Lohusa depresyonu

Ben 27 yaşında anne oldum aglaya aglaya ben galiba erken yaşta anne oldum diye her gün istisnasız ağlıyordum. Ama eminim ki 35 yaşında da anne olsam gene oturup aglardım. Çünkü o an çaresiz hissediyosun ağlamak istiyorsun sürekli sorumluluk senin gözünü korkutuyor ben nasıl yaparım nasil ederim diye düşünmekten uykuların kaçıyor tadın kaçıyor. Bu lohusa depresyonunu dibine kadar yaşadım. Ağlamadığım bir gunum yoktu. Zaman geçtikçe fark ettim ki bu ilk bebegime mahsus bir olaydı çünkü başıma ne geleceğini bilmiyordum sonrasında bebek doğunca bir gözüm korkmustu ama zamanla anladım ki aslında bebek bakmak o kadar da zor değil sadece zaman ve sabır gerekli bu kadar. Neler hissettigini o kadar iyi biliyorum ki 4ay önce bende senin gibiydim ama birden hersey daha iyi oldu daha çok yoluna girdi hala hersey zor ama ben o ilk acemiligimi attım üstümden o yüzden üstesinden daha iyi geliyorum.

Kac aylik oldu bebeis

Benim 8.5 aylık hala gecmedi bu postlartum depresyon dun online terapi aldim hic etkilwmedi ilaca baslamayi düşünüyorum

Bnde dogum yapalı 8 gun oldu o kdar caresiz o kdar yalzm ki hamileligm annemn evndd gecti esimle sorunlarmz vardı doguma bile ayri ayri gttik ben aramasam dogmdan haberi olmayacktı. Smdi yanmda 8 gndur ama brn yalnzm ailemle gorusmek istemiyo onlar gelince hemn kendni dsari atyo yuzlerne bile bakmyo ama bn onlar varkn daha ii hssedyprm esim dsardyknde ewe donmuycek bebekden soguycak diye korkuyorm cok careszm dewamli kalbim sksiyo catlycam sanki ben boyle olunca o snirlniyo cocgu al git diyi bna annemn gelmesini kabul et.iyo sanki o an scacık bi el uzansa gececk gbi bebegi dogurdgma pismnm sanki cunku istemden gebe kaldm sonra aldrmak idtedim yapmdm Allh kmseyi benm gbi caresz brakmsn

Kıyamam ben sana.Su an bu yasadiklarinin bu kadar siddetli yansimasi kalbine hormonlardan bundan emin ol.lohusalik berbat bisey.tamam esinle iliskini ve gebe kalmani vs bu sorunlari düşün ama şimdi değil.tam 40 gün toplamda benim 60 gün sürmüştü kendine ve bebeğine izin ver ve sadece keyfini düşün.esini salla ve annenlerde kal yapmadugma cok pismanim kesin bilgi

25 yaşında anne oldum çok mu küçüğüm
Hayır tabiki . Hissettiginiz tüm caresizlikler çok normal ve hepsi geçiyo. Bana da gecicek diyenlere sinirlenirdim ama geçiyo şükürler olsun. Ben de hergun ağlardım böyle mi olacak hayatım bundan sonra diye ve diğer annelere ozenirdim falan. Şimdi herşey yolunda şükür.

Cok sagolun teşekkür ederim bebisiniz ne kadar lik

25 yaşında anne oldum çok mu küçüğüm
32 yasında dogum günümde anne oldum ama bende cok gecikmisim sanırım cok erken yoruluyorum 25 yas gayet güzel annelik icin 30 dan sonrası gec bence. Esimi erken bulsaydım 20 de bile anne olmak isterdim

25 çocuk gbi hissediyorum geri kasimda 26 olcam.aman ne bleym bir iki yıl daha hayatimi yasayablrdm

Dayanmdm annmlere geldim esimle aramz iyice acldı bosammyı dusnuyorm burda da cok pismanlk duyuyorm dogurdgum icn kalbimin skısmasda aglama krizlermde dewam ediyor ama o an beni teselli eden halmden anlyan brilernn olmsı kendmi guvndr hissttriyor esmse cocuk gbi dawrandgmı abarttgmı dsnuyo ailesde oyle iyice bna karsı dolduruyolar.tesekkr edrm destegnz icin boyle bir donmde anlaslmak cok kıymetli

Hepsi geciicek gerçek gecicek inşallah hiç korkmayın şu an lohusalikla sağlıklı dusunemiyorsunuz zaten.insan cok saglikliyim diyor ama aslinda öyle olmadığını bir kac ay gecince anlıyor acilsin aramz hc bsey olmaz su akar yolunu bulur.duzelir hersey.simdi hayatınızı yasayin annenizde bir kac ay vakte ihtiyacmz bar

Son doğumumdan bugüne 3 sene geçti, depresyonu bitmedi
Lohusa kafası ömür boyu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…