Libya Paylasim Alani(Tanisma)

ben okudum canım isyancıların turklerle sorunu olmadıgını trablusun sakin oldugunu turklerin sadece kalacak yr sıkıntısı cektigini fln yazmıs dur kopyalıyayım

THY'nin, Libya'dan mahsur kalan Türk vatandaşları getirmesi için Mısır'a gönderdiği tahliye uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı iniş yaptı. Uçakta, Libya'nın Bingazi kentinden karayolu ile Mısır'ın İskenderiye kentine geçen 248 yolcu bulunuyor.

DEHŞETİ ANLATTILAR
Libya şirketi Buraq Air'e ait yolcu uçağıyla 169 yolcu Trablus'tan İstanbul'a geldi. Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkeden ayrılarak Buraq Air'in UZ 115 sefer sayılı tarifeli uçağıyla akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelen yolcuların arasında bulunan Türkler, yakınları tarafından sevinçle karşılandı. İskenderiye'den gelecek tahliye uçağı da dahil bugüne kadar yaklaşık 1650 Türk vatandaşı uçaklarla Libya'dan Türkiye'ye getirildi.

Libya'daki iç savaşın ardından ülkede yaşayan Türkler'in tahliyesi sürüyor. Libya şirketi Buraq Air'e ait yolcu uçağıyla Türkiye'ye gelen ve Trablus'ta bir inşaat şirketinde işçi olarak çalışan Naim Dikili Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trablus'ta Havalimanı'nda çok sayıda kişinin Türkiye'ye dönmek için beklediğini söyledi.
Dikili Trablus Havalimanı'ndaki durumu, "İnsanlar aç, susuz çok perişan bir durumda' diye özetleyen Dikili, 'İki gün önce uçaksavar silahlarıyla sürekli ateş açılıyordu. Bu olayları şimdi nasıl anlatalım, o olayları yaşayan biliyor. 3-4 gündür betonun üzerinde sabahladık' diye konuştu. Ali Yağcı adlı işçi de 3 gündür Trablus Havalimanı'nda uçak beklediklerini belirterek, 'Açlık susuzluk çektik. Çok şükür bize bir şey olmadı ama şu anda şirketin proje müdürü yerel halk tarafından paralarını almadığı için esir alındı. Çad'dan paralı askerler geldi. Altı arkadaşımızı polis gözaltına aldı, nerede oldukları belli değil' dedi.

Kimsesiz kaldık
Libya'da çalışan ve serbest meslek sahibi olduğunu söyleyen Semir Çekiç ise 'Aslında çok abartılacak bir durum yok. Biz 3 gündür havalimanında yalnız kaldık, bize sahip çıkan olmadığı için zorluklar çektik. Bizim dışımızda onlarca ülkenin vatandaşı da oradaydı. Onlar da mağdur, beklemekten dolayı sıkıntımız oldu. Kimsesiz kaldık, o bakımdan sıkıntılıyız' diye konuştu. Mimar Serhat Ergöçmen de, bir Libya şirketinin temsilcisi olduğunu söyleyip, 'Maalesef biz THY'den göremediğimiz yardımı Buraq Air'den gördük ve sağ salim ülkemize geldik. Burada iki şirketten yaklaşık 160'şı aşkın kişi var, ama 20'ye yakın Türk şirketinde çalışan yaklaşık bin, iki bin civarında işçi ve mühendis arkadaşımız şu anda Trablus Havalimanında buraya gelmeyi bekliyor' dedi.

Türklere iyi davranıyorlar
Trablus'ta herşeyin çok normal ve sakin olduğunu kaydeden Ergöçmen ise yaşananları şöyle anlattı: 'Özellikle biz Türklere çok iyi davranıyorlar. Havalimanında sorun yok ama uçağımızın kaptan pilotu inerken bir anons yaptı ve 'Trablus Havalimanı hava trafiğine kapatıldı' dedi. Bugün sabahtan beri bazı Avrupa ülkelerinin uçakları ile Buraq Air kalkabildi. THY uçağı bekliyordu. Havalimanından gece uçuşlarına izin verilmiyor. Havalimanında çeşitli ülkelerden tahminen on bin kişi var diyebiliriz.' Bingazi'deki durumun Trablus'tan daha kötü olduğu yolunda duyumlar aldıklarını ifade eden Ergöçmen, 'Kurulan Kriz masasında durum güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Durum hiç de öyle değil' dedi. Seçkin Doğan da, Trablus'ta yaşanan olaylarla ilgili görüntü alınmasına izin verilmediğini belirterek, 'Cep telefonlarıyla görüntü almaya çalışan 5 arkadaşımızı göz altına aldılar' diye konuştu.

bingazi ye oranla trablus daha sakin ama burda silah sesleri var libya kanallarında trablus görüntüleri var saldırmışlar yakmışlar yıkmışlar silahlarla taramışlar.ama türklere zarar geldi haberi yok.normalde libya halkı türkleri sever ama dün liderin oğlunun söyledikleri işt eonlar endişemi çok arttırdı.

tripoli35 canım dua edelim,rabbim yardımcın olsun canım. hayırlı haberleri alacağız inşallah sürekli sayfayı yeniliyorum güzel haberler gelsin diye. ama sabır edeceğiz ki mükafatı güzel olsun inşallahh :nazar::nazar::nazar:

tripoli35 arkadaşım..içini rahat tut..geçmiş olsun diyeyim..Türk vatandaşlarına birşey olacağını sanmıyorum..
Allah tez vakitte eşine kavuştursun..
Vatandaşlarımızın hepsine dua ediyoruz..Sağlıklı bir şekilde eşlerine evlerine yurtlarına kavuşsunlar diye..

bu 2.gecem hayatımın aşkından ayrı geçirdiğim.daha öncede ayrı kalmışlığımız var hele ki bu gurbet işi olduktan sonra ben yılda bir kaç kez ailemi görmeye giderim.ama hep aklımda kalbimde taşırım onu.her yaptığımdam haberi olur ne yaparsa bana anlatır.bugün geç geldim bugün iş şöyleydi.ama şimdi aramızda ne dağ nede deniz var ben ondan haber alamıyorum.ne yaptı nerde.uyuyabildimi rahat mı açmı tok mu su verdiler mi.ona kötü davrandılar mı aklımda bin türlü şey.iyidir diyorum kendi kendime iyi olmak zorunda.biliyorum gelecek yarın birlikte uyuyacağız.sarılcam ona koklıycam onun kollarında rüyaların en güzeline dalıcam.inanıyorum gelicek.

hiç merak etmeyin arkadaşlar
askeri
gemi ve askeri uçaklar eşliğinde eşleriniz geliyoooooooooo kaynakk çok emin yerdendir

hiç merak etmeyin arkadaşlar
askeri
gemi ve askeri uçaklar eşliğinde eşleriniz geliyoooooooooo kaynakk çok emin yerdendir

yeri belli olanlar için çok güzel bir haber.onlar için sevindim.inşallah benim eşimin yeri belli olur o yerde benim yanım olur.

TripoliAllah yardimcin olsun, inan herkes dua ediyo burda... Ben aksam uzeri ulasabildim esime, diyorki haberleri seyretmeyin ozellikle aljazeera cok abartiyo iyics karistiyo o kadar feci diil durum. Ayrica telefon caliyo ama acmiyiolar diyosun ya esimin telefonuda oyleydi yani bize caliyo sesi geliyo ama aslinda onlara calmiyo telefon. Ne araniyo onlarin telefonu nede onlar arayabiliyolar. Bizde 2 gundur ulasamiyoduk ama cok sukur bu aksam ulastim. Sende cok iyi sabrettin ama az kaldi dayan. Benim esimde yarin daha iyi olacak diyo merak etme liderin konusmasi iyi oldu toparliycaklar diyo. İnsallah esinde yarin cikip gelicek, sen dua etmeye devam et gecicek bunlarin hepsi....

kaybolan 3 kişinin telefonları çalmıyor.elimizde bir numara var en son o numaradan aramışlar sorun var demişler daha önce anlatmıştım.o numarayı arıyoruz nerde gördüler başlarıan ne geldi diye çalıyor ama açan yok.eşim yanımda olsa başka bir isteğim yok ki korkmuyorum ki.dün gece yanlızdım bu gece yanımda eltim var yanlız olsamda kormuyorum ki korkmaya zaten lüksüm yok aklım eşimde.tv kanalları evet abartıyor ama eltim diyor o caddede oturuyor.heryer karşık diyor.ellerinde sopalarla sokaklardalarmış.silah sesleri duyuyoruz ama bunlar çokta umrumda değil öncelik eşim ve yanındakilerde

tripoli nasılsın canım biraz daha iyi ol bak herkesten tek tek ses geliyor 2 gundur uyumadın hiç dinlensen biraz biliyorum cok zor ama eşin sabah yanına gelecek ben buna inanıyorum

canım eşin dönecek evinize ben inanıyorum.Okurken dayanamadım ağladım dualarım sizinle olacak....
Çok zor bir durum

kaybolan 3 kişinin telefonları çalmıyor.elimizde bir numara var en son o numaradan aramışlar sorun var demişler daha önce anlatmıştım.o numarayı arıyoruz nerde gördüler başlarıan ne geldi diye çalıyor ama açan yok.eşim yanımda olsa başka bir isteğim yok ki korkmuyorum ki.dün gece yanlızdım bu gece yanımda eltim var yanlız olsamda kormuyorum ki korkmaya zaten lüksüm yok aklım eşimde.tv kanalları evet abartıyor ama eltim diyor o caddede oturuyor.heryer karşık diyor.ellerinde sopalarla sokaklardalarmış.silah sesleri duyuyoruz ama bunlar çokta umrumda değil öncelik eşim ve yanındakilerde

hayatım çok üzüldüm eşin gelmedi galiba

merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz gibi ben bingazideydim, bir sürü badireler atlattık artık evımdeyım cok sukur ama eşim orda kaldı. aslında ayın 19una kadar hersey ıyıydı, helikopterler ve çatışma sesleri duyduk sadece hiçbir şeye şahit olmadık ama işler karışacak diye 19 unda sadece bayanlar konsolosluga toplandık, ordan havaalanına gıttık. malesef o gun gıdemedık thy ucagı doldu saat 6 oldu ve sokaga cıkma yasagı basladı diğer ucagı kaldırmadılar. eşlerimiz evde bizler havaalanında kalakaldık. çocuklu kadınlar, yaşlılar, herkes aç susuz..eşimin kaldıgı santıye o gece yagmalandı, tarandı.. gecenin ertesinde biz ilk diplomatik uçakla istanbula geldik, havaalanında çıkarılan onlarca soruna rağmen..şimdi eşim ve arkadaşlarımız hala orda. dün gece bitakım sorunlar olmuş ama bugun aldıgım haberlere gore orda kalanlar artık guvendeler, havaalanının yakınında bir stadyumda sabahlayıp ertesi gün bi şekilde getircekler bizi diyolar. bildiğiniz üzere 2 ferıbot ve (ataturk havalımanından aldıgım bılgıye gore) 10 ucak yarın bıngazıde olacak. buyuk bir kısmı donecek inşallah. işin zor kısmı geçti arkadaşlar, eğer varsa geride kalan eşiniz dostunuz merak etmeyin. biz irtibat kurmaya çalışıyoruz hatlar zaman zaman geliyo, hop oturup hop kalkıyoruz ama cok sukur hem mısır uzerınden hem havadan (hava sahası acılırsa ) hem denızden gelme ıhtımallerı var. allah hepsının yardımcısı olsun.bizlere bekleyenlere sabır versıın. hepımız en yakın zamanda kavusuruz ınsallah. yeni bilgiler alırsam yazarım..

öncelikle çok geçmiş olsun canım inş. eşinize biran önce kavuşursunuz ... tüm dualarımız orda kalanlarda ve onları almaya gidenlerle sağ salim tr.ye dönerler inş. benimde erkek arkadaşım oraya giden askeri tahliye gemisinde görevli bende haber alamıyorum tripoliye mi yoksa bingaziyemi yanaştılar bilmiyorum tv. haberlerine pek güvenemiyorum hepsi farklı bişey diyor oradaki vatandaşlarımız için endişeleniyorum nasıl gelecekler kimi sizler gibi bir yarısını orada bırakıp gelmek zorunda kalıyor kimi ordaki yakınından haber alamıyor ... bir yakınımın dayısıda bingazide rehin olarak tutulanlar arasındaymış ve haber alamıyorlarmış...

bizim gemiler marmaris açıklarına geldiklerinde umuyorumki tel.çekmeye başlar orada kalanlar ve yaşananlar hakkında herhangi bir bilgi alırsam hemen sizlerle paylaşacağım...inşallah bende en yakın zamanda bir sesini duyarım ....

canım dualarımız sizlerle inş.hayırlısıyla kavuşursunuz eşinle sen güçlü olmaya devam et hepimizin gözü kulağı burda... hiç tanışmadık belki ama inan bana yüreğim sizlerle Allah yardımcınız olsun ....

tripoli çok üzüldüümm

her yazdığını okurken gözlerim doldu kalbim sıkıştı
kendimi senin yerine koydumm
kafayı yer insan..nerede oldugunu bilmiyorsn ulaşamıyrsun :KK43:

Allah güç ve sabır verrsiin...
eşine de kavuşacaksın gerçekten inanıyorum buna

dualarımız sizinle.zor dönemler yaşıyorsunuz Allah sabr versin

iyi geceelr arkadaşlar tropoli canım allah yardımcın olsun insallh bir an önce bekleyişin biter eşine kavusursun..rabbim suanda orda olan bütün türk kardeşlerimizin yardımcısı olsun tabi masum libya halkınında yardımcısı olsun.bu aradaa bende libyanayı merak ediyordum türkiye dönmüsler cok sevindim.insalh tropoli senınde hayırlı haberlerini beklıyorum.alllah yar ve yardımcınız olsun.

X