lens sorunum :(

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kızlar dun yine lenslerimi taktim .kullanirken hicbi sorun yoktu ama simdi iki gündür gozlerim kizardi
Sizce mikrop kapmis olabilir mi
Doktora gidemedim is yerindeyim
YArina kadar gecmezse gitmeyi düşünüyorum

uzun süreler lens kullandım. yaz aylarında kullanmak çok zor oluyordu güneşten kuruyordu lensler batıyordu. kesınlıkle kalıtelı bi lens kullan. solüsyonun fln iyi olsun. 1-2 gün takma istersen lens kutunu temızle solüsyonda dinlendır lenslerıde gözlerinide =)

Batma, yanma, sulanma ve çapaklanma da varsa enfeksiyondur. Çapaklanma yokken diğer bulgular varsa alerjik bir durum vardır. Her iki surumda da göz hekimine gitmen gerek.

Ama önce lenslerin eskimiş olabilir mi? Lensin eskimesi durumunda da kızarıklık ve batma olabiliyor.

Geçmiş olsun..

10 yıldır kullanan biri olarak söylüyorum, günü geçmiş olabilir, çok yorgun uykusuz bir dönemde kullanıyorsanız gözleriniz reddetmiş olabilir. Mikropta kapmış olabilir çapaklanma var mı? Yapmanız gereken şey gözlerinizi açmadan soğuk çayı koyarak uzun süre yatmanız. Asla lense devam etmemelisiniz. Eğer gözlerinizi yoracak birşey yapmazsanız 1 2 günde geçer, eğer varsa gözyaşı damlası danışarak kullanabilirsiniz bende çok işe yaramıştı.

Kızlar dun yine lenslerimi taktim .kullanirken hicbi sorun yoktu ama simdi iki gündür gozlerim kizardi

Merhaba, geçmiş olsun. Oncelikle 7 yildir lens kullaniyorum hala daha devam etmekteyim. Lens kullanmak zordur goz makyajinizi aşırı yaptiysaniz bu durumla karsilasirsiniz fakat eger aylık lens ise suresi bitmiş olabilir ya da eger lenslerinizi cikrdiktan sonra solusyonla ovup kaba koymuyorsaniz protein birikmis olabilir dikkat edin gozler hassastır bi sure gozlerinizi dinlendirin devam ederse goz doktorunuza muhakkak görünün. Umarım onemli bi sorun yoktur.

KESINLIKLE eskidi galiba
Cok dogru tahmin
Napmaliyim
Bidaha kullanmicam zaten

İki sene kadar önce aynısı benim de başıma geldi.
Hemen lensi ve kutusunu attım. Gözlüğe döndüm.
Ertesi gün doktora gittim.
"İyi yapmışsın. Gözlerin mikrop kapmış." dedi.
İlla lensten olacak diye bir şey yok. Toz kaçmıştır vs vb.
Doktor bana damla falan vermişti.
İhmal etmeyin.
Geçmiş olsun.

Cok yorgun ve uykusuzdum evet bide lens te eskimisti galiba

Napmaliyim canım

KESINLIKLE eskidi galiba
Cok dogru tahmin
Napmaliyim
Bidaha kullanmicam zaten

Lensleri takma. Gözünü bir süre dinlendir. PC, TV ve ince işlerden uzak dur. Güneşten de koru. Temin edebilirsen suni gözyaşı damlalarından kullan. Kızarıklık azalmaz ya da diğer bulgular ortaya çıkarsa doktora gitmekten başka çare yok.

Not: Ne tür bir lens kullanıyorsun bilmiyorum. Ben aylık kullanımlı olanları tercih ediyorum. Kutuyu açtığım tarihi not edip takip ediyorum. Gerçi 1 ayı geçtiği oluyor ama, bir ayı geçmiş ve rahatsızlık hissettiriyorsa değiştiriyorum

Kontakt lens kullanıyorum ben de uzun yıllardır.
Şayet lensiniz yeni ise ilk kullanışınız ise göze ilk defa yabancı bir cisim girdiği için alerjik olabilir alışıyor göz gerçi iki günde ben de böyle bir sorunla karşılaşmıştım ilk kullandığımda.
Uzun zamandır kullanıyorsanız da lensiniz eskimiş olabilir,enfeksiyon mikrop kapmış olabilir,toz kaçmış olabilir.
Bir müddet dinlendirin gözünüzü.

YAnma baTma hafif var canım cok fazla yok
Fresh look tu markasi
ASLINDA bayadir kullaniyodum bi sorun cikmamisti ama

takarken toz vs kaçmış olabilir, lens solusyonunuza yabancı bir seyler girmiş olabilir göz çok önemli hemen çıkarın lensi ve yakın zamanda doktora gidin, kızarıklık konjonktivite kadar ilerler

Rahatsızlık dedigin bende olan gibimi
Cok tesekkurler verdigin bilgiler icin

Ilk dehil canim bayadir kullaniyorum
Ilk defa yapti boyle

takarken toz vs kaçmış olabilir, lens solusyonunuza yabancı bir seyler girmiş olabilir göz çok önemli hemen çıkarın lensi ve yakın zamanda doktora gidin, kızarıklık konjonktivite kadar ilerler
O ne demek canım

solüsyonun vaktı dolmus olabılır..kullanım talımatında kapağı açıldıktan sonra;su kadar surede tuketın yazar..

konu sahibi de dahil kullanan herkese sorayım.. konuyla hiç alakası yok ama bu kadar lens kullananı bulmuşken danışmak sitedim.. lens'in gözün arkasına kaçması diye birşey sözkonusu mu? kaçınca bir tehlikesi var mı? ya da buhardan falan etkilenip göze zarar verme riski varmı? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…