Lise Mezunu Olup Almanya'ya Gelin Gelen Arkadaslar Iste Size A.O.F

kilik kiyafet derken basortusu ile ilgili ek birsey gecmemisler canim.ben senin icin bunu arastiricam.
Annemi aradim simdi komsumuzun gelinide tesettürlü aof de on lisans okuyor istanbulda hemde.Bi ogrenelim bakalim basörtüsünü acma gibi bir zorunluluk varmiymis.Ögrendigimde sana bildiririm cnm üzülme :teselli:

ilgin icin cok tesekür ederim canim bende bugün mail atip sordum ama umudum yok zaten kilik kiyafet denildimi akla ilk gelen basörtüsü degili komsunun gelini aiyodur belki ama yinede cok saol keske olsa

Bende liseyi bitirdim yalnız diplomamı alamıyorum :KK43: aylar denk gelmiyor nasıl alabilirim ?POsta youyla almam mümkün mü acaba ?

Sınavda sorular nasıl ?Ne tür sorular var hazırlanırken neye göre hazırlanacağız ? Bilgi verirseniz sevinirim..
Geçenseneden beri aklımda bu sınav çokk çokk uzun seneler oldu ama bir şekilde bilgilerimi yenileyebilirim diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Bende liseyi bitirdim yalnız diplomamı alamıyorum :KK43: aylar denk gelmiyor nasıl alabilirim ?POsta youyla almam mümkün mü acaba ?

Sınavda sorular nasıl ?Ne tür sorular var hazırlanırken neye göre hazırlanacağız ? Bilgi verirseniz sevinirim..
Geçenseneden beri aklımda bu sınav çokk çokk uzun seneler oldu ama bir şekilde bilgilerimi yenileyebilirim diye düşünüyorum..

canim ilk sorun hakkinda bir bilgim yok ama ikinci sorunla ilgili sanirim cevap burda mail yollamistim cevap yazmislar aynen kopyaliyorum

Büromuz, Anadolu Üniversetni bağlı bir Bürodur. Dalıyısıyla, Anadolu Üniversetisinin uymakla yükümlü tabi olduğu kanun ve yönetmelikler burda da geçerlidir.

Seçme sınavı hazırlanmak için özel bir kitapçağmız yada kaynağımız yoktur.

Sınav katılmak isteyen adaylar piyasadan aldıkları sözel ve sayasal alana ilişkin yayınlarla hazırlanabilirler.

Seçme sınavına katılmak istiyosanız büromuzun 00 221 51 10 44 numaralı telefonu ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

İyi günler dilerim.

iyi geceler her sene oluyormu bu uygulama ben lise mezunuyum ama bu sene bisey yapamam yakinda dogurcam cünkü belki seneye olur

evet canim her sene oluyor.
evet sinavlara girerken malesef basürtüsünü cikarttiriyolar.ben sinava girdigimde kapali bayanlara actirdilar.

´
diplomani okuldan mi alamiyosun canim?

sinavda sorulan sorular türkiyedeki öss sinavi gibi ama biraz daha kolay öss sinavindan sistem ayni sözel ve sayisal 2 bölümden olusmakta

ya kizlar ben pek bisey anlayamadim. siteye de baktim ama
ben 2 yillik yüksekokul okudum. fakat diplomami alamadim.birkac dersim kalmisti.sonrada evlendim devam etmedim. simdi benim ne yapmam gerekiyor. nasil basvurucam anlamadim
ayricada mesleklisesini bitirdim

kızlar ben lıseyı yabancı dıl bolumunden bıtırdım yanı ıngılızceden.. tr dede ıngılızce ogretmenlıgını falan kazandım ama evlenıyorum ıste.. almanyada ıngılızce bılıyo olmamın bı faydası olurmu acaba?? unıversıte olsun iş olsun??

kızlar ben lıseyı yabancı dıl bolumunden bıtırdım yanı ıngılızceden.. tr dede ıngılızce ogretmenlıgını falan kazandım ama evlenıyorum ıste.. almanyada ıngılızce bılıyo olmamın bı faydası olurmu acaba?? unıversıte olsun iş olsun??

burda biseyler yapabilmen icin almanca malesef ki sart canim :1no2:

buraya gelin gelen bir arkadasim

Türkiyeden ingiltereye uniye gidiyo 3 sömestr bitiriyo okul bitmeden evlenip buraya geliyor

almancayi ogrendi sayilir ama almancasi tam yokken ogretmenlikte yaptirmiyolar

önce almanca yani ingilizcenin hic faydasi yok almancan yokken a.s.

arkadaslar selam.,,,,ben de türkiyede lise 1 den terkim ve sartlar geregi evlenip almanyaya geldim,simdi 2 cocugum var ve en azindan lise bitirmek istiorum.....ama bunun icin ne yapcam cokmu gec hersey icin?yoksa sorumluluklar mi hep engel?aöf sinavi icin nasil bir calisma gerekli ve koln sehri bana yakin....yardimci oluersaniz sevinirim.....tesekkürler....

