Lohusalik ve düğün

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
73
Kızlar kuzenimin düğünü var doğumuma bir hafta sonra tam. Daha önce doğum yapmadım bilmediğim için lohusalık döneminde daha bir haftalıkken genelde toparlanıyormuyuz ?
Biraz bana ters bi tarihe gelmiş tabikide düğünde bulunmak isterim sizce münasip olurmu yoksa hiç heveslenmeyimmi boşa, oturup evde cocukmu bakayım
Şansa eşimde sağdıç

Sagdic yapacak baska birini bulamadilar mi 1 haftalik babanin annenin yaninda durmasi gerekir, sagdic yapacak kadar dusuncesizlikte nirvana gormedim daha once.

Bence siz de gidemezsiniz; hicbir sey olmasa sudan cikmis baliga doneceksiniz ve corona haricinde de bir suru mikrop var ortalikta. Lohusayken hepsine acik haldesiniz, bagisikliginiz dusuk olacak

Henüz 9. haftadasınız doğum tarihiniz net belli olmamıştır, siz tam bir hafta sonra diye hesap ederseniz o hesap birkaç hafta daha oynar bilemezsiniz. Doğum şeklinize göre de değişir sezaryen olursa 1 haftada düğüne gidecek gücü bulmak mümkün değil diye düşünüyorum şahsen 1 haftalık doğum yaptığımda benim bebeğim ve kendi ağrı sızım dışında hiçbir şey umrumda değildi. Şimdiden hesap yapmayın o zaman düşünürsünüz bunları. Eşiniz de yeni doğum yaptığınızda sizi bırakıp bir yere gitmesin bi zahmet.

Aslında herşey ayarlandıydı sağdıçlık filan belliydi henüz benim hamileliğim ortada yokken yurt dişinda yaşıyoruz ve burda salonlar çok cabuk tutuluyor hiç yer olmuyor. İlk tarihede yer aldılar ve hesaplamama görede hemen hemen bir hafta önce olucak doğumum şimdiden kaygısına düştüm nasıl olcak diye o yüzden.
Ama sanırım bulunmayacağım yapcak bişey yok

Evet net olmaz tarihte hemen hemen tahminen bir hafta önce deniyor. O yüzden biraz kaygısına düştüm nasıl olacak diye. Ama sanırım bulunmayacağım artık bilmiyorum kismet. Sadece merak ettim bir haftada iyi olabilirmiyim diye öyle bir durumda

Bebek kolay bir bebek bile olsa bebekli hayata alismak kolay degil. Bir haftalik lohusayken ne siz evden cikacak enerji bulabilirsiniz kolay kolay ne de bebeginizi saatlerce kalabalik ve gurultulu bir ortamda tutabilirsiniz. Dugun olduguna gore bebege bakacak bir akraba ayarlayamayacaginizi dusunerek yazdim bunu. Esiniz de sizin kadar cok yorulacak bebek bakimiyla ilgilenirken, size yardimci olurken. O yuzden o da sagdiclik gibi bir isin altindan kalkamaz. Bana kalirsa simdiden dugun sahiplerine duyurup sagdiclik meselesini cozun mutlaka.

Beklenen tarihte olmayabilirde olabilirde bu çok değişken kesin bir şey söylenemez kimisi var erken oluyor(Benim 37+5 oldu mesela) kimisi gününü dolduruyor kimisi de 40 haftadan fazla sürebiliyor. Diyelim ki erken veya tam zamanında oldu siz daha bebeğin şeker depoları oluşmadan düğüne gitseniz rahat edemezsiniz en az 2 saatte bir beslenmesi lazım bebeğin ki sarılık olmasın. Sizin açınızdan düşünürsek normali bilmiyorum ama sezeryanda benim içim acıyordu neredeyse 1 ay olana kadar bu acılar oldu. Ayrıca bebek size muhtaç sizden başkası besleyemez onu gaz çıkartma alt alma vs işlemlerine destek alsanızda dediğim gibi 2 saat en az beslenmeli. Bide bu sakin bebek için geçerli benim oğlum memeden düşmezdi çok isterdi emmeyi uyuduğu da sarılık bastığı için olurdu çok çabuk acıkırdı ben 2 saat beklediğimi bilmiyorum genelde daha erken acıkır isterdi ben doyururdum. He bide lohusa psikolojisi diye bir şey var herkeste mi aynı bilmiyorum ama genelde insanlar sizi bunaltıyor ve sizden daha lohusa oluyorlar. Eşinizin bile gitmeye gücü olacağını sanmıyorum biz fırsat buldukça ya yemek yiyoduk ya uyuyoduk ya da sadece dinleniyorduk

Gitmeyin bence

Çok erken ama bence gidin ya zaten toplumda doğumdan sonra kırk gün çıkmayın algısından dolayı da anneler bu kadar depresyona giriyor. Gidip saatlerce kalmasınız bile gidip iki saat durup iki insan görmek iyi gelebilir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…