• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları lise alan seçimi

nnora

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
10
0
16
İstanbul
alan seçimi yapacagım ortalama tutuyor ilkogretimde matematiği hiç sallamamıştım çok kotuydu temelim yok denebilir ama 9.sınıfta az cok duzelttm diyebiliriz sayısal seçmek istiyorum seçersem liseyi bitirebilir miyim herkes sayısal cok zor falan diye korkutuyor beni ama ben muhendislik okumak istiyorum sizce napmalıyım?

9. sınıftaki sayısal derslerine bak derim canım. Sayısal derslerden problemin yoksa kendini biraz zorla hiç düşünme sayısal oku. Sonuçta 3 yıl dişini sıkıyosun sonra rahatsın.

ileri ki yıllar için hedefin mühendislikse şahsen tabi ki sayısal seçmelisin.
istedikten sonra zorlanmassın yani düzeltmişsin de sonuçta ama iş sadece matematikle olmuyor biliyorsun ki fizik kimya biyoloji nasıl onların da iyi olmsı gerekir

Temelin yoksa hiç bulaşma
Bende aynı hatayı yaptım şimdi pişmanım eşit ağırlık seçmediğime

eğer 9. sınıf fen derslerini kavradıysan sonrası devamı gibi zaten o yüzden çok fazla moralini bozma ayrıca fen okuduğunda dil ve anlatım edebiyat felsefe... gibi dersler de görüyosun ama tmler fizik kimya biyoloji falan görmüyolar buna da dikkat et meslek tanıtımlarına bak hangi meslek hangi bölümden alıyo diye

9. sınıfta sayısal derslerim iyiydi bende sayısal seçtim, ama şuan 11. sınıfa geçtim ve eşit ağırlığa geçiyorum.. Gerçekten zor ama mesleği çok istiyorsan çok çalışmalısın derim canım.. Ama tavsiye etmem bir sayısalcı olarak.

cnm sayısal en iyi bölüm sözel çok boş ve sözel bölümden hiçbirşey olunamıyor bunun sebebide tm lerin sözel seçmesi sakın öle bi hataya düşmeyin

Biraz çalışmaya mat halledilir çok çeşitli video siteleri var mühendislik puanlarıda düşük zaten :) sözel seçme hayatının hatası olur

Son düzenleme:
benim kardeşimde sayısalı süper sadace mat değil diğer derslerde yani ama istediği bi meslek yok sorunumuz bu ve alan seçmesi lazım ne yapıcak bılmıyoruz :S
eşir ağırlıkmı sayısalmı püf :26:
bende bılmıyorum hiçç

alan seçimi yapacagım ortalama tutuyor ilkogretimde matematiği hiç sallamamıştım çok kotuydu temelim yok denebilir ama 9.sınıfta az cok duzelttm diyebiliriz sayısal seçmek istiyorum seçersem liseyi bitirebilir miyim herkes sayısal cok zor falan diye korkutuyor beni ama ben muhendislik okumak istiyorum sizce napmalıyım?

Tatlım ben sana kendimden örnek veriyim anadolu lisesinde sayısal bölümü öğrencisiyim.Ortaokulda matematiğim berbattı.haliyle lise 1 dede çok zorlandık matematikten ama sayısalı seçtim şuan 4. sınıfa geçtim ve matematiğim Allah'ıma bin şükür ki iyi.Çözebiliyorum.Bu tabi kendini geliştirmekle alakalı azim edersen yapamayacağın şey yoktur.Başkaları 2 saat çalışıyorsa matematiğe sen 4 saat çalışacaksınki aradaki farkı kapatabilesin.Anlatabilmişimdir umarım:)

Back