• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lisede öğretmenim kendimi dadı gibi hissediyorum.

Teşekkür ederim ilgilendiğin için,ne güzel bir ingilizceci daha buldum sen öğretmen değil misin canım?kaydirigubbakcemile5 :1hug:
artik degilim canim. 8 ay calistim turkiyede sonra yurtdisina geldim iste, master yapiyorum. acikcasi trye donersem ogretmenlik benim icin yapabilecegim isler listesinin en sonunda geliyor. ben sistemde ogretmene yeterli degerin verilmedigini gordum-sizlerin de soylediginiz gibi-. dua ediyorum ki kendimi ayni duruma sokmak zorunda kalmayayim yine. cunku gunlerin bosa gittigini goruyorsun. birilerine bisiy ogretmek cok guzel ama is sadece onunla bitmiyor. isin eksi yonleri o ogretme hazzini alip goturuyor. o yuzden -kucumsedigimden degil kesinlikle- ama ogretmenligi hic dusunmuyor ve istemiyorum. kismet artik...

bir öğretmene hiç yakışmayacak ama bizimde kendimizi kurtarmamız gerek,kendimiz için en iyi okullardan birine yerleşip rahata ereceğiz ancak bu :(

bir öğretmene hiç yakışmayacak ama bizimde kendimizi kurtarmamız gerek,kendimiz için en iyi okullardan birine yerleşip rahata ereceğiz ancak bu :(

Kesinlikle katılıyorum. Bir an önce anadolu yada fen liseleri sınavlarına hazırlan ve geç. Geçen sene bizim okula meslek liselerinden 20 kadar öğretmen geldi. Bizim kendi aramızda sürekli dalga geçtiğimiz öğrencileri bile yerlere göklere koyamıyorlar. Sakın şımartmayın bunları diye hatırlattık bütün sene. Benim mesela 10 kişik yabancı dil sınıfım vardı, kaşımın gözümün hareketinden bile anlarlardı. Trafik yüzünden bazen geç kalıyorum mesela bir tanesi bile çıkmaz sınıftan dışarı. Hele hamile kalınca yorulmayayım diye masanın altına ayaklarım rahat etsin diye kutu bulup getirmişler :) Zaten onların getirdiği pastalar/ börekler yüzünden 22 kilo aldım 9 ayda. 12 fen sınıfımdaki öğrenciler bile sırayla tenefüs sonlarında öğretmenler odasına gelir kitaplarımı / çantamı falan alırlardı.Hamileyim moralim iyi olsun diye sınıfa girerken sevdiğim müzikleri çalarlardı. Bak hatırladıkça duygulandım şimdi senağlama Bu tip okullarda öğrenciler hem kendisine hem de öğretmenine daha çok değer veriyor ve saygı gösteriyor. Ve en önemlisi başkalarını düşünme ve sevme yeteneklerini kaybetmemiş oluyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Bir an önce anadolu yada fen liseleri sınavlarına hazırlan ve geç. Geçen sene bizim okula meslek liselerinden 20 kadar öğretmen geldi. Bizim kendi aramızda sürekli dalga geçtiğimiz öğrencileri bile yerlere göklere koyamıyorlar. Sakın şımartmayın bunları diye hatırlattık bütün sene. Benim mesela 10 kişik yabancı dil sınıfım vardı, kaşımın gözümün hareketinden bile anlarlardı. Trafik yüzünden bazen geç kalıyorum mesela bir tanesi bile çıkmaz sınıftan dışarı. Hele hamile kalınca yorulmayayım diye masanın altına ayaklarım rahat etsin diye kutu bulup getirmişler :) Zaten onların getirdiği pastalar/ börekler yüzünden 22 kilo aldım 9 ayda. 12 fen sınıfımdaki öğrenciler bile sırayla tenefüs sonlarında öğretmenler odasına gelir kitaplarımı / çantamı falan alırlardı.Hamileyim moralim iyi olsun diye sınıfa girerken sevdiğim müzikleri çalarlardı. Bak hatırladıkça duygulandım şimdi senağlama Bu tip okullarda öğrenciler hem kendisine hem de öğretmenine daha çok değer veriyor ve saygı gösteriyor. Ve en önemlisi başkalarını düşünme ve sevme yeteneklerini kaybetmemiş oluyorlar.