arkadaslar selam.,,,,ben de türkiyede lise 1 den terkim ve sartlar geregi evlenip almanyaya geldim,simdi 2 cocugum var ve en azindan lise bitirmek istiorum.....ama bunun icin ne yapcam cokmu gec hersey icin?yoksa sorumluluklar mi hep engel?aöf sinavi icin nasil bir calisma gerekli ve koln sehri bana yakin....yardimci oluersaniz sevinirim.....tesekkürler....

merhaba canim ,sorumluluklar hic birseye engel degildir

bati avrupa bürosunun sadece üniversite egitimi veriyor diye bir kurali yok

bati avrupa bürosunda lise egitiminide tamamlayabilirsin bunun icin köln anadolu üni diye yazarsan web sitelerini görürsün

sinavlarada sanal dersane araciligiyla hazirlanabilirsin

aklina takilan birseyler olursa bana yazabilirsin yardimci olurum

ben simdi isletme fakültesi isletme bölümüne basladim bile

bu arada kayitlar subat gibi basliyor nisan ayi sonu sona eriyor cok fazla gecikmesen iyi olur,basvurunu yap

merhaba..öncelikle vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkür ediyorum..

ben almanyaya geldigimde acikögetim iktisat fakültesi 3.siniftaydim gecen yil 4.sinifi da burda sinavlara girerek bitirdim cok sükür..simdi sormak istedigim dsh sinavi nedir? ve bu 4 yillik aciögretim lisans diplomamla burada neler yapabilirim?

arbeitsamta ausbildung icin basvuruda bulundum,08.02.2010 a termin verdiler bakalim hayirlisi ama yinede bu konularda bilgileri olanlarin paylasimlarini bekliyorum..simdiden tesekkürler..

Son düzenleme:
merhaba..öncelikle vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkür ediyorum..

ben almanyaya geldigimde acikögetim iktisat fakültesi 3.siniftaydim gecen yil 4.sinifi da burda sinavlara girerek bitirdim cok sükür..simdi sormak istedigim dsh sinavi nedir? ve bu 4 yillik aciögretim lisans diplomamla burada neler yapabilirim?

arbeitsamta ausbildung icin basvuruda bulundum,02.08.2010 a termin verdiler bakalim hayirlisi ama yinede bu konularda bilgileri olanlarin paylasimlarini bekliyorum..simdiden tesekkürler..

canim oncelikle okulunu bitirdigin icin seni tebrik ederim

dsh sinavi almanyada okumak istedigin bir üniversitenin yabancilara koymus oldugu dil seviye tesbit sinavi canim

zaten bunlar a1,a2,b1,b2,c1,c2 olarak alti kisimdan olusuyor ve bunlari bitirdiginde girmek istedigin bir üniversitenin DSH sinavina tabi tutuluyorsun

üniversiteye kabul olman icin kesinlikle dsh sinavini gecmek ve almanca bildigini kanitlamak zorundasin

bak senin icin alinti yaptim neler cikacagina dair

Sinav yazili (Schriftlich) ve sözlü (Mündlich) olarak iki bölümden olusmaktadir.
Yazilisi Sinav 240 dakikaddan ve asagidaki bölümlerden olusur.

1. Okunulacak olan bir konunuyu anlama ve uzerinde sorularla calisma.
2. Okunulan bir konuyu anlama ve üzerinde sorularla calisma.
3. Bilim ile ilgili bir konu üzerinde okunularak sorulari cevaplama.
4. Verilen bir konu hakkinda kompozisyon yazma.

DSH - Yüksekokullara Giriş İçin Almanca Dil Sınavı
DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang), Almanya'da 'Yüksekokullara Giriş İçin Almanca Dil Sınavı' anlamına gelir.

DSH sınavı, genellikle sömestr başlamadan önce Almanya’daki üniversiteler tarafından yapılmaktadır. DSH sınavı için, bütün ülke veya eyalet bazında belli bir tarih belirlenmemektedir. Sınavı yapan her üniversite veya kurum tarihlerini kendisi belirlemektedir. Bu nedenle her dönem değişen DSH sınavı tarihlerini, sınavı yapmayı planladığınız üniversite veya kurumdan öğrenmelisiniz. Bu bilgiler, genellikle okulların web sitelerinde yayınlanmaktadır.

Üniversiteler yanında, özel kurslarda da DSH sınavına girilebilir. Üniversitelerde direk DSH sınavına girmek isteyen, eğer üniversitelerin dil kursunda iseler ve sınavı aynı üniversitede yazmak istiyorlarsa o zaman hiçbir ücret ödememektedir. Şayet DSH sınavını başka üniversitelerde ya da özel kurumlarda yazmak istiyorlarsa, 30 ila 70 euro arasında sınav giriş ücreti alınmaktadır.

