Doğuma Hazırlık lohusa yatağı için neler hazırladınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
anne adayları doğum sonrası eve geldiğimizde lohusa yatağı neler hazırladınız dantelli pikelermi yoksa dantele ne hacet kolay kullanımlı hazır nevresim yada pikemi diyorsunuz

ben henüz birşey hazırlamadım hiç kullanmadığım yeşi patiskaya sarılı şahane bir dantelli nevresim takımım var
doğumum allahın izniyle ağustos sonuna denk geliyor içine pafi yorgan geçirsem sıcak olmam dimi

sizlerde fikirlerinizi yazarmısınız a.s.

ayy bide bu dert var dimi
benim pamuk saten bir nevresimim var onu kullanabilirim. Ama hiç özel bi hazırlık düşünmedim açıkçası

onca misafirin içinde yatmak rahat oluıyormu??? Yoksa yatak odasında yatmakmı daha rahat olur. Tecrübeli anneler siz bu durumda ne yapmıştınızz???

Eyvah yaa. Bak bu benim aklıma hiç gelmemişti. Tecrübeli arkadaşlar nerelerdesiniz.Tavsiyelerinizi okuyalım. Bu da önemli bi konu aslında.

arkadaşlar ben loğusa yatagı hazırladım. doğumda bir aksilik olursa eve geldiğimde yatmam gerekirse diye... ancak şükür herşey yolunda gitti ve gelen herkezi oturma odamda kah oturarak kah ayakta ağırladım. gittiğimiz bütün yeni anneler de ayaktaydı. ancak çok yakınlarınız, sizinle kalacaklar (kayınvalideler,eltiler,görümceler) vs. yatak odanızı göreceklerdir tabiiki şık olmakla beraber rahat edebileceğiniz şeyler seçmenizi tavsiye ederim. sağlıkla alın bebeişlerinizi kucaklarınıza...opuyorumnanaktan

bide lohusa yatagı seramonisimi var yaaaalmaz: valla sanırım ben böyle bişey yapmam gerek görmüyorum yatak odama birilerinin girmesi pek hoşlandıgım konu degil.

Lohusa yatağı olmalı ama normal yatak hazırlanmalı işte abartıya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bebek eve geldiğinde sürekli birileri gelecek ziyarete o yüzden sürekli de yatak odasına girilmez ki bir insanın. Sizde kalkıp oturma odasına gidemeyecek durumda olursanız bence en uygunu oturma odasında açılan bir çekyat tarzı birşey varsa oraya hazırlanabilir. Çarşaflı pike takımı eğer kışsa elyaf yorganlar var yazlık kışlık kullanılan onlardan serilebilir yada kalın bir battaniye sonuç olarak zaten gece yine yatağınıza gidersiniz. Evin sıcaklığına göre değişir. Benim düşüncem böyle.

vala ben ilkimde hazır dantellı pike takımı sermıştım kavga kıyamet dantel ortulerı serdırmemek ıcın dırendım annem kayın valıdem ısrarı uzerıne yastıklarını koydurdular sımdı saten kırmızı nevresım takımı var bırde kayınvalıdemın ceyıze yaptırdıgı dantellı yorgan takımları var hiç kullanmadım onları sererım yoksa kızarlar hemde lohusa yatgı suslu olsun yok gıbı normal carsaf serılırmı dıye baskı yapar lmaz:amann ne serelerse sersınler ben sıcacık yatarım yaa oyle dıyorsunuzda akrabalar odaya 5dak tebrık edıp sana bebege bakıp cıkıyorlar sonra oturma odasına gecıyorlar yanı benım gordugum ve cevremde yapılan sey bu

Son düzenleme:
bide lohusa yatagı seramonisimi var yaaaalmaz: valla sanırım ben böyle bişey yapmam gerek görmüyorum yatak odama birilerinin girmesi pek hoşlandıgım konu degil.

Tamamen katılıyorum. Ben de özel yatak hazırlamayı düşünmüyorum. Zaten inşallah sadece bir gün yatar sonra kalkarım diye hayal ediyorum.

