Kontakt Lens Lens :(

Birde bişey daha; ben lensi çimdik atıp çıkarırken birbirine yapışıyo o sonra ben onu solüsyonlu kutunun içine atmadan solüsyonla elimde açtım.
Zarar vermiş ihtimalim olabilir mi acaba?
Zarar vermiş olsam gözüme taksam ve batma hissinden başka zararı olur mu bana?

sağ ve sol olması elbette çok önemli.bir seferliğe mahsus karıştırmış olabilirsin ama bundan sonra dikkat et.hiçbir şey yapamıyorsan bir işaret koy mesela sol olana.ya da kalemle yaz.gözlerinden biri rahatsızlanabilir,enfeksiyon,allerji vs...sen lensle bunu diğer gözüne de taşırsın.bu konuda hassas davran.
evet çimdikleyip alırken yapışıyor,ayrmak için zorlarsan zarar verebilirsin.solüsyonla hafifçe dene,açılmazsa uğraşma.öylece koy kutunun içine,10-15 dk sonra tekrar dene,muhtemelen solüsyonun etkisiyle yumuşamış olur.
ben de birkaç sene kullandım ama hiç alışamadım,3 farklı marka denedim ama olmadı.gözlük de takamıyorum.sadece evde.öyle yarı kör geziyorum işte

ek olarak,
zarar veridysem batmadan başka ne etkisi olur demişsin,onu görmemişim.görmen bozulur.eğer iyi göremiyorsan lens yıpranmış demektir.ama pek ihtimal vermiyorum ,öyle cart diye çekip ayırmadıysan bir şey olmaz.

Çok teşekkür ederim canım çok aydınlatıcı yazmışsın :)
Bundan sonra daha dikkatli olacağım tabi ki.
İlk olduğu için çok titiz davrandım sanırım,
fazla üstüne düşünce de (temizliği bakımından) karıştırdım hangisini hangisine koyduğumu :)

Yok o kadar kurcalamadım tabi ki, ama yine de sorayım dedim.
Sen neden alışamadın canım, üzüldüm senin adına.
Gözlükte kullanamıyormuşsun.

rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.ben de ilk kullandığım zaman çok korkuyordum.okula gitmek için 1 saat daha erken kalkıyordum sırflens takabilmek için:)))
ben hep kısa süreli memnun kaldım.gün içinde 2-3 saat rahatsam geri kalan zamanda hep batma ,sulanma hissettim.bazen buğulanıyordu,ovuşturma isteği oluyordu.sürekli gözlerimle oynuyordum.olmadı yani...göz yapım uygun değildi belki de.hoş hr seferinde doktor tavsiyesiyle aldım ama yine de verim alamadım.gözlük seçiminde de başarılı olamıyorum.alırken hoşuma gidiyor,sonra pişman oluyorum,yakıştıramıyorum kendime.ya da yakışıyor ama rahat edemiyorum,çok ağır geliyor.gözlükle yürürken çok zorlanırım hala (10 yıl oldu) bu sefer çok başarılı bir seçim yapmak umudundayım,hem estetik hem kullanmı rahat bir gözlük bulabilirim inşallah.birkaç yıl sonra da lazer düşünüyorum,Allah başka dert vermesin tabi ama çekilmiyor böyle hayat.

Bugün bende de oldu o.
Sanki altta toplanmış gibi hissettim sağdakini.
Ovuşturmak istedim hep.
Eve gelince de hemen çıkardım.
Bende aynı senin gibiydim ama baktım görmüyorum, numaram çok yüksek değil ama yine de rahat değildim gittim aldım gözlük.
Çerçevesiz çok hafif bişey, kırılmayan da cam yaptırdım, çünkü çerçevesiz olunca çok cam kırıyordum
İnşallah sende gönlüne göre bulursun canım
Böyle arada kullanmak içinde lens aldım bakalım kullanabilirim umarım:)
Rabbim daha büyük dert vermesin kimseye canım ama görememekte kötü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…