Merhaba,
Lisede ingilizce bölümünü okudum ve üniversitede de başka bir dil seçerek ikinci dil öğrendim. Dil bölümünde matematik yok diye o bölümü seçmek çok yanlış olur, İngilizce ya da şöyle diyeyim dil öğrenmek herkes için göründüğü kadar kolay değil üstelik. Özellikle de bu bölümü sayısal derslerden bir kaçış olarak görenler için. Sadece bu amaçla gelip ana derslerle problem yaşayan ya da sonradan bölüm değiştiren çok arkadaşım oldu. Ben 2007 yılında üniversiteye girdim. O dönemlerdeki sistemi baz alarak konuşacak olursam da matematikten kaçsalar bile sonuçta ÖSS'de matematik çözmek zorunda kaldılar. Uzun süre matematik görmemenin ise pek yararı olmadı takdir edersin ki. Şimdiki sistem biraz daha farklı yanılmıyorsam. Bölümde hangi dersleri göreceksin; İngilizce ve bu dille ilgili yan dersler (kelime bilgisi gibi), Coğrafya, Tarih, Edebiyat, Beden Eğitimi. Hatırladığım dersler bu şekilde. İş alanına gelecek olursan da; öğretmen, çevirmen, tercüman - mütercim tercüman, turizm (belki), çok uğraşırsan ve birtakım sınavları geçersen elçiliğe falan bile girebilirsin. Dil bölümü mezunu bir arkadaşım bankada çalışıyor şu an. O kısım biraz da sana ve çabalarına kalmış açıkçası.^^