• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leep sonrası tüp bebek

elfth91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
32
8
1
33
Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek için evrak tamamlarken rutin testlerde 2 sene önce kurtulduğum (öyle sandığım) hpv nın tekrar pozitif gelmesiyle tüm planlar alt üst oldu. Kolposkopi sonucum kamerada belki tamamen temiz gelir belki cin 1 olabilir derken cin 2 geldi. Haliyle hemen leep kararı verildi. Bilirsiniz özel hastaneler smear istemiyor bile bunu düşünerek önce devleti bırakıp hemen özelde tüp bebek yapacağız psikolojik olarak başka bir tedavi planına hazır değilim bebek olsun sonra isterlerse komple servikali hatta rahmi alsınlar dedim ama tabi eşimle ve farklı doktorlarla gorustukce fikir aldıkça bunu kabullenmeye de başladım. 21 marta leep günüm verildi. 2022 yılında leep konizasyon geçirmiştim zaten. Bu 2. Leep olacağı için jinekolojik onkoloji deki doktorda biraz ağız burun eğerek konuştu, garantisi yok erken doğum ihtimali yüksek, serklaj yapılır ama ne kadar tutar 2 leepten sonra bilemeyiz, bizim için sizin sağlığınız önemli vs vs...
Forumlarda 2 leep sonrası tüp bebek yaptıran kimseye rastlayamadım. Tek değilimdir herhalde mutlaka deneyimleyen olmuştur.
Bundan sonra ne olacak? Öncelikle pataloji temiz gelirse leepten kaç ay sonra tam olarak tedavi planı oluşturulur?
Doktor leepten 6 ay sonra gebe kalabilirsin dedi ancak doğal gebelik olmayacağı için önümüze takılacak prosedür duvarları olacak mı?
Operasyonun hemen ardından gebelik düşüğü ne kadar etkiler?
Bu şekilde sağlıklı gebelik geçiren var mı? Doğum yapan varsa kaç haftalık doğdular ve serklaj oldunuz mu?

Back