Doğuma Hazırlık lohusa yatağı için neler hazırladınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
valla ben de ne serilecek diye kara kara düşünüyorum çünkü çok gelen giden olacak ama bir de biz yeni eve taşındık hem ev hem de bebek görmeye gelecekler diye her yeri düzenlemem lazım :S poffff hiç sevmem öle dantelmiş pike takımıymış ser gitsin güzel güzel nevresim takımlarını ama annemle kayınvalidem sanırım tutturacaklar şunu koy bunu koy diye :S şimdiden stresi bastı. bide ben yatak odama başkasının girmesini sevmem ki bu annem bile olsa :KK43: bakalım bulacaz bi yolunu

ablam lohusa yatağı hazırlamış ama salona, miafirleri de oraya kabul etmiş zaten pek yatmamış öyle temsilen durmuş yatak, öyle yapabilirsiniz.

ilk dogumumda annem yaptırmıştı mavi dantelini kendi örmüştü pike takımı ama evimde yatmak nasip olmamıştı dogumda yengem tekrar evime gidip yatagımı toplamıştı sandıktan onu ve oymalı çarşaf takımı çıkarttık çeyizimden ilk defa kullanmak nasip olucak çarşafım beyza ama pikem mavi beyaz oldu kızım olacak ama o kadarda önemli degil tek kişilik pembe dantelli çarşafım vardı onuda sandıktan çıkarttık yedek olarak hastane içinde yeni pike takımı aldım.
yatak odam çok arkada oldugundan evde oturma odasına hazırlanıcak lohusa yatagım bebegimede küçük beşik aldık o da yanımda olucak sezeryan olucagım için birkaç gün yatarım heralde diye düşünüyorum

aklıma nelerde getırdınız ah ah ılk kızımda saten yorganlar suslu carsaflar sabah olur mısafır gelecek dıye serılır akşam olur kırlenmesın burusmasın dıye kaldırılır zavallı annem ne ugrasmıstı kadın ama onun fıkrı ıdı. zaman cabuk aktı ve sımdı ıkıncı kızıma hamıleyım ama aman kalsın lohusa yatagıymıs nevresımmıs yastıkmıs hıcbırını ıstemıyorum gereksız safsatalar yahuu... siz siz olun abartmayn rahatınıza bakın ıkı mısafır amanda ne guzel dantellerı varmıs desın dıye ne gerek var dımı hanımlar:))

bizde mevlütte yatak serilmez o yüzden rahatım ama eğer mevlüttede yatak sericek olsaydık şöyleee en alasından döşerdim yatagımı

zaten kayınvaldemlerde bebek mevlütü filan yok ben çok istiyorum diye yaparız heralde sünnet düğünü sevmem ama bebek mevlütü gerekli bence dualarla gelsin oğlum

sandıktaki hiç kullanılmamış yeşil patiskaya şahane dantellli nevresim takımımı yıkıcaktım bugün ama vazgeçtim yatagı oturma odasına sericeğime göre oturma odamda lila tonlarında benimde 2 kere kullanılmış pembe yine dantelli nevresim takımım var onu geçirirm olur biter yeşilide kalsın ilerde lazım olur belki :)))

bir bu eksikti :)))
zaten nevresim takımlarım, çarşaflarım yeni. diyelim ozel bir takım aldım, eh kırk gun onu kullanamayacagıma gore zaten, en mantıklısı normal kullandıklarıma devam etmem olur. hem durmadan yatacak degilim yaa..ayrıca sevmem oyle herkesin yatak odama girmesini. bu kadar detayla ugrasamam ayoll :teytey:

valla ben yatağımı güzelce yapacağım kızlar lohusalığında tadını çıkarmaya niyetliyim yatıcam doğrusu ee nede olsa ilk gebeliğim...

kesinlikle lohusa yatağınızı yatak odanıza yapın.. misafirlerinizin yanına gerekirse sabahlığınızla 5 dakka çıkıverirsiniz..ama öburturlu hep orda çocukta uluorta yerde hiç hoş olmuorr..

