• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalıkta al basması falan doğrumu?

Zaten tek oldugunu bile bile korkutmasi soylemesi cok buyuk kabalik. Ama sen onu daha guzel korkutmussun:KK53: 4 yasindaki cocukta,bicakta karabasandan korumaz akil edememis ama baksana :KK45:
Kocakarı uydurmalarına da çok inanır
Kızım gazlı bi bebekti , bana verdiği tavsiye komşum oğlum bebekken banyo yaptırdı
Çok ağlıyodu durmuyodu diye komşum sırtından bilmem ne dikeni ( unuttum adını bişey dikeni ) çıkarttı, sırtını sert ovuyosun tüylenme çıkıyo dışa dedi sende yap. bi daha da oğlum ağlamadı pek
Dedim alemsin ne dikeni hiç böyle bişey duymadım ben çocuğuma yapmam , ağlar susar bebek o

günümüz lohusa sendromunun diğer adıdır al basması..
hormonlar normale dönene kadar yaşanan bir durum....
hormonlar normale dönünce bunlar da ortadan kalkıyor..

Anam kapanir bu konu
Ben de lohusayim su an ama inanmam oyle seylere korkacak birsey yok dua edin gecer

Ben böyle şeylerden korkardım biri anlatınca baya etkisinde kalırdım şimdide yeni doğum yaptım korkuyorum hamilelikle ilgili birşey araştırsam heryerde o konular çıkıyor kariş ıma

batıl inanç. bu al basması niye hiç yabancılarda olmuyor:)))

eski inanış teeee ilk ilkel tanrı zamanlardan kalmış

peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?
rem uykusundan sonra uykunun diğer evresine geçmenz gerekirken beden aniden uyanıyor (rem uykusu evresinde vücut bir nevi kilitleniyor hiçbir fonksiyon yok uyku kalitesiyle alakalı sanırım ana dinlendiğiniz kısım bu ) bu kısımdan sonra hafif uykuya geçiyor ve uyanıyorsunuz . bazı durumlarda bu hafif uykuya geçemeden beden uyanıyor ama malum kilitli ya tekrar uykuya dalıyor vücut ve uyanınca normale dönüyorsunuz.

eskiden hijyensiz şartlarda doğum yapıldığı için, bazı kadınların enfeksiyon kaptığını, enfeksiyondan halüsinasyon gördüklerini, ölümle sonuçlanan bu durumun halk arasında al karısı geldi öldürdü olarak açıklandığını okumuştum. al basması eğer karabasan diğer adıyla uyku felci ise, ben hamile kalmadan önce çok yaşardım, hamilelikten sonra lohusalığım da dahil çok şükür hiç başıma gelmedi.
al basması falan bunlar yerine lohusa depresyonu-hüznü etrafınızdakiler tarafından farkında olunması gereken bir konu

rem uykusundan sonra uykunun diğer evresine geçmenz gerekirken beden aniden uyanıyor (rem uykusu evresinde vücut bir nevi kilitleniyor hiçbir fonksiyon yok uyku kalitesiyle alakalı sanırım ana dinlendiğiniz kısım bu ) bu kısımdan sonra hafif uykuya geçiyor ve uyanıyorsunuz . bazı durumlarda bu hafif uykuya geçemeden beden uyanıyor ama malum kilitli ya tekrar uykuya dalıyor vücut ve uyanınca normale dönüyorsunuz.
çok tşk,ben ona başka isim takıyorum,ruh bedene geçeden olan bişey,yanı uyurken ruh bedenı terk edıyor,tam geçeden uyanınca gıbı bişey,çok tşk

NAsıl yani basıyo

Uyku felci deniyor canim tıpta ona :) yaklaşık 12-13 yildir sık yasadigim durum liseden beri. Aslinda beyin uyaniyor ama vucut daha uyanmamis oluyor ondan kaynakli bi durum. Lisedeyken ben de karabasan zanneder ve korkardim meger durum farkliymis. O yuzden artik korkmuyorum bile alistim.

Lohusalikta anneyle bebeğin yalnız kalmama olayinin da bilimsel bi aciklamasi vardi. Annenin o an ki psikolojik durumu bebegi kabullenememesiyle ona zarar verme durumu ortaya cikabiliyormus, farkında olmadandir muhtemelen. Aşırı lohusa depresyonunda olur heralde her anne için geçerli değil tabi. Bi yerde dinledim bunu da ama kim anlatiyordu hatirlayamadim :)

Uyku felci deniyor canim tıpta ona :) yaklaşık 12-13 yildir sık yasadigim durum liseden beri. Aslinda beyin uyaniyor ama vucut daha uyanmamis oluyor ondan kaynakli bi durum. Lisedeyken ben de karabasan zanneder ve korkardim meger durum farkliymis. O yuzden artik korkmuyorum bile alistim.