böyle bir okul var mı?ya türkiyede.bu kadar insaflı öğrencilerin olduğu,hemen oraya gidip tayin isteyeyim:)

arkadaşlar,asıl sorun bence seneye başlıyor.kıyafetler sebest olacakmış.biz öğrenciyi nasıl tanıcaz.onuda geçtik,disiplini nasıl sağlayacağız.
madem,öğretmenlerinkini de serbest yapsınlar.bizim kıyafetlerimiz,serbest olunca eğitime nasıl bir zararı olur çözemedim.hakkımızda hayırlısı bakalım.

doğru bir düşünce daha iyi şartlarda eğitim vermeyi istemek.aksi halinde ise ne kendini geliştirebiliyorsun.ne de aman aman faydalı olabiliyorsun.

arkadaşlar,asıl sorun bence seneye başlıyor.kıyafetler sebest olacakmış.biz öğrenciyi nasıl tanıcaz.onuda geçtik,disiplini nasıl sağlayacağız.
madem,öğretmenlerinkini de serbest yapsınlar.bizim kıyafetlerimiz,serbest olunca eğitime nasıl bir zararı olur çözemedim.hakkımızda hayırlısı bakalım.

ay ben de kara kara onu düşünüyorum ne gerek var ya öğrenciler arasında gelir farkı var zaten ergenlik dönemi istedikleri alınmayınca ne kıyametler kopacak evde yazık günah bu ailelere. bence de 40 kişilik 70 kişilik sınıflar var büyük şehirlerde nasıl tanıycak öğretmen öğrencileri kaç sınıfa giriyoruz lise öğretmenleri olarak bizler, ilköğretimde hadi bi sınıf oluyor zamanla tanır öğretmen ya biz.... ben geçen sene 14 sınıfa giriyordum isimlerini anca birinci dönem bittiğinde öğrenmiş oluyordum bi de serbest kıyafet bi de makyaj eklenir üstüne tanı tanıyabilirsen.... bence kıyafet zorunluluğu disiplinin de önemli bir parçası daha bi ciddiyet oluyor ama şimdi düşünün dapdar kotlar mini etekler kolsuz bluzlarla okula gelindiğini iyice amerikan gençlik filmlerindeki liselere benzetecekler zaten amaç da o herhalde. ben artık öyle düşünüyorum. bizim serbest olmaz şekerim biz diza ltında kapri pant giyeriz 19 mayıs çalışmalarına giderken müdür laf eder olmaz yakışmazmış öğretmenee o sıcakta pişsin öğretmen. öğretmeni düşünen mi var... ama serbest kıyafet bizde de olması lazım. öğrenciden aşağı görülüyoruz ya hep.
ben de anad lisesi sınavlarına girsem mi diyorum kızlar ya ne zamandı başvurular haberim yok bu yıl izindeyim de ben.

Ben dört yıldır Anadolu lisesindeyim. Ama bu sene tayin istemeyi düşünüyorum. Öğrencilerim çok tatlı ve iyi, Allah var. Ama sıkıldım diğer faktörlerden. Pişman olur muyum diye de korkuyorum.

insan bi süre sonra sıkılıyor aynı ortamdam sırf öğrenciler değil ki veliler öğretmenler idareciler hepsi bir bütün.

