lisede öğretmenim kendimi dadı gibi hissediyorum.

teologcum,zaten şu başarı oranı var ya,beni deli ediyor.sanki sistemi bilmiyorlar.bir arkadaş da demiş ya,adını yazanı geçiriyoruz.bize de açık açık demiyorlar ama aynen onu ima ediyorlar.

yapacak yok ki sınıfta bırakmak yasak olunca

Hepimizin aynı dertleri bir öğretmen oluyorsam sınıf öğretmeni olsaymışım ya da

okul öncesi en azındna terbiyeli çocuklarla uğraşırdık

Gittikçe kötüleşen bu durum bakalım en son neye dönüşecek

Amerika'daki gibi olmazsa iyi

Zaten biz batının hep özentisi olup en salakça yanını almışızdır

Eskiden dayak varmış ne kadar da güzelmiş

Babam-Annem için öğretmen hala kutsal

yapacak yok ki sınıfta bırakmak yasak olunca

.
bir de bize denen,toplantı da hep şikayetler falan konuşuldu yapacak bir şey yok,40_45 dak bunları hiçbi sorun çıkmadan idare edersen ,yani kısaca onları avutabilirsen sen iyi bir öğretmen oluyorsun

gonca2206,bunun tadını çıkar canım.çünkü ben her geçen yıl daha da zevk alamıyorum ve öğrencilerin bozulduğunu görüyorum.

.
bir de bize denen,toplantı da hep şikayetler falan konuşuldu yapacak bir şey yok,40_45 dak bunları hiçbi sorun çıkmadan idare edersen ,yani kısaca onları avutabilirsen sen iyi bir öğretmen oluyorsun

ben artık anlatma yerine konuyu yazdırırdım yazınca yazacağız diye susuyorlardı sonra anlatıp bitiriyordum
yazmayanlara basıyordum sıfırı
valla baktım sonra okuldaki öğretmnelerin hemen hepsi anlatmak yerine konuyu yazdırıyorlarmış
en azından sus otur dinle zahmetinde bulunmuyorsun

dağçiçeğim,keşke bütün veliler sizi kadar,bilinçli olsa.bir öğrencim varda okumak istemiyordu ailesi zorla gönderiyordu.sınıfta sus susmuyor,yaz yazmıyor,ben zaten okumak istemiyorum ki,zorla geliyorum dedi.velisini çağırdım.durum böyle böyle,çocuğa da yazık dedim.en azından alında bir işe bari verin sevdiği şeyi yapsın dedim.kadın demez mi,sanki tek benim çocuğum mu şımarı hepsi gürültü yapıyor şöyle böyle.aman bir daha böyle bir şey de sesimi çıkarmadım.

aynen aynen,yazdır,okut bir dakika nefes aldırmayacaksın.iyice bir yoracaksın.hani bir de diyorlar,öğrencilerle derste 10 dakka sohbet edin,konuyu güncele taşın tartışın fikirlerini söylesin.onu bile yaptırmayacaksın sohbet etmeyi ,dinlenmenin içeriğini bile bilmiyorlar.sonra toparlamak çok zor oluyor.

sizi ve çocuğunuzu tebrik ederim,en iyisini yapmışsınız

arkadaşlar,bu konuların hepsi üstü kapatılmış,her şey güllük gülistanlık gibiydi.herkes ne güzel fikirlerini,önerilerini söylüyor.belki sanal bir ortam olduğu için bu kadar kabuğumuzu kırabiliyoruz,bu bile çok güzel.

canım ben özeldeyim mesela daha 2.dersimde bana diğer hocayı kötülediler bana beni övdüler.Sonraki hafta müdürle konuştuk işte diyor bana sadece derslerdeki yakınlığın yetmez yanlarına git sohbet et ilgili ol öğrenci kuruma gelmez öğretmene gelir sen ne kadar sevgi gösterirsen seni o kadar talep ederler flan flan diyor ben açıkcası korkuyorum azıcık yanlarına gittim sohbet ettim ki öğrenciler küçük 4-5.sınıflara bir iki dakika içinde beni kanki gibi görmeye başladılar hemen derste görüşürüz deyip çıktım.Kızlar ne yapmalıyım?

kesinlikle mesafeli olacaksın gecen hafta kan aldırmaya gittim gebelik için bikaç köylü vardı anlamışlar onun için kan aldırdığımı öğrenciler hemen ....... öğretmenimiz hamile mi diğer öğretmenlere sormaya başlamışlar biri geldi bana sordu daha 4. sınıf kim dedi dedim ee birileri dedi öğretmenim ben de hiçbişi demedim uzaklaştım ama sinir oldum çok mu diktatörüm bilmiyorum
jean cım nasılsınız iyi misiniz dışında dersleriniz nasıl dışında başka mevzulara dalma
gözlerinde değerinde kalmaz

:içelim:
sizin gibi velilerle ve oğlunuz gibi öğrencilerle sık karşılaşmıyorum,çok sevindim,değerlerini kaybetmemiş gençler görmek beni çok mutlu ediyor.İnşallah her şey gönlünüze göre olur

Ben de şimdi o çözümü buldum.Yazdırmak en mantıklı çözüm geliyor.

Tabii aslında olması gereken normal bir sınıfta tartışarak ders işlemek

Ancak bunlar zaten eğitim için değil,anaları kurtulsun diye okula gelen öğrenciler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…