• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lisede öğretmenim kendimi dadı gibi hissediyorum.

ilköğretimde öğretmenim 6*7*8e griyorum ve liseden hiçbir farkı yok lisedede derse girdim artık öğrenciler iyice cozutmuş dayak yasakünotla tehdit edemiyorsun sınıfta kalmak yok eh senin kızmandan da utanmıyolar yüzleri yok ne olacak bilmiyorum.....

çoğu mesajı okuyamadım ama genelde öğremenler öğrencilerden dert yanmış :)) Ben 12 senelik öğrencilik hayatımda ilkokul öğretmenimin bana yaptığı baskılardan dolayı hergün ağlayarak eve geldiğim zamanları biliyorum bildiğim birşeye bile parmak kaldırıp cevap veremezdim çünkü o yaşta bile ne yaparsak yapalım bizi sınıf ortasında rezil ederdi tabi bu bi istisna.4 sene bu öğretmenle beraber eğitim hayatım sürdü daha sonra başka bir öğretmen gelmişti ve kendimi o kadar ferahlamış hissettim ki çünkü öğrenciye nasıl yaklaşacağını çocuk psikoloijisinden anlayan bir insandı kendimde bilmediğim şeyleri o sene farketmiştim öğretmen çok önemli 4 sene benim için kabus gibiydi ( çok fazla sağlık problemide yaşadım bu yüzden ) ortaokul falan derken liseye geldik.
Lise tam bir mozaik her yerden öğrenci var iyiside kötüsüde öğretmeni tehdit edende var sinirlenip dövmeye kalkanda ... Ama öğretmen öğrenciye arkadaş gibi yaklaşınca gerçekten herşey çok güzel oluyordu öyle öğretmenlerim vardı ki dakikalarca kahkaha atar yarım saattede anlatacağı yeri 20 dakikada önemli yerlerini anlatarak eğlenceli hala getirip bize pozitif enerji yüklerdi :) Biz öğrenciler öğretmene göre muamele yapıyoruz bu çok doğru ali gelir sus pus oluruz çünkü ali hoca sinirlidir.Ama ayşe gelir farklı olur,bence lisede tüm olay samimiyette (: (: Bağıran çağıran orta yolu bulamayan sınıfta hakimiyet kuramayıp size yazılıda şöyle şöyle yapıcağım deyip notla tehdit eden öğretmenlerden olmasın kimse :)) Sonuçta karşıdakide insan kimse kimsenin içini bilemez ,ortaokulda ergenlik döneminin baş gösterdiği sorunlardan dolayı öğretmenler çok daha fazla zorluk çekiyor sanırım. :)

ya ama benim çok gözüm korktu şimdi.ben de bir edebiyat öğretmeni adayıyım.bu kadar zor olabileceğini tahmin etmemiştim yazdıklarınızı okudum da:59:

tercih dışı şekilde diyarbakırın bir ilçesindeki tek liseye atandım. yaşım 21, öğrencilerden yaşı 23 olan var :) ne yaparım bilemiyorum, Allahtan çoğu çok saygılı. benimle konuşurken düğmelerini ilikliyorlar. bağırıp çağırıp söz dinletemeyeceğim için iyi ilişkiler kurmaya çalışıyorum...... taktiklerinizi bekliyorum :42:

ne kadar güzel bir konu açmışsın sevgili meslektaşım..

öyle haklısın ki bende bu mesleğe girmeden önce ne kadar güzel ideal kutsal bir meslek diye küçüklüğümden bu yana tek hayalim olan mesleğime sahip olmak için herkes gibi gece gündüz deliler gibi çalışarak sahip oldum..üstelik meslek liseli olarak önümdeki kocaman katsayı problemiyle senelerce uğraşarak..üniden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca branşımdan tek alım olmadı(giyim üretim tek.öğrt.)..ben yinede çalıştım ille de öğretmenlik dedim..çalıştım çabaladım bu kez alım olacak dedim..yine olmadı olmadı o yılda ben branşımda türkiye 25.si oldum ama aradan geçen zaman sonunda meb 24 kişi almıştı yine olmadı olmadı..uzatmayayım sonraki yıl oldu yine 24 kişi aldı meb ve 7.likle atanmıştım..hiç unutmam annemle saatlerce ağladık ağladık..insan o kadar çok yıpranıyor ki....

evet atandım sonunda öğretmen oldum ama içine girince gördüm ki benim ilkokul sıralarından bu yana hayalim olan kutsal mesleğimin bu camiada hiç bir kutsallığı yokmuş...okul idaresi ayrı dert,,öğrencisi ayrı dert velisi ayrı dert ne bileyim yine de mesleğimi seviyorum sevmeye çalışıyorum..ki ben meslek lisesi öğretmenliği yapıyorum arkadaşlar..Ne kadar amaçsız hayalsiz gelecek kaygısı olmayan öğrenci varsa meslek lisesine özellikle de bizim bölümlere geliyor(istisna iyi öğrenciler her zaman vardır elbette)....

Öğrencilerin not korkusu yok sınıfta kalma olmadığı için ki bence çok yanlış bir uygulama,,öğretmen korkusu yok,,anne baba korkusu hiç yok,,arkadaş gibi yumuşak yaklaşırsanız hepsi tepenizde,,sinirli sert mesafeli olursanız aşırı yıpranıyorsunuz biç bilemiyorum sonumuz hayrolsun inşallah..

sayın bakan öğretmenlere rotasyon, yaz tatili 3 ay vs. gibi söylemlerle eğitimdeki en büyük problem sanki öğretmenler onların tatili tayiniymiş gibi düşünüyor. Baştaki en yetkili kişi bile sorun olarak bunları düzeltmeye kalkıyorsa daha çok dadılık yapılır daha çok öğrenci karşısında aciz duruma düşülür...Öğrenci merkezli eğitim olsun ama birazda öğretmenlerin haysiyetini onurunu düşünün ve koruyun sayın bakan.

Lisedeki arkadaşların durumu cidden daha zor

En azından ilköğretimde kafasına iki tane yapıştırabiliyorsun.

Lisede eşek kadar adamlar vursan olmaz,sövsen hiç olmaz

İdareciler desen gerizekalı takımı

Yani eğitim bitme noktasına gelmiştir.Ülkeyi erittiler ya artık bir şey

diyemiyorum.

sen benim çocuğuma yapıştır bakalım 2 tane de neler oluyor gör !!!!!!!!!!!!

suçu ne olursa olsun,hiçbir çocuğa şiddet uygulayamazsın...o zaman namus cineyetlerini de hoşgörelim,töre cineyetlerini de...eğitmek için başvurulan yöntem,ilginç.....Allah, çocukları sizin gibi mesleğinden bezmiş bütün öğretmenlerden korusun....

Hepimizin aynı dertleri bir öğretmen oluyorsam sınıf öğretmeni olsaymışım ya da

okul öncesi en azındna terbiyeli çocuklarla uğraşırdık

Gittikçe kötüleşen bu durum bakalım en son neye dönüşecek

Amerika'daki gibi olmazsa iyi

Zaten biz batının hep özentisi olup en salakça yanını almışızdır

Eskiden dayak varmış ne kadar da güzelmiş

Babam-Annem için öğretmen hala kutsal

nasıl öğretmenlik mesleğine uzak olan birine öğretmenlik kolay geliyorsa okul öncesi öğr.liğine uzak olan bir öğretmene de öğretmenliklerin içinde okul öncesi kolay geliyor herhalde.ama bizim branşında zor tarafı şu;veliyle her an ,her gün birebir muhattap oluyorsun.Gün geliyor öğrenci kakasını tuvalete yapmaya korkuoyr silemem diyor ağlıyor,gün geliyor kusuyor,yardımcı olmam deme şansın yok.yani direk özbakımıyla ilgilenmek zorunda kalıyorsun.eksik yaptığın unuttuğun herşeyde veliyle yüzyüze geliyorsun.belki saygısızlık lisedeki gibi olmuyor ama aile terbiyesi verilmemiş çocuğun 5-6 yaşındaki hali de şöyle vuku buluyor;bir öğrencim bir şeyi unuttum diye sen salaksın ,gerizekalısın demişti bana.yani terbiye yok,büyüğüyle nasıl konuşulur o yaşta anlama kapasitesine sahipken yetiştiriliş tarzı yüzünden saygıdan tamaıyle yoksundu.tabi büyüklerin yaptığı şey kadar ağır gelmez,üstüne alınmazsın ama yine de bu ailelerin veremediği eğitim tüm öğretmenler gibi bizleri de etkiliyor...