açıkçası eğer normal doğum yaparsam zaten yatak hazırlamayı düşünmüyorum ama sezeryan olursam eğer oturma odasına hazırlatırım

işte 29 agustos 4eylül arası demişti doktorum doğum için ama olurya daha erkende gelebilir oğlum pafi yorganla sıcak olurmuyum onu bilmiyorum gerci yatak odamda istediğimi sererim taç'ın pikesi filan var kullandıgım eğer sıcak olursa onu sererim üstüne zaten yatak örtüsü gelicek oturma odasınada 2 kere kullandıgım pembeli nevresim takımım var birde hiç kullanılmamış yeşil takımım var ikisinden birini sererim içine mecbur pafi yorgan geçiririm havalar sıcak olursada zaten gün içinde dizlere kadar çekiliyo yorgan vs.
yani birde onun için özel bişey alamam doğrusu

sizce olurmu kızlarrr

benim zaten misafir odam olan odayı bebeğimle beraber bi süre kullanmayı düşündüğüm için beşiğin yanında bir tek kişilik yatağımız hazır öyle bi durum olursa onu kullanacağım tabi

pike takımlarınız dantellimi peki benim öyle yok hep hazır ne olur hazır sersemki ufff çeyiz dantel işleri beni hep sıkıyor ya hh taktm bile kafaya CADIARZU

kızlar walla benim işim zor.. patiriyot geliniyim ve adetlerin bini bin para bizde sistem şu olacak ...

doğuma giderken kayınvalidemin düğünde yaptırmış olduğu dantel takım serilcek bi kaç gün yatak açık kalır zaten tabi ben muhtemel şık loğusa pijamalarımın içinde olurum ... çünkü mevlütten öncede eve hayırlı olsuna gelcekler ...

mevlütte tekrar yatak düzenlenecek bu sefer annemin çeyizde verdiği dantel takımı serilecek ayak ucuma gelin yatak örtüm bende nişan bohçasında alınan canım güzelim gecelik sabahlık ve yatakta misafir karşılıcam mevlüt sonlarına doğru yataktan çıkıp üstümü değiştirip misafir yanına geçicem ...

:)

pike takımlarınız dantellimi peki benim öyle yok hep hazır ne olur hazır sersemki ufff çeyiz dantel işleri beni hep sıkıyor ya hh taktm bile kafaya CADIARZU

canım sizde adet derdi yoksa güzel bi pike takımını ser .. mevlüt yapacaksanda dantelli takımlarını serersin.. sıkmasın seni boşver güzel şeyler bunlar.. zaten bi düğün için serilmedi mi onlar bide loğuhasaya işte boşver kullan gitsin ..

bizde bugün hazırlıyoruz haftaya doğumum olcak saten yorgana çok şık güpürlü bi takımım vardı onu takıcaz ama sıcakta yorgan zor olablir diye pike takımımda hazır olacak

dogumdan sonra annemın evıne cıktım
kıs dogumu oldugu ıcın day in colors battanıyelı takımını kullandım
sonra ıyılesmıs olmama ragmen bızde uzun suren mısafır trafıgınde dantellı saten pıke takımı serdı benım odama artık yatmıyor olsamda
mevlutumuz dısarıda yemeklı olmasına ragmen restaurantı bılmeyenler eve geldıklerı ıcın annem yıne dantellı carsaf takımın uzerıne sırf dantelden olusan bır yatak ortusu serdı

bence de yatak hazırlanmalı ama cok abartıya luzum yok
ben tek kız oldugum ıcın annem tum heveslerını bende yaptı

biz annemin çeyizime yaptırdığı dantelli beyaz ara takımı serdik,mevlütde de gene benzer başka bir beyaz takım.bi de ayrıca pike takımı yaptırmıştım ben böle süslü püslü,ha nooldu yaptırdım da hiç bişey öyle katlı durdu ayak ucumda:)

ben normal bir şeyler sererim herhalde zaten bana gelecek olanlar ancak 2 kişi onlar da en yakın arkadaşlarım:) herhalde kimse ayıplamz. benim çeyizim çok, severim danteli ama sermekle uğraşamam o halde, evlendiğimizde ilk birkaç ay büyük bir hevesle ara dantellerimi kullanmıştım ben:) kayınvldem de sağolsun yaptırmış onları da kullanmıştım:) hevesimi almıştım dantelden yana. şimdi beni kimse ziyarete gelmeyecek nasılsa diye düşünüyorum ve rahatça yatabileceğim bir takımı yatak odasında kullanmayı düşünüyorum hatta her güne kullandığım takımlardan birni normal zamanlardaki gibi kullanırım herhalde:)

kayınvalidem bana sadece bi yün yatak ve yün yorgan verdiği için öyle şunu ser bubu ser demek gibi lüksü yok zaten sevmediğim şeyle süslü püslü şeyler evimde çok çok sade bu yüzden.yırttım yanii

benim öyle süsülü dantelli şeyim hiç yok bazı durumlardan dolayı yapmaya frsat olmamıştı sadece hazır var ayıpsa ayıp şimdi oturup pike takımı yapııcak halim yok ya dimi :umursamaz: