Kontakt Lens lens kullananlar bu konuyu mutlaka okusun

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
39
merhaba kızlar.ben lens almak istiyorum.
aslında görme bozukluğum da var.estetik amaçlı değil de numaralı ve kaliteli olması önemli benim için.gözlük kullanmak istemiyorum.sevebileceğimi pek sanmıyorum.olmuşken renkli de olsun haniama lenslerle ilgili de hiç bir bilgim yok etrafımda kullanan da yok.birkaç kişiye çıtlattım işte tehlikelidir kullanması zordur falan dedi.ama bunu diyenler bilen kişiler değildi (atıyorlardı yani)
lens kullananlara soruyorum.nedir zorlukları?almalı mıyım?nelere dikkat etmeliyim?fiyatları nedir?

ben yaklaşık 3 yıldır numaralı renksiz lens kullanıyorum. başlarda çok korkmuştum beceremem diye,ama alıştıktan sonra insan vazgeçemiyo.
kesinlikle bi doktor gözetiminde ilk takışını yapmalısın,gözlükçü de falan hijyenik olmayabilir. doktor bana ilk takmayı öğretirken baya bi süre yapamadım gözümü açık tutamadım vs ama şimdi aynaya ihtiyaç duymadan takıp çıkartabiliyorum. kesinlikle gözlük yerine lensi öneririm.
bi de ben arada mesela hafta sonları lensi takmıyorum gözlk takıyorum gözleri dinlendimek lazım :)
zor en başlarda ama dediğim gibi alışınca vazgeçilmez

yıllık almak isterim.her ay uğraşmak zor olur.yıllık kullanılanlar nasıl oluyor? fiyatları nedir canım?

vlaa ben aylk aldım hani hergün cıkarılıo böle gnlk cıkıorsn kutusuna koyuon falan bi ay snra atman gerekio ama ben bi lensi 3 ay kullnıom

vlaa ben aylk aldım hani hergün cıkarılıo böle gnlk cıkıorsn kutusuna koyuon falan bi ay snra atman gerekio ama ben bi lensi 3 ay kullnıom

kesinlikle bende öyle yapıyorum
yani bir ay diyolar ama ticari bişey aslında o yırtılana kadar gider işte :)

fiyatlara gelince de ben 3 aylık alıyorum 3 çift yani 80 90 lira,yıllıkları hiç bilmiyorum ama.

Oncelikle gozunun capi onemli. Her lensi takamazsin. Goz bebegine ya buyuk yada kucuk gelebilir. Capini dra olcturmelisin.

Lesnler yumusak, orta ve sert seklindedir. Secim gozune aittir. Hangisini severse gozun yani cuk diye oturur acitmaz batmazsa dogru olan odur.

Renkli lensleri belli profesyonel markalar yaparki anlasilmaz bazilarinin lens oldugu. Lenssleri ozel ressamlari boyar hatta kilcal damarlar bile cizerler dogal olsun diye. Ornegin seren serengilin lensleri kalitelidir.

Burda yapman gereken iyi bir goz doktoruna gitmelisin lens isini yapan (bazilari lens satmaz sana numarlarini verir nerden alirsan al der). İyi bir doktor farkli lens markalariyla calisir. Senin numaralarini belirledikten sonra sana bes alti tane farkli tip verir uc bes gun tak hangisini sevdiysen onu siparis edelim der. Zaten lens bir gunde belli eder. Gormeni en iyi sagliyan , gozunde varligini hissetmedigin lens en iyisidir.

Yurt arkadaslarimin cogu renkli lens takardi bende onbes yildir numarali takarim. Umarim faydali olmustur. Yalniz unutma renkli lens kimyasal boyadir ne olursa olsun

Haa fiyatlar pahali degil en iyileri aylik icinde alti tane olur alti ay gider. 250, 300 tl gibi ama renkli numarali daha fazla olabilir

Kolay ama bir o kadar da meşakkatli. Gözlükle kıyaslanınca inanılmaz rahat elbette ama benim gözlerim oldukça hassas, mevsim değişimlerinde kızarır batar hatta ve hatta gözüm kıpkırmızı gezdiğim olur.
Her gün tak çıkar gibi zorlukları var. Tozdan koruyacaksın filan...
Tabii şans ve bünye işi bu.
Kimi insan var ki abartısız 3-4 ay hiç çıkarmıyor lensi, pis de kullanıyor ama ne batma hissi ne mikrop

ben nerdeyse 9 yıldır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım bu güne kadar..
gözlüğümde var, ama evde kullanırken bile bi yerden sonra gözümün yorulduğunu hissedip çıkarıyorum,
kaldı ki dışarda okulda, işte fln kullanmaya kalksam ne duruma gelirim kim bilir..
bu yüzden kesinlikle lensi tavsiye ediyorum..
lenslerin kullanım süresi ne olursa olsun -gözden hiç çıkartmadan kullanmaktan bahsediyorum- doktorlar en iyisinin her gece çıkarılıp solisyonda bekletilmesi olduğunu söylüyolar..
bencede lensle yatmak pek uygun değil ama dilerseniz bu şekilde de kullanabiliyosunuz..
ilk aldığınızda gözünüze yerleştirmekte biraz zorlanacaksınız, herkes bunu mutlaka yaşar, ama sonra çok rahat edeceksiniz..
ben şuan aynaya bakma ihtiyacı hissetmiyorum takıp çıkartmak için..
elbette yaşam kalitesini gözlük kadar olmasada etkiliyo..
bu yüzden ben kendi adıma gidip çizdiricem lazer ile..
ama merak etmeyin ve söylenenlere aldırış etmeyin, lens kullanmakta bi sıkıntı hiç yaşamadım 9 yıldır..

canım hiç tedirgin olma kullanıcam dedikten sonra hiç bi zorluğu olmuyo sadece kullanırken özen göstermelisin banada öle demişlerdi tabi bilmeyenler 3 senedir kullanıyorum contact lensi ayrıdan gözlükte kullanıyorum tavsiye ederim

Son düzenleme:
ya 6 aylık lense 200 300 tl pahalı degılmı ben b&l provısıon aylık mı neydı netten okumustum 54 falan dıyodu sanırım bı aylıktı demekkı o bende bu ay aılyorum ınsallah artık bakalım randevumu aldım doktor takıcak benım heyeanlıyım ılk lensım olcak

kendin ilk takarken biraz zorluk yaşayabilirsin ama kolay alışılıyor bende 8 senedir lens kullanıyorum ama tırnaklarına dikkat et lenslerini çizme

kizlar bende astigmat var,astigmata uygun lens var midir?fiyatlari nasil bir bilginiz var mi?bir de hangi marka guvenilir?bir de illaki doktora gitmek mi lazim lens icin

kizlar bende astigmat var,astigmata uygun lens var midir?fiyatlari nasil bir bilginiz var mi?bir de hangi marka guvenilir?bir de illaki doktora gitmek mi lazim lens icin

cnm bende de astigmat war ama çok düşük oranda uzun süredir de lens kullanıyorum bi zararını görmedim
bence lensini almadan önce mutlaka doktora git ben johnson&johnson kullanıyorum

Ben 7 yıldır lens kullanıyorum tehlikeli falan diyenlere aldırma hiç sen düzgünce, temizce kullanırsan hiç bir tehlikesi yok Öncelikle temizliğe çok dikkat etmen gerek yoksa mikrop kapabilir gözün onun dışında lenslerinin süresini geçirmemeye dikkat et, süresi geçtiğinde gözünde kuruluk yapar, batabilir. Takıp çıkarmak başta zor gelse de bir süre sonra alışıyorsun 2 sn lik iş haline geliyor :) Ben şeffaf lens kullanıyorum acuvue önerebilirm, 7 yıldır kullanıyorum çok da memnunum. Ama ne yaparsan yap bütün lensler bir süreden sonra malesef gözde kuruluğa neden oluyor Bunun için de suni göz yaşı damlaları var, kuruluk hisettiğinde kullanabilirsin. Bir de lensle bilgisayara bakınca göz çok kuruyor, lens kullanırken bilgisayara fazla bakmamanı öneririm başka bir sorun olursa da cevaplarım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…