lkyardm kursu nerde var?

leylek82

çok zor bazen....
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
5.647
22
358
42
Diğer
kızlar üsküdarda oturuyorum
okullar açılınca ilk yardım kursuna gitmek istiyorum
bildiğiniz bi yer var mı
ya da altunizade kültür merkezinde böyle bi kurs var mı

ilk yardım kursları insan hayatını kurtarmak için öncelikli yapılacakları öğretiyor.kalp masajı,pansuman vb. gibi. sizin bahsettiğiniz eğitim sağlık meslek liselerinde veriliyor

enjeksiyonu ilkyardım kursunda öğretmezler canım.
sağlık eğitimi alanların bile zaman zaman yanlış uygulamalar yada çeşitli problemlerden dolayı risk altında olduğu göz önüne alınırsa,sağlık personeli olmadığından hiiç öğrenme derim.hem bulaşacak hastalıklar hem de enjeksiyondan doğan zararın altından kalkamamaktan söylüyorum bunları.
ancak cilt altı enjeksiyon yapılabilen diyabet,gibi durumlarda hastanın veya yakınlarının kendi kendilerine yapabilmesi için otoenjektörler mevcut.
onun da eğitimlerini diyabet eğitim merkezlerinde hemşireler veriyorlar.

ilk yardım çevre şartlarından yararlanılarak yapılan hayat kurtarıcı yada durumun kötüye gitmesini önleyici müdahalelerdir.
eminim senin ve çevren için çok faydalı olacaktır.ve biz 112 ciler için ;)

.

ilkyardım kurslarında ilk yardımcı sertifakası veriliyor ve ilkyardımcı oluyorsun ilk yardımda da ilaç kesinlikle kullanılmadığı için sadece kanama durdurma boğulmada hayat nefesi kalp masajı vs tarzındaki uygulamalar gösteriliyor. An itibarıyla kurs ücreti 200 tl ve teorik+uygulama sınavınıda geçmen gerekiyor.

Back