Lohusalık depresyonu

hello32

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2024
16
2
28
Merhabalar lütfen yazdıklarımı önyargı ile okumayın ve gerçekten benimle aynı durumu yaşayan varsa yazsın.
Hamileliğim sıkıntısız geçerken babamın kaybı ile korkulu bir hamilelik serüvenim oldu sürekli bebeğime ilişkin kaygılarla devam etti ve 36 haftalık doğum yaptım derken sütüm gelmesine rağmen stresten sütüm kesildi ve ben depresyona girdim mama ile çocuk büyütmek Zor geldiği için ve etrafımda hiç mama ile büyüyen olmadığı için bu durumu kabullenemedim bir ay çocuğuma annem baktı ben bu süreçte çocuguma yanasanadim çünkü ona dair olumsuz seyler düşünüyordum ve tedavi görmeye başladım. Şimdi daha iyiyim ama bebeğim beni tanımıyor üç aylik hiç gulmuyor tepki vermiyor benim yüzümden hasta olmuş olabilir mi çok korkuyorum

Diğer konularınızıda okudum,tedaviniz bittimi?daha onceden psıkolojık bı rahatsızlıgınız varmıydı?bebegınıze takıntı yapmıs olabılırmısınız şuanda?yanınızda annenız esınız size yardımcı bırı ıle bu surecı daha rahat atlatabılırsınız,yalnız kalmamaya calısın derım ben.Allah sıfa versın

Var annem yanımda bebeğime o baktı ben bebeğimle bağ kuramadım önceden de tedavi görmüştüm

Var annem yanımda bebeğime o baktı ben bebeğimle bağ kuramadım önceden de tedavi görmüştüm
Bence bebegınız gayet ıyı,siz kendınıze odaklanın,bebekle yalnız kalmamanız cok ıyı,en kısa surede ıyılesırsınız inşallah.iyi olana kadar yalnız kalmayın

Anne bebek bağının nasıl güçleneceği konusunda yardımcı olan uzmanlar var. Bebeğinizle ne kadar ilgilenirseniz, onunla ilgilenme ihtiyacınız o kadar artar. Anneniz kesinlikle yanınızda kalsın ama bebeğe o bakmasın o artık. Her şeyiyle siz ilgilenin. Siz besleyin, altını değiştirin, kucağınızda gezdirin bol bol. Sürekli onunla konuşun. Annenizin gozetiminde birlikte uyuyun. Ten tene temas cok onemli. Kokunuzu alsın bol bol. Siz de onun kokusunu sık sık içinize çekin. Bebeklerin kokusu annede bağımlılık yapar.

3 aylık bebekten ne bekliyorsunuz?
Negatif iseniz gergin iseniz rahatsız hissedebilir

İlk bebeklerim ikiz şu an iki yaşını bitirdiler. İlk 6 ay tek bakamadım hep birileri yanımdaydı. Oğlum genellikle yanımda kim varsa onda olurdu kuvezde kaldığı için de bir tek kız vardı yanımda. 4 aylık olana kadar hiç tanıma belirtisi göstermedi bana sonra bir baktım bana değişik değişik bakıyor. Gülmüyordu da. 4 ayı bitti beni tanıma belirtisi gösterdi. Şimdi hem çok gulen bir çocuk hem de sarılmadan uyuyamaz. Sevgili anne sen kendine iyi bak o önünde sonunda tanıyacak seni çünkü senin o.

Merak etmeyin .bende öyleydim .Çocuğuma karşı yabancilasiyor ona alisamiyordum .zamanla geciyo çok şükür .şimdi kızım 8 yaşında . ölürüm onun için .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…