Bir üniversitede veya özel kursta kazanılan DSH, diğer üniversiteler tarafından tanınmaktadır.

DSH sınavları, içerik yapısı olarak üniversitelere göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle şu temel kalıplardan oluşmaktadırlar:

1. Okuduğunu anlama :
-Verilen bir metin üzerinden çıkan soruları cevaplama.

2. Dinlediğini anlama : ***
-Profesör veya bir yetkili tarafından okunan bir metni kağıda dökmek,bu aşamada metin 2 kere okunur,birinci de öğrenci metni dinler. İkinci kez okuduğunda ise metni kağıda dökme zamanıdır.

3. Gramatik
- Bu bölümde ise Almanca dil bilgisi sorulmaktadır.

Üniversitelerin bazılarında (dinlediğini anlama hariç) Almanca - Almanca sözlük kullanılmasına izin verilmektedir.

Bir öğrenci DSH sınavına 2 defadan fazla giremez. DSH sınavını kazanamayan birisine sadece bir kez tekrar etme şansı tanınmaktadır.

Orijinal DSH örneklerini TurkStudent'ten yükleyebilirsin.

canim oncelikle okulunu bitirdigin icin seni tebrik ederim

dsh sinavi almanyada okumak istedigin bir üniversitenin yabancilara koymus oldugu dil seviye tesbit sinavi canim

zaten bunlar a1,a2,b1,b2,c1,c2 olarak alti kisimdan olusuyor ve bunlari bitirdiginde girmek istedigin bir üniversitenin DSH sinavina tabi tutuluyorsun

üniversiteye kabul olman icin kesinlikle dsh sinavini gecmek ve almanca bildigini kanitlamak zorundasin

bak senin icin alinti yaptim neler cikacagina dair

Sinav yazili (Schriftlich) ve sözlü (Mündlich) olarak iki bölümden olusmaktadir.
Yazilisi Sinav 240 dakikaddan ve asagidaki bölümlerden olusur.

1. Okunulacak olan bir konunuyu anlama ve uzerinde sorularla calisma.
2. Okunulan bir konuyu anlama ve üzerinde sorularla calisma.
3. Bilim ile ilgili bir konu üzerinde okunularak sorulari cevaplama.
4. Verilen bir konu hakkinda kompozisyon yazma.

DSH - Yüksekokullara Giriş İçin Almanca Dil Sınavı
DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang), Almanya'da 'Yüksekokullara Giriş İçin Almanca Dil Sınavı' anlamına gelir.

DSH sınavı, genellikle sömestr başlamadan önce Almanya’daki üniversiteler tarafından yapılmaktadır. DSH sınavı için, bütün ülke veya eyalet bazında belli bir tarih belirlenmemektedir. Sınavı yapan her üniversite veya kurum tarihlerini kendisi belirlemektedir. Bu nedenle her dönem değişen DSH sınavı tarihlerini, sınavı yapmayı planladığınız üniversite veya kurumdan öğrenmelisiniz. Bu bilgiler, genellikle okulların web sitelerinde yayınlanmaktadır.

Üniversiteler yanında, özel kurslarda da DSH sınavına girilebilir. Üniversitelerde direk DSH sınavına girmek isteyen, eğer üniversitelerin dil kursunda iseler ve sınavı aynı üniversitede yazmak istiyorlarsa o zaman hiçbir ücret ödememektedir. Şayet DSH sınavını başka üniversitelerde ya da özel kurumlarda yazmak istiyorlarsa, 30 ila 70 euro arasında sınav giriş ücreti alınmaktadır.

Bir üniversitede veya özel kursta kazanılan DSH, diğer üniversiteler tarafından tanınmaktadır.

DSH sınavları, içerik yapısı olarak üniversitelere göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle şu temel kalıplardan oluşmaktadırlar:

1. Okuduğunu anlama :
-Verilen bir metin üzerinden çıkan soruları cevaplama.

2. Dinlediğini anlama : ***
-Profesör veya bir yetkili tarafından okunan bir metni kağıda dökmek,bu aşamada metin 2 kere okunur,birinci de öğrenci metni dinler. İkinci kez okuduğunda ise metni kağıda dökme zamanıdır.

3. Gramatik
- Bu bölümde ise Almanca dil bilgisi sorulmaktadır.

Üniversitelerin bazılarında (dinlediğini anlama hariç) Almanca - Almanca sözlük kullanılmasına izin verilmektedir.

Bir öğrenci DSH sınavına 2 defadan fazla giremez. DSH sınavını kazanamayan birisine sadece bir kez tekrar etme şansı tanınmaktadır.

