yaşanır bilirim. Yani hayat sizin önünü, arkasını ıyıce düşünüp sizin için en uygun kararı vereceksinizdir elbet.

Çalışıyor oluşumdan dolayı doğumdan sonra bebeğe bakacak birileri lazımdı. Kaynanam yanına taşınmamız için çok ısrar etti diye yanına taşındık. Ama asıl derdi ev aldırmakmış. Ben yanaşmayınca kadın çok değişti. Yorum yaparken karşınızdaki insanın kırılabileceğini düşünün lütfen. Sert bir mizacınız var :)

Hem oğlu isten çıkacak hem siz ev alacaksınız. Nasıl hesaplar bunlar ya
Hayır annesine uyup isten çıkan eşinizin de aklına şaştım. Bebeğin paralarını alıp ne yapıyor, ev de gecindirmiyor annesinin evi. Ben anlamadım bu isleri

Boşanma konusunda emin misiniz? Eğer eşinizle aranızda temelde sevgi ve saygı varsa, yazık olur. Kv yanında yaşamanız sizi duygusal anlamda çook yıpratmış. Lohusalık da tuz biber olmuş. Bence eşinizle bu konuyu masaya yatırın. Sizin için ne kadar ciddi bir mesele olduğunu. Direkt gemileri yakmak yerine, daha yapıcı bir yaklaşım olur diyebilirim. Yazık, cocuk da 20 günlükmüş daha.
Kocanız da sapıtmış, bir sağlam sallayın bence boşanma konusunu dile getirerek. Durumun ciddiyetinin farkına varmamış belli.

eşim geziyordu, saat üçe dörde kadar yatıp sonra arkadaşlarıyla gece ikiye üçe kadar geziyordu. Biraz tatile ihtiyacı varmış. Psikolojisi bozukmuş :) Annesi de dinlensin oğlum dedi. Ama eşimin arkasından sürekli çalışmıyor etmiyor evde istemiyorum gibisinden şeyler söyleyip beni bunalttı. Bu süreçte be hep yalnız kaldım. Eşim de o yüzden bir daha yalnız bırakmayacağını söyledi ama inanmadım.

Peki öncesinde nasıl bir evliliginiz vardi yani bence önemli olan bu. Öncesinde eşiniz tarafından sevilip sayılıyor muydunuz

Bir daha düşün reglken lohusayken karar verme diyenler var inanamıyorum gerçekten. Regl ya da lohusa olmasa bile devamlı para çalan bir adam var ortada ve bu adam çocuğunu aramamış bile. Haa bi de eşinin kartını kaçırıp keyfi harcama yapıp o borçla eşini başbaşa bırakan bir adam bu.

Peki öncesinde nasıl bir evliliginiz vardi yani bence önemli olan bu. Öncesinde eşiniz tarafından sevilip sayılıyor muydunuz
Aramızda sevgi bağı devam ediyor. Ben ona annesini hiç anlatmadım ama o en ufak bir şey görse karıma iyi davranmak zorundasın diye annesini uyarırdı. Aşk da bitmedi. Ne zaman ki biz bu eve geldik hayatımızın hatasını yaptık. Eşim bu evde çok değişti, eve girmez oldu. İki kelime edemez olduk.

İyi de bu da saçma. Doğumdan sonra çocuğa baksın diye taa hamileyken evi kapatıp kaynana yanına taşınmak nasıl bir proje? Hamilelik+doğum izni desen en az bir yıl demek bu. Çocuk olunca da evi taşıyan insan çok istisnadır. Biz normal insanlar izin bitip işe başlayınca bakıcı ayarlıyoruz ya da anneanne/babaanneye götürüyoruz. Ya da onlar eve gelip bakıyor. Aynı eve taşınmak alternatifleriniz arasında bile olmamalıydı. Bunda kırılacak bir şey yok. Keşke taşınma kararı vermeden önce de birileri bu şekilde uyarsaydı sizi.

Isinden ayrilmasi, sizden habersiz para alması, kartı umarsızca kullanması.. bu paraları nereye harcadığını öğrenin bence önce.
Ve eğer sevgi devam ediyor diyorsanız da size ev tutup kurulu düzeni tekrar sağlamadan ve hatta sizi bu konuda ikna etmeden geri dönmeyin derim. Boşanmak evet tabiki bir çözüm ama son tahlilde. Yanı bence

Sonuna kadar katılıyorum. Adam resmen hırs...lik yapiyormus hemde eşinden, üstelik çocuğunun parasını. Bu insanı sevsen ne olur sevmesen ne olur. En azından kendi maaşıyla kendisi dönüşur.
Nefret ediyorum şu kadınların parasıyla asalak gibi yaşayan erkeklerden, hiç mi gurur yok bunlarda... Sorsan erkek, kasıla kasıla gezerler ortalıkta.

Ay yeter artık kimse size dininize göre yorum yapın demedikçe kendinize saklayın bir zahmet.

Ay yeter artık kimse size dininize göre yorum yapın demedikçe kendinize saklayın bir zahmet.
Sana ne? Burada herkes kendi bakış açısı ve değer yargılarına göre yorum yapıyor. Benim bakış açım da inancimdan etkilenmiş durumda. Dolayısıyla istediğim gibi yorum yaparim. Küfür hakaret olmadığı müddetçe de sizin söz söyleme hakkınız yok

Şimdi okudum. Bence eşiniz işe baslasin ayrı ev tutsun taşınsin sonra geri dönün bir kere daha deneyin
Şimdi okudum. Bence eşiniz işe baslasin ayrı ev tutsun taşınsin sonra geri dönün bir kere daha deneyin
Ay yok artık cidden delirmişiniz ne alaka Allah aşkına kendi cocugunun parasını çalan karısı hamile iken en ihtiyaç döneminde işten çıkan birinden hayır mı gelir erkek dediğin ailesine bakar sorumluluk sıfır ya yeminle annesinin kuzusu otursun anasının dizinin dibinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…