ay ben de kara kara onu düşünüyorum ne gerek var ya öğrenciler arasında gelir farkı var zaten ergenlik dönemi istedikleri alınmayınca ne kıyametler kopacak evde yazık günah bu ailelere. bence de 40 kişilik 70 kişilik sınıflar var büyük şehirlerde nasıl tanıycak öğretmen öğrencileri kaç sınıfa giriyoruz lise öğretmenleri olarak bizler, ilköğretimde hadi bi sınıf oluyor zamanla tanır öğretmen ya biz.... ben geçen sene 14 sınıfa giriyordum isimlerini anca birinci dönem bittiğinde öğrenmiş oluyordum bi de serbest kıyafet bi de makyaj eklenir üstüne tanı tanıyabilirsen.... bence kıyafet zorunluluğu disiplinin de önemli bir parçası daha bi ciddiyet oluyor ama şimdi düşünün dapdar kotlar mini etekler kolsuz bluzlarla okula gelindiğini iyice amerikan gençlik filmlerindeki liselere benzetecekler zaten amaç da o herhalde. ben artık öyle düşünüyorum. bizim serbest olmaz şekerim biz diza ltında kapri pant giyeriz 19 mayıs çalışmalarına giderken müdür laf eder olmaz yakışmazmış öğretmenee o sıcakta pişsin öğretmen. öğretmeni düşünen mi var... ama serbest kıyafet bizde de olması lazım. öğrenciden aşağı görülüyoruz ya hep.
ben de anad lisesi sınavlarına girsem mi diyorum kızlar ya ne zamandı başvurular haberim yok bu yıl izindeyim de ben.
çok haklısınız,hep öğrenci diye diye tepemize çıkardılar.artık,yavaş yavaş toplumun da öğretmene karşı bakış açısı değişmeye başladı,saygı kalmadı.durumumuz tam da vur abalıya oldu..kıyafet serbestliği devamında makyajı,takıyı,cıvıklığı,saygısızlığı(hat safhaya) getirecek.belkide sınıfa mafya,çete,uyuşturucu satıcısı gelecek.ama,yok öğretmen tanıyamazsa suç öğretmen de olur.çünkü,öğretmen her şeyi yapmak,bilmek zorunda.öğretmen insan değil zaten robot.

Ben dört yıldır Anadolu lisesindeyim. Ama bu sene tayin istemeyi düşünüyorum. Öğrencilerim çok tatlı ve iyi, Allah var. Ama sıkıldım diğer faktörlerden. Pişman olur muyum diye de korkuyorum.

öğrencilerin iyi huzurun yerindeyse hiç değiştirme,canım.hangi faktörlerden sıkıldın?

arkadaşlar,nete girmişken vakit bulmuşken size bir olay daha anlatayım.
geçen yıl meslek lisesine atanan bir arkadaşım,bu gün sınıfında erkek öğrenciyi mastürbasyon yaparken görmüş ve bir daha da o tarafa bakamamış.diğer öğrenciler de öğretmen gördü de bir şey söylemedi demesinler hem de alay konusu olmasın diye.
idareye de gidememiş nasıl dile getireceğim,sonra tekrar o sınıfa girdiğinde yaşanacak diyaloglardan çekinmiş.çok çok üzgündü hatta ağladı bile.ben böyle insanları çekmek için mi okudum diye.tayin de isteyemiyor.ama,psikolojisi baya bozulmuş.bu arada arkadaşım,kıyafetine oldukça dikkat eder eml olduğu için açık saçık da giyinmez.allah ayardımcısı olsun,bu durumda olanların.öğretmenlik gerçekten zor.

