Lise Mezunu Olup Almanya'ya Gelin Gelen Arkadaslar Iste Size A.O.F

Zehir

her seçiş bir vazgeçiştir
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
1.847
1
en az lise mezunu olan arkadaslar

almanyada acikogretim bitirmek istermisiniz hemde türkce
ve iki yil on lisansdan sonra dsh sinaviyla basariyi yakalarsaniz alman universitesinde bir bölüme yerlesme..

iste a.o.f sinavinin yapildigi merkezler :​

Almanya : Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln, Münih, Stuttgart
Avusturya : Viyana
Belçika : Brüksel
Fransa : Paris
Hollanda : Den-Haag (Lahey)
İsviçre : Bern
Türkiye : Eskişehir

basvurular icin cok gec kalmis sayilmazsiniz
formlar ucuncu aya kadar elinize ulasiyor
ve altinci ayda sinava tabi tutuluyorsunuz ö.s.s gibi ama Turkiyenin Ö.s.s i kadar agir degil bu bati avrupa programinin bizlere sunmus oldugu en kolay sinav.(tabiki calisanlara=)

kimler nasil kayit yaptirabiirler:​
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırabilmek için adayların öncelikle Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerinde geçerli oturma iznine sahip olması ve bunun kesin kayıt süresi içinde de devam etmesi veya öğrenime başladığında yukarıda belirtilen bu ülkelerden birinde ikâmet etmek üzere Türkiye'den bu ülkelere gidecek olanlardan,
T.C. vatandaşı olan (Yabancı öğrenci kontenjanı bulunmaktadır),
Lise veya dengi bir okulu bitiren veya kesin kayıt süresinde bitirecek olan (sınavı kazanan adaylar, kesin kayıt sırasında bu durumlarını belgelendirmek zorundadır),
Üniversitemiz tarafından Avrupadaki sınav merkezlerinde yapılan Giriş Sınavı’nı veya Türkiye'de ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’nı kazanan,
Öğrenim bedelini karşılayan,
Öğrenci kaydı için gerekli olan ve kesin kayıt sırasında istecek diğer belgeleri sağlayan (Üniversite tarafından gönderilecek kesin kayıt bilgi formu, adayların Türkiye Cumhuriyeti Lise veya dengi okul mezunu olduklarına ilişkin diploma veya denklik belgesi, Türk yükseköğretim mevzuatına göre çekilmiş 4,5x6 ölçülerindeki dört adet vesikalık fotoğraf, öğrenim giderlerini ödeme makbuzu, üniversite tarafından gönderilecek bilgi formu, askerlikle ilişkisi bulunanların askerlik tecil belgeleri gibi)
herkes kayıt yaptırabilir.

detayli bilgiye bu adresten ulasabilirsiniz​
(faydali link oldugundan eklenmistir herhangi bir üyelik gerekmemektedir)-->editör arkadasimin dikkatine :)

Anadolu Üniversitesi

Papriii coooooooook tesekkur ederim geisini repine yazdimŞenizŞenizŞenizŞenizŞenizŞeniz

arkadaslar iste buda sinav tarihi--->

2008-2009 Öğretim Yılı Seçme Sınavı: 07/06/2008 Cumartesi 14:00.

tabi meslek lisesi mezunlari kesinlikle verdigim linke baksinlar cunku bitirdikleri liseler sayesinde direk sinavsiz yerlestirilebiliyorlar

aslinda cok iyiymis ama ben lise 2den terkin keske bende biseyler yapabiseydim

aslinda cok iyiymis ama ben lise 2den terkin keske bende biseyler yapabiseydim

Bu sistem sadece 2 senelik üniversite degil,bu sistem acik ögretim lisesi icinde gecerlidir..Mesela liseyi türkiyede tam bitirmemis yada orta okul terk ise,burdan sinavlara girebiliyor.Madem okumak istiyorsun ve ismi verilen sehirlere yakinsan,öncelikle telefon aciyorsun bilgi aliyorsun,egerki senin adina Türkiyedeki okuldan terk belgesi alan biri var ise,onu sana yollasin.Sana bati avrupa bürosundan bir belge geliyor,sen bunu doldurduktan sonra yolluyorsun ve kitaplarin adresine geliyor..Bir senelik kredin kacsa onu hesaplarlar,belkide 2 sinava tabi tutulup,liseyi bitirmis olursun...Yapabilseydin degil yaparsin yani:)

aslinda ben bunu cok önceden yapicaktim ama bazi engeller vardi
simdi olabilir kölne telefon acip bilgi edinmeyi düsünüyorum

aslinda ben bunu cok önceden yapicaktim ama bazi engeller vardi
simdi olabilir kölne telefon acip bilgi edinmeyi düsünüyorum

baslamak istiyorsaniz kisa zamanda formunuzu kölnden isteyin martin sonuna kadar formlar gonderiliyor zaman daraldi yani kaydirigubbakcemile2

iyi geceler her sene oluyormu bu uygulama ben lise mezunuyum ama bu sene bisey yapamam yakinda dogurcam cünkü belki seneye olur

inceledim biraz ve kilik kiyafetle ilgili birsey okudum ama tam anlayamadim burdadami basörtüsü sorunu var eger varsa hic bosuna heveslenmiycemde

cok tesekür ederim aksamdan beri cok heycanlandim ins önemli degildir yoksa cok üzülücem

iyi geceler her sene oluyormu bu uygulama ben lise mezunuyum ama bu sene bisey yapamam yakinda dogurcam cünkü belki seneye olur

inceledim biraz ve kilik kiyafetle ilgili birsey okudum ama tam anlayamadim burdadami basörtüsü sorunu var eger varsa hic bosuna heveslenmiycemde

kilik kiyafette evet zorunluluklar var ama sonucta örgün bir universite okimicaz uc kez sinava gidicez ee artik o kadarda istediklerini yapalim okumak icin :1hug:

biliyodum zaten bu isin sonunda hayal kirikligina ugruyacagimi evet hersey düsünülmüs cok güzel imkanlar sunulmus burda yasayan insanlar icin büyük firsat ama malesef her zamanki gibi yine yeniden bizi es gecmisler ne yapalim kaderimizde türkiye vatandasi olarak okumak yokmus demekki bizde almanlari bize sundugu imkanlarla yetiniriz kendi ülkemiz bize böyle davranirken onlar ne kadar müsama gösteriri orasida muamma tabi keske hic görmeseydim bu basligi ne kadarda heveslenmistim evet canim sonucta normal üni okumuycaz ama bu sadece sinavdan ibaret degilki bunun evraklari bilmem neleri var durum böyleyse bunlardada acik resim istiyceklerdir ben bunlari lise sona giderkenyasadim yarim dönem simdi yeniden ayni seyleri kaldiramam ozaman ögrenciydim simdi evliyim 2 cocugum var sorumluluklarim var yokya bide bunu kaldiramam neyse cok konustum ilgin icin tesekür ederiim

kilik kiyafet derken basortusu ile ilgili ek birsey gecmemisler canim.ben senin icin bunu arastiricam.
Annemi aradim simdi komsumuzun gelinide tesettürlü aof de on lisans okuyor istanbulda hemde.Bi ogrenelim bakalim basörtüsünü acma gibi bir zorunluluk varmiymis.Ögrendigimde sana bildiririm cnm üzülme :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…