How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

lily86

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
15.265
En iyi cevaplar
1
14.075
498
Muğla
Merhaba arkadaşlar...
Ben 155cm boyunda ve şu an 78-80kg arasında olan biriyim.
Bir ara diyetisyene gitmiştim ve ilk 15 gün içinde 2,5kg vermiştim ve diğer 1.5 ayı da bu kiloyu korumaya çalışmakla ve alıp vermek arasında kalarak geçirdim (araya bayram girdi, listelere birebir uyamadım vs...)
Bu siteye üye olduktan sonra Leslie Sansone'un videolarını keşfettim ama bugüne kadar toplasak 3-4 defa yapmışımdır bir düzene giremedim maalesef. Spor konusunda da istikrar sağlayamadım. O yüzden de kiloları veremedim tabii doğal olarak.
Geçen akşam videoları bilgisayarıma kaydettim ve yediklerime de dikkat edip leslie takviyesiyle kilo verme sürecine Allahın da izniyle bugün başladım.
Öncelikle hatırlatmakta yarar görüyorum ki ben düzenli ilaç kullanmak zorunda olan biri olarak belli bir diyet (Dukan gibi) uygulayamıyorum...
benim yapmam gereken sağlıklı bir beslenme planı ve spor - ki her sporu da yapamıyorum. Doktorların bana önerdiği yürüyüş ve o yüzden leslie tam benlik :46:
Burada yazarak hem kendimi kontrol etmiş olacağım hem de belki benzer durumda olanlara da yardımcı olur düşüncesiyle açıyorum bu konuyu (yoksa bnm diyet günlüğüm var defter şeklinde ama o zaman hesap verme durumu olmuyor :1:).
Topiğimde hem kendi deneyimlerimi, yediklerimi, sporları vs. paylaşacağım hem de bugüne kadar öğrendiğim ve halen de öğrenmeye çalıştığım sağlık, beslenme ve diyetle ilgili yazılar yazacağım...
Hayatta iki sloganım vardır:
1) Hayat güzel,yaşamaya değer - herşeye ve herkese rağmen!!!
2) Bilgi paylaştıkça çoğalır - ben bildiklerimi paylaşayım belki bilmeyenler vardır, insanlar da bnmle paylaşsınlar belki bnm de bilmediklerim vardır ve insanın 7'den 77'ye herkesten öğrenebileceği bir şey vardır, bu yeni doğmuş bir bebek de olsa...
Ne diyelim, hayırlı olsun:1:
Herkese güzel, sağlıklı, mutlu, umut dolu bir gün diliyorum.
Sevgilerimle...

Son düzenleme:
Hayırlı olsun topiğin umarım istediğin kiloya bir an önce kavusursun sağlıkla birlikte

günlüğün hayırlı olsun canım...
ben dukan gibi diyetlere karşıım....:50:
tek tip besinlerle de beslenmek,insan vucuduna zarar verir.

en güzeli her besinden ihtiyacın olduğu kadar yemek...
çünkü vucudun buna ihtiyacı var...

Sabah aslında erken kalktım ama biraz geç kahvaltı ettim maalesef... saat 10 gibi...
- 2.5 dilim tam tahıllı ekmek (aslında 2 olması gerekiyor ama kaçırdım yarım dilimcik)
- yarım dilim kadar tam yağlı beyaz peynir (aslında yarım yağlı tercih ediyorum ama mecburiyetten)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile hazırladığım salça sosu (1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı az tuzlu biber-domates salça karışımı, biraz nane ve baharat ilaveli) (aslında yememem gerekirdi ama çok cnm çekti bundan sonra uzun bir süre yapmam artık)
- Domates-salatalık (bunlar vazgeçilmezlerim sabah sabah az da olsa vücuda gece kaybettiği suyu kazandırmaya yardımcı ve C vitamini içeriyor)
- 2-3 bardak şekersiz açık çay

şimdilik bu kadar...
bu arada arkadaşlar bana sorusu, öğrenmek istediği olanlar gerek özelden gerekse bu topikten bana yazabilirsiniz her konuda - gerek beslenme-diyet, gerek sağlık, gerek ilaçlar, gerek başka konularda... bildiğim ölçüde her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Bilmiyorsam da bilenlere yönlendirmeye çalışırım.
Sevgiler...

Hayırlı olsun canım, hedefin kac bıde yaş kaç?
Umarım istediğin kg ya ınersin.