çok haklısınız,hep öğrenci diye diye tepemize çıkardılar.artık,yavaş yavaş toplumun da öğretmene karşı bakış açısı değişmeye başladı,saygı kalmadı.durumumuz tam da vur abalıya oldu..kıyafet serbestliği devamında makyajı,takıyı,cıvıklığı,saygısızlığı(hat safhaya) getirecek.belkide sınıfa mafya,çete,uyuşturucu satıcısı gelecek.ama,yok öğretmen tanıyamazsa suç öğretmen de olur.çünkü,öğretmen her şeyi yapmak,bilmek zorunda.öğretmen insan değil zaten robot.
tamamen katılıyorum size. zaten ufak tefek makyaj takı durumlarıvar yasak olmasına rağmen cep tel.leri de geliyor sınıflara noluyor alıyoruz idareye veriyoruz velileri geliyor geri alıyor komedi gibi ya.
zaten bazı okullarda mafya olayları da var tehditle para almalar bıçaklamalar uyuşturucular...
dediğiniz gibi biz hem ders anlatıp öğreteceğiz hem öğrencilerin psikolojileriyle uğraşacağız hem idareyle öğretmenlerle velilerle.... hem de evrak işleriyle.
zor iş öğretmenlik diyorum da herkes dalga geçiyor benimle.
geçen yıl meslek lisesine atanan bir arkadaşım,bu gün sınıfında erkek öğrenciyi mastürbasyon yaparken görmüş ve bir daha da o tarafa bakamamış.diğer öğrenciler de öğretmen gördü de bir şey söylemedi demesinler hem de alay konusu olmasın diye.
idareye de gidememiş nasıl dile getireceğim,sonra tekrar o sınıfa girdiğinde yaşanacak diyaloglardan çekinmiş.çok çok üzgündü hatta ağladı bile.ben böyle insanları çekmek için mi okudum diye.tayin de isteyemiyor.ama,psikolojisi baya bozulmuş.bu arada arkadaşım,kıyafetine oldukça dikkat eder eml olduğu için açık saçık da giyinmez.allah ayardımcısı olsun,bu durumda olanların.öğretmenlik gerçekten zor.

bu sahne bana çok tanıdık geldi ben de geçen yıl 9. sınıf öğrencisinigördüm oynarken malum yeriyle, bir iki kez sert sert baktım; sonra da teneffüste gidip evli olan sınıf öğretmenine durumu kibarca aktardım ben utanıyorum söylemeye ama sıranın altında yapmaması gerekn bir şey yapıyordu dedim daha da nasıl söylerim açık bilemiyorum dedim kıpkırmızıydım zaten adam da anladı gidip idareyle o konuştu sonra naptılar bilmiyorum ama arkadaşınız yansıtsın olayı bak ben yaptım bişey olmadı diye diğerlerine örnek teşkil eder
bu arada ben de meslek lisesindeyim ve kapalı giyinen bir bayanım asla dar giymem hatlarım belli olmaz çok dikkat ederim ama öğrencilerde iş yok maalesef.
ben 4 yıldır burdayım artık ben de tayin isteyip gitmek istiyorum çok yıprandım

okurken inanamadım ya,ne günlere kaldık :kızgın:

kızlar yorumların hepsini okumadım..ama vaktim olduğunda okuyacağım..
artık liseliler öğretmeni nasıl rezil edebilirim,nasıl avucumun içine alabilirim düşüncesinde..
ben matematik öğretmeniydim ve dersanede çalıştım..berbat birşeydi.öğrenci ben paramı veriyorum düşlüncesiyle senden herşeyi bekliyor..zaten piyasada bir sürü dersane var,kurumlare yarış halinde..müdürde aman her sorusunu çözün aman etüt isterlerse yapın vs vs..hep iyi davran..
afedersin kendilerini bir halt sanıyorlar..en ufak bir yanlışın olsun direk şikayet.Allahn bana şikayet 1 kere geldi oda dersanede değilmişim,hanımefendinin biri soru soracakmış da niye yokmuşum..ama bir arakadaşım hakıkında çok şikayet gitti kızı bitirdiler resmen üzüntüden..
saygıszlık diz boyu,dersi dinlemez,sonra kazık bir soru bulur bakalım hoca yapabilecekmi diye..beni deneyecek aklınca..yada okuldaki öğretmeniyle beni karşılaştırır..okuldaki öğretmeni ödev verir,dönem ödevi,bana getirirler yapayım diye..oldu canım başka derdin varmıydı..
ders sırasında oje süren mi ararsın..Allahım aklıma geldikçe deli oluyorum..bıraktım dersaneyi..nasıl bir hafifleme nasıl bir rahatlık anlatamam size..dünya varmış dedim..
şimdi eşim kpss ye girip öğretmen olmamı istiyor..aslında çalışmak istemiyorsan çalışma ama illa çalışcam diyorsan öğretmenlik yap diyor..çok kavgasını yaptım onunla..is-te-mi-yo-rum diyorum..
bir sürü saygıdan yoksun,terbiyesiz ,şımarık öğrencinin kahrıyla uğraşamam.illa o olack diyorsan çalışma evde otururum daha iyi diyorum..
nefret ettim lise öğretmenliğin nefret...
arada saygılı öğrencileri harcamak istemiyorum,gerçekten karakterli,iyi yetişmişlerde var..
ama ötekilerin çilesinden onlarıda görmezden geliyorsun..

kızlar yorumların hepsini okumadım..ama vaktim olduğunda okuyacağım..
artık liseliler öğretmeni nasıl rezil edebilirim,nasıl avucumun içine alabilirim düşüncesinde..
ben matematik öğretmeniydim ve dersanede çalıştım..berbat birşeydi.öğrenci ben paramı veriyorum düşlüncesiyle senden herşeyi bekliyor..zaten piyasada bir sürü dersane var,kurumlare yarış halinde..müdürde aman her sorusunu çözün aman etüt isterlerse yapın vs vs..hep iyi davran..
afedersin kendilerini bir halt sanıyorlar..en ufak bir yanlışın olsun direk şikayet.Allahn bana şikayet 1 kere geldi oda dersanede değilmişim,hanımefendinin biri soru soracakmış da niye yokmuşum..ama bir arakadaşım hakıkında çok şikayet gitti kızı bitirdiler resmen üzüntüden..
saygıszlık diz boyu,dersi dinlemez,sonra kazık bir soru bulur bakalım hoca yapabilecekmi diye..beni deneyecek aklınca..yada okuldaki öğretmeniyle beni karşılaştırır..okuldaki öğretmeni ödev verir,dönem ödevi,bana getirirler yapayım diye..oldu canım başka derdin varmıydı..
ders sırasında oje süren mi ararsın..Allahım aklıma geldikçe deli oluyorum..bıraktım dersaneyi..nasıl bir hafifleme nasıl bir rahatlık anlatamam size..dünya varmış dedim..
şimdi eşim kpss ye girip öğretmen olmamı istiyor..aslında çalışmak istemiyorsan çalışma ama illa çalışcam diyorsan öğretmenlik yap diyor..çok kavgasını yaptım onunla..is-te-mi-yo-rum diyorum..
bir sürü saygıdan yoksun,terbiyesiz ,şımarık öğrencinin kahrıyla uğraşamam.illa o olack diyorsan çalışma evde otururum daha iyi diyorum..
nefret ettim lise öğretmenliğin nefret...
arada saygılı öğrencileri harcamak istemiyorum,gerçekten karakterli,iyi yetişmişlerde var..
ama ötekilerin çilesinden onlarıda görmezden geliyorsun..

cnm dersane başka dert meb başka...biz de okullarda nöbet, plan, yazılı puantaj, değerlendirmeler, etkinlikler törenler müdrün bitmez tükenmez istekleri ile uğraşıp duruyoruz bari öğrenciler iyi olsa ama o da yok ben de ilk fırsatta bırakmayı düşünüyorum mesleği. eşimle de konuşuyoruz onun garanti bi işi yok bebeğim de var artık ağır geliyor inan. başka bi iş yaparım diyorum öyle bezdim ki benim derdim çalışmaktan kaçmak değil ama 10 yıllık memuriyet yanacak boşu boşuna. eşim de onun derdinde işte. yoksa ben de anında bırakmıştım

