Kontakt Lens Lens kullananlar

7-8 yıl kadar lens kullandıktan sonra lazer ile rahata kavuştum. Söyleyeceğim bir kaç nokta var:
-Lensleri belirtilen süre kadar kullanın mutlaka, gözde fazla uzun tutarsanız göz beyazında damarlaşmalara yol açıyor.
-Bilgisayar kullanırken, film izlerken gözler fazla kırpılmadığından kalıcı göz kuruluğuna yol açabiliyor.
-temizliğini iyi yapmazsanız sürekli konjunktivit olursunuz.
-lens kullanırken göz içine kalem sürmeyin, siz göremeseniz de lensin etrafında toplanıp zamanla rahatsızlık veriyor.

Kaç yıl numaralı lens kullandım, sonra şikayetlerim çoğalınca yinr gözlüğe geçtim. En sonunda geçen sene lazerle göz meliyatı oldum da ikisinden de kurtuldum.
Lensim Acuvue marka idi. Sanorım böyle yazılıyor. Marka olarak memnundum. Lenste lens markasının yanısıra solüsyonun markası da önemli. Ben mesela ABD'deyim ve burada Aquify marka var, ondan başka solüsyonla rahat edemiyordum. Tr'de yok.
Renkli lensten hoşlanmam ve önermem. En güzeli şeffaf olan bana göre.

Ben de numaralı lens kullanıyorum ama şeffaf kullanıyorum bausch lomb kullanıyorum çok memnunum ama benim miyop astigmat olduğu için gözlüğün yerinİ tabii ki tutmuyor bende

Kaç derece gözlerin? Bende de miyop astigmat var, gözlüğe gelemiyorum çok zorluyo alışamadım. Lensle o bulanık görme sıkıntından kurtuluyormusun?

Benim gözler 4 derece ve artık zorlamaya başladı, geçen yanlış dolmuşa bindim, dibime gelene kadar görmüyorum yazılanları...

Miyop+astigmat var bende de
3,5ve 4,5 numaralari.
bausch lomb marka lens kullaniyorum ama pek memnun degilim.
Guneste gozlerim cok yasarip akiyor.
Bir de max 6/7 saat gozumde kalabiliyor sonra rahatsizlik veriyor.
Bunun disinda gormemde bir sıkıntı yok gayet net goruyorum ,gözlükten çok daha rahat ama şeffaf almanizi tavsiye ederim.

Kaç derece gözlerin? Bende de miyop astigmat var, gözlüğe gelemiyorum çok zorluyo alışamadım. Lensle o bulanık görme sıkıntından kurtuluyormusun?

Benim gözler 4 derece ve artık zorlamaya başladı, geçen yanlış dolmuşa bindim, dibime gelene kadar görmüyorum yazılanları...
2,75 ve 3 numara. Bulanık görme sıkıntımdan ne yazık ki lensle kurtulamadım ben göz numaralarım değişmiş de olabilir yani artmış da olabilir 2 senedir gitmedim doktora bu hafta randevu aldım gideceğim bu sıkıntımdan bahsedeceğim. Ben gözlüğümle daha iyi görüyorum bulanık görüntü olmuyor ama gözlük de konforlu değil sürekli camlarını temizlemekten buharlaşmasından rahatsız olduğum için lens kullanıyorum lensler rahatsızlık vermiyor bana batma, kaşıntı va. Yapmıyor ama görüşüm gözlükteki gibi değil.

2,75 ve 3 numara. Bulanık görme sıkıntımdan ne yazık ki lensle kurtulamadım ben göz numaralarım değişmiş de olabilir yani artmış da olabilir 2 senedir gitmedim doktora bu hafta randevu aldım gideceğim bu sıkıntımdan bahsedeceğim. Ben gözlüğümle daha iyi görüyorum bulanık görüntü olmuyor ama gözlük de konforlu değil sürekli camlarını temizlemekten buharlaşmasından rahatsız olduğum lens kullanıyorum lensler rahatsızlık vermiyor bana batma, kaşıntı va. Yapmıyor ama görüşüm gözlükteki gibi değil.

Ya mesela gözlükle uzağı çok iyi görüyorum amenna ama PC bakarken çıkarıyorum malum görüntü bulanıklaşıyor uzak gözlüğüyle yakına bakınca. Lenste de bu oluyor mu. PC bakarken lensi çıkaramazsında , gözlüğün o avantajı avr ama işte alışamadım.

Ya mesela gözlükle uzağı çok iyi görüyorum amenna ama PC bakarken çıkarıyorum malum görüntü bulanıklaşıyor uzak gözlüğüyle yakına bakınca. Lenste de bu oluyor mu. PC bakarken lensi çıkaramazsında , gözlüğün o avantajı avr ama işte alışamadım.
Evet bende lensle de yakını görme sorunu oluyor bulanıklaşıyor uzaklaşmak zorunda kalıyorum ekrandan

Ben aylar once seffaf lens aldim iki gozumunn numaralari ve açıları farkliydi
Biri 30 biri 180 derece ama bu ne demek bilmiyorum her neyse
Ikisi ayri olunca ikisine de ayri lens alindi dogal olarak
Benim icin masrafli oldu biraz. :21:

Ilk aldigimda taktim gozlerim alismadi diye biraktim
Bi gun takip birakiyodum
Şimdi 4 gundur hic çıkarmıyorum uyku dışında
Alıştım diyebilirim 5 yildir boşuna gözlük çilesi çekmişim

Bu arada oasys kullaniyorum ben :KK51:

Bende de miyop astıgmat var 3 dereceyi geçti liseden beri kullanıyorum bilgisayara bakarken falanda kullanıyorum gozluksuz bakmıyorum ekrana yakınimda birsey yok.Bazen gözlükleri bile uyduğumu bilirim unuttuğum için bence en iyisi gözlük dusunsune yanlışlıkla lensle uyduğunu.

GÖZLÜĞE alisirsiniz aslında biraz taksaniz ben geçen seneye kadar çerceve sap kısmı ince olanlardan kullanıyordum terleyince yazın çok kötü acitiyordu bu yıl kalın saplı aldım çok rahat.

Kesinlikle bausch&lomb kullanmalisin fakat gozlerin numaraliysa seffaf kullanman senin icin daha iyi cunku renkli ve numarali lensler cok iyi olmuyor hangi marka olursa olsun bende once renkliyle baslamistim ama rahat edemedim.bu arada 9yildir lens kullanan biriyim,ben seffaf tavsiye ediyorum.

sophistic kullanıyorum ben senelerdir, hazeli çok doğal duruyor bi de daha rahat geliyo bana, ama lens şans işi, benim rahat ettiğim sana batar, deneye deneye buluyosun zamanla

Ben 7 yıldır bausch-lomb kullanıyorum memnunum farklı markadan memnun kalmadım. Ama bizim yorumlarımızla alınacak bir şey değil lens, sürekli kullanacaksan doktor tavsiyesine uymanı tavsiye ederim.

Bende de miyop astıgmat var 3 dereceyi geçti liseden beri kullanıyorum bilgisayara bakarken falanda kullanıyorum gozluksuz bakmıyorum ekrana yakınimda birsey yok.Bazen gözlükleri bile uyduğumu bilirim unuttuğum için bence en iyisi gözlük dusunsune yanlışlıkla lensle uyduğunu.

GÖZLÜĞE alisirsiniz aslında biraz taksaniz ben geçen seneye kadar çerceve sap kısmı ince olanlardan kullanıyordum terleyince yazın çok kötü acitiyordu bu yıl kalın saplı aldım çok rahat.

Çok istiyorum alışmayı çünkü takmamak baş ağrısı yapıyor, gazete, kitap okumak bile zor benim için kaldı ki PC başında gözlerimi mafediyorum.

Benim kalın çerçeveli zaten ince ile rahat edemedim, alışmak için çabalıyorum ama özellikle yürürken olmayan çukura düşçem gibi geliyor ve azıcık zorlukta çıkarıyorum, nasıl alışılır ki buna hani küçükten başlasaydım belki :KK43:

Çok istiyorum alışmayı çünkü takmamak baş ağrısı yapıyor, gazete, kitap okumak bile zor benim için kaldı ki PC başında gözlerimi mafediyorum.

Benim kalın çerçeveli zaten ince ile rahat edemedim, alışmak için çabalıyorum ama özellikle yürürken olmayan çukura düşçem gibi geliyor ve azıcık zorlukta çıkarıyorum, nasıl alışılır ki buna hani küçükten başlasaydım belki :KK43:
Ben küçüktüm başladığımda lise 1 falanda belkide orta son orasını tam hatırlamıyorum belkide o yüzden çabuk alıştım.

Air Optix Kullanıyorum ama pek memnun değilim geceleri alerji yapıyor sabah gözlerimi açmakta zorlanıyorum...
lensle gece uyursan tabi alerji yapar air optix değil dünyanın en pahalı lensini tak yine yapışır açamazsın. gözünün hava almasını engelliyorsun tüm gün birde gece uyurken bile hava almasına izin vermiyorsun o göz ne hale gelmiştir kimbilir.
arkadaşlar gözde kalıcı aylık yıllık lens fasafisolarına inanmayın sağlığınızı ve gözünüzü önemsiyorsanız temiz kullanım ve akşam eve gelince lensinizi çıkarmaya özen gösterin çok mecbur kalmadıkça lens ile uyumayın. Bu işe göz kuruluğu, konjonktivitten kornea ülserine kadar gider.

X