Hayırlı olsun topiğin umarım istediğin kiloya bir an önce kavusursun sağlıkla birlikte

inşallah hep beraber istediğimiz kiloya, fiziğe ulaşırız...
çok teşekkür ederim.
sevgiler...

günlüğün hayırlı olsun canım...
ben dukan gibi diyetlere karşıım....:50:
tek tip besinlerle de beslenmek,insan vucuduna zarar verir.

en güzeli her besinden ihtiyacın olduğu kadar yemek...
çünkü vucudun buna ihtiyacı var...

teşekkür ederim gamzecim...
haklısın tek tip beslenme vücuda belki anlık yarar sağlasa da sonraki etkileri kötü olabiliyor. Tabii doktor kontrolündeyse o başka ona lafım yok.
Vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini düzenli aldıktan sonra ve biraz da dikkat ettikten sonra sağlıklı olmamak için bir neden yok.

Hayırlı olsun canım, hedefin kac bıde yaş kaç?
Umarım istediğin kg ya ınersin.

teşekkür ederm cnm
bnm yaş 25
bnm hedefim şimdilik yılbaşına kadar en az 70e inmek yaza kadar da ideal kilom olan 50-55kg'a inmek.
bn diyetisyen sayesinde kötü beslenme alışkanlığım olan az yemeyi bıraktım şimdi düzenli ve her şeyden ölçülü yiyebiliyorum..
inşallah hepimiz istediğimize ulaşırız...
sevgiler...

teşekkür ederm cnm
bnm yaş 25
bnm hedefim şimdilik yılbaşına kadar en az 70e inmek yaza kadar da ideal kilom olan 50-55kg'a inmek.
Bn diyetisyen sayesinde kötü beslenme alışkanlığım olan az yemeyi bıraktım şimdi düzenli ve her şeyden ölçülü yiyebiliyorum..
Inşallah hepimiz istediğimize ulaşırız...
Sevgiler...

benimde boyum 1,54 yaşımda 28. Aynıyız yani. Her zaman yanındayız. Dıyetıde bıraktırmayız.madem buraya geldin. Senden bizi bırakma.

benimde boyum 1,54 yaşımda 28. Aynıyız yani. Her zaman yanındayız. Dıyetıde bıraktırmayız.madem buraya geldin. Senden bizi bırakma.

evet cnm aynıymışız :)
bnm buraya gelme ve konu açma nedenim de bu ztn insan bir destek arıyor boyle bir surecte...
inşallah birbirimizi bırakmayalım...
sevgiler...

umarım başarılı olursun eminim birilerine hesap veriyor olmanın rahatsızlığını hissederek dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edeceksin hep birlikte başaralım inşallah:)

çok önemli birşey birilerinin seni sürekli kontrol ediyor olması:) güzel bir otokontrol sağlıyorr:)

diyetisyene gittiğim günlerde 15 gunde bir rabdevu veriyordu. ne yediğimle değil, kac kg verdiğimle ilgileniyordu. ılk bırkac gıtmeden sonra, amaaaan bugun yıyeyım, ıkı gun yemem onun ıstedıgı kıloda gıderım dıyorsun belli bır seyden sonra. ama burası başka. her dkbırı okuyor ve yorum yapıyor. ve yedıgım bişeyi yazmadıgım zaman suclu hıssedıyorum hemen gırıp yazıyorum.

umarım başarılı olursun eminim birilerine hesap veriyor olmanın rahatsızlığını hissederek dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edeceksin hep birlikte başaralım inşallah:)

tesekkur ederim inşallah oyle olur

Son düzenleme:
diyetisyene gittiğim günlerde 15 gunde bir rabdevu veriyordu. ne yediğimle değil, kac kg verdiğimle ilgileniyordu. ılk bırkac gıtmeden sonra, amaaaan bugun yıyeyım, ıkı gun yemem onun ıstedıgı kıloda gıderım dıyorsun belli bır seyden sonra. ama burası başka. her dkbırı okuyor ve yorum yapıyor. ve yedıgım bişeyi yazmadıgım zaman suclu hıssedıyorum hemen gırıp yazıyorum.

aynen sana katılıyorum diyetisyen sadece kiloya bakıyor ve liste veriyor sağolsun bnm diyetisyen tek tek eliyle yazıyordu listeyi ama belli kalıplara uyamıyorum biraz esneklik olmalı yoksa insanın o yasakları çiğniyesi geliyor...

arkadaslar ben bugunu iptal ediyorum cunku elime yuzume bulaştırdım ama kendime yarın için soz verdim....
gelelim yediklerime:
saat:14: 14:00 - 2 bardak şekersiz çay
saat 15:30 - öğle yemeği (aslında 1den sonra acıktım ama komsuya gittim o saatlerde hatta 13:30da, yani gec kaldım haftada 2 yasin toplantımız var ondan bu saate kadar ac kaldım)yemegim saglıklı ama...
4 yemek kaşığı pirinç pilavı (ekmek yemek istemedim)
1 kepçe kuru fasulye (susuz kısmından mumkun oldugunca cunku suyunda butun yagı dogal olarak kalorisi!!!)
1 küçük domates (aslında ayran da içmem gerekiyordu ama evde yogurt kalmamış o iptal oldu)

akşam 19:00
1 tavuk baget - yemek yapmıştım dun patatesli bir tavuk yedim sadece patatesinden suyundan almadım
1 dilim tam tahıllı ekmek
yagsız, elma sirkeli salata - soganı acıydı birazını yemedim soganın
1 bardak tuzsuz ayran

asıl kötü kısma gelelim....
3 baklava yedim - kardeşim kadroya kaldı diye almış yoksa normalde hiç yemem baklava ama yasakladım ya yasaklar cazip geldi maalesef :20:
bir de o yetmezmiş gibi 80gramlık çikolatanın yarısından bir parca fazlasını yedim bitter çikolata hastasıyım uzun zamandır yemeyince dayanamadım yani bugun diyet komple iptal!!!! nefsime maglup olup irademi saf dışı bıraktım bugun:36:
bugun hiç meyve yemedim ondan yediğim tatlıları meyve porsiynlarım yerine tuttum gerçi şekeri, kalorisi ve vucuda kötü etkileri biraz fazla ama en azından onların ustune ekstra almamış oldum... tesellim bu...
ama söz veridm kendime yarın baslıyorum sıfırdan...
birazdan da leslie videolarının ilki olan 500 adımı yapcam 5 dklık olanı bakalım belki 1 mil de yapabilirim yazarım yapınca...

Son düzenleme:
oncelikle hayirli olsun canim gunluk tutmak paylasmak gercekten de ise yariyor..
lutfen o 3 baklava ve bitter cikolata yuzunden herseyi batirdim diye dusunme. uzmanlarin hepsi bu konuda hemfikir.
eger bugun diyeti zaten bozdum, yarin tekrar basliyorum dersen bu aksam kendini fazlasiyla serbest hissetme ve daha cok yeme ihtimalin var.
bozsan bile o gun spor yaparak, veya ertesi gun spor ile birlikte protein agirlikli beslenerek (ve de ertesi gun cidden cok su icmen lazim) o aldigin kaloriler yaga donusmeden hemencecik kurtulursun.
dilara kocak bile aciklamisti arada bir kacamak yaptiginizda ertesi gun bunlari yaparsaniz kilo olmaz o yedikleriniz diye. gercekten de ise yariyor.
yani canim arada illa ki canimiz birsey cekiyor kacamak yapiyoruz, cok sik olmamak sartiyla bunlar normal. onemli olan bunun motivasyonumuzu dusurmesine izin vermemek, kaldigimiz yerden hemen o an devam edebilmek, ve de aldigimiz ekstra kalorileri az once bahsettigim gibi dengelemek.
bu arada ben de her aksam Leslie yapiyorum hem gunun stresini atiyorum, hem aksam yemegimi eritiyorum, hem de gece bebek gibi uyuyorum :) oldukca da inceltiyor kilo farki olmadiginda bile incelme oluyor sikilastiriyor vucudu, azimle devam et derim ve de en fazla 1 gun arayla yapmak gerek unutma :15:
haydi sana kolay gelsin canim, umarim bir an once istedigimiz kiloya ulasiriz hepimiz :31:

gelelim bugun yediklerimin kalori bilançosuna:

kahvaltı : 350 kalori
öğle yemeği : 220 kalori
akşam yemeği: 250 kalori

çikolata : 236 kalori
baklava : 350 kalori ahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

yaklaşık 1400 kalori almışım ama bunun %40 kadarı sırf boş şeker!!!!!!!!
aldığım kalori normal hatta az bile bnm su an diyetisyenin verdiğine gore 1600-1700 kalori almam lazım...

ama kızlar, yılmak yok, başaracağım irademe sahip çıkıp nefsimi eğiteceğim Allah'ın izniyle...

oncelikle hayirli olsun canim gunluk tutmak paylasmak gercekten de ise yariyor..
lutfen o 3 baklava ve bitter cikolata yuzunden herseyi batirdim diye dusunme. uzmanlarin hepsi bu konuda hemfikir.
eger bugun diyeti zaten bozdum, yarin tekrar basliyorum dersen bu aksam kendini fazlasiyla serbest hissetme ve daha cok yeme ihtimalin var.
bozsan bile o gun spor yaparak, veya ertesi gun spor ile birlikte protein agirlikli beslenerek (ve de ertesi gun cidden cok su icmen lazim) o aldigin kaloriler yaga donusmeden hemencecik kurtulursun.
dilara kocak bile aciklamisti arada bir kacamak yaptiginizda ertesi gun bunlari yaparsaniz kilo olmaz o yedikleriniz diye. gercekten de ise yariyor.
yani canim arada illa ki canimiz birsey cekiyor kacamak yapiyoruz, cok sik olmamak sartiyla bunlar normal. onemli olan bunun motivasyonumuzu dusurmesine izin vermemek, kaldigimiz yerden hemen o an devam edebilmek, ve de aldigimiz ekstra kalorileri az once bahsettigim gibi dengelemek.
bu arada ben de her aksam Leslie yapiyorum hem gunun stresini atiyorum, hem aksam yemegimi eritiyorum, hem de gece bebek gibi uyuyorum :) oldukca da inceltiyor kilo farki olmadiginda bile incelme oluyor sikilastiriyor vucudu, azimle devam et derim ve de en fazla 1 gun arayla yapmak gerek unutma :15:
haydi sana kolay gelsin canim, umarim bir an once istedigimiz kiloya ulasiriz hepimiz :31:

öncelikle sayfamı ziyaret ettiğin için sonra da paylaşımın için cok tesekkurler...
cocukluktan beri beslenme yasaklarıyla yasayan ve zaman içinde kilo almış olmama ragmen bazı ilkelere hala sadık kalabilen, ayrıca da ilgi alanım saglık ve beslenme-diyet oldugu için cok okuyup bilgilenmeye çalışan biri olarak, yılmış ve bırakmış değilim... her yeni gun guneş yeniden dogduguna ve nefes alabilmek için yeniden sansımız olduguna gore, bu bize kendimizi duzeltmemiz için verilmiş bir fırsattır ve biz kendimizin farkına varabilirsek dun yaptığımız hatayı bugun yapmamaya calışırız. ben de bunu yasam felsefesi haline getirmeye çalışan biri olarak umudumu kaybetmiyorum, verecegim bu fazlalıkları, önce Allaha sonra kendime güveniyorum ve tabii siz destekçilerime de... inşallah zaten spor hayatıma girerse eminim ki hem kilo vereceğim hem sıkılaşacagım ve guzel bir vucuda sahip olacagım...
cok tesekkur ediyorum hem paylaşım için hem de destek için...
sevgiler...

öncelikle sayfamı ziyaret ettiğin için sonra da paylaşımın için cok tesekkurler...
cocukluktan beri beslenme yasaklarıyla yasayan ve zaman içinde kilo almış olmama ragmen bazı ilkelere hala sadık kalabilen, ayrıca da ilgi alanım saglık ve beslenme-diyet oldugu için cok okuyup bilgilenmeye çalışan biri olarak, yılmış ve bırakmış değilim... her yeni gun guneş yeniden dogduguna ve nefes alabilmek için yeniden sansımız olduguna gore, bu bize kendimizi duzeltmemiz için verilmiş bir fırsattır ve biz kendimizin farkına varabilirsek dun yaptığımız hatayı bugun yapmamaya calışırız. ben de bunu yasam felsefesi haline getirmeye çalışan biri olarak umudumu kaybetmiyorum, verecegim bu fazlalıkları, önce Allaha sonra kendime güveniyorum ve tabii siz destekçilerime de... inşallah zaten spor hayatıma girerse eminim ki hem kilo vereceğim hem sıkılaşacagım ve guzel bir vucuda sahip olacagım...
cok tesekkur ediyorum hem paylaşım için hem de destek için...
sevgiler...

Tabi birbirimizi destek icin buradayiz zaten oyle degil mi. Ben de size hep boyle yuksek motivasyonlu ve de bol sporlu gunler dilerim :))

Back