bana ilk öğretmenliğimin yıllarında ne dediler biliyor musun yüzüme siz çok sıkıcı ders anlatıyorsunuz hiç hal hatır sormuyorsunuz o yüzden dersinizi dinlemek sitemiyoruz ben de dedim ki ama diğer sınıflar da daha rahat ders işliyorum onlar sizin yüzünüze gülüp arkanızdan neler diyorlar duymuyorsunuz biz en azından yüzünüze söylüyoruz Allah ım kabus gibiydi etkisinden aylarca kurtulamadım sonra düşündüm bunların ingilizce ve beden eğitimi öğretmenleri vardı aşk meşk işlerinden filan bahserderlerdi onşları el üstünde tutarlardı hatta onlara aşk mektupları bile yazarlardı ben mesafeyi korumak istediğim için kötü olmuştum sağlsun müdürümüzde çok pasifti
evet aynen böyle ikiyüzlüler işte..
bende ilk derse girdiğimde hoccccaaaaam kaç yaşındasınzı çok genç duruyorsunuz,hoccaaaaaaam sevgiliniz varmı,
hoccaaaaam siz dersanenin en güzel en şık hocasısınız biz oylamamızı yaptık derler,umursamam,hehe derim geçerim.dersi dinlemezler..mat2 anlatıyorum,ama en düşük seviyede,anlamayan varmı diyorum yok diyorlar..başka arkadaşımda mat 1lerine giriyor..sen nasıl mat2 anlatabiliyorsun dedi bana..neden dedim?ya daha mat1 yapamıyorlar hemde normal toplama çıkarma yapamıyorlar dedi..bunlar öss öğrencisi..
bende kesin anlamıyorlar ama mecburuz dedim..sonradan öğrendim bir öğrenciye demişler benim için mat2yi anlamıyoruz anlatamıyor..bende derslerine girdiğimde siz önce toplama çıkarmayı yapın,mat1 netlerinizi yükseltin,yada bir zahmet dersi dinleyin sonra beni suçlayın dedim bişey demediler...ama ben etkisinden aylarca kurtulamadım
başka bir sınıfta başka bir matematik hocasının başına gelenide anlatayım..kadın yılların öğretmeni.bir öss sorusu sormuşlar ama günün sonu zaten,harap oluyoruz,o gün çok yoğundu ve hastaydı kadın..canım şi,mdi çıkartamıcam soruyu yarın bakalım dedi..hemen arkasından bana getirdiler çözeyim diye,çözdüm hemen dedikoduya başladılar..kaç yıllık hoca öss sorusunu bilmiyor bilmem ne diye..
ne biçim konuşuyorsunuz siz dedim.sabahtan beri kaç tane derse giriyoruz afedersin bi tarafımız koltuk yüzü görmüyor ayakta durmaktan,beyin diye bişey kalmıyor yapamamsı gayet normal dedim..üstelik hasta..eleştireceğinize biraz saygılı ve merhametli olun dedim..
çok iki yüzlüler çoooook:umursamaz:

