lens ya da lazer ?

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
kızlar bende mıyopluk var taa ortaokulda sanırım doktora gıttıgımde gozluk vermsıtı bumarasını hatırlamıyorum bıle sanırım sol goz 1.75 falandı sag gozum ona gore daha ıyı ama sag gozde de var
o zaman cok denedım ama takamadım gozluk sımdı 30 yasındayım senelerdır takmıyorum ama sag gozum dengeledıgı ıcın heralde durabılıyorum sag gozumu kapatıp sol ıle baktıgımda etraf cok bulanık yanı ıkı gozum de aynı olsa duramam

farkında olmadan gozlerımı hep kısarak bakıyorum ve gun sonunde artık basım agrıyor ama gozluk takmak ıstemıyorum
lens de cesaret edemıyorum suana kadar hıc kullanmadım ve nette arastırınca yorumları okudum yok goze yapısıyormus falan korkutucu yorumlar vardı
şimdi lens ne kadar bılmıyorum ama soyle soyleyım hanı lensı alayım bır deneyım dıyecek bos yere para verecek durumum yok zaten annem esım falan da soylenıyorlar '' ne var gozluk taksan lens zararlı'' falan dıye sımdı alıp bı suru para verıp takamazsam daha da soylenırler bılmem anlatabıldım mı

lazer ıse hep dusundugum sey kokten cozum ama kac para oldugunu bilmiyorum
özellikle bunu merak ediyorum yakın zamanda lazer yaptıran var mı ne kadar fıyatı ve memnun musunuz?

mesela benım annem gozlerı ılerı derece de ve annem cocuklugundan berı gozluk kullanıyor
sabah kalkınca takar gece yatarken cıkarır ben bıle annemı gozluksuz gormuyorum
annem lazer duusnmuyor yanı olsa ıster ama hanı maddıyat olarak ona para vermek ıstemıyor
alısmıs coocuklugundan berı gozluk onun ıcın yuk degıl hatta '' ben gozluksuz dolasmaya utanırım '' falan dıyor:)
o yuzden benı anlamıyor ama ben kesınlıkel duramam gozluk takmak ıstemıyorum

kızlar bılenler yardımcı olabılır mı lens kullananlar ne gıbı sorunları var sızce ben yapabılrı mııym ( gozlerım yole cok hassasıyetı yoktur )
en cok merak ettıgm de lazer yaptıranlar malıyetı hakkında fıkır verebılır mı

konu yanlıs yerde ıse lutfen tasınamsın bır sure olur mu ? en fazla cevap alabılecegım yer burası :KK43:

31 yaşındayım her iki gözüm de 4.75. 18 yaşından beri lens kullanıyorum. İlk başlarda çok sıkıntı değildi de son 3 yıldır falan renkli lens takmıyorum rahatsız ediyor. Şeffaf lensle idare ediyorum. Ne gözüme yapıştı ne başka bir şey. Takamama gibi bir şey yok. Yukarı bakıp lensi beyaz kısma koyuyorsun aşağı yukarı bakınca o yerine oturur.

Ben sıkıldım sabah kalkıp gözlük takmaktan.çok yakında, kızım için ücretsiz izindeyim o izin bitince, lazer düşünüyorum ben. Sanırım 1000 dolar civarıymış.

31 yaşındayım her iki gözüm de 4.75. 18 yaşından beri lens kullanıyorum. İlk başlarda çok sıkıntı değildi de son 3 yıldır falan renkli lens takmıyorum rahatsız ediyor. Şeffaf lensle idare ediyorum. Ne gözüme yapıştı ne başka bir şey. Takamama gibi bir şey yok. Yukarı bakıp lensi beyaz kısma koyuyorsun aşağı yukarı bakınca o yerine oturur.

Ben sıkıldım sabah kalkıp gözlük takmaktan.çok yakında, kızım için ücretsiz izindeyim o izin bitince, lazer düşünüyorum ben. Sanırım 1000 dolar civarıymış.
peki 1000 dolar iki göz için mi tek göz mü ? biliyor musunuz
farklı lens derken ? renkli diyorsanız ben zaten renklı dusunmuyorum

bununla ılgılı yok takamama yerıne oturtamama ıste gozden gun ıcınde kayması fırlaması gozde kuruluk batma gıbı seyler okudum
pekı pratık oluyor mu hemen takıp cıkarmak?
bırde lens fıyatı ne kadar ?

cok sordum ama kusura bakmayın:KK43:

15 senedir lens kullaniyorum cok konforlu benim cok yuksek numaram ameliyatta sizin suanki numaranizdan daha fazla geri gelme ihtimali varmis.O yuzden korkuyorum ama sizinki cok dusuk numara geri numara artisi olmaz ama 1.75 icinde ameliyat olunurmu dusunulur.