nasıl öğretmenlik mesleğine uzak olan birine öğretmenlik kolay geliyorsa okul öncesi öğr.liğine uzak olan bir öğretmene de öğretmenliklerin içinde okul öncesi kolay geliyor herhalde.ama bizim branşında zor tarafı şu;veliyle her an ,her gün birebir muhattap oluyorsun.Gün geliyor öğrenci kakasını tuvalete yapmaya korkuoyr silemem diyor ağlıyor,gün geliyor kusuyor,yardımcı olmam deme şansın yok.yani direk özbakımıyla ilgilenmek zorunda kalıyorsun.eksik yaptığın unuttuğun herşeyde veliyle yüzyüze geliyorsun.belki saygısızlık lisedeki gibi olmuyor ama aile terbiyesi verilmemiş çocuğun 5-6 yaşındaki hali de şöyle vuku buluyor;bir öğrencim bir şeyi unuttum diye sen salaksın ,gerizekalısın demişti bana.yani terbiye yok,büyüğüyle nasıl konuşulur o yaşta anlama kapasitesine sahipken yetiştiriliş tarzı yüzünden saygıdan tamaıyle yoksundu.tabi büyüklerin yaptığı şey kadar ağır gelmez,üstüne alınmazsın ama yine de bu ailelerin veremediği eğitim tüm öğretmenler gibi bizleri de etkiliyor...

şunları da eklemeden edemeyeceğim: lisede size öğrenciden gelen terbiyesizlikleri biz okul öncesinde direkt veliden görüyoruz.mesela geçen sene evde şiddet gören ve sınıfta da gösteren bir öğrencimin velisi beni çocuğuna ceza verdim diye sürdürmekle tehdit etti.bir başka ceza alan çocuğun annesi üzerime yürümeye kalktı.yani onların çocukları her daim haklı.ama o çocuğun şiddet göstermesine karşılık birşey yapmasam sınıfta o çocuktan şiddet gören öğrencinin velisi gelir bu kez kavga etmeye...iki taraflı bir çıkmaz yani...bu sene de çocuğunun kitap parasını ödemediğini hatırlattığım bir veli siz dolandırıcısınız diyerek telefonu yüzüme kapattı. genel olarak mesleğimi severek yapamıyorum bu ve bunun gibi bir çok nedenden dolayı .okullar açılınca okula gitmek istemediğim için midem bulanmaya başlıyor ve kilo veriyorum.idare de velinin yanında yıllık 200 lira aidat veriyorlar diye veliler baştacı ediliyor.bize fikrimizi soran yok hiç bir konuda.kendimi değersiz hissediyorum.

Lisedeki arkadaşların durumu cidden daha zor

En azından ilköğretimde kafasına iki tane yapıştırabiliyorsun.

Lisede eşek kadar adamlar vursan olmaz,sövsen hiç olmaz

İdareciler desen gerizekalı takımı

Yani eğitim bitme noktasına gelmiştir.Ülkeyi erittiler ya artık bir şey

diyemiyorum.

Bu yorum çok dikkatimi çekti ,iyi ki sizin gibi bir öğretmenim yok,şükürler olsun.Ayrıca suçun hepsini öğrencilerde aramayın bence,bizim bi öğretmenimiz vardı 25 yaşında,o kadar severdik ki bütün okul severdi asla konuşmazdık dersinde..
Şahsen biz öğrenciler öğretmenden sadece ilgi ve sevgi bekliyoruz,bizimle gülebilsin istiyoruz.
Mesela bi biyoloji hocamız geldi bu sene ,sınıfa bi girdi,surat beş karış adını bile söylemedi ,direk bana saygı duyucaksınız ,yok saç toplancak bilmem ne dedi ..
Önce bi gel,tanış öğrencilerinle bu ne yaaa:19:
(He gerçekten çok kötü öğrenciler var kabul ediyorum ,ama yapacak bir şey yok.)

Son düzenleme:
sinav odakli egitim sistemi her turlu yanlis bence.
Tam ogrencilerin artik tam anlamiye egitim verilecek kivama geldikleri yasta hoop sinava hazirlayalim.
Sinavda ne cikacaksa onu verelim. Test nasil cozulur pratik ve hizli nasil sonuca varirim hep bunun uzerine gidiliyo.
Bir dil ogretilirken bile konusma uzerine degil testi nasil cozerim diye dusunuyo ogrenci.. Amac liseyi bitiren bi ogrencinin belli bi seviyeye gelmis olmasi olmali bence sinava hazirlanmis olmak degil. Turkiyede butun egitim universitede verilmeye calisiyo sonra o da husran oluyo genellikle. Hala ingilizce konusamayan ingilizce ogretmenleri var ulkemizde ne yazik ki. Bu arada bende ingilizce ogretmenligi okuyorum insallah ileride bu elestirdigim duruma cevap olarak iyi ogrenciler yetistirebilirm

Valla doğru diyosunuz,kaç yıldır İngilizce dersi görüyoruz,hala konuşamıyoruz..

Back