Orijinal DSH örneklerini TurkStudent'ten yükleyebilirsin.

coook tesekkür ederim canim sagolasin..verdigin bilgiler cok genis kapsamli,süpersin..
hemen arastirmaya basliyorum..hayirlisi insallah..opuyorumnanaktan

ya aklima simdi geldi..ben almanyaya gelmeden önce vize alabilmek icin TR de 3 ay kursa gittim ve A1 seviyesinde sertifika aldim..Almanyaya geldikten sonra da 3 ay burda kursa gittim B1 seviyesinde sertifika aldim..acaba bu sertifika gecerli görürülmez mi?

bende türkiyeden buraya gelin geldim kizlarrrrrrrrrrrrrrr ama olumunekankayizsmile ortaokul mezunuyum

merhaba canim ,sorumluluklar hic birseye engel degildir

bati avrupa bürosunun sadece üniversite egitimi veriyor diye bir kurali yok

bati avrupa bürosunda lise egitiminide tamamlayabilirsin bunun icin köln anadolu üni diye yazarsan web sitelerini görürsün

sinavlarada sanal dersane araciligiyla hazirlanabilirsin

aklina takilan birseyler olursa bana yazabilirsin yardimci olurum

ben simdi isletme fakültesi isletme bölümüne basladim bile

bu arada kayitlar subat gibi basliyor nisan ayi sonu sona eriyor cok fazla gecikmesen iyi olur,basvurunu yap
selam....öncelikle duyarli ve bilgili olmandan dolayi sana tesekkür ediorum....tabiki sorumluluklar engel olamaz,sadece etkiler...benim asil meselem aradan 13 sene gecmesi ve 13 sene sonra yapabilecegim ne olabilirdi...sadece almanyada "hauptschulabschuluss"yapabildim...ve sadece bu ise yaramio...normal bir lise mezunuyeti icn bana en dogru secimi yada endogru yolu aramaktayim...caresizim...ve aradaki 13 sene boslugu beni korkutuyor...yine de ilgin icn tekrar tesekküeler...a.s.

ya aklima simdi geldi..ben almanyaya gelmeden önce vize alabilmek icin TR de 3 ay kursa gittim ve A1 seviyesinde sertifika aldim..Almanyaya geldikten sonra da 3 ay burda kursa gittim B1 seviyesinde sertifika aldim..acaba bu sertifika gecerli görürülmez mi?

aldigimiz hic bir sertifika bosa degil canim

bunlar senin almancada nasil ilerlediginin birer kanitidir

almis oldugun a1 sertifikasi Almanyaya giris sarti kosulan start deutsch 1 sinavidir

diger almis oldugun b1 ise uyum sertifikasidir mesleki islerde calismak icin yetersiz görülmektedir

bunun icin genelde is basvurularinda bile c1 düzeyini ariyorlar

bende türkiyeden buraya gelin geldim kizlarrrrrrrrrrrrrrr ama olumunekankayizsmile ortaokul mezunuyum

canim sende bati avrupa programlariyla liseyi disaridan bitirebilirsin

selam....öncelikle duyarli ve bilgili olmandan dolayi sana tesekkür ediorum....tabiki sorumluluklar engel olamaz,sadece etkiler...benim asil meselem aradan 13 sene gecmesi ve 13 sene sonra yapabilecegim ne olabilirdi...sadece almanyada "hauptschulabschuluss"yapabildim...ve sadece bu ise yaramio...normal bir lise mezunuyeti icn bana en dogru secimi yada endogru yolu aramaktayim...caresizim...ve aradaki 13 sene boslugu beni korkutuyor...yine de ilgin icn tekrar tesekküeler...a.s.

canim yerinde olsam bati avrupa programlarinin lise programlarina girer ,liseyi disaridan bitirirdim

ve almancanida dsh seviyesine getirdigindede alman unilerine basvururdum

13 sene senin 5 senede benim boslugum var ama girdim sinava kazandim ,simdi isletme fakültesi isletme bölümü birinci sinif ögrencisiyim

inanki hic bisey okumaya engel degil

mrb hanımlar ben birşey anlamadım ya yazın bende almanya gidiyom meslek lisesi mezunuyum ve öss de barajıda geçti eşimde okumamı çok istiyor sizin konuştunuz konuyu hiç anlamadım zahmet olmasa bir anlatabilirmisiniz lütfen

çooook teşekkürler arkadaşım...bukadar kapsamlı bi bilgi için çok araştırmalar yaptım ..sonunda buldum ... bende 4ay sonra gidicem hayırlısıyla.. okumak istiyorm lise mezunuym inş bişiler yaparım ..)

sesimii duyann yokmuuu burdaayimmm eyyhihoyyyt butarafaa bakimm
bende dortmund dan katiliyorumm yarismaya:KK70: beni alin aranizaa yaaa
ama ben lise okumadim heccc
ilkögretim okudugumda okumusumda buuuopuyorumnanaktan

X