Yıllardır lens kullanan biri olarak söylemeliyimki renkli-numaralı lensler inanılmaz göz kuruluğu yapıyor. Ben 1buçuk sene kadar mavi lens kullandım.Ve tabiki lenslerim aynı zamanda numaralıydı. Göz ağrım olmaya başladı doktora gittim, doktor şeffaf lens kullanmam gerektiğini çünkü ayrıca renk katmanının lenste bulunması sebebiyle lensin kalınlaştığını bu yüzden de göze zarar verdiğini söyledi. Renkli lens numaralı değilse kullanılmalıymış, ikisi bir arada gözde baya problem çıkarıyor deneyimledim.O zamandan beri tekrar şeffaf lense döndüm.Bu sebeple sana da renkli önermem. Bunun dışında marka olarak söylemek zor, ama numaralı olucağı için lenslerin ''Day&Night'' lens türünü tavsiye ederim.Bir kaç markanın mevcut.Bu lensler gece de gündüz de takılabilen lensler.Sadece örneğin hafta sonları bi kaç saat evdeyken gözlüğünü takıp, lensleri de solisyonda bırazcık bekletmen temizlenmesini sağlar bu açıdanda hiç sorun yaşamazsın. Her gece çıkar lensleri her sabah tak şeklinde olunca o da zaten çok sağlıklı olmuyor.Çünkü sürekli gözünüzün içine taktığınız birşeyle temas halinde olucaksınız.Ben Day&Night türünde lensler kullandığım dönemde hiç bir sıkıntı yaşamadım.Bi ara o türde bi lens bulamadım gittiğim gözlükçüde, acelemde vardı.Dedim bari alıyım sonra yenilenirim. Sipariş ediyorsunuz zaten gözlükçüde numaranızın hazır hali olmayabilir lenslerde.Genelde olmuyor. 1-2 güne numaralarınıza uygun lensi getiriyorlar.
Sözün özü, mutlaka Day&Night diyorum. Gece Gündüz lensleri. Memnun kalırsınız.