nette dolaşırken gördüm bu çorbayı. ismi bir hayli tuhafıma gitti ama çok besleyici olduğuda kesin... sanırım urfa'ya ait bir çorbaymış... henüz tatmadım ama kızım için vitamin açoısından tam not verdiğim bir çorba sizlerlede paylaşmak istedim. resim bana ait ama tarifi aldığım siteden aynen kopyaladım
Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlayıp silkerek, çok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak çok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz
Köftesi için:
200 gr dana kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyag
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tencereye suyu koyup kaynayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince önceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yoğurda kaynayan çorbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız köfteleri de tencereye katıp, son olarak küçük bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Ateşi söndürüp karıştırarak servis yapabilirsiniz. (çorbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz)
Afiyet Olsun…
Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlayıp silkerek, çok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak çok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz
Köftesi için:
200 gr dana kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyag
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tencereye suyu koyup kaynayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince önceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yoğurda kaynayan çorbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız köfteleri de tencereye katıp, son olarak küçük bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Ateşi söndürüp karıştırarak servis yapabilirsiniz. (çorbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz)
Afiyet Olsun…