Liseyi il dışında okumak

bence hiç düzenini bozma okul aynı okul üniversiteyi kazanırsın istanbula hem istanbulda o kadar güzel degil ki trafigi ayrı dert insanları ayrı dert lise son sınıf öğrencisiyim ve istanbuldan kurtulmak istiyorum dogup büyüdüğüm şehir ama çok sevdiğim söylenemez eglenmek için gezmek için ideal ama istanbulda egitim çok iyi diye bişey yok ha istanbulun çok çok iyi liseleri var kadıköy anadoluya arkadaşımm gidiyor çok zorlanıyor çok çalışkan olan insan baya düşüşlerde egitimi zor ama ben bunlara karşı dik dururum dersen bir de temel lise çıktı istanbulun baya iyi egitim veren okullardan ble temel liselere geçiş talebi fazla bayagı araştır o okulda okuyan insanları bul eskiden iyi bir egitim veriyo olabilirler ama şu çoğu okul anadoluya dönüştügünden beri öğrenciler istediği yere nakil yaptırıyor resmen bu da okulun kalitesini düşürüyor ama sen yine de hayallerin peşinden koş (emin adımlarla) bu seni daha güçlü kılar.Arkadaş ortamına dikkat et ne kadar kötü insanlar var diye her gün içinden geçirceksin :KK70:benim fikirlerim böyle kötü olan şeyleri söyledim çünkü toz pembe söylersem hayal kırıklıgına ugrayabilirsiin :) NE İSTİYORSAN ONU YAP BU HAYAT SENİN :)

Benim öğrencim de sizin gibi kısa mesafede daha büyük bir şehri yazdı fen lisesi için. Şimdi Cerrahpaşa'da okuyor. Alnının akıyla doktor olacak. Kızım aklı başında olduktan sonra seve seve yollarım. Allah sizin gibi gençlerin özellikle de kız çocuklarının yolunu açık etsin. Canim benim ya
Bu arada o bıdı bıdı yapanlar sen mesleğini eline alınca gıpta ile bakacaklar sana

Ben de liseye başlayacağım sene Robert Koleji çok istiyordum puanım da yetiyordu tam burslu okumaya ama ailem göndermedi. Şimdi düşünüyorum da iyiki de gitmemişim. Sorumluluk almak evet çok güzel ama eğer zorunlu bir durum yoksa bu yaşta ailenden ayrılmamalısın bence. En güzel yıllarında gereksiz yere sorumluluk almak seni yıpratır bana göre lise yıllarını rahat geçir çünkü 4 yıl sonra istemediğin kadar sorumluluk alacaksın zaten. Bu arada ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde okudum (Türkiyede de ilk 10daydı okulum)eğer robertte okusaydım bana fazladan ne kazandırırdı diye düşündüm de daha havalı bir okuldan mezun olmak dışında hiçbir şey değişmezdi çünkü bence iyi bir çevresi olan belli başlı okullar arasında pek bir fark yok. O yüzden liseyi şehir dışında okuyacak kadar idealist olmak gereksiz geliyor. Duygusal yönden bakınca da anneme en çok ihtiyac duydugum zaman lise yıllarımdı sanırım. Ailemden ayrı okusaydım zor zamanlarımda yanımda olamadıkları için, paylaşımımız bu kadar fazla olamazdı ve aramız bu derece iyi olmazdı birbirimize bu kadar bağlı olmazdık gibi geliyor.
Dediğim gibi, bence gereksiz yere kendini zora sokma. Hayatta sorumluluk almak kendini geliştirmek için çok fazla fırsatın var ama ailenle zaman geçirmek için çok fazla fırsatın olmayabilir en güzel yaşlarını ailenle geçir bence. :KK51:

Ya sen hiç bakma o akrabaların konuşmalarına. Liseyi il dışında okuyan bir sürü arkadaşım var ve hepsi yurtta kaldıkları için çok mutlular. Bir kere ne güzel, erken yaşta ayakta durmayı öğreniyorsun ve insan sarrafı oluyorsun. Ben de bu sene üniversiteye başlayacağım İstanbul'da ama evden gidip geleceğim. İl dışı olmadığı için biraz üzüldüm çünkü tecrübe edinemeyeceğim. O yüzden sen kıymetini bil bu durumun, emin ol çok seveceksin :)

Trafik gerçekten çok sinir bozucu,ama okullarıni gezerken metro kullandık ve çok rahat ettik şehir içi ulaşım açısından.Eve dönüş içinse Kadıköy olursa çok uzak değil bence,İEL olursa da marmaray kullanırım diye düşündük o_O
bence hiç düzenini bozma okul aynı okul üniversiteyi kazanırsın istanbula hem istanbulda o kadar güzel degil ki trafigi ayrı dert insanları ayrı dert lise son sınıf öğrencisiyim ve istanbuldan kurtulmak istiyorum dogup büyüdüğüm şehir ama çok sevdiğim söylenemez eglenmek için gezmek için ideal ama istanbulda egitim çok iyi diye bişey yok ha istanbulun çok çok iyi liseleri var kadıköy anadoluya arkadaşımm gidiyor çok zorlanıyor çok çalışkan olan insan baya düşüşlerde egitimi zor ama ben bunlara karşı dik dururum dersen bir de temel lise çıktı istanbulun baya iyi egitim veren okullardan ble temel liselere geçiş talebi fazla bayagı araştır o okulda okuyan insanları bul eskiden iyi bir egitim veriyo olabilirler ama şu çoğu okul anadoluya dönüştügünden beri öğrenciler istediği yere nakil yaptırıyor resmen bu da okulun kalitesini düşürüyor ama sen yine de hayallerin peşinden koş (emin adımlarla) bu seni daha güçlü kılar.Arkadaş ortamına dikkat et ne kadar kötü insanlar var diye her gün içinden geçirceksin :KK70:benim fikirlerim böyle kötü olan şeyleri söyledim çünkü toz pembe söylersem hayal kırıklıgına ugrayabilirsiin :) NE İSTİYORSAN ONU YAP BU HAYAT SENİN :)

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :KK68:
Benim öğrencim de sizin gibi kısa mesafede daha büyük bir şehri yazdı fen lisesi için. Şimdi Cerrahpaşa'da okuyor. Alnının akıyla doktor olacak. Kızım aklı başında olduktan sonra seve seve yollarım. Allah sizin gibi gençlerin özellikle de kız çocuklarının yolunu açık etsin. Canim benim ya
Bu arada o bıdı bıdı yapanlar sen mesleğini eline alınca gıpta ile bakacaklar sana

Bence Robert Koleji çok büyük fırsat,keşke tutsaydı benim ama olmadı,sizin içinde kısmet buymuş ne diyelim fakat sizin adınıza ben isterdim gitmenizi
Ben de liseye başlayacağım sene Robert Koleji çok istiyordum puanım da yetiyordu tam burslu okumaya ama ailem göndermedi. Şimdi düşünüyorum da iyiki de gitmemişim. Sorumluluk almak evet çok güzel ama eğer zorunlu bir durum yoksa bu yaşta ailenden ayrılmamalısın bence. En güzel yıllarında gereksiz yere sorumluluk almak seni yıpratır bana göre lise yıllarını rahat geçir çünkü 4 yıl sonra istemediğin kadar sorumluluk alacaksın zaten. Bu arada ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde okudum (Türkiyede de ilk 10daydı okulum)eğer robertte okusaydım bana fazladan ne kazandırırdı diye düşündüm de daha havalı bir okuldan mezun olmak dışında hiçbir şey değişmezdi çünkü bence iyi bir çevresi olan belli başlı okullar arasında pek bir fark yok. O yüzden liseyi şehir dışında okuyacak kadar idealist olmak gereksiz geliyor. Duygusal yönden bakınca da anneme en çok ihtiyac duydugum zaman lise yıllarımdı sanırım. Ailemden ayrı okusaydım zor zamanlarımda yanımda olamadıkları için, paylaşımımız bu kadar fazla olamazdı ve aramız bu derece iyi olmazdı birbirimize bu kadar bağlı olmazdık gibi geliyor.
Dediğim gibi, bence gereksiz yere kendini zora sokma. Hayatta sorumluluk almak kendini geliştirmek için çok fazla fırsatın var ama ailenle zaman geçirmek için çok fazla fırsatın olmayabilir en güzel yaşlarını ailenle geçir bence. :KK51:

Hepimiz için hayırlısı olsun tebrik ederim bende:21:Siz de mi İstanbul düşünüyorsunuz?
Biz kaydımızı yaptırdık canım. Türk eğitim vakfının üstün zekalı ve özel yetenekliler okuluna gidecek oğlum.Senin yazdıklarını okuyunca bende tekrar sordum , hiç korkmuyorum ve hala çok istiyorum dedi.Senin kafanı karıştıran yurt ortamı mı?Tercih yapmadan önce gezdiniz mi okulları?

TEVİTÖL'ü mü kazandı:confused:Tebrik ediyorum gerçekten,bende sınava girdim fakat:rolleyes:Ve yok hayır beni yurt ortamı vs korkutmuyor sadece aile özlemi çeker miyim diye korkuyorum:KK35:
Biz kaydımızı yaptırdık canım. Türk eğitim vakfının üstün zekalı ve özel yetenekliler okuluna gidecek oğlum.Senin yazdıklarını okuyunca bende tekrar sordum , hiç korkmuyorum ve hala çok istiyorum dedi.Senin kafanı karıştıran yurt ortamı mı?Tercih yapmadan önce gezdiniz mi okulları?

neden peki,herkes olumlu yanıtlar verdi,siz niçin böyle düşünüyorsunuz:KK64:[/QUOTE
Çünkü çok zorluğunu çektim aileden uzak kaldığım için mesela çok hasta olduğum zamanlarda annemin gelip beni doktora götürmesi gerekirdi ama uzaklıktan dolayı ya gelemezdi yada o gelene kadar beklemek zorunda kalırdım. Hemde aynı şehir olmasına rağmen düşün yani tüm düzenim altüst olmuştu yani bunlar benim çektiğim zorluklar. Hayat senin karar senin ancak iyi düşün hakkında hayırlısı olsun canım :KK66:

lise çok kritik bir zamana denk geliyor
tam ergen olduğun dönemler
akıl bir karış havada
bence gitmemelisin,ben üniversiteyi istanbulda okuyorum,sende öyle yaparsın.
kendi ilinde fen lisesi olmalı

TEVİTÖL'ü mü kazandı:confused:Tebrik ediyorum gerçekten,bende sınava girdim fakat:rolleyes:Ve yok hayır beni yurt ortamı vs korkutmuyor sadece aile özlemi çeker miyim diye korkuyorum:KK35:
Evet canım Tevitöl.
Senin puanın ve hedeflediğin okullarda çok güzel ama.Özellikle Istanbul erkek lisesi kaçmayacak bir fırsat. Aileni özlersen bir telefonla yanında olurlar merak etme. Üstelik nasılsa tercihini yapmışsın, bu yıl git oku dayanamazsan seneye nakil istersin ailenin yanına. 1 yılım boşa gider diye düşünme, dil öğrenmiş olursun hazırlıkta.

Bu yaşlarda sıkıntı, ailenin yanında olsan daha iyi olur bence. Üniversite olsa anlarım da lise için ne gerek var yani.

yakin sehirlermis. eskidendi sadece universite icin baska ilde okumak. bwnim cocugum oyle bi puan alsa hic dusunmezdim uzakligi..

