- 29 Ağustos 2007
- 748
- 1
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
Kusura bakma bazı mesajlar gözümden kaçmış olabilir elimden geldiğince herkesin sorularına cevap vermeye çalışıyorum dikkatimden kaçtığı zamanlar için mesaj yollamanız daha garanti olur.Şimdi sorunu gelelim.Öncelikle görüntünün netliği ise önemli olan ozaman gözüne en uyan lensi seçmen gerekli gözde hem astigmat var her iki göz birbirinden farklıysa evet toric kullanman gerekli ve toric lenslerde renkli yok.Hesaplı olmasını istiyorsan johnson kullanabilirsin hem çok rahat hem çok kullanışlıdır fiyatı 60 civarı bir kutusu 2 göz için ayrı kutu alman gerekir her kutu 3 aylık kullanıma tekabul eder yani 2 kutu lens 6 ay kullanım karşılığı 120tl gibi bir rakama denk gelir.Eğer renkli lens kullanmak istiyorsan ozaman yine 2 ayrı kutu alarak görüntünü bozmaman gerekir ancak astigmat değerin çok önemli kimi numaralar tölere edebilir ama astigmat yüksekse ozaman lenste renkli kullanman pek mantıklı olmaz.Numara falılığın ne olursa olsun 2 kutu lens almanı gerektiriyor.Sadece gözlük kullanmamak adına net göremiyeceğin tek kutu lense yönelmeni önermem.Çünkü bir göze daha fazla yüklenmiş olucaksın bu da denge durumunu ve görüntü kaliteni düşürecek.Fiyat araştırması yaparak gözüne ve cebine uydun lens bulabileceğini düşünüyorum
öncelikle üstteki konu derken sizin alanınızdakini kastetmedim Yani mesajımı görmediniz falan değilopuyorumnanaktan Üstte lens kullananlar die bişi var ya orası Çooook teşekkür ederim tavsiyeleriniz uyguluycam renkli kullanamamak üzdü beni Baba tarafı yeşil gözlü ben anneye çekmişim kahverengi Kader utansın artık napalımkaydirigubbakcemile2