Lensin kutusu 60 tl daha ucuzlarida var tabide.6 tane var icinde sizin tek goz 6 ay gider.

Cnm kendi konforun rahatligin icin 3un 5 in hesabini yapma yaptirma
1 senedir 8 er derecelik gozlerime lens kullaniyorum ve daha once neden yoktu neden almadim diye cok pismanim cunki sevmedigim icin gozlugu sadece evde takardim disari ciktigimda bastigim yeri bile goremiyordum o derece simdi gozlukluleri gorunce tutup kolundan git lens al dememek icin zor tutuyorum kendimi:))
( astigmatim yuksek oldugu icin maalesef lazer olamadim ama olabilseydim cok iyi olurdu)

1 senedir 8 er derecelik gozlerime lens kullaniyorum ve daha once neden yoktu neden almadim diye cok pismanim cunki sevmedigim icin gozlugu sadece evde takardim disari ciktigimda bastigim yeri bile goremiyordum o derece simdi gozlukluleri gorunce tutup kolundan git lens al dememek icin zor tutuyorum kendimi:))
( astigmatim yuksek oldugu icin maalesef lazer olamadim ama olabilseydim cok iyi olurdu)
Ben lenssiz kendi ellerimi goremiyorum siz nasil sokaga ciktiniz:KK70:

15 senedir lens kullaniyorum cok konforlu benim cok yuksek numaram ameliyatta sizin su anki numaranızdan daha fazla geri gelme ihtimali varmis.O yuzden korkuyorum ama sizinki cok dusuk numara geri numara artisi olmaz ama 1.75 icinde ameliyat olunurmu dusunulur.

Lensin kutusu 60 tl daha ucuzlarida var tabide.6 tane var icinde sizin tek goz 6 ay gider.
sagolun bilgi için
tek goz degıl sol gozum cok fazla ama sag gozde dusuk de olsa numaralı
yanı ben suan sag gozun hatrına durabılıyorum aslında sanırım dengelıyor sag gozumu kapatıp sol ile baktıgımda göremiyorum yanı ıkısı de aynı olsa duramam zaten

ama artık gozumu kısmaktan yuzum ağrıyor basım agrıyor
uzun suredır kullanıyorsunuz pekı ılk zamanlarda sorun olmus muydu ?

2 yıldır şeffaf lens kullanıyorum. bazen kuruluk hissi oluyor, gözlerim ağırlaşıyor. eve gider gitmez çıkarıyorum.
onun dışında 2-3 hafta çıkarmıyorum. onla uyuyup hatta banyo da yapıyorum, çünkü unutuyorsun gözünde olduğunu.

bu arada ben aylık lens kullanıyorum. ucuzları da varmış ama göz işi şakaya gelmez. 100 tl civarı, içinde 6 tane var. 3 ay gidiyor bana, siz tek göz için kullanacaksanız 6 ay 100 tl nedir ki

benım tabı bu kadar fazla degıl ama rahatsız edıcı sureklı gozlerımı kısıyorum
bakalım deneyecegım ben galıba bu lensı ya
renklı ıstemıyorum zaten seffaf olsun
hergun takıp cıkarılıyor degıl mı
pekı yazılanlar dogru mu gun ıcınde batma yanma gozde kuruluk oluyor mu
yoksa takıp unutuyor musunuz

Benim de goz numaralarim cok yuksek miyop+astigmat var.Lens kullaniyorum arada batma ve goz sulanmasi yapiyor,bildigin agliyor gibi oluyorum onun disinda rahat ve kullanisli.Gozluk denedim fakat kullanamadim,alisamadim.

2 yıldır şeffaf lens kullanıyorum. bazen kuruluk hissi oluyor, gözlerim ağırlaşıyor. eve gider gitmez çıkarıyorum.
onun dışında 2-3 hafta çıkarmıyorum. onla uyuyup hatta banyo da yapıyorum, çünkü unutuyorsun gözünde olduğunu.
bu sekılde zaralı degıl mı gozden cıkarmamak?
galıba hergun cıkarılması gerekenler bırde gozde kalabılenler var sızınkısı oyle mı
pekı fıyatı ne kadar ve lensler ne kadar surelık?

sagolun bilgi için
tek goz degıl sol gozum cok fazla ama sag gozde dusuk de olsa numaralı
yanı ben suan sag gozun hatrına durabılıyorum aslında sanırım dengelıyor sag gozumu kapatıp sol ile baktıgımda göremiyorum yanı ıkısı de aynı olsa duramam zaten

ama artık gozumu kısmaktan yuzum ağrıyor basım agrıyor
uzun suredır kullanıyorsunuz pekı ılk zamanlarda sorun olmus muydu ?
Gozlerinizin kenari kirisir yapmayin :) Obur goz dengelemeye calistigi icin cok daha fazla yoruluyo aslinda.
Ilk lensi doktor takmisti bana cikarmakta bisey yok.Ilk kendim taktigimda 1 bucuk 2 saat ugrasmistim sonraki gunler saniyelik is hemen alistim.Goz bebegine koyuyosun gozu oynat bitti.

Benim de goz numaralarim cok yuksek miyop+astigmat var.Lens kullaniyorum arada batma ve goz sulanmasi yapiyor,bildigin agliyor gibi oluyorum onun disinda rahat ve kullanisli.Gozluk denedim fakat kullanamadim,alisamadim.
ben de alısamadım işte burnumun ustunde taş var sanki
ama menun olduug soyleyen de var sız akma yapıyor demssınız acaba sızın gozlerınız normalde hassas mı
bende oyel goz hassasıyetı yok acaba aynı seyı yasar mıyım

Gozlerinizin kenari kirisir yapmayin :) Obur goz dengelemeye calistigi icin cok daha fazla yoruluyo aslinda.
Ilk lensi doktor takmisti bana cikarmakta bisey yok.Ilk kendim taktigimda 1 bucuk 2 saat ugrasmistim sonraki gunler saniyelik is hemen alistim.Goz bebegine koyuyosun gozu oynat bitti.
valla kırıştı zaten :)
yaşlandım ben alnım kırış kırış

Çizdir kurtul, uğraşma lens takıp çıkarmakla. Sanırım 2.000 tl civarı operasyon. Ama bu parayı bir kerede ödüyorsun, o yüzden çok daha ekonomik; yıllarca gözlük, lens, lens suyu almaktan daha ucuza gelir...

Çizdir kurtul, uğraşma lens takıp çıkarmakla. Sanırım 2.000 tl civarı operasyon. Ama bu parayı bir kerede ödüyorsun, o yüzden çok daha ekonomik; yıllarca gözlük, lens, lens suyu almaktan daha ucuza gelir...
aslında onu da dusunuyorum pekı 2000 tl tek goz mu ıkı goz ıcın mı bılıyor musunuz?
siz yenı mı yaptırdınız bu ücreti nerden biliyorsunuz araştırdım ama bıse bulamadım ben ucret konusunda

bu arada ben aylık lens kullanıyorum. ucuzları da varmış ama göz işi şakaya gelmez. 100 tl civarı, içinde 6 tane var. 3 ay gidiyor bana, siz tek göz için kullanacaksanız 6 ay 100 tl nedir ki

bu sekılde zaralı degıl mı gozden cıkarmamak?
galıba hergun cıkarılması gerekenler bırde gozde kalabılenler var sızınkısı oyle mı
pekı fıyatı ne kadar ve lensler ne kadar surelık?

mesajımı düzenlemiştim sonrasında ama çıkmamış:)

yok, benimki aylık, 1 ay hatta çok çıkarıp takmayınca hırpalanmıyor 1.5-2 ay da kalabiliyormuş. pazardan pazara gözlerim hava alsın diye çıkarıyorum. tv bile göremeyince tekrar takıyorum :)))

Lens icin lens satan ozellikle buyuk depolara gidip numune isteyebilirsin. Hic kullanmadim kullanabilir miyim bilmiyorum denemek istiyorum dersen yardimci olurlar. Yillardir lens kullaniyorum. Bi cok marka denedim. En guzeli air optix. Aklinda olsun. Varligini bile farketmiyorum o kadar guzel.

X