Lisede öğretmenim çoban mı demeliydim yoksa?
Hiçbir amacı olmayan, okula sadece zorunluluktan gelen, saygı, terbiye nedir bilmeyen kişilerin başında duruyorum.
Meslek lisesi olduğumuz için kültür derslerini önemseyen yok. Nasıl olsa meslek dersleri yüksek geliyor!
30 kişilik bir sınıf düşünün. Hepsi 17-18 yaşında erkek öğrenciler bölüm tesviye, makine, elektrik vs. Ve ders Türk Edebiyatı... Kız sınıfları deseniz hepsinin aklı fikri erkeklerde. Onlar kendilerini erkeklere bu denli kullandırınca yemin ederim ben utanıyorum.
Mesleğimden nefret ettim.Okula giderken her gün bugün biran önce bitsin diye dualar ediyorum.
ıstediğim gibi ders işleyemiyorum, bir sürü tehdite, küfre, saygısızlığa hatta sapıklığa maruz kalıyorum.
Şikayet etsen öğrenci hep haklı(!) Adam telefon çıkarır derste "oğlum kaldır telefonu idareye götürürüm." diyorum. "Olsun hocam 5 liraya alırım nasıl olsa." diyor. Hiçbir yaptırım yok.
Adamı yok yazarsın idare siler, tlfnunu alırsın idare geri verir. Disipline vermek istersin.Önce rehber öğretmene yollaman gerekir o da görmezden gelin hocam der.
Çünkü uğraşmak istemez.ıdarenin işi vardır kendisi yoğundur.
Bize de ancak onları sınıfta zaptetmeye çalışmak düşer. Ben derste çıldırınca korkuyorum kameraya alıp dağıtacaklar diye. O zamanda ben suçlu olurum çünkü.
Nasıl bir nesil yetişiyor aklım almıyor. Geleceğimiz bu nesle mi emanet şimdi? Kendimi sorgulamaktan bıktım ben mi kötü öğretmenin ben mi beceremiyorum bu işi diye.
Ama bakıyorum ki birçok kişi aynı şeylere maruz kalıyor.
Allah yardımcımız olsun meslektaşlarım.ışimiz gerçekten çok zor.
çok üzüldüm çok zor yaşadıklarınız gerçekten
of kızlar off iyi ki varsınız ben mesleğinden nefret etmiş bir tde öğretmeniyim ve hep liselerde çalıştım düz lise anadolu lisesi şimdi de meslek lisesiii ve bunların çoğunu yaşadım içim daraldı okurken
şimdi doğum iznindeyim ücretsiz izin aldım ama işe başşayacağım tarih yaklaştıkça içim daralıyor inanın eşim boşver çalışma dese anında bırakacağım çünkü ben okurken böyle bir ortamda böyle öğrencilerle çalışacağımı hiç düşünmemiştim çünkü ben de öğrenci olmuştum
gerçekten çok saygısızlar ben 10 yıldır çalışıyorum ve inanın her yıl durumun daha da vahimleştiğini görüyorum içim daralıyor çocuk doğurmak için bile 4 yıl düşündüm acaba diye böyle bir ortama çocuk doğurmak bile düşündürdü beni
derste cep tel. biz alırız idare verir bazı öğretmenler de öğrencilerin cep tel. kullanmasına izin verir hatta şarkı filan açtırır onlar değerli öğretmen olur
ders anlatmasına anlatıyorum ama mdr sürekli gözün öğrencinin üstünde olsun diyor hem öğrencileri izle hem tahtayı kullan imkansız gibi bir şey...
liselerde de kalmak yok artık kızlar öğrenci mdr baskısıyla geçiyor bu baskı bazen direk yapılıyor bazen de hocaanım bu yıl başarınız ne kadar da düşük diye kurulda yapılıyor bir bakıyorsunuz adını yazamayan öğrencilerin olduğu sınıfta diğer derslerde başarı oranı %70lerde şaşıp kalıyorsunuz ve siz başarısız öğretmen oluyorsunuz
edebiyatçı olmanın dezavantajı daha çok tören olur özel günler olur hep sizden performans beklerler 10 kasım 18 mart gibi günlerde adını doğru yazamayan kelimeleri düzgün söyleyemeyen öğrencilere tiyatro oynatmanız oratoryo yaptırmanız ezbere şiir okutmanız beklenir ki bu imkansız ötesi şeyi başarmak için derslerinize girmeyip konulardan geri kalıp öğrencileri çalıştırırsınız zira öğrenciler ders saatleri bitince okulda durup da etkinliğe hazırlanmak istemez son günlerde provalar akşama kadar sürer etkinliğin yapılacağı salonlarda kalorifer bikaç kişi yakılmaz o dondurucu soğukta siz günlerce hazırlanırsınız titrersiniz ve öğrenciler zor da olsa etkinliği gerçekleştirir mdr asla beğenmez daha iyisi olabilirdi günlerce çalıştınız der. hep başarı beklenir sizden. komp ve şiir yarışmalarında bu öğrencilerin dereceye girmesi beklenir hep azarlanırsınız. üstelik aynı müdür her gün sizden günlük plan, etkinlikler için yığınla döküman, ilginç fikirler, yılsonu geceleri bekler ve siz zerre yeteneği olmayan bu öğrencilerle uğraşır durursunuz gene de kimseye yaranamazsınız. bir teşekkür bile edilmez. öğrenciler nasılsa geçer. ne yaparsa yapsın geçer. amaç sadece göz boyamak. bakın ne kadar çok üniv. mezunumuz var bi işe yaramayan:)) üniv hocaları bize biz ilköğretim hocalarına kızarız bu çark böyle döner gider müdürler hepimizi birden haşlar:) çocuğunuz varmış yokmuş müdür bunu umursamaz bile süt izni vermez öğlen gidin emzirin der okulumuzun size ihtiyacı var der siz 33 saat derse girersiniz. çocuk kitabını bile getirmez suçlu siz olursunuz dikkat çekmeyi bilmiyorsunuz der sizin öğretmenliğiniz sorgular sürekli. bunalırsınız... inanın başka bir iş yapabilecek olsaydım bi an bile öğretmenlik yapmazdım çünkü bi yandan da çevredeki herkes diğer memurlar da dahil olmak üzere bizi eleştiriyor mynette geçen gün tayinlerle ilgili çıkarılacak olan yeni yasa tasarısı için yayınlanan haber için yazılan yorumları okusaydınız görürdünüz bize süreki yan gelip yatan ve maaşını bedavadan alan kesim olarak bakılıyor hatta yazın bize maaş verilmemesi gerektiği bile söyleniyor oysa benim gördüğüm kadarıyla en çok çalışan memur grubu öğretmenler diğer memurlar saat 9 olmadan asla çalışmazlar biz 2 dk bile geç girmeyiz derse. nöbet tutarız biz haftada 3 gün tutuyoruz nöbeti mesela. aman bi olay çıkmasın diye koridoru kaç kez turluyorum sınıflara kaç kez dalıp çıkıyorum öğretmenler odasına bile inmiyorum çantamda su taşıyorum da onu içiyorum teneffüslerde. aman derse geç girmeyeyim öğrenciler bi olay çıkarır diye. nöbetçi de olsam bir dk oturmuyorum derste sadece defteri imzalarken oturuyorum ama gene de müdüre göre bu yetersiz...
artık bıktım....
yeni işlere bakıyorum
fikri olan var mı ? ne iş yapabiliriz?
ben memurluğa gireceğim nasipse.kpss ye girip inşallah atanırım diyorum..
bir arkadaşım atanıcam diye deli gibi çalıştı.3 yıl oldu nefret etti..bilsem başta memurluk yazardım,aynı maaş,kafan daha rahat dedi..şimdi sesim ksılıyor hasta oluyorum,yorgunluktan mahvoluyorum,çocuğum olursa kesinlikle bırakacağım dedi.