bende yatak odama yapıcam yatağımı, çeyizimden hiç kullanmadığı işlemeli pembe pike takımım vardı, onu sericem, belki bide ayarlayabilirsem cibinlik istiyorum. aslında pek gelenim gidenim olacağını sanmıyorum, ablamla aynı zamanda doğuracağız çünkü satlarımız aynı. ama yine de adet yerini bulsun diye ben yapıcam bi yatak, fotoğraflar da falan bi anı olsun :)

ya ben oğlumda kaynanam sayesinde hiç yatamamıştım kalk kalk diye başımın etini yemişti sanki kalkıp maratona katılıcam herşeyime karıştı aynı apartmandayım çocuk gece uyumadı gündüz uyudu bende gündüz uyuyayım dedim onu bile çat kapı yatma kalk diye kapıya dayandıki ne nevresim serebildim ve yatağımda yatabildim hala aklıma geldikçe sinirim bozuluyo :KK43:

ama şuan 2 . ye 17 haftalık hamileyim herşeyde daha tecrübeliyim hiç kimseyi karıştırmıycam yatağımıda sericem yorganımıda

bende lahusa yatağının yatak odasına hazırlanmasından yanayım..öle gelen gidenin yanında zaten yatamam ne gerek var oturma odasına:) üstelik çocukda ortada olur öle hiiç gerek yok..bu arada lila renk dantelli pike takımım var bikez kullandım onu sermeyi düşünüyorum inşallah gelsin o günler de bi..

tabi benim doğuma epey bi var ama şimdiden düşündüm:)))))

pamuklu saten hiç kullanmadığım nevresim takımımı açıp yıkadım ütüleyip kaldırıcam hazır bulunsun, kısmetse hastane çıkışı onu kullanmayı düşünüyorum..

bencede yatak odanıza hazırlayın kızlar rahat rahat yatarsınız
benim evim sobalı olduğu için mecburen oturma odasına hazırlandı
bebeğimde şubatta doğdu soğuk olduğu için yatak odasına hazırlayamadım
çok zor oluyor bir sürü insan bebekle aynı odada sıkılıyorsunuz
misafirin yanındada pek yatılmıyor açıkçası ben normal doğum yaptığım için
genelde ayaktaydım zaten bebek çok sık emmek istiyor gazı oluyor
sürekli kucakta oluyor yani çok kasmayın kendinizi yatak diye boşverin
normla pike takımı serin gitsin rahat olsun yeter inanın ozamanlarda şıklık filan düşünülmüyor

benim doğumum aralık da olacak, o zaman pike takımı yorgansız olacağı için dantelli bir şeyler seremeyecğim, bir de tabi ilk doğumdan biliyorum yatak batabiliyor ilk günlerde, o yüzden koyu renkli uyku setim var fırfırlı filan onu sererim ilk günlerde ya da şu days in colors ın battaniyelki setlerinden alırım, kısmetse:)

benim dogumumda ocak ayının başında olcak aralık bile olabilir:))
bende dantelli pike takımlarım çok ama pike kış için abes olur diye düşünüyorum ve fransız dantelli krem rengi saten çok şık nevresim takımım var onu açmayı düşünüyorum ve yatak odamda yatıcam çünkü gelen giden olacak oturma odası salonda onlarla ugraşamam diye düşünüyorum.salona erkekler oturma odasına bayanlar oturur bende bebişle yatak oddasında dinlenirim...cibinligim zaten vardı bebişkde odamda olcak fransız dantelli uyku seti düşünüyorum bebişede annesiyle tam takım olcak odamız i,nş:)))

olanlar oldu annemle kayınvalidem çeyizimden dantelleri çıkarttılar:S onları sercekmişiz :S hiç içimden gelmiyor ama ikiye bir kaldım zaten herşeye sinir oluyorum ibde bunu takarsam yandım demektir. neyse yatak odamda yatacam ayrıca bir de beek için sallanabilen bir beşik aldık odası var ama ben yine de yatıp bebeğimi de yanımda istiyorum. hepimize kolay gelsin

Ya ben de hayal meyal bir çarşaf takımı hatırlıyorum kayınvaldemin hazırladığı ama böyle süslü bir şey, kullanmam diye kaldırmıştım, kısmet olursa onu seriyim bari.
Bir de pamuk saten bir çarşaf takımı alıyım.Kaç gün durucak ki o yatak?lohusa yatağı derken 40 gün mü duruyor?O zaman bir takım yetmez çünkü.

bende yatak odasını düşünüyordum ama komşum doğum yaptı oturma odasını kullanıyo gelen gidenle sohbet ediyo düşündümde millet gelse duramaz yatak odasında ben ikisinide yapıyım diyorum sevmediğim birileri gelirse yatak odasına kaçarım sohbet etmek istersem oturma odasını kullanırım sizce mantıklımı bi de açık renk olursa nevresim takımı kirlenirmi benim ilk doğumum olucakta pek bi bilgim yok