Selam arkadaşlar sırf
bilgilendirme amaçlı hesap açtım diyebilirim, çünkü deli cesareti ameliyata lipo ile ilgili fazla araştırma yapmadan girdim.
Bu yazdıklarım ameliyat sonrası durumlar, bir sonraki yazım ise kendime nasıl
rehabilitasyon yaptığım.. ve
görüntü üstüne olacak umarım faydalı olur ama biraz uzun :)))
Benim yaptığımı yapmayın diye size post-op 9. günümden yazıyorum. Gecen cumartesi ameliyat oldum. Doktorum yakınım/tanıdığım old. için güvenim tamdı (ki iyi ki de öyle yapmışım) yorumları okursam ameliyattan korkarım/vazgeçerim diye buralara hiiiç girmedim.
O yüzden ameliyat sonrası benim için KORKUNÇ geçti. Bu bilgilendirme aslında bu zamanlar için.
1.72 boyum / 66 kilo ile ameliyata girdim. Basen ve bel (simit) karın bölgesinde vücut proporsiyonumu fazla begenmiyordum yani aslında fazla kilolu olduğumu düşünmedim hiç, çünkü istediğimde 60 ile 68 arasında gider gelirim senelerdir. Bu zaten herkesin dediği gibi KİLO VERME AMELİYATI DEĞİL! bölgesel o çıkıntılar varya ondan kurtuluş !!! Diğer arkadaşlar da zaten ameliyat sürecini yazmışlar 1 hft önce sigarayı alkolü kullanıyorsanız bırakıyorsunuz. Fazla ağır yiyecekler tüketmiyorsunuz. Son gün saate göre size ne kadar aç durmanız süre bilgisini veriyorlar. Yani ameliyata aç girmek (ben de bir sağlıkçı olarak) cidden mantıklı bişey ! Neyse,, korkmuştum efendim, kormak iyi bişey zinde tutar ! Ameliyata girmeden önce ufak sakinleştiriciler ardından sedasyon vs derken en son memlket muhabbeti yaparken ameliyat masasında uyuyakaldım.... Tabi ben buraya sadece lipo ameliyatını yazdım bu ameliyatla beraber meme
protez ameliyatı da oldum..
Şimdi ameliyat sonrasını dikkate alalım asıl.....
Uyandığımda
aşırı titreme tek söyledğim buz buz !,, gün boyu ayılıp gözlerimi tekrar kapattım. O akşam aldığınız sedasyon anestezi vs etkisi ile
başta çok ağrı hissetmiyorsunuz. Yemek yedirmeye çalıştı annem ve hastanedeki hemşireler, buarada yağtığım en mantıklı şeylerden biri annemi çağırmaktı. Yemeğimi yedim,
bulantı çoğu kişiden oluyor ama ben de olmadı hatta çok acıkmıştım fazla yüklnemden yedim, ardından hemen yürüttüler. İşte sıkıntı şu ; ayağa kalktığınızda
yer altınızdan cidden kayıyor. Ertesi gün taburcum oldu. 1, 2 ve 3. gün evdeydim, aynı pozisyonda sürekli yattım önümde ve arkamda
iki tane dren acayip rahatsız etti, öksürük tıksırık hapşırık vs bunlar can yakıyor. İnt baktığımda yok efendim 3 gün sonra işe başladım, işimin başındayım vs cümleler!!! Öyle bişey varsa arkadaşlar ben onu yaşamadım gayet ağrılı zor bir süreçti benim için... Pişman olduğumu düşündüm, çünkü
sıkı bir korse sadece idrarınız boşatmak için alt kısım açık, tuvalete gitmek yaklaşık 15 dk, ve destek olmadan gidilmiyor. Dik duramadım ve ameliyat sonrası 3 gün internetten araştırdığım tek şey
"lipo sonrası dik duramama" sezeryan olanlar bilir aslında bu durumu vucut sizi aşağı çker.
Şiddetli ağrılar eşiliğinde... He başta tek memnun olduğum şey ;; morluk yoktu ilk 2 gün vücudumda aa ne iyi derken 9. günden sesleniyorum karnım sırtım basemlerim meme altım
mosmor. ama geçecek çünkü kenarları sararmaya da başladı. Ameliyat sonrası meme olayını tamamen unuttum bilen iyi bilir meme ağrısı da şiddetlidir ama lipo ağrısı bana bunu unutturdu :) ... Neyse efenim müjde şu ki 3 gün sonra pansuman-kontrolde drenler çıkınca azıcık dik durabildim. Aldığım ağr kesiciler antibiyotikler (antibiyotik nasıl oldu da kabızlık yaptı inanamıyorum ama..) aneztezi etkisi vs vs vs
kabızlık yaptı. Ki bu durum işime geldi. Çünkü korseyi ilk çıkardığımda acıdan hüngür hüngür ağladım. Doktorum bi bitkisel ilaç önerdi, 4. günden itibaren kabızlık problemi azar azar geçti zaten bir de ıkınmak da problem.. ! yani
karın hareketleri problem! Bir başka prob. de aynı pozisyonda yatmaktan sırtınıza kramplar kulunçlar ağrılar giriyor. birilene tutunmadan kalkıp yatamıyorsunuz. Şimdi ilaçlara biteli 2 3 gün oluyor hatta bu evre uzun bir yolculuk da yaptım yni şuan 9. günümdeyim. 4 gün sonra işe başlayacağım, tempolu iş sürecim old. henüz hazır değilim ama tavsiyem şudur arkadaşlar
1- Refakatçinizi iyi seçin, eşiniz, sevigilzii vs sizi öyle görme hoş olmayabiliyor. 2-Sigara falan kullanmak kan akışını yavaşlatıp geç iyileşmeye sebep olıyor. 3- Gerçekten şuan ağrı çekerken okuyorsanız bu yazıyı ağrılarınız geçeçek.