Liseye giden oğlum okulu bırakmak istiyor..

Ne diyorsunuz Allah aşkına, meslekte tecrübe diye birşey var. Kenan Sofuoğlu oğluna bir yaşında araba sürmeyi öğretti, 4 yaşında tır suruyordu. 15 yaşına geldiginde dünya kupası falan alır heralde. Bizim 4 yaşındakiler yemek yiyemiyor anası ağzına kaşık tutuyor. Sadece mavi yakadan bahsetmedim ben. Hiç bir işte uzmanlasmis iş gücümüz yok diyorum. Bin tekmeyi bir kere çalışandan değil, bir tekmeyi bin kere çalışandan kork demiş bir kareteci.

O da sizin fikriniz. İki tane beceriksiz ustaya denk geldiniz diye böyle düşünebilirsiniz. Ben sanayide 17 senedir çalışırken gözlemlediklerimi söylerim. Tır süren çocuk beni hiç ilgilendirmiyor,kimseye de bir faydası olabileceğini düşünmüyorum. Siz düşünebilirsiniz benim için sakıncası yok elbette.

Yine bilenin bilmeyenin konuştuğu bir konu olmuş. Ders notları nasıl, öğretmenleriyle görüştünüz mü? Derslerinin yarısı zayıfsa zaten üniversite okuyamayacaktır. Mesem’i bitirdiğinde lise diplomasının yanısıra işyeri açmak için elinde belge olacak. Kuru kuru gidip ustanın yanında ezilmeyecek. Liseler sadece diploma veriyor, üniversite okumazsan bitirdiğinde bir hiçsin. Şimdi dört bin lira alacak (bu düz lisede verilmiyor), yani bu para cep harçlığı. Şimdi araba almaya yetmez tabii, sadece harçlık bunu anlamadıysa söyleyin yani. Sağlık meslekte okuyup hastanede staj yapanlar o parayla ev alabileceklerini sanıyorlardı mesela…

Okuduğum yorumlar arasında bunlar doğru bilgi verenlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…