lensle denize/havuza girmek

sophronie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
912
264
bugün yaptım arkadaşlar :) dalıp gözünüzü açmadığınız takdirde gayet rahat oluyor. denizde etrafı görmek çok güzel bir duygu. şimdilik bi sorun yok, acısı sonradan çıkmaz umarım :)

valla bende yapdim daha 3 hafta önce...benim lensler aylik lens, yani ayda bir yeni lens takiyorum...tatile gittigimizde lenslerimi yeni takmisdim ve 10 gün boyu lenslerle denize girdim..dedigin gibi gözlerimi dalinca acmadim...ama lensleri eve geldigimde attim cünkü sanki hemen hava gecirme özelligine kaybetmis gibiydi, yani o 15 -20 gün sonra sanki rahatsiz ediyordu, gücünü kayb etmis gibiydi...

ama dedigin gibi etrafi görüyordum...denizin o essiz güzelligini, kumu ver yosunlari her ne kadar görmek istemesemde onlari ve deniz analarinida görüyordum... (allahtan sadece ilk gün deniz anasina rastladim :)

yok ya birsey olmaz sanmam, yani simdiye kadar bir problem cikmadi...bilmiyom artik hani tippen ne gibi zarari var...ama en iyisi o zaman günlük lens kullanmak...yani denize girip cikip atmak en iyisi sanirim herhalde galiba :)

gözünüzü suyla temas ettirmediğimiz sürece bişi olmaz gibime geliyor. dalmayın, suyla sevişmeyin, artistik hareketler yapmayın, insan gibi yüzün ve çıkın =) eve gelincede lensinizi bi güzel solüsyonla yıkayıp kutusuna koyun. deniz tuzu kalmış olabilir çünkü.

yıllardır girerim. eee. 6 numara miyop. gözlükle yüzemeyeceğime göre. sonra gözlüksüz yüzersem, denize ,antalyadan girip te kıbrıstan çıkmak var .ben sorun yaşamadım. artık dalamıyorum ve suyun içinde gözlerimi açamıyorum. ama kör kör yüzüp millete bodoslama çarpmak yada kendi girdiğin beachi bulayıp, 3 beach öteye çıkmak,yada sahilde bıraktığın tokyoları görmeyen gözlerle arayıp bulamamaktansa, lenslerle yüzüyorum. hiçte sorun olmadı....

ayh canım çok güldürdün beni yhaa :))))) Lensle yüzmeyince başına gelebilecek tehlikeleri nasıl güzel sıralamışsın öyle :)))) ömürsün valla :)))) :roflol:

bnmklerde 1 aylık ben sonuncu haftasında tatile gttm ve 1 hafta havuzda dnzde kullandıktan sonra attım zaten son haftası istesemde istemesemde atılcaktı bişey gzlerimde çk şkr

lensle banyo etmei bile tavsiye etmioruz su degmemesi gerekio cünkü denize hiç girmeyinn arkdslar..

Ben bu yaz egede girdim lenslerle. Yani temiz bir deniz anlayacagınız.
Lensi alırken bana denize girebilirsin lenslerinle uyuyabilirsin, banyo yapabilirsin dedi gözlükçü. Hiçbirinde birsorun yaşamadım ama denize girdim ve sabah kalktımki gözkapagım kızarmış ve şişmişti. Tek gözü şişik kurbağa gibiydim. Bütün bir tatilim bu yüzden rezil oldu. Eczaneye gittim ve gittiğim yerde eczane 50 km uzaktaydı. 2 tane merhem verdi. 1 hafta sonra geçti.
Belkide sizinde yaptığınız gibi denizden çıktıktan sonra eve gelince banyoya girmeden lensleri suya bıraksam acaba mikrop kapmayabilirdi. Ama tabiki bu bir şans.
Bence arkadaşlar denize girmeyin belki mikrop kapabilir ve bütün bir tatil boyunca şişik gözle dolaşabilirsiniz ve hatta birdaha lens bile takamayabilirsiniz.

bende 1-2 yıldır lenslerimle giriyorum ama suyla direkt temas ettirmiyorum tabi yoksa çıkar gözden zaten deniz gözlüğü kullnaıyorum bir sorun yaşamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…