Benim öğrencilerden biri "hocam çok sabırlısınız ben olsam döverdim" dedi geçen ders.
Hiç öğrenci dövmedim ama artık sinir sistemim harap durumda bunu farkediyorum. Delirmem yakındır :sinifsinif:
komşumda 41 yaşında lise öğretmeni..artık katlanamıyorum dayanamıyorum diyor..kadın hep hasta,tansiyon,sinir hepsi var,önümde bayıldı pat diye yere düştü.
ev desen yemek beğenmeyen çocuklar,etrafı toplamayan eş ve çocuklar..yazık valla yaa..geçende diyorki artık sabrım kalmadı hakaret ediyorum,salaklar gerizekalılar diyorum kendimi tutamıyorum diyor.

Son düzenleme:

malesef bu tür olaylar çok oluyor.Benim öğrencilerim de hep erkek,bir de lise olunca sorun tabi.Derse hep önlükle girerim,ona rağmen bakacak yer bulan olur.

Arkadaşlar gerçekten yukarıda anlatılan olaylar çok üzücü. Anadolu Lisesi bu açılardan çok rahat. Yani öğrencilerle pek sorun olmuyor. Yalnız branşa hakimiyet şart. Öğrenci dersini adam gibi anlatan öğretmene karşı çok saygılı. Benim girdiğim zaman sadece sınav puanı esas alınıyordu. Şimdi hizmet puanı da etkiliymiş galiba. Sınava çok ciddi hazırlanmak lazım. Ben öyle yapmıştım. Yani sorun öğrencilerin davranışıysa Anadolu lisesine geçin bence.

Ben tayin isteyeceğim ama benim başka türlü huzursuzluklarım var. Öğretmenler odası ve idare. Bir de küçük bebeğim var. Onunla ilgilenmek istiyorum. Dört yıldır kızımı çok ihmal ettim. aynı şeyi ikinci çocuğuma yapmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Back