• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lenf kanseri..

cnm benim inşallah kanser değildir allah şifasını versin allah yardımcısı olsun ne diyim bu süreçte üzülmemesi için elinden geleni yap diyorsun ya üzülünce burnu falan kanıyo geçmiş olsun

İyi düşün iyi olsun herşey canım,Allah dermansız dert vermesin Allah yardımcınız olsun

tatlım oncellikle iyi dusunki iyi seler olsun.. ama bencede cok gec kalmdan hemen gidin cnki bildigim kadarıyla bu hastalıkta ne kadar erken teshis konarsa tedavide o kadar kolay oluyo bence sen emrivaki yapıp hemen one bir randevu al ve gotur sevgilini.. Rabbim yardımcınız olsun insallah..

önce bi sakin ol arkadaşım geçmiş olsun çok
daha doktora gitmediniz tamam belirtiler onu gösteriyor ama unutma daha doktor bişey demedi.
eğer kanserse ki umarım öyle değildir moral çok önemli biliyorsun kendini toplayıp ona güçlü görünmelisin .yukarda her şeyden büyük Allah var.. kanserde moral çok önemli biliyorsun.. tekrardan acil şifalar ..

ben basligi görünce dr. söyledi sandim ama siz netten arastirmisiniz
yani nette bir bas agrisina hemen tümör yaziyor..
dr gitmeden arastirmalar yapip kendi kendinizi yapratmayin..
insallah öyle birsey cikmaz

Bir çok hastalığın belirtisini incelediğiniz de bir çoğunun her kişi de olabileceğini görebilirsiniz.
Şuan ortada birşey yokken teşhis koymayın bence.
Mutlaka doktora gitsin.
Umarım bir rahatsızlığı çıkmaz.

yazını okudum ve çok üzüldüm , yeni lenf kanseriyle ilgilenmiş biriyim ben , kayınvalidem i lenf kanserinden kayıp ettim. Yalnız edindiğim bilgileri seninle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle internetten edindiğin bilgilerle yola çıkıp kendin teşhis koyma, belki sadece kansılığı vardır ve o yorgunluk ve terleme yapıyordur.

İkincisi de iyi bir doktor araştır ve fakülte tarzı bir yere gidin ve tam tahlil yaptırıp takip edin tüm gelişmeleri.

Yaşı genç olduğu için direnci yüksek olur , varsa bile bu tarz bir şey ümidini yitirmeden azimle mücadele edin.

Şu kesin birşey ki Taktir Allahındır.

Çok şeyler görüm hastanelerde ve ümitsiz olamamayı da öğrendim .

Allah yar ve yardımcınız olsun

Siz siz olun,internetteki bilgilerle kendi kendinize teşhis koymaya kalkışmayın !
Bazen çok basit bir rahatsızlık,başka bir hastağın belirtileriyle uyuşabiliyor.
evet haklısınız umarım herşey sinire strese bağlıdır :50:
Daha ortada birşey yokken bu kadar karalar bağlayıp moralini bozma.
Doktora gitmeyi geciktirmeyin.Şu an bu şüphe,zaten ikinizi de yeterince etkiliyordur.
Doktora giderseniz,tetkiklerin yapılıp,teşhisin koyulması zaman alabilir.
Öte yandan,belki (inşallah) boşuna endişeleniyorsunuz ve doktordan rahatlamış olarak çıkacaksınız.