Lohusalikta anneyle bebeğin yalnız kalmama olayinin da bilimsel bi aciklamasi vardi. Annenin o an ki psikolojik durumu bebegi kabullenememesiyle ona zarar verme durumu ortaya cikabiliyormus, farkında olmadandir muhtemelen. Aşırı lohusa depresyonunda olur heralde her anne için geçerli değil tabi. Bi yerde dinledim bunu da ama kim anlatiyordu hatirlayamadim :)
Ayyy yok bn kızıma zarar verirmiym hiç o bnm canm herşym

Kocakarı uydurmalarına da çok inanır
Kızım gazlı bi bebekti , bana verdiği tavsiye komşum oğlum bebekken banyo yaptırdı
Çok ağlıyodu durmuyodu diye komşum sırtından bilmem ne dikeni ( unuttum adını bişey dikeni ) çıkarttı, sırtını sert ovuyosun tüylenme çıkıyo dışa dedi sende yap. bi daha da oğlum ağlamadı pek
Dedim alemsin ne dikeni hiç böyle bişey duymadım ben çocuğuma yapmam , ağlar susar bebek o
Diken mi cikarmislar o_Obatil inancta son nokta bebek sirtinda diken :KK45:

bende onu hani başlarına kırmızı kurdele bağlıyorlar ya öyle birşey sandım:KK45:

karabadanmis. arada banada olur öyle. cok rüya goren biri olarak normal geliyor. çocuklukta daha çok olurdu. ama rüyalarim karabasani geçiyor artık:KK53:

bende onu hani başlarına kırmızı kurdele bağlıyorlar ya öyle birşey sandım:KK45:

karabadanmis. arada banada olur öyle. cok rüya goren biri olarak normal geliyor. çocuklukta daha çok olurdu. ama rüyalarim karabasani geçiyor artık:KK53:

ana fikri unutmuşum korkmana gerek yok

40 gun bi basima lohusalik gecirdim.esim gunduz isteydi aksam evde o kadar..
al mal basmadi..inanma oyle seylere

Ben böyle şeylerden korkardım biri anlatınca baya etkisinde kalırdım şimdide yeni doğum yaptım korkuyorum hamilelikle ilgili birşey araştırsam heryerde o konular çıkıyor kariş ıma
çaresi burada.

Uyku felci (Halk arasında "karabasan" olarak da bilinir), uyandıktan hemen sonra veya uykuya dalmadan hemen önce, bedenin geçici olarak hareket edememesi ile karakterize edilen bir durumdur.

Fizyolojik olarak, REM uykusu sırasında oluşan normal felç ile yakından ilgilidir. Buna göre bazı bilim insanları ve fizikçiler bunun uyku döngüsünün "doğal" bir etkisi olduğuna inanır. Uyku felci beyin REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur. Bu durum, kişinin bilincinin tamamen açık olmasına rağmen hareket edememesine sebep olur.

Çoğu zaman, uyku felcine uğrayan kişi tarafından bunun bir rüya sebebiyle oluştuğuna inanılır. Bu yüzden, insanların hareket etmek istese de hareket edemediği rüya sayısı bu kadar fazladır. Uyku felcinin sebep olduğu sanrılar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur.

Uyku felci, rüya gören bir kişinin rüyasında yaptığı hareketleri aynen yapmasını engellemek için REM uykusu süresince oluşur. Özellikle, düşük seviye melatonin kasların uyarılmasını engelleyecek şekilde sinirlerdeki akımı durdurabilir (mesela, rüyasında koştuğunu gören bir kişinin gerçekte koşmasını engellemek gibi).

Ayrıca, bu düzensizliği yaşayanlar ve narkolepsiden muzdarip olanlar arasında belirgin bir ilişki vardır. Fakat, değişik çalışmalar çoğu insanın hayatlarında en az bir kez uyku felci yaşadığını göstermektedir.

Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsansyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir. Bunlar

• Sırtüstü yatmak
  • Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
  • Fazla stres
  • Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
  • Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir.
  • Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
  • Uyku öncesi açlık.

karabasan ıyıdır o olmasa uykuda onu dovcez bı yerden atcaz dıye kalkar kendımızı balkondan atar uyurgezer olurduk
beynın vucudu koruması aslında hıcde sandıgın gıbı korkulacak brısey degıl
bol meyve sebze ye pekmez ıc vucudun toplansın dırencın dusmus
uykusuz kalmıssın
bol dua oku gecer

Back
X