Selam oncelikle tebrik ederim seni

Ben liseyi yatili ogrencilerin bol oldugu bir lisede okudum artik tarihe karisan anadolu ogretmen liselerinin birinden mezunum :)

Evci ve yatili diye adlandiriliyordu bizim lisede ogrenciler

Yatililar tabi ilk haftalar uzuluyorlardi kiz ogrenciler agliyordu fln

Kolay degil kesinlikle ama yatililar evcilerden her zaman daha cok caliskan daha cok basarili ogrencilerdi

Sansini bir dene en kotu ihtimal 1 sene sonra kendi sehrine nakil aldirirsin oyle degil mi?

Oyle liseler kazanacak kadar.zeki ve caliskan olsaydim ben de sansimi denerdim ki ben kendi ilimd 1.5 saat uzakta bir anadolu ögretmen lisesi kazanmıstım ilk tercihlerimde sonra ikinci tercihlerde.kendi sehrim geldi yoksa yatili gidiyordum yani ben de :) kader kısmet işte

Kocaeli istanbul cok uzak dgl dersaneye bsslayana kdr rahat gider gelirsin ama.dersaneye gitme yillari gelince eve gidemezsin haftasonlari

Gerci dersaneler kaldirildi fln sonra geri iptal oldu fln egitim sistemi ne halde bilmiyorum acikcasi :)

Aman bende uzağa gidiyorsunuz sandım kocaeli-ist arası il dışı bile sayılmamalı bence :KK45:
İçiniz rahat olsun harika bir öğrencilik hayatı geçireceksiniz ve ailenize bir otobüs kadar yakın olacaksınız .. (Tamam belki birkaç olabilir ama olsun.. :KK53:)
Kim ne derse desin lisede en güzel eğitim yatılı olandır :KK24: Yurttaki arkadaşlarınızla yeni bir aile olacaksınız, sorumluluk almayı erken yaşta öğreneceksiniz, gerektiğinde zorluklara beraber göğüs gereceksiniz bunlar çok güzel tecrübeler olacak..
Şimdiden hayırlı olsun.. :KK6:
Hatta hep keşke o yaşıma dönme şansım olsa derim.. Çünkü şimdiki aklım olsa bende liseyi istanbulda okurdum... :KK64:

Tebrik ediyorum süper bir puan almışsın elbette ziyan etme puanını en iyi yerleri yaz benim de tüm eğitim öğretim hayatım yatılı geçti özellikle lise yatılı en güzeli oluyor çünkü seçilmiş belli bir seviyede insanlar oluyor hem de hayatının en güzel yılları iyi bir deneyim olacak senin için giderken biraz zorlansan da mezun olurken aglarsin tekrar tebrikler

Öncelikle merhaba,
Bu sene bende yaşıtlarım gibi lise için sınava girdim,gayet güzel bi' puan aldım.Her zaman İstanbul'da okumak hayalimdi şu zamana kadar,hayalim gerçek olacak İstanbul'un en iyi liselerinden birine gideceğim çok büyük ihtimalle fakat benim sıkıntım şu ki;bu zamana kadar ben korkmuyordum yatılı kalmaktan-ailemden ayrılmaktan yaparım kendi ayaklarım üstünde dururum diyordum hala da diyorum ama bayramda vs. akrabalara falan gittik haliyle herkesten aynı tepki nasıl yolluyacaksınız,anne yüreği nasıl bırakıcak,tek başına ne yapacak o kız oralarda.Yatılı kalmaktan korkmayan beni böyle diye diye bu tür lafları duyunca gözleri dolacak hale getirdiler.Kafam gerçekten karıştı çok.
Hayırlı olsun.Eger çok istiyorsanız gidin tabi.Yakin şehirlermis zaten.ailenizde sorun etmiyor zaten.Eger zorlanırsan ve yapamazsan seneye kendi iline nakil gidersin en azından denedim dersin.

X