Kekler - Pastalar Limonlu Cupcake-Dr Oetker Kabartma Tozu Sponsorluğunda

retro_hippo

🏅🏅
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2018
9.937
37.180
498
Selam kızlar

Konu kek olunca ne yapacağıma karar veremedim.. karar verdiklerim de seçilmişti.. bende ailecek çok sevdiğimiz limonlu cupcake'yi yapim dedim..

Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
Vanilya
Kabartma tozu
1 limon
Aldığı kadar un

Öncelikle yumurtanın sarısı ile beyazını ayırıp beyazını bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.. sonra sarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. toz şekeri ekleyip iyice çırpıyorum.. sonrasında sırasıyla yoğurdu, sıvı yağı, 1 limonun suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırptıktan sonra mikserle işimiz bitiyor. Sonrasında vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Boza kıvamında bir karışım elde ediyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip çatalla çırpıyoruz.

Kek karışımını küçük kaplara koyup fırına atıyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Süresi fırına göre değişir. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz

Keklerimizi soğumaya bırakıp üstündeki talimatlara bakarak krem şantimizi hazırlayıp sıkma poşetine koyuyoruz .

Ilıyan keklerin üstünü krem şanti ile süslüyoruz..

Ve sunum... evimiz mis gibi limon koktu

Son düzenleme:

Ellerine emeğine sağlık canım harika görünüyorYarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

Ellerine sağlık tatlım, harika görünüyor cupcakelerin yaza da uygun olmuş ferah ferah
Çok teşekkür ederim kızlar.. kreması azcık eridi resim çekerken.. malum hatay çok sıcak :))

Ellerine sağlık canım ,keklerin çok hoş duruyor,limonatan da ,başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…