Merhaba arkadaslar,
Hamile kalmak icin doktora gittim ve dr bir takim testler istedi. Sonuclarim asagidaki gibi cikti. Bu degerlerden anlayan varsa yorumlayabilir mi lutfen.
Tesekkurler
T3 serbest 2.61
T4 serbest 0.87
TSH 1.93
Prolaktin 7.55
LH 1.61
FSH 7.85
ESTRADİOL 76
merhaba arkadaşlar,
normalde adetimde ve miktarında bir şaşma olmazdı ama 2 aydır adet miktarımda bir azalma görünce doktora gittim. 2 aydır da bebek istiyoruz ama olmuyor. doktor bana hormon testi yaptı ve sonuçları okuyunca moralimi bozdu. yumurtalıklarım yavaş çalışıyormuş ve bu sonuçlar sorun olduğunu gösteriyor dedi. sonuçlarım şu şekilde;
prolaktin: 19,51
FSH : 11,47
LH : 9,01
estradoil e2: 7,37
deneyimli ve biligisi olan çok burada lütfen yardımcı olur musunuz çok korkuyorum...
ben deneyimli değilim ama bu testlerden geçen sene bende yaptırmıştım prolaktin 3-25 arası olması gerekirken benim 49 gelmişti geç yumurtlama oluyordu parlodel kullandım düştü. Bu sene yine yüksek çıktı 53 şimdi dostinex kullanıyorum. senin Lh iyi çıkmış bildiğim kadarıyla 5ile 25 arası olması gerekiyor çünkü. E2 için ne dedi size?
ben deneyimli değilim ama bu testlerden geçen sene bende yaptırmıştım prolaktin 3-25 arası olması gerekirken benim 49 gelmişti geç yumurtlama oluyordu parlodel kullandım düştü. Bu sene yine yüksek çıktı 53 şimdi dostinex kullanıyorum. senin Lh iyi çıkmış bildiğim kadarıyla 5ile 25 arası olması gerekiyor çünkü. E2 için ne dedi size?
benim FSH yüksekmiş bu da yumurtalıkta yavaşlama olduğu anlamına geliyormuş. adetimin 2. günü yaptı testleri. ama alttan muayene edemedi. tam muayenede görmediği için cuma günü tekrar gideceğim ama çok moralim bozuldu. FSH konusuna. Estradoille ilgili bir şey demedi henüz..
fsh 10dan az olması gerekiyor diye duydum bende.ama senin yine çok çok değil canım neden üzülüyorsun bu kadar benim 53 geldi prolaktinim o da geç yumurtlamama sebep oluyor dengesizleştim senin kadar sıkıntı yapmıyorum ve 2 senedir gebe kalamıyorum. Ama ilaçlarla düzeliyor 1-2 ay içinde hormonlar :) Çok sıkma canını yoksa prolaktinide stresten tavan yaptırırsın bide onunla uğraşmak zorunda kalırsın.
fsh 10dan az olması gerekiyor diye duydum bende.ama senin yine çok çok değil canım neden üzülüyorsun bu kadar benim 53 geldi prolaktinim o da geç yumurtlamama sebep oluyor dengesizleştim senin kadar sıkıntı yapmıyorum ve 2 senedir gebe kalamıyorum. Ama ilaçlarla düzeliyor 1-2 ay içinde hormonlar :) Çok sıkma canını yoksa prolaktinide stresten tavan yaptırırsın bide onunla uğraşmak zorunda kalırsın.
ahh o bazı doktorlar yokmu insanı durduk yere strese sokar. Benim doktorum tatlım canımm diye konuşur moralim bozukkende biz bunu atlatıcaz tamammı tatlım der, seninki biraz seni evhamlandırmış çok iyi anlıyorum var öyleleri. Cuma günü bidaha git bakalım canım hangi laçları yazacak ne önerecek konuşalım :)
ahh o bazı doktorlar yokmu insanı durduk yere strese sokar. Benim doktorum tatlım canımm diye konuşur moralim bozukkende biz bunu atlatıcaz tamammı tatlım der, seninki biraz seni evhamlandırmış çok iyi anlıyorum var öyleleri. Cuma günü bidaha git bakalım canım hangi laçları yazacak ne önerecek konuşalım :)