Lise Yorum ve Soruları lisedeki alan seçimleri kaldırıldı!!!

kardelen06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2010
27
0
36
Ankara
10. sınıfların seçim olarak yaptığı sayısal,sözel,eşit ağırlık alanları kaldırıldı yerine 3'lü sitem geldi bunlar ise A,B,C sistemi a 'da sadece saysaıl dersler(matematik,geometri,kimya,fizik,biyoloji) B'de sayısal sözel karışık(matematik,geometri,coğrafya,dil anlatım, proje hazırlama)C'de ise sadece sözel dersler ve ayrıyeten hersene görmek üzere matematikve geometri dersi de görülecek.
Aslında değiştirilen sistemin öğrencilere getirdiği hiçbir kolaylık yok aksine bu olay eşit ağırlıkcılar ve sözelcilerde yıkıma neden oldu hadi sitem deiştirildi bari paun hesap sistemi alan mesleklerinide değiştirin eskiden edebiyat gibi szöel dersler eşiet ağırlık bünyesinde eskiden yer alırken şuan kaldırılımş aslında en avantajlısı sözel okumak fakat alan meslekleri değişmediği için sözeli okursak hiçbir işe yaramayacak. Çünkü takdir edersiniz ki sözelde pek te fazla bi meslek grubu yok olsa dahi puanlama sistemi değişmediğinden üniversteye girmek yine zor olacak .Milli Eğitim Bakanlığındaki saçmalıklar sürüyor. 1995li öğrenciler ise deneme tahtası gibi kullanılmanın zorluğunu yaşıyor.Gelecek ne getirecek belli değil bizden göreceğimiz sadece 5 dersle iyi bi yer tutturmamız bekleniyor.M.E.B'i 95'li öğrenciler olarak kınıyoruz :tomato: .Eğer bir ülknein yükselmesi isteniyorsa öğrencilerin önü açılmalı bunlar ise sadece önümüzü kapıyorlar avrupa eğitim sisteminn payından sadece sınavları getiriyolar ülkemize fakat asla avrupai bir eğitim söz konusu dahi olmuyor başımızdaki öğretmenler anlarsa anlar anlamassa boşver düşüncesine sahip analamaya çalışıpta analamaynalar için bile çaba sarfetmiyolar en önemli ders olan matemtiğin hocalrı dahi kitaptan ezbere problem çözdürüyo bi soru getirdiğimizde yapamıyolar böylesine düşük bir eğitim sistemi içerisinde yeni zorluklar çıkarılmasının da manası yok kötükedihüso

ya geçen alan seçimi yapmaya gittim ve sayısal sözle eşit ağırlık alanlarının kalktığını öğrendim A,B,C'li siteme geçtik öğrendiklerimi yazdım malesef çok kötü bi sistem :gitme:

ya inanmıyorum cidden 95lileri deneme tahtası yaptılar ilk sbs'ye biz girdik ilk sbs'yle biz mezun olduk alan kaldırıldı ilk uygulayan biziz !!! bu ne ya ne yapmaya çalışıo bunlar,ben dil seçtim ne yapıcam şimdi D falan yok mu ya :) sen bunu nerden duydun canım ?

haber doğru arkadaşlar gazetede okumuştum ben de
beni etkilemiyor çok şükür
sistemi yenilemek adına kürek sallayıp duruyorlar fakat ortada alınmış mesafe göremiyorum
malesef yapacak bişey yok:sinifsinif:

ya hakkaten kobay olduk resmen!!
o kadar çok çalışmıştım ki fene girmek için alanımı da hoplaya zıplaya seçtim,
kaldırıldığını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.
bir de kafalarına göre oynuyorlar sistemle,sanki alanı kaldırın diye protesto edenler oldu yaa!!!
gerçi protesto etseler nolur etmeseler nolur bize sormadan bütün düzenle oynarlar..
bu arada ben A,B,C sistemi diye duymadım bunu ortak ve seçmeli olarak derslerin ikiye ayrıldığını duydum ki zaten nette de böyle yazıyor...

20 ders standartmıs onlaeı herkes görecekmis onun dısında bi ders rehberlikmis 14 dersi de sen seçiyomussun mesela ingilizce 4 saatmis o arkadas ayrıca 6 saat ingilizce seçmiş falan kaydirigubbakcemile3

Bende bu yıl Lise 2ye geçtim ve bölüm seçmek için bi kagıt verdiler elime isimleri deişmişti bölümlerin ve fenbilimleri olarak geçiyordu sayısal öyle sectim bıraktım dersleri hocalar secicekmiş.Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim ki bilmiyorumkismile

amin canım zemuszemus ben de 96lıım o yüzden beni de ilgilendrio sistem opuyorumnanaktan

Emotionn bizden sonra umarım değişmez sistem sbs gibi olmasında başımızı yaktılar walla canım ya .kafamçokkarıştı

ya bana alan seçimine gittiğim sırada anlattılar olayı hani tam olarak anlamış değilim fakat söylentiler bu yönde ve bana göre milli eğitimin başına daha akıllı mantıklı insanlar geçmeli tabi kendi çocukları rahat her şekilde kapağı bi yere atıyolar hatta kimisinin çocuğu 15 yaşında olmasına rağmen baba torpli vs. şeylerle araplarla iş ortalığı yapıp ticaret izni olmadan ticarete atılıp paraya para demiyo ama ülkenin tek enayisi biziz ya bizde dişimizle tırnağımızla okumaya çalışıyoruz o kadar işsiz üniversite mezunu var sanki o torpilliler çok zeki biz aptalız bu konuda çok doluyum hüseyin çelik ve nimet çubukçunun gazabına uğradık hala da uğruyoruz klava:

aynen bende doldum baya televizyona her çıktığında kadına içimden söylemediğim laf kalmadı..en çokta ortada hiçbir sebep yokken alanı kaldırmalarına kızıyorum...ve tabi ki her yeniliği bize denk getirmeleri beni benden alıyor..:mymeka:

aynen cnm bnm cok haklısın ne desem bilmiyorum.Nimet Cubukcu boş işlerle ugrasıyor bir ara gündemde kılık kıyafet degişikligi vardı her ögrenci sivil gelcekmiş vs bunlar ülkenin durumunu blmiyor mu ?? Sanki podyuma cıkıcaz o güzel o yırtıık kot giymiş o fakir gibi konuşmalr olck okulda ögrenciler arasnda.alsanaalsanasmile off nimeet of :uhm:

ve de mebin sayfasına girdiğimde nimet çubukçunun propagandasından başka bişey göremiyorum mebin sitesi işe yaramalı en çokta öğrencinin işine hiçbi bilgi bulamıyorum sadece nimetin boş işleri boy gösterdiği alanlart klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…