Erkek arkadaşının az da olsa öksürüğü var mı acaba ?
bilemiyorum arada olabilir ama öyle devamlı değildi sanırım
Yapmayın arkadaşım yaaaa,
internette okudugunuz bilgilerle,daha doktora gitmeden teşhisinizi koymussunuz siz..Doktorlar ne için var?
Kadın doğum uzmanım herzaman şunu derdi;İnternetteki çoğu sağlık bilgisi şarlatanlık demişti..ve bende çopk doğru bulurum bu lafı...
Daha erken gidebilirseniz erken gidin,ikna edin bi şekilde..geçmiş olsun..
evet teshis kendim koyamam ama insan korkuyor işte ikna edemedim hala önceden doktora gitmeye :50:
Canım benim çok geçmiş olsun ,
Çok üzüldüm ama kesin teşhis internetten olmaz cnm bizde herseyde nete bakıyoruz ama kafamız allak bullak oluyor daha cok..Keşke ailesinden biriyle konussan ikna etseler götürseler doktora bu tip durumlarda zaman cok önemli biliyorsun.İnternetten bakıp o da üzülüyor böyle içi içini yiyeceğine keşke bir sekilde gitse doktora.Dualarım sizinle insallah önemli birsey çıkmaz.
aminn teşekkür ederim sağolunn :14:
cnm benim inşallah kanser değildir allah şifasını versin allah yardımcısı olsun ne diyim bu süreçte üzülmemesi için elinden geleni yap diyorsun ya üzülünce burnu falan kanıyo geçmiş olsun
evet ilgilenmeye çalışıyorum hasta muamelesi yapmadan uzaktan ne kadar ilgilenebilirsem işte :(
İyi düşün iyi olsun herşey canım,Allah dermansız dert vermesin Allah yardımcınız olsun
aminn teşşeküür ederim :50:
tatlım oncellikle iyi dusunki iyi seler olsun.. ama bencede cok gec kalmdan hemen gidin cnki bildigim kadarıyla bu hastalıkta ne kadar erken teshis konarsa tedavide o kadar kolay oluyo bence sen emrivaki yapıp hemen one bir randevu al ve gotur sevgilini.. Rabbim yardımcınız olsun insallah..
öyle yapsamda istemeden gitmez ki :( 20sinde gidelim diyorum 26 sı diye tutturdu umarım kötü bişey yoktur ve biz geç kalmamışsızdır :(
Merhaba,

Allah gelmis gecmis etsin..insallah ciddi bisey yoktur.
inşallah :(
önce bi sakin ol arkadaşım geçmiş olsun çok
daha doktora gitmediniz tamam belirtiler onu gösteriyor ama unutma daha doktor bişey demedi.
eğer kanserse ki umarım öyle değildir moral çok önemli biliyorsun kendini toplayıp ona güçlü görünmelisin .yukarda her şeyden büyük Allah var.. kanserde moral çok önemli biliyorsun.. tekrardan acil şifalar ..
güçlü görünüyorum gerçekten içim çok kötü olsada.evet haklısınız daha doktor bişey demedi
tabi okurum teşekkürler
ben basligi görünce dr. söyledi sandim ama siz netten arastirmisiniz
yani nette bir bas agrisina hemen tümör yaziyor..
dr gitmeden arastirmalar yapip kendi kendinizi yapratmayin..
insallah öyle birsey cikmaz
inşallahh haklısınız internette herkes birşeyler yazıyor ama insan korkuyor işte :(
Bir çok hastalığın belirtisini incelediğiniz de bir çoğunun her kişi de olabileceğini görebilirsiniz.
Şuan ortada birşey yokken teşhis koymayın bence.
Mutlaka doktora gitsin.
Umarım bir rahatsızlığı çıkmaz.
evet okuduğum yerlerdede böyle yazıyodu bunlar baska hastalığın belirtisi olabilir falan mesela diyabet allahım dermansız dert vermesin kimseye :(
yazını okudum ve çok üzüldüm , yeni lenf kanseriyle ilgilenmiş biriyim ben , kayınvalidem i lenf kanserinden kayıp ettim. Yalnız edindiğim bilgileri seninle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle internetten edindiğin bilgilerle yola çıkıp kendin teşhis koyma, belki sadece kansılığı vardır ve o yorgunluk ve terleme yapıyordur.

İkincisi de iyi bir doktor araştır ve fakülte tarzı bir yere gidin ve tam tahlil yaptırıp takip edin tüm gelişmeleri.

Yaşı genç olduğu için direnci yüksek olur , varsa bile bu tarz bir şey ümidini yitirmeden azimle mücadele edin.

Şu kesin birşey ki Taktir Allahındır.

Çok şeyler görüm hastanelerde ve ümitsiz olamamayı da öğrendim .

Allah yar ve yardımcınız olsun

evet kansızlık olabilir bilemiyorum çok faazla burnu kanıyor çünkü yorgunluğu fallan ona bağlamıştım ilk başta.fakülte tarzı bi yere gitmemize imkan yok şu an ilçede yaşıyoruz burda fakülte yok.ama tabi burdaki doktorlar öyle bişeyden şüphelenirlerse izmir merkeze gideriz her zaman çok uzak değil ama sevgilimi çok zor götüreceğimden ilk başta fakülteye gitmeye razı olmaz.burdada doktorlar ne kadar yardımcı olur bilemiyorum.içim rahat etmezse napar eder ikna ederim belki diye düşünüyorum.teşekkür ederim önerileriniz için

bence artık tıp fakülteleri kapatılmalı ne de olsa herkes netten bakıp teşhis koyabilme ve de tedavi verebilme yeteneğine sahip
arkadaşım yapmayın bunu lütfen yaaa
yazık değil mi kendinize de arkadaşınıza da
misal baş ağrısı yazıp googleda aratsan her türlü şey çıkar beyin tümöründen kanamaya kadar
bu kadar basit mi teşhis koymak filan
sırf terliyor diye lenfoma mı demek lazım mesela
tbc var bruselloz filan var bir sürü hastalık var yani
erkek arkadaşınız bir dra gidip adam akıllı şikayetlerini söylesin gereken tetkikleri yaparlar zaten
umarım önemli bi problem çıkmaz..

Arkadaşım üzme kendini internetten bir alıntı yapıyorum yüreğini ferahlatmak için:

Hastalarda diğer bulunabilen belirtiler ise söyledir; sebebi tam açıklanamayan ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, halsizlik, ciltte kaşıntı…. Bu şikayetler, grip gibi başka hastalıkların seyrinde de görülebilir. Bu nedenle bu tür bulguları olan hastalarda lenfoma teşhisini ancak doktor koyabilir.

Ama bende arkadaşlara katılıyorum. Erkenden gitmeye ikna edersen iyi olur. ALLAH KORUSUN böyle bir hastalık varsa erken teşhis hayat kurtarır.

arkadaşım üzülme hemen belkide snav stresinden kaynaklanıyodur bütün belirtiler netteki her bilgiye inanmamak gerekiyo bence
benim dedem seksen iki yaşında ve lenf kanserini yendi çok şükür kaldıkı senin arkadaşında varsa bile böle bi hastalık sonuçta genç atlatırır inşallah ciddi bi hastalık değildir şifa diliyorum arkadaşına

canım öncelikle erkek arkadaşına geçmiş olsun diyeyim lenfoma olsun veya olmasın.
lenfomayı iyi tanırım.. Anneciğimin 2009 kasım ayında teşhisi kesinleşmişti. non-hodgkin b-cell lenfoma.hem de 3. evrede... yani ölümcül evreden 1 önce.... geç kalınmış bir teşhis, agresif bir tür...
lenfoma kanser türleri arasında tedavisi en kolay olan ve hatta bazı türleri için kesin tedavisi bulunan bi kanser türüdür.
burun kanaması burundaki kılcal damarlarla ilgili canım, bazen sinüzit hatta psikolojik rahatsızlıklar neden olabiliyor. Çok nadir olarak da bazı beyin rahatsızlıklarında burun kanaması görülüyor.
halsizlik nedenleri o kadar çok sayıda ki..
kansızlık, hafif hastalıklar hatta depresyon bile olabilir.
Baldırındaki lenfler şişmiş.... herhangibir şey neden olabilir. ağrılı ise başka, ağrısızsa başka değerlendirliyor vs vs.
anneciğimin boynunda karnında koltuk altında falan çok sayıda vardı ama ele gelen büyüklükte değildi, tomografiyle belli oluyordu mesela.
son 6 ayda geçirdiği bir gribal enfeksiyon dahi sebep olabilir bu belirtilere...
özet olarak diyeceğim şu ki sıkma canını daha hiç birşey belli değilken ağıt yakmaya başlamışsın.
pozitif düşün. üzüntünü belli etme. herşeyin çaresi bulunur yeter ki umudunuzu kaybetmeyin.

( merak edenler olacaktır : anneciğim 2010 şubat ayında ameliyat oldu, dalağı alındı. şimdi kontrol altında. kemoterapi almadı, şu anda gerek yok gayet güzel idare ediyoruz. ama atlattı mı? hayır. hala lenf kanseri. ama halsizlik dışında çok da bi sıkıntısı yok o da eskiye oranla çoook çok azaldı.)

üç aylara girdiğimiz şu günlerde buraya yazan bütün hastalara Allahım şifa versin.Allah korktuğunuza uğratmasın arkadaşım

bence artık tıp fakülteleri kapatılmalı ne de olsa herkes netten bakıp teşhis koyabilme ve de tedavi verebilme yeteneğine sahip
arkadaşım yapmayın bunu lütfen yaaa
yazık değil mi kendinize de arkadaşınıza da
misal baş ağrısı yazıp googleda aratsan her türlü şey çıkar beyin tümöründen kanamaya kadar
bu kadar basit mi teşhis koymak filan
sırf terliyor diye lenfoma mı demek lazım mesela
tbc var bruselloz filan var bir sürü hastalık var yani
erkek arkadaşınız bir dra gidip adam akıllı şikayetlerini söylesin gereken tetkikleri yaparlar zaten
umarım önemli bi problem çıkmaz..
neden başta bu kadar sert çıktınız anlamadım :S sonuçta bende doktora gitmesi gerektiğine inanıyorum ama korku işte herkes sevdikleri için telaşlanır.benim şu an bütün derdim onun bi an önce doktora gitmesi teşhis koymadım ayrıca ben ya öyleyse dedim yani yine doktorun ağzından çıkcak kelimeyi bekliyorum.teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi bi problem çıkmaz
Arkadaşım üzme kendini internetten bir alıntı yapıyorum yüreğini ferahlatmak için:

Hastalarda diğer bulunabilen belirtiler ise söyledir; sebebi tam açıklanamayan ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, halsizlik, ciltte kaşıntı…. Bu şikayetler, grip gibi başka hastalıkların seyrinde de görülebilir. Bu nedenle bu tür bulguları olan hastalarda lenfoma teşhisini ancak doktor koyabilir.
Ama bende arkadaşlara katılıyorum. Erkenden gitmeye ikna edersen iyi olur. ALLAH KORUSUN böyle bir hastalık varsa erken teşhis hayat kurtarır.
evet okudum tüm bunları şu an tek derdim 26sından önce onu nasıl doktora götürebilirim :S
arkadaşım üzülme hemen belkide snav stresinden kaynaklanıyodur bütün belirtiler netteki her bilgiye inanmamak gerekiyo bence
benim dedem seksen iki yaşında ve lenf kanserini yendi çok şükür kaldıkı senin arkadaşında varsa bile böle bi hastalık sonuçta genç atlatırır inşallah ciddi bi hastalık değildir şifa diliyorum arkadaşına
dediğiniz gibi inşallah herşey sınav stresinden kaynaklanıyodur
canım öncelikle erkek arkadaşına geçmiş olsun diyeyim lenfoma olsun veya olmasın.
lenfomayı iyi tanırım.. Anneciğimin 2009 kasım ayında teşhisi kesinleşmişti. non-hodgkin b-cell lenfoma.hem de 3. evrede... yani ölümcül evreden 1 önce.... geç kalınmış bir teşhis, agresif bir tür...
lenfoma kanser türleri arasında tedavisi en kolay olan ve hatta bazı türleri için kesin tedavisi bulunan bi kanser türüdür.
burun kanaması burundaki kılcal damarlarla ilgili canım, bazen sinüzit hatta psikolojik rahatsızlıklar neden olabiliyor. Çok nadir olarak da bazı beyin rahatsızlıklarında burun kanaması görülüyor.
halsizlik nedenleri o kadar çok sayıda ki..
kansızlık, hafif hastalıklar hatta depresyon bile olabilir.
Baldırındaki lenfler şişmiş.... herhangibir şey neden olabilir. ağrılı ise başka, ağrısızsa başka değerlendirliyor vs vs.
anneciğimin boynunda karnında koltuk altında falan çok sayıda vardı ama ele gelen büyüklükte değildi, tomografiyle belli oluyordu mesela.
son 6 ayda geçirdiği bir gribal enfeksiyon dahi sebep olabilir bu belirtilere...
özet olarak diyeceğim şu ki sıkma canını daha hiç birşey belli değilken ağıt yakmaya başlamışsın.
pozitif düşün. üzüntünü belli etme. herşeyin çaresi bulunur yeter ki umudunuzu kaybetmeyin.

( merak edenler olacaktır : anneciğim 2010 şubat ayında ameliyat oldu, dalağı alındı. şimdi kontrol altında. kemoterapi almadı, şu anda gerek yok gayet güzel idare ediyoruz. ama atlattı mı? hayır. hala lenf kanseri. ama halsizlik dışında çok da bi sıkıntısı yok o da eskiye oranla çoook çok azaldı.)
teşekkür ederimm iyi düşünmeye çalışıyorum hepinizin desteğiyle :( bugün yine çok halsizdi saatlerce uyudu uykuda burnu kanamış söylemiyodu 4 kilo vermişim dedi :14: dahada korktum belli etmedim sen buraya gel tosun gibi yapıcam seni dedim :14: ah gelsede bi öğrensek neler olduğunu
üç aylara girdiğimiz şu günlerde buraya yazan bütün hastalara Allahım şifa versin.Allah korktuğunuza uğratmasın arkadaşım

aminnnn Rabbim bütün hastalara şifa